Custom DynDNS op BBox3

Freeco
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 Mei 2008
Locatie: Deinze
Contact:

Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor Freeco » 1 week 3 dagen 9 uur geleden (31 Jul 2020, 16:48)

Ik schakelde recent over van een Synology NAS naar een QNAP NAS. Mijn Synology had ingebakken ondersteuning voor ZoneEdit.com als DDNS service, dus ik liet de NAS m'n dynamic Proximus IP bijwerken. De QNAP ondersteunt ZoneEdit echter niet. Toch zou ik die willen blijven gebruiken.
Als workaround heb ik in een startup script deze regel toegevoegd:

Code: Selecteer alles

wget -O - --http-user='<user>' --http-passwd='<DynAuthToken>' 'http://dynamic.zoneedit.com/auth/dynamic.html?zones=<dyn.domain.be>'

Dat werkt, maar het wordt natuurlijk enkel uitgevoerd bij de startup van de NAS. Het wordt nadien niet meer opnieuw uitgevoerd.

Ik zie dat m'n BBox3 ook een DynDNS optie heeft, met naast 4 ingebakken services ook de mogelijkheid tot 'custom'.
Ik geraak er echter niet aan uit wat ik in de velden moet invullen. Wat ik ook probeer, ik krijg telkens Status = 'error'.

Iemand die me te hulp kan schieten??

Gebruikersavatar
jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 630
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Locatie: Aalst
Bedankt: 78 keer
Uitgedeelde bedankjes: 100 keer

Re: Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor jphermans » 1 week 3 dagen 6 uur geleden (31 Jul 2020, 19:52)

Kan je die niet in een cron laten draaien? Of heeft Qnap niet zoiets zoals Synology tasks? Dan kan je uw script elke x minuten laten draaien.
Internet via EDPNET & Telenet Fiber 300
TV via Plex plugin xteve IPTV & Kodi
IPTV via different providers.
Telefonie via Edpnet(incoming) en Easycall (outgoing)

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1355
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 85 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 481 keer
Contact:

Re: Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor butskristof » 1 week 3 dagen 6 uur geleden (31 Jul 2020, 19:56)

Zelfs de ingebouwde opties heb ik op mijn b-box 3 nooit werkende gekregen.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (2017)  iPhone XS  iPad Pro 11"  Watch Series 3

Freeco
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 Mei 2008
Locatie: Deinze
Contact:

Re: Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor Freeco » 1 week 2 dagen 8 uur geleden (01 Aug 2020, 17:36)

jphermans schreef:Kan je die niet in een cron laten draaien? Of heeft Qnap niet zoiets zoals Synology tasks? Dan kan je uw script elke x minuten laten draaien.

ik ben nog nieuw met QNAP QTS. Ben nog volop bezig alle opties en extra's uit te vlooien.
Maar ik neem aan als Synology een Task Scheduler heeft die custom scripts kan draaien, dat QNAP het ook wel kan. Hetzij met een native tool, hetzij met een app uit de QNAP Club repository.

Maar als de BBox het zou kunnen doen...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15513
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2729 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 743 keer
Contact:

Re: Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor philippe_d » 1 week 2 dagen 8 uur geleden (01 Aug 2020, 18:02)

Freeco schreef:Ik zie dat m'n BBox3 ook een DynDNS optie heeft, met naast 4 ingebakken services ook de mogelijkheid tot 'custom'.
Ik geraak er echter niet aan uit wat ik in de velden moet invullen.

Post eens een screenshot van de velden die je moet invullen bij ,'custom'?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4229
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 272 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor jackho » 1 week 2 dagen 7 uur geleden (01 Aug 2020, 19:15)

Bij een B-Box3V+ is dit voor custom: (met de reeds default ingevulde vakken)
Provider: Custom
User Name:
Password:
Host Name:
Server: members.dyndns.org
Port: 80
Request: http://members.dyndns.org/nic/update?sy ... &hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]
Authentication: Basic ( None )
Update Interval: 2097120
Retry Interval: 600
Max Retries: 3

Freeco
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 Mei 2008
Locatie: Deinze
Contact:

Re: Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor Freeco » 1 week 2 dagen 6 uur geleden (01 Aug 2020, 20:00)

DynDNS.png
(9.23 KiB) Nog niet gedownload


Host Name is mijn domain name die gekoppeld is aan ZoneEdit, met een prefix. Zoals dyn.domain.be (maar dan niet dat :wink: )
Voor port heb ik al 80 en 443 geprobeerd. 80 zou OK moeten zijn gezien ik via wget gewoon http gebruik, niet https.
Bij de request heb ik nu http://dynamic.zoneedit.com/auth/dynamic.html?zones=[DOMAIN], afgekeken van 1 van de andere Providers.
Maar ik heb ook al /auth/dynamic.html?zones=[DOMAIN] geprobeerd, dus zonder de server. En [DOMAIN] vervangen door wat er bij Hostname staat. Ik denk dat ik ook al eens /auth/dynamic.html?host=[DOMAIN] geprobeerd heb, iets wat ik via wat googlen gevonden had.
Maar alles wat ik probeer geeft telkens Status Error...

KB van ZoneEdit zegt dit:
Hardware Based Options
Many routers have an option to enable dynamic updates. This can be very convenient, as the router is always the first place the IP address change makes itself known. Some of these include ZoneEdit/easyDNS as one of their options, and you need only select it from the menu they provide. Others allow you to enter the settings for your dynamic server.
Here are the basic parameters you will need:
  • Server address (http://api.cp.zoneedit.com OR dynamic.zoneedit.com)
  • Host name (your domain name)
  • User name (your ZoneEdit username)
  • Password (this should be your dynamic token mentioned earlier)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15513
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2729 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 743 keer
Contact:

Re: Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor philippe_d » 1 week 2 dagen 3 uur geleden (01 Aug 2020, 23:00)

Ik zou eens het volgende proberen
    Provider: Custom
    User Name: uw zoneedit login naam
    Password: uw zoneedit paswoord (case sensitive)
    Host Name: uw zoneedit domain naam
    Server: dynamic.zoneedit.com
    Port: 80
    Request: http://dynamic.zoneedit.com/auth/dynamic.html?zones=uw zoneedit domainnaam
Of eventueel:
    Server: http://dynamic.zoneedit.com
    Request: auth/dynamic.html?zones=uw zoneedit domainnaam
Beetje trial and error?

PS. Zeker dat het geen paswoord probleem is? heb je een TOKEN aangemaakt?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3097
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 425 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer
Contact:

Re: Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor Tim.Bracquez » 1 week 1 dag 14 uur geleden (02 Aug 2020, 11:57)

@Freeco: Je kan ook als workaround een loop er van maken met sleep (elke 10min in dit geval). Dan is dit ook een "cron". Let op, alles er na zal niet worden uitgevoerd.

Code: Selecteer alles

while true; do wget -O - --http-user='<user>' --http-passwd='<DynAuthToken>' 'http://dynamic.zoneedit.com/auth/dynamic.html?zones=<dyn.domain.be>'; sleep 10m; done


Een betere oplossing is een script starten dat permanent draait en controleert of je op veranderd is en dan pas een update doen. Vind je wel ergens online

In de bbox het lang geleden ook gedaan, maar dit was ineens stuk met update, betrouw ik niet zo
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

Freeco
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 Mei 2008
Locatie: Deinze
Contact:

Re: Custom DynDNS op BBox3

Berichtdoor Freeco » 1 week 14 uur 17 minuten geleden (03 Aug 2020, 12:11)

trial & error, akkoord, dat was ik al gans de tijd aan het doen :wink:
Dit nog eens geprobeerd als Server en Request, maar alles geeft 'error'.
dynamic.zoneedit.com
http://dynamic.zoneedit.com/auth/dynamic.html?zones=<DDNS>

dynamic.zoneedit.com
auth/dynamic.html?zones=<DDNS>

dynamic.zoneedit.com
/auth/dynamic.html?zones=<DDNS>

http://dynamic.zoneedit.com
auth/dynamic.html?zones=<DDNS>

http://dynamic.zoneedit.com
/auth/dynamic.html?zones=<DDNS>

Als passw gebruik ik de token, niet mijn account passw, zoals ze zelf aanraden.

sja, ik denk dat ik echt iemand nodig heb die het momenteel effect werkend heeft...

Ik heb ondertussen wel nog op m'n Qnap een custom DDNS gevonden bij 'Network & Virtual Switch'. Daarmee werkt het blijkbaar. Dan hoef ik niet te rommelen met een cron job. (het is waarschijnlijk achterliggend wel hetzelfde)


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten