USG achter BBOX3V+

joskedejos
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 26 Apr 2010
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

USG achter BBOX3V+

Berichtdoor joskedejos » 14 Jan 2020, 10:18

Ik heb een USG achter mijn BBOX gehangen WAN van de bbox op de WAN van de USG. Ik heb het paswoord ingesteld via Myproximus en stel dit in via de unifi controller om een PPOE op te starten op de USG.
De WAN poort op de bbox gaat echter niet aan en ook de USG blijft disconnected aangeven op de WAN poort.
Ook als ik de WAN van de USG op de LAN van de bbox hang werkt het niet
Iemand een idee wat ik kan testen om uit te zoeken wat misloopt?

murdock447
Plus Member
Plus Member
Berichten: 186
Lid geworden op: 28 Sep 2008
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: USG achter BBOX3V+

Berichtdoor murdock447 » 14 Jan 2020, 12:26

je sluit de boel verkeerd aan....
bbox3v+ via de telefoon/vdsl lijn gewoon aansluiten dan je usg op 1 van de 4 LAN poorten(geel) van de BBOX aansluiten. Je usg instellen dat hij de ppoe verbinding opbouwt en voor dns en dhcp server speelt(dus login en pwd voor proximus instellen in je usg via de controler zo ook de dns en dhcp server en bereik). Op deze wijze ga je de usg de ppoe laten opbouwen waarbij de bbox3 enkel nog modem functie heeft.
Let op je signaal naar een eventuele tv decoder gaat niet zomaar mee door via de usg, het eenvoudigste is dat je deze rechtstreeks op 1 van de 3 overbijvende gele LAN aansluitingen van de BBOX3 steekt.
Indien je lijnsnelheid voldoende is kan je gerust tot 3 decoders gelijktijdig aansluiten!(dus 1 gele LAN naar usg voor internet, de 3 andere kun je gerust voor decoders gebruiken als je lijnsnelheid voldoende is).
Ik heb op deze wijze 3 decoders aangesloten(waarvan 1 V6 in 4k en de twee overige V5 full HD)en ga dan met de vierde aansluiting naar mijn usg pro WAN1 .Op de WAN2 van de usg zit mijn tweede vdsl lijn.
Ik heb dus 2 vdsl lijnen die ik combineer(load balancing) waarvan 1 tevens ook het digitaal tv signaal bevat met daarop 3 decoders, alles werkt al jaren naar behoren zonder enig probleem.

Chris_147
Pro Member
Pro Member
Berichten: 227
Lid geworden op: 14 Mar 2006
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: USG achter BBOX3V+

Berichtdoor Chris_147 » 17 Jan 2020, 10:15

Ik wil ongeveer hetzelfde doen, dus even inpikken.
Waarom moet ik een ppoe verbinding instellen?
En configureer ik dat?

En op de BBox3 moet ik enkel Wifi uitschakelen?
Ik wil een Asus RT-AC68U aansluiten en daarin ook een VPN connectie naar NordVPN configureren.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15448
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: USG achter BBOX3V+

Berichtdoor philippe_d » 17 Jan 2020, 11:26

* Waarom moet ik een ppoe verbinding instellen?
    Je moet geen ppoe verbinding instellen op jouw Asus, je kan een ppoe verbinding instellen :wink: .
    Het (enige) voordeel van een eigen pppoe verbinding op de Asus router, is dat je Asus router een publiek IPv4 adres (en IPv6 range) krijgt. Op die manier kan je je netwerk van buitenaf bereiken.
    Indien je dit niet nodig hebt, dan kan je gewoon de asus aansluiten achter de B-box3 (dubbele NAT)
* En hoe configureer ik dat?
    Lees de gebruikers handleiding van de Asus
    Je hebt jouw Proximus VDSL2 login en paswoord nodig
* En op de BBox3 moet ik enkel Wifi uitschakelen?
    Ja. Gezien je uw Asus als netwerk router gebruikt ...
* Ik wil een Asus RT-AC68U aansluiten en daarin ook een VPN connectie naar NordVPN configureren.
    Zal perfect werken, met of zonder eigen pppoe
En zoals hierboven reeds gepost: altijd de WAN van jouw router aansluiten op één van de LAN poorten van de B-box3!
De WAN poort op de B-box3 wordt niet gebruikt in geval van een VDSL2 lijn.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

joskedejos
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 26 Apr 2010
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: USG achter BBOX3V+

Berichtdoor joskedejos » 17 Jan 2020, 15:57

Het is gelukt. Door wat funkyness in het adopten werden de WAN instellingen niet geprovisioned.

Ik heb nog wel een bijkomende vraag voor de experten...
kan ik de USG configureren
Huidige setup:

Code: Selecteer alles

BBox3 ---> Internet
 |
 v
USG    ----> Internet


De USG zit in de 192.168.3.x range.
Ik heb op een andere locatie een synology NAS draaien in een 192.168.1.x range met hierop een openvpn server. Kan ik de USG configureren om als client op deze nas te connecten en alle traffic naar de 192.168.1.x range door te sturen over die VPN? En uiteraard hoe dan? :)

joskedejos
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 26 Apr 2010
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: USG achter BBOX3V+

Berichtdoor joskedejos » 21 Jan 2020, 08:15

Iemand een idee?

murdock447
Plus Member
Plus Member
Berichten: 186
Lid geworden op: 28 Sep 2008
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: USG achter BBOX3V+

Berichtdoor murdock447 » 21 Jan 2020, 12:49

USG ondersteunt standaard geen OpenVPN......is blijkbaar wel via de commandolijn te configureren maar dat ben ik (nog) niet machtig....

ipsec daarentegen werkt hier al geruime tijd perfect tussen 2 locaties usg <-> usg pro en dan nog eens naar elke site perfect met externe(mobiele) clients.... dit is standaard heel eenvoudig te configureren via de controller

joskedejos
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 26 Apr 2010
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: USG achter BBOX3V+

Berichtdoor joskedejos » 22 Jan 2020, 13:04

ik configureer een manual ipsec connectie maar ik kan niet connecteren. Waar vind ik de logs van de connectiepogingen?

Gebruikersavatar
bralm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 30 Jan 2011
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: USG achter BBOX3V+

Berichtdoor bralm » 09 Apr 2020, 21:09

philippe_d schreef:* Waarom moet ik een ppoe verbinding instellen?
Je moet geen ppoe verbinding instellen op jouw Asus, je kan een ppoe verbinding instellen :wink: .
Het (enige) voordeel van een eigen pppoe verbinding op de Asus router, is dat je Asus router een publiek IPv4 adres (en IPv6 range) krijgt. Op die manier kan je je netwerk van buitenaf bereiken.
Indien je dit niet nodig hebt, dan kan je gewoon de asus aansluiten achter de B-box3 (dubbele NAT)


Een dubbele NAT is één ding, dat kan je mogelijk oplossen door de Asus router als de exposed host in te stellen van de b-box3? Helaas heb ik geen b-box3, dus ik weet niet of deze optie beschikbaar is.

Maar als ik het goed begrijp kan je geen gebruik maken van IPv6 achter de Asus router? De Asus router kan geen subnet 'vragen' aan de b-box3 en deze verdelen aan het netwerk achter de Asus router?


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: hepel en 5 gasten