Proximus Fiber

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2117
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor lacer » 20 Okt 2017, 17:59

Hier kun je het checken:
https://www.proximus.be/nl/id_cr_optica ... ml#/choice

Je moet wel eerst inloggen in My Proximus :wink:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1753
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor boonpwnz » 20 Okt 2017, 18:43

Jammer dat er nog geen komt hier :(

Dit heb ik nu met Proximus.

http://pxs.speedtestcustom.com/result/8 ... 0661630973

Bababa
Pro Member
Pro Member
Berichten: 290
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor Bababa » 21 Mar 2018, 09:52

Heeft iemand een rechtstreekse link van het abonnement dat via glasvezel werkt? Ik vind dit https://www.proximus.be/nl/id_cr_optica ... oning.html maar daar staat geen prijs/maand bij.
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen


fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2545
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor fluppie » 01 Jul 2018, 20:51

Proximus zal al vlug zijn glasvezelnet moeten openstellen,maatregelen gaan al in vanaf de 1e Augustus.Proximus kan in beroep gaan,maar dat gaat niet opschortend werken,d.w.z. de beslissing ligt vast,en word niet geschorst,als men in beroep gaat,in het verleden was dit niet het geval,toen konden providers zo een beslissingen lang voor zich uitschuiven.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180629_03590460

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2117
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor lacer » 01 Jul 2018, 23:35

Hier is al een draadje van:
viewtopic.php?f=24&t=53073
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

DinX
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Aug 2008

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor DinX » 10 Aug 2018, 09:32

Gisteren hebben ze bij ons (Hasselt, nieuwe verkaveling) ook de fiber binnen getrokken.
Eergisteren stonden ze ineens zomaar aan de deur dat ze volgende week maandag fiber wilden binnen trekken. We hebben hier eigenlijk nooit om gevraagd (niet dat ik het niet interessant vind), en zijn al Telenet klant.

Gisterenochtend dan om 7 uur 's morgens de bel of ze het al niet dan mochten doen, ze hadden weinig werk in de regio.
Stoep opgebroken, fiber binnen getrokken, telefoonkabel binnen getrokken en weer weg. De fiber is afgemonteerd, de telefoonkabel hangt gewoon wat los te bengelen, onafgemonteerd.

20180809_180941.jpg


De strategie is wel duidelijk nu. Nog liever een paar honderd euro per huishouden uitgeven (ze zijn toch een uur of 2-3 met een man of 4 bezig geweest omdat de graafploeg moest opdraven) en zorgen dat je met een simpel telefoontje de boel kan activeren ("gewoon bellen, nummer van de vezel doorgeven en het is in orde"). De fiber is ook het enige dat afgemonteerd is, dus dat zal dan ook wel hetgene zijn dat ze zullen pushen (inclusief enkel familus, tutimus of minimus abonnement mogelijkheid).

Ik denk dat we thuis de 2 eens naast elkaar gaan leggen. Op dit moment hebben we een WiGO 20 (ik als enige zware mobiele gebruiker) met Play More, ... Dan zit je rond de 140 euro mandelijks. Met een Tutius Fiber met 1 x 20GB mobiele data, Netflix, Entertainment Channels, Series & Movies erbij kom je aan 120 euro. Bij Telenet kan je wel tot 5 SIM-kaarten kosteloos aan dat mobiele pack hangen. Als je daarbij nog eens "echt" van de glasvezel wil profiteren zou je er de Speed Boost nog moeten bij nemen. Die is de eerste 6 maanden gratis, maar nadien kom je dan wel aan een totaal van bijna 140 euro. Net hetzelfde als bij Telenet, maar met een toch wat minder TV-aanbod (bij Telenet is het aanbod toch interessanter, vooral de HBO series). Ik kan er wel m'n Netflix abonnment af trekken (1 euro ipv 10 euro).

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2117
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor lacer » 10 Aug 2018, 12:42

Ik zie op je foto dat de fiber en telefoonkabel onbeschermd uit de grond komen. Konden ze daar geen stukje buis over schuiven :bang:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4047
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1357 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor raf1 » 10 Aug 2018, 14:14

DinX schreef:De strategie is wel duidelijk nu.

Dat is zuiver een langetermijnvisie. Het is nu of nooit. Niemand gooit graag z'n voortuin of oprit open wanneer alles piekfijn is aangelegd.

DinX schreef:Ik denk dat we thuis de 2 eens naast elkaar gaan leggen.

Via die Proximus-fiber kan je ook nog een tweede operator kiezen: https://www.edpnet.be/nl/thuis/fiber.html
Alles bij één operator aanschaffen is soms wel duurder dan meerdere goedkopere operatoren combineren: http://bestetarief.be/

lacer schreef:Ik zie op je foto dat de fiber en telefoonkabel onbeschermd uit de grond komen.

Tja, als de eigenaar z'n nutsvoorzieningen op privé-domein niet deftig voorbereid, gaat Proximus ook geen onnodige kosten maken op privéterrein.
Ik zie toch een soort omhulsel. Zou dat geen smarttube zijn? De fiber zit sowieso in een eigen buis, de telefoonkabel is geschikt om in de grond te steken, maar zal in dit geval nooit gebruikt worden. Dus, wat maakt het uit.

DinX
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Aug 2008

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor DinX » 10 Aug 2018, 17:53

Die aansluiting was niet gepland. We hebben wel een smart tube door de energiebocht laten trekken door de aannemer maar waren niet van plan die al te laten aansluiten op korte termijn. Ik ben al jaren tevreden Telenet klant en heb heel m'n voorzieningen daar ook op afgestemd (42U patchkast op de zolder, coax van garage tot zolder, shelves voor versterker, modem, alle coax tot daar getrokken en afgemonteerd,...)

Als ze me dan 's morgens bij het buitenkomen tegenhouden vragen of het die dag even kon, sja...
Dus niet voorbereid? Natuurlijk niet. Die werken zijn ongepland. Op woensdagochtend voor de deur staan of ze het maandag kunnen doen? Dat was dan aan m'n vriendin gemeld zonder verdere uitleg (die niet thuis is in die zaken).

Hadden ze ruim op voorhand een papier in de bus gestopt hoe en wat had ik wel wat pvc buis tegen de muur gehangen, heb hier nog meters liggen van tijdens de bouw.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4047
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1357 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor raf1 » 11 Aug 2018, 09:49

DinX schreef:Die aansluiting was niet gepland.

Foutje van de architect/aannemer. In principe moeten alle nutsvoorzieningen tijdens de ruwbouwfase fysiek aangesloten worden.
In de geest van de Gewestelijke stedenbouwkundige verordening Breedband moet jouw binnenbekabeling ook geschikt zijn voor aansluiting op een supersnel breedbandnetwerk zoals FTTH. Concreet moet je dus minstens UTP-kabel voorzien tot aan de netwerkaansluitpunten van Telenet en Proximus.

Alleen Coax aanleggen is zeker niet voldoende en zorgt ervoor dat je huis niet compatibel is met de netwerken van de toekomst. Moest je ooit door omstandigheden moeten verhuizen en je woning moeten verhuren of verkopen is dat een behoorlijk nadeel.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29020
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1915 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor r2504 » 13 Aug 2018, 09:50

raf1 schreef:Concreet moet je dus minstens UTP-kabel voorzien tot aan de netwerkaansluitpunten van Telenet en Proximus.


Ik denk dat je hem verkeerd begrepen hebt... niet geplanned zoals qua timing. Aangezien hij een 42U patchkast op de zolder heeft staan denk ik wel dat hij goed voorzien is met overal UTP en dus zeker meer heeft liggen dan louter coax.

DinX
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Aug 2008

Re: Proximus Fiber

Berichtdoor DinX » 14 Aug 2018, 20:36

r2504 schreef:
raf1 schreef:Concreet moet je dus minstens UTP-kabel voorzien tot aan de netwerkaansluitpunten van Telenet en Proximus.


Ik denk dat je hem verkeerd begrepen hebt... niet geplanned zoals qua timing. Aangezien hij een 42U patchkast op de zolder heeft staan denk ik wel dat hij goed voorzien is met overal UTP en dus zeker meer heeft liggen dan louter coax.


Klopt. Zowat elke ruimte in huis heeft dubbele UTP aansluitingen (CAT6a), waaronder 2 in de garage met 3 stopcontacten ernaast vlakbij de energiebocht. (dubbel in de garage, dubbel in berging, 4-dubbel bij de TV, enkel slaapkamer, dubbel kinderkamer,...).
Dat heeft de aannemer niet gedaan, ik heb alles van stroom en data zelf gedaan.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCatalyst en 1 gast