VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4555
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 227 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 318 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor wied » 11 Jan 2020, 12:41

@alfastation

Sorry, wij hebben een hekel aan opnemen en bijhouden van content. Hopelijk heeft iemand anders hier een antwoord op je vraag :-D
PX Internet Start, OVH/FVD+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, HB+Astra1&2 FTA

9livesuni
Premium Member
Premium Member
Berichten: 526
Lid geworden op: 25 Jun 2012
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor 9livesuni » 11 Jan 2020, 18:08

De buurman van satsurfer heeft zon bakje dat alles kan.

Sat liefhebbers die de switch gemaakt hebben zijn daar best met vertrouwd.

Flippi
Premium Member
Premium Member
Berichten: 480
Lid geworden op: 26 Jan 2011
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor Flippi » 11 Jan 2020, 18:31

alfastation schreef:Heeft er iemand een lijst met Android TV boxen waarom de VTM GO app zeker werkt?
Er bestaan honderden Android TV boxen maar waar moet ik op letten om zeker te zijn of VTM go hierop draait?
In de commentaren las ik dat de nVidia shield zeker werkt, maar die is veel te duur / overkill voor mij.
Ikzelf heb 2 weken terug de Fire stick V2 van Amazon getest (was 24€ met Blackfriday) maar daar is VTM GO met geen stokken op te krijgen. VRT NU lukte wel, tenminste om de app erop te krijgen en in te loggen op de site van VRT, maar afspelen lukte niet. Uiteindelijk vele uren en veel frustratie later heb ik het rotding terug gestuurd naar Amazon :lol:

(ps de audio/video sync issue heb ik zelf ook al + 1 jaar, dit tussen smartphone en Samsung tv, en op beide apps, en lijkt me eerder een wifi- / bandbreedte- streaming / probleem te zijn, niet zozeer een probleem bij VTM of VRT. )

Eventueel een goeie site voor Android TV boxen is altijd welkom.

Er is wel meer te vinden dan de twee populairste Android TV boxen - Xiaomi Mi Box en Nvidia Shield TV - maar om nu direct van honderden te spreken? Overzicht Android TV boxen.
Misschien gooi je alles op één hoop: er is Android TV en "regular" Android zoals je die op je tablet of smartphone vindt.
Daarnaast heb je ook nog de zgn. Kodi boxen met o.a. CoreELEC, LibreELEC of OSMC. Deze Mediacenters draaien Kodi, steunend op Linux.

Een beetje opzoekwerk voordat je tot een aankoop overgaat loont altijd wel. Een goed startpunt vind je op het forum van Kodi in Pick the Right Kodi Box.
Met een beetje research had je gezien dat de VTM GO app werkt op Android 6.0 of hoger en dat de Fire TV Stick - Gen 2 gebaseerd is op Android 5.1...

Let op: voor de Kodi boxen (Linux) heb je wel add-ons zoals bijv. voor VRT NU, maar (nog) niet voor VTM GO ondertussen ook voor VTM GO. In LibreELEC kun je wel een Chrome add-on installeren waarmee je VTM GO via de VTM-site kunt benaderen.
Laatst gewijzigd door Flippi op 21 Apr 2020, 10:57, 1 keer totaal gewijzigd.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3609
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 276 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 229 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor on4bam » 11 Jan 2020, 18:37

Flippi schreef:Let op: voor de Kodi boxen (Linux) heb je wel add-ons zoals bijv. voor VRT NU, maar (nog) niet voor VTM GO. In LibreELEC kun je wel een Chrome add-on installeren waarmee je VTM GO via de VTM-site kunt benaderen.


In LibreELEC (op RPi4) heb ik een VtmGo add-on (eergisteren geïnstalleerd) en die werkt perfect, ttz, favoriet toegevoegd en een paar programma's gestart voor een paar minuten als test. We kijken zo goed als nooit VTM maar ik wou het wel testen.

Flippi
Premium Member
Premium Member
Berichten: 480
Lid geworden op: 26 Jan 2011
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor Flippi » 11 Jan 2020, 20:27

Heb je het over deze? Heeft inderdaad potentieel, maar issues buiten het bereik van de ontwikkelaar staan voorlopig een volwaardige release nog in de weg.
Zelf gecompileerde inputstream.adaptive voor je PI4? Benieuwd naar je ervaringen.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3609
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 276 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 229 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor on4bam » 11 Jan 2020, 23:59

Idd, 't is die. En nee, alles "straight out of the box".

streulma
Member
Member
Berichten: 77
Lid geworden op: 06 Aug 2011
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor streulma » 13 Jan 2020, 00:00

Ik heb op de Xiaomi Mi Box S zowel de Vtm Go app staan, als Kodi met VRT Nu addon.
Je kan ook nog de Hans Kanalenlijst toevoegen.

alfastation
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 Jan 2020
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor alfastation » 18 Jan 2020, 15:08

De Xiaomi Mi Box S is vandaag toegekomen.
Bluetooth pairing met een Rii i4 keyboard/touchpad verliep vlekkeloos (alleen had ik een verkeerde versie gekocht, Duitse QwertZ i.p.v. de int'l QwertY :-( dom van mij! )
Installatie van VTM Go app verliep ook vlekkeloos.
Beeld en geluidskwaliteit van series en films uit de VTM catalogus is perfect.
Echter, de geluidskwaliteit bij "Live" tv-kijken is ondermaats. Klinkt "schel", niks van bass.

Ugrade gedaan naar Android 9.0.
Geluid maakte geen verschil. Systeem werd alleen een pak trager, veel minder "snappy".
Gelukkig, na factory reset te doen, werkte het systeem opnieuw zoals voordien, en nog steeds met de laatste Android versie 9.0.
Het geluid bij "Live" kijken bleef weliswaar ondermaats.
Geluids-instelling aanpassen op de Mi box blijkt geen verschil te maken. (Manueel op Dolby Digital gezet)

Nog suggesties? Geluid via de catalogus is wel goed.
Ligt dit aan de VTM go app of aan de Mi S?

jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1049
Lid geworden op: 29 Jun 2014
Bedankt: 107 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor jnsvr » 18 Jan 2020, 16:45

Zelfde ervaring hier met geluid. Heb surround en geluid komt totaal niet tot zijn recht. Geen probleem bij Netflix of andere streaming. Ik heb ook de indruk dat casten ten opzichte van de native android app te gebruiken wel al een verbetering is.
Zeker melden via hun technisch contactformulier. Heb ik ook al gedaan maar nog geen verbetering. Blijkbaar wel gekend, maar ze vragen toch nog meer voorbeelden. Vreemd.

https://customerservice.vtmgo.be/hc/nl/requests/new

We hebben dit even voor je nagekeken samen met onze technische collega's. Zij geven ons mee dat dit reeds een gekend issue is en dat ze druk in de weer zijn met het vinden van een oplossing. Ze vragen toch nog wat feedback om de oplossing nog sneller te vinden.

Geef je daarom even mee of je deze hinder ondervindt op alle zenders? Zo niet, op welke wel en op welke niet? Ervaar je deze hinder ook als je niet live kijkt? Geef je ten slotte ook mee op welke Android-versie je Smart TV draait?

Alvast bedankt voor deze informatie! We houden je op de hoogte.

Groetjes,
VTM GO

alfastation
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 Jan 2020
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor alfastation » 19 Jan 2020, 13:10

Sinds de upgrade naar 9.0 random resets. Box is duidelijk "naar de klote" zoals anderen al zeiden op andere fora. Komende week zien of ik kan rooten en terug naar 8.1 kan gaan maar volgens wat ik lees is dit een helse onderneming, zonder garantie op succes. :-(

jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1049
Lid geworden op: 29 Jun 2014
Bedankt: 107 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor jnsvr » 21 Jan 2020, 21:25

Reactie van VTM ontvangen. Zelf nog niet getest, zal ik straks eens doen. Is het bij jullie beter?

We geven je graag mee dat we op 8 januari het geluid hebben verbeterd tijdens het live kijken via de Android TV-app. Kan je nog eens nakijken of je over de recentste versie van de VTM GO-app beschikt? Ervaar je nog steeds hinder tijdens het live kijken of andere content?

jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1049
Lid geworden op: 29 Jun 2014
Bedankt: 107 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor jnsvr » 22 Jan 2020, 23:08

Hier weinig tot geen verbetering met de meest recente app. Tv kijken door te casten vanaf Stievie of VTM go levert nog steeds een betere geluidskwaliteit op dan via de VTMGO app op Android tv. Heb het nogmaals doorgegeven.

Hopelijk binnenkort een oplossing hiervoor..

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1242
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 231 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor ddd » 23 Jan 2020, 07:19

alfastation schreef:Sinds de upgrade naar 9.0 random resets. Box is duidelijk "naar de klote" zoals anderen al zeiden op andere fora. Komende week zien of ik kan rooten en terug naar 8.1 kan gaan maar volgens wat ik lees is dit een helse onderneming, zonder garantie op succes. :-(


Of gewoon een factory reset?

Unicorn1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 456
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 21 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor Unicorn1 » 24 Jan 2020, 00:52

Ik heb ervoor ook de fout gemaakt door 2 van die flutboxen te kopen. Ik zeg niet dat de nvidia perfect is maar het scheelt niet veel. Beste mediaplayer die ik al in bezit heb gehad (den pro 2019).

Maat van mij nog een idioot: ik post hem 2 maand gelede wa hem moet kopen: koopt dien ook zo'n flutbox. Uit de doos gehaald, stuurt dien bericht naar mij: ik krijg geen beeld, wel geluid. Kzeg oke ik kom af, zal mss aan instelling zijn vd box/tv, ik alles getest, geen avance. Kzeg tis mss uw tv die stokoud is , ik da ding mee naar mijn ouders hun huis, ook nikske, naar mijn tv die de recensten is, ook niks lol. Kzeg ge ga dienen brol terug mogen geven.

Bij velen schrik diene prijs af, iets meer dan 200€ tja... maar tis dan wel zijne prijs waard.

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1242
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 231 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor ddd » 24 Jan 2020, 06:42

Raar verhaal, Hoe test je iets wat geen beeld geeft maar wel geluid?

Unicorn1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 456
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 21 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor Unicorn1 » 24 Jan 2020, 17:40

ddd schreef:Raar verhaal, Hoe test je iets wat geen beeld geeft maar wel geluid?


Als ik mijn nvidia aansluit heb ik direct beeld en geluid.hem had mee zijn pruts bakske geen beeld. Dat ding was al naar de knoppen haha. Nieuw uit de doos.
Testen door op andere tv's aan te sluiten, instellingen bekijken en eens veranderen enz...

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8492
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 635 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 358 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor heist_175 » 24 Jan 2020, 18:05

Unicorn1 schreef:flutboxen

Telenet levert die Mi Box S toestellen anders wel voor hun Tadaam oplossing. Zouden ze dat doen mocht het zo'n rommel zijn?
Via Coolblue etc kan je gewoon terugsturen, die zouden wel zot zijn om brol in hun aanbod te laten zitten (met hoge retourkosten tot gevolg).
Een DOA kan je altijd hebben...

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1242
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 231 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor ddd » 24 Jan 2020, 18:12

Hoe bekijk je instellingen zonder beeld?

Unicorn1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 456
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 21 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor Unicorn1 » 24 Jan 2020, 22:14

ddd schreef:Hoe bekijk je instellingen zonder beeld?


Mijn fout, ik was niet duidelijk genoeg: ik zie beeld vd instellingen, maar niet om bv films te zien. Beeld komt niet door, nergens, was kapotte mediaplayer.

En ja, ik vind die boxen rommel. Ik zie veel mensen van klagen ook. Maar ieder zijn mening e.

-etienne-
Plus Member
Plus Member
Berichten: 127
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor -etienne- » 26 Jan 2020, 08:01

Hier doet de Mi Box S nog perfect dienst, zowel met VTM Go als met Kodi. Eigenlijk één van mijn beste aankopen sinds lang.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6000 met Tapatalk

jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1049
Lid geworden op: 29 Jun 2014
Bedankt: 107 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor jnsvr » 26 Jan 2020, 09:29

Hoe zit het ondertussen met de geluidskwaliteit bij jullie wanneer VTM GO op Android TV (box) afgespeeld worden? Verbetering na de update die uitgebracht is, of niet? Hier alleszins nog steeds een merkbaar verschil in kwaliteit wanneer ik iets afspeel via de Andeoid TV app ten opzichte van VTM GO casten. Bij dat laatste is het geluid veel rijker en komt het beter tot zijn recht bij een surround systeem.

alfastation
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 Jan 2020
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor alfastation » 28 Jan 2020, 00:02

ddd schreef:
alfastation schreef:Sinds de upgrade naar 9.0 random resets. Box is duidelijk "naar de klote" zoals anderen al zeiden op andere fora. Komende week zien of ik kan rooten en terug naar 8.1 kan gaan maar volgens wat ik lees is dit een helse onderneming, zonder garantie op succes. :-(


Of gewoon een factory reset?


Het "naar de klote zijn" blijkt al-bij-al nog mee te vallen. Een factory reset hielp wel een beetje, maar de box bleef op Android 9.0 en bleef vastlopen.

M'n bevindingen na een weekje testen:
Telkens ik de box aanzet loopt hij vast en na een tijdje reboot hij vanzelf. Maar NA deze reboot loopt alles gesmeerd.
Dus wat doe ik nu: aanzetten, effe wachten, 1x manueel rebooten en alles werkt perfect. (Een beetje zoals windows 95 lang-lang geleden :-) )
Wat ook lukt is gewoonweg niet meer uitzetten. Na een tijdje valt hij in slaapstand, en wanneer hij "wakker wordt" blijkt alles ook nog vlot te werken.

Qua geluid nog steeds zelfde probleem: Alles perfect behalve de live uitzendingen van VTM, Q2 en Vitaya.
Is precies alsof je via Skype of WA aan het bellen bent met andere kant van wereld.
Merkwaardig is dat het geluid van CAZ wel redelijk goed is. Heeft iemand anders dit ook al opgemerkt?
(ter info: de Mi box S is aangesloten op een quasi nieuwe Onkyo TX-NR676E receiver)

Als laatste nog een vraagje off-topic: hoe kijk je best naar VIER, VIJF en ZES? Je kan via een browser kijken, maar enkel op een klein schermpje...

composite
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 Mar 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor composite » 28 Jan 2020, 11:44

alfastation schreef:
*knip*

Als laatste nog een vraagje off-topic: hoe kijk je best naar VIER, VIJF en ZES? Je kan via een browser kijken, maar enkel op een klein schermpje...


Kodi addon Retrospect.
SBS België heeft geen livestreams zoals je die ook terugvindt voor andere zenders in de VRTnu/VTMgo addons, maar smijt de afleveringen wel integraal op hun website (en dus ook beschikbaar in de addon) vanaf minuut 1 van de live uitzendingen.

Dfrog
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1093
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Beerse
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor Dfrog » 11 Feb 2020, 16:24

Gisteren ook mi box in gebruik genomen :banana:

Ook gemerkt dat geluid via VTM go maar zo zo is. Via retrospect, waar je ook vtm-live/uitgesteld kan kijken is het geluid merkbaar beter!

*Weet iemand per toeval hoe je eventueel in snelkoppeling van een retrospectzender naar het 'hoofdandroidscherm' kan krijgen? Je zou kanalen van Kodi daarop moeten weergeven, maar die lijst blijkt/blijft leeg.
*2de issue: de SBS-zenders blijven bij mij 'zonder content' in retrospect, de andere zenders werken wel.

Ik moet nog wel wennen/blij worden van de manier van werken versus het navigeren via een tv-gids van een operator.. toch wel even zoeken..

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1242
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 231 keer

Re: VTM bundelt alles in nieuw streamingplatform

Berichtdoor ddd » 11 Feb 2020, 16:29

Er is idd sinds gisteren een probleem met vier en vijf via retrospect. Zowel op mijn librelec box als op mi box.


Terug naar “Ander nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast