Pagina 1 van 2

ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 17:57
door Matthias_VL
ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Telecombedrijf Proximus beraadt zich momenteel over verregaande besparingen “op de kap van het personeel”. Dat zegt de socialistische vakbond ACOD aan De Tijd.

De beslissing van Proximus-topvrouw Dominique Leroy zou er komen naar aanleiding van de intentie van minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) om een vierde speler toe te laten op de Belgische markt, om zo de mobiele tarieven van de huidige telecomoperatoren (naast Proximus ook Telenet en Orange) naar beneden te halen. :banana: :beerchug: :bdaysmile:

Tot ergernis van Leroy, die waarschuwde voor “een marktverstoring die onvermijdelijk een impact zou hebben op de werkgelegenheid”. Dat dreigement lijkt ze nu hard te maken: de socialistische vakbond ACOD meldt vandaag dat “de directie en de raad van bestuur verregaande besparingen wensen door te voeren ‘op de kap van het personeel’”.

De raad van bestuur van Proximus vergaderde disndag over zware besparingen waarbij 2.000 banen op het spel staan, zo liet de socialistische vakbond ACOD weten. De vakbond wijst voormalig telecomminister Alexander De Croo met de vinger.

-------------------------------------
eindelijk normale prijzen zoals in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje....

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 18:04
door q-tec
eindelijk noramle prijzen zoals in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje....

Neenee je trekt verkeerde conclusies. Meer geld in de zakken van proximus.
Tegen dat er ooit een 4de speler is....

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 18:14
door proximusboyke
je kan je ook afvragen met al die taksen en regels of er sowieso intresse is in een 4 de speler ?

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 18:34
door Jack Daniels
Waarom zou die interesse er niet zijn? Al jaren smeken telecom klanten voor de komst van een vierde provider. En de klant heeft best wel lak aan regeltjes en taksen. De klant wil minder betalen voor een gelijk(w)aardig aanbod. Ik denk dat een extra speler op de Belgische telecommarkt een welgekomen verademing zou zijn. Ergens op dit forum las ik dat OVH interesse zou tonen. Om het met de legendarische woorden van 1 of ander spelprogramma olv Walter Capiau te zeggen: Laat maar komen, Grietje.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 18:42
door bambipower
Lijkt me eerder bangmakerij om de 4de speler tegen te houden

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 18:43
door proximusboyke
uhu dat zei KPN-ORANGE ook toen ze begonnen en ja in het begin was het wow en freedom of speech maar toen verdere investeringen enzo moesten komen was het plots gedaan en laatste jaren voor telenet overnam waren de tarieven ook zo spectaculair lager nie dan orange proximus.
Inderdaad laat ze maar komen Grietje, aleen vrees ik als er al een grietje wil komen dat de prijzen niet lang laag zullen zijn.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 18:48
door Raketisch
Een 4de speler zal ongetwijfeld zorgen voor slechtere kwaliteit omdat ze zullen moeten besparen. Het is niet zo dat de operatoren de dag van vandaag massaal winst maken.
Orange maakte in het boekjaar 2017 bijvoorbeeld net geen 32miljoen euro winst op een omzet van 1.3miljard euro...

Edit: In het eerste kwartaal van 2018 maakten ze zelfs verlies.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 20:14
door heist_175
Of je winst of verlies maakt is niet altijd gelinkt aan of er exorbitante marges zijn op uw core-activiteit.
Telenet haalde een tijdje geleden 45% marge, dan is er wel een kans dat er een andere provider mee kan spelen niet? Ze verkwanselen hun geld aan (in mijn ogen) prullen.
Een eenvoudige, no-nonsense provider (genre Scarlet - eigendom van Proximus en genre Colruyt vs Carrefour/Delhaize) zou wel volk trekken.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 20:23
door wied
@Raketisch

Juist, maar daarom is Orange nog steeds het zwakke broertje i.v.m. de twee eeuwige monopolisten!

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 20:35
door CCatalyst
bambipower schreef:Lijkt me eerder bangmakerij om de 4de speler tegen te houden


Idd, vakbonden stellen zich weer als de vijand van de burgers op een spelen weer politieke spelletjes zonder ook maar iets van politiek mandaat te hebben. Gewoon walgelijk gedoe. Beeld je in dat je lidgeld zou betalen voor zo'n clubje ongeregeld.

Als Proximus mensen moet ontslaan omdat de prijzen moeten zakken is er maar 1 conclusie: dat de klant nog veel te veel betaalt en Proximus nog veel te vet is.

Raketisch schreef:Een 4de speler zal ongetwijfeld zorgen voor slechtere kwaliteit omdat ze zullen moeten besparen. Het is niet zo dat de operatoren de dag van vandaag massaal winst maken.


Er is altijd, in elk land, ongeacht het aantal concurrenten, wel 1 speler die de duurste is maar tegelijk ook zeer goede kwaliteit levert. Dat zal bij ons met de 4de speler niet anders zijn. Proximus moet besparen, dat is een goede zaak, maar wees gerust, het zal niet op de kwaliteit van het netwerk zijn. Ze kunnen misschien beginnen met de torens te verkopen en kleiner te gaan huizen, en een loonmatiging voor het management mag ook wel.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 21:29
door Gray
Er komt helemaal geen 4de speler, dat is gewoon een voorwensel en uitvlucht om te besparen, en zo het vette dividend te behouden! :roll:

Over de vakbonden, die doen wat ze moeten doen, zich moeien met de gang van zaken IN een bedrijf. Dit is dus deze keer geen "politieke" actie tegen een democratisch verkozen regering. (Zoals we de afgelopen jaar helaas wel gezien hebben)

Proximus moet ook niemand ontslaan om de prijzen te doen dalen. Bekijk eens het bruto bedrag dat ze jaarlijks aan dividenden uitkeren en deel dat bedrag door het aantal klanten, dan heb je de echte prijs.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 21:32
door proximusboyke
en mensen moeten wel heel naïf zijn om te geloven dat de prijzen gaan zakken.
We hebben dat gezien op de energiemarkt ook :banana:

enige wat zal gebeuren is zoals nu, mensen onslaan en minder kwalitiet om toch dezelfde winst te hebben

en de nieuwe speler gaat gewoon zeggen mmmm lekker hier kunnen poen scheppen zonder ons pijn te doen.

Bijkomend ik zie al de 4de operator masten aanvragen voor brussel,

De tijd zal het uitwijzen zeker

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 21:42
door Raketisch
Ik denk ook dat er een groot verschil is tussen de vaste en mobiele markt. Op de vaste diensten is er inderdaad een grote winstmarge door de duopolie.
Mobiel ligt dat toch anders denk ik. Bij de komst van een 4de operator zakt ten eerste het aantal klanten + de prijs die de klant betaald (dat is toch de bedoeling). Wat dus significant de inkomsten doet dalen. Kan moeilijk geloven dat de investeringen dan op hetzelfde niveau zouden blijven.
Zie bijvoorbeeld ook mobile vikings -> maakt al jaren verlies. (Oké, deze heeft wel geen eigen masten uiteraard)

Men mag eveneens niet vergeten dat de licentie kosten voor de frequenties hoog zijn + België strenge stralingsnormen heeft (meer masten/km²).

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 08 Jan 2019, 22:06
door MaT
De vakbond wijst voormalig telecomminister Alexander De Croo met de vinger.

Voor zover ik weet is er wat geblaf geweest over een vierde speler, maar zoals we allemaal weten: blaffende honden bijten niet. Zeker niet in ons telecomlandschap. En nu de regering gevallen is zie ik er ook geen prioriteit meer van gemaakt worden.
De vakbond wijst dus beter met de vinger naar hun eigen raad van bestuur die hier waarschijnlijk een mooi afleidingsmanoeuvre in ziet om eens wat te snoeien.

proximusboyke schreef:je kan je ook afvragen met al die taksen en regels of er sowieso intresse is in een 4 de speler ?

Waarschijnlijk niet:
De kritische noten vloeien voort uit de voorwaarden die de telecomwaakhond BIPT opstelde voor de spectrumveiling. Die zijn volgens analisten te hoog gegrepen om een nieuwe speler warm te maken.

https://www.tijd.be/ondernemen/telecom/ ... 57605.html

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 07:58
door heist_175
DeCroo heeft zich populair gemaakt bij heel wat jongeren (en UB'ers) door over een mogelijke 4de speler hoopvol te communiceren.
In NL gebeurt net het tegenovergestelde (T-Mobile neemt Tele2 over) en dat land is wat makkelijker qua regelgeving dan BE.

Tegelijk heeft Proximus nu laten zien dat de overheid niet te moeilijk moet doen, want dat Prox autonoom kan beslissen over de tewerkstelling van een paar duizend mensen (12K volgens ACOD). En misschien heeft Dominique Leroy nu wel gewoon wat ze wilde: een geprek met de overheid op haar voorwaarden.
Vergeet ook niet dat de mediabedrijven (VRT, VTM, Vier) graag een wet hebben die het doorspoelen van reclame verbiedt (zodat ze met reclame hun inkomsten op peil kunnen houden),
terwijl de providers (Proximus en Telenet) dat absoluut niet willen om te vermijden dat klanten hun product niet meer afnemen.
DeStandaard 08/01/2019 - ACOD VREEST 2.000 ONTSLAGEN BIJ PROXIMUS - Premier roept ceo Proximus bij zich
De socialistische vakbond ACOD zegt dat de raad van bestuur van telecombedrijf Proximus dinsdagavond een zwaar afslankingsplan heeft goedgekeurd. Proximus bevestigt noch ontkent. Premier Charles Michel (MR) is not amused en roept Proximus-ceo Dominique Leroy bij zich voor een gesprek.


De Premier kan alleen maar verliezen:
- gaat Premier JobsJobsJobs klakkeloos 2K jobverlies aanvaarden (ook al zou het gespreid zijn over duzend jaar)?
- gaat de liberale en zich als modern voordoende premier zich moeien in een verzelfstandigd overheidsbedrijf (net zoals al zijn voorgangers dus)?
- gaat de liberale premier buigen voor het dreigement en openlijk de 4de provider afzweren?

Maar in verkiezingstijden kan hij niet anders dan reageren natuurlijk :). De PvdA en consoorten staan al te drummen om het bericht te recuperen. Meer concurrentie (die we bijlange nog niet hebben) leidt (lijdt) nu al tot zwaar banenverlies. Je ziet het pamflet al komen :).

Dat er bij providers nog veel op de soep ligt, is niet echt een geheim. Als je hun brutomarges (zonder financiering) van hun kernactiviteit bekijkt en rekening houdt met het soort moonshots waar ze mee bezig zijn, heeft dat geen fluit meer te maken met "providertje spelen".

https://issuu.com/proximusgroup/docs/8. ... 3/59231879
Check bij Proximus zeker ook de afschrijvingen :).
Op 10 jaar tijd is de omzet licht gedaald (5986M -> 5802M = -3%), maar zijn de afschrijvingen wel ontploft (743M -> 963M = +30%), had ik eerder al gezegd dat je met winst- en verliescijfers alles kan aantonen? Dat een auditor de boekhouding goedkeurt is overigens nauwelijks een argument: de rapportering van Ahold, Enronn en Griekenland werd ook altijd conform bevonden. Het enige dat de handtekening van de auditor betekent is dat hij/zij niets geks gevonden heeft en dat het bedrijf in kwestie binnen de wettelijke marges gebleven is. Volg maar eens een cursus IFRS of een vergelijking IFRS en GAAP. Hilarisch, echt waar.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 09:24
door Goztow
Het enige wat je uit een stijging van afschrijvingen kan concluderen is dat het bedrijf investeert. Ik begrijp niet echt wat je hiermee wil aantonen?

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 09:59
door Jack Daniels
Aandeel Proximus voorlopig geschorst na geruchten over ontslagen.
Bron: Belga
https://m.hln.be/geld/economie/aandeel- ... ~a2ac8026/

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 10:08
door Tomby
Gray schreef:Over de vakbonden, die doen wat ze moeten doen, zich moeien met de gang van zaken IN een bedrijf. Dit is dus deze keer geen "politieke" actie tegen een democratisch verkozen regering. (Zoals we de afgelopen jaar helaas wel gezien hebben)


Ah ja ?
http://www.standaard.be/cnt/dmf20190108_04086615

"Het besparingsplan is volgens ACOD terug te voeren tot ‘de onbegrijpelijke beslissing van minister De Croo om de telecommarkt te openen voor een vierde telecomspeler. ‘Dit zal een grote impact hebben op alle telecomspelers. Dit kan 6.000 jobs kosten’, klinkt het."

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 10:13
door Jack Daniels
We kennen ondertussen de gevolgen van vakbonden die zich moeien met de gang van zaken in bedrijven: Renault, VW, Ford, Caterpillar...

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 10:15
door boonpwnz
Ik vind het wel raar dat we spreken over geruchten en dat daardoor de Beurshandel van Proximus stil ligt :roll:

In wat voor wereld leven wij dat we voor de minste scheet al een actie uitvoeren :nono:

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 10:29
door dragonflo
Dit is gewoon gezever van haar. De laatste 10 jaar heeft proximus 1/3 van haar werknemers afgedankt. Dat is een pak meer dan de 2000 ontslagen waarmee ze dreigt. Proximus is lang nog niet klaar met afdanken.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 10:41
door Tomby
boonpwnz schreef:Ik vind het wel raar dat we spreken over geruchten en dat daardoor de Beurshandel van Proximus stil ligt :roll:
In wat voor wereld leven wij dat we voor de minste scheet al een actie uitvoeren :nono:


Het is overigens op vraag van Proximus zelf, maar doet veel vragen rijzen :
http://www.standaard.be/cnt/dmf20190109_04089397

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 12:17
door heist_175
Goztow schreef:Het enige wat je uit een stijging van afschrijvingen kan concluderen is dat het bedrijf investeert. Ik begrijp niet echt wat je hiermee wil aantonen?

Sneller afschrijven, anders afschrijven, ...?
Opnieuw: volg eens een cursus IFRS :)

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 12:59
door Gray
dragonflo schreef:Dit is gewoon gezever van haar. De laatste 10 jaar heeft proximus 1/3 van haar werknemers afgedankt. Dat is een pak meer dan de 2000 ontslagen waarmee ze dreigt. Proximus is lang nog niet klaar met afdanken.


Het is ook een hele transformatie, van een logge tanker naar een modern bedrijf dat veel meer doet dan telefonie.
Er staan momenteel vele honderden vacatures open, voor Proximus alleen al, men vindt gewoon geen volk, en naar ik hoor is in sommige diensten hierdoor al meer dan de helft "externe consultants".
Waar ze die 2000 ontslagen gaan halen is mij dan ook een raadsel, kan men eigenlijk statutairen ontslaan? Overplaatsen of pre-pensioen misschien wel maar dan worden ze een probleem voor de overheid. (Nuja, de liberalen hebben de pensioenkas van Belgacom geplunderd, ze kunnen nu maar opdraaien voor de lasten ook.)

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 13:08
door Goztow
heist_175 schreef:
Goztow schreef:Het enige wat je uit een stijging van afschrijvingen kan concluderen is dat het bedrijf investeert. Ik begrijp niet echt wat je hiermee wil aantonen?

Sneller afschrijven, anders afschrijven, ...?
Opnieuw: volg eens een cursus IFRS :)

Ik ken voldoende van boekhouding en financiële reporting. Dat is niet het probleem. Ik snap niet wat je punt is, wat je probeert aan te tonen. Misschien ben ik wat traag van begrip?

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 18:12
door bambipower
Kan daar nog iemand aan uit, 1900 ontslagen en ondertussen wel 1250 nieuwe aanwerven..... of is het gewoon heel doorzichtig dat men de dure werknemers er uit wil en wil vervangen door goedkope

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 18:42
door iamborg
bambipower schreef:1900 ontslagen en ondertussen wel 1250 nieuwe aanwerven..... of is het gewoon heel doorzichtig dat men de dure werknemers er uit wil


Niet noodzakelijk. Wellicht worden er 1900 mensen ontslaan van wie de functie niet meer bestaat of dusdanig uitgehold is door (technische) evolutie, en worden er 1250 nieuwe aangeworven om nieuwe functies in te vullen.

Niet iedereen kan of wil zich recycleren in een nieuwe functie.

P.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 18:44
door Raketisch
bambipower schreef:Kan daar nog iemand aan uit, 1900 ontslagen en ondertussen wel 1250 nieuwe aanwerven..... of is het gewoon heel doorzichtig dat men de dure werknemers er uit wil en wil vervangen door goedkope


Het zou gaan om andere profielen, wat natuurlijk wel kan. Je kan wel personeel proberen opleiden tot andere functie, maar je kan van een boekhouder geen ingenieur maken.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 20:56
door CCatalyst
Is toch voornamelijk om te besparen op personeelskosten/lonen dat men ontslaat en nieuwe aanneemt. Naast nieuwe mensen wordt veelal ook een deel van het ontslagen personeel opnieuw aangeworven, maar aan een lager loon en met minder voordelen, alhoewel dat dat met de huidige economie misschien minder het geval is.

Andere redenen kunnen zijn dat de aard van het werk grotendeels verandert en men kneedbare mensen zoekt (nieuwe mensen trainen is veel makkelijker dan bestaande mensen herscholen, die laatste tonen veel meer weerstand, zeker in Vlaanderen). Soms is de reden dat men wil komaf maken met een bepaalde cultuur die heerst bij (een deel van) het personeel.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 22:01
door fvhbrugge
Winst proximus in 2017 : dikke 40.000€ netto winst per werknemer

In 2018 wellicht gelijkaardig, gezien de winsten in de 1e drie kwartalen overeenkomen met 2017

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 22:28
door bruma
Wat ik denk:
Regering in lopende zaken, je kan al iets forceren zonder dat het veel impact heeft.
Madam heeft een aanbieding gekregen, kan dus weg, kan ook nog een jaar blijven en aantonen dat ze lef heeft, marktwaarde stijgt nog meer.
Oudere werknemers zijn duur en inefficiënt (mocht dit zo al zijn wat ik betwijfel, lees die redeneren en dansen niet klakkeloos naar iemands pijpen)
Die jonge 1250 zijn er niet op de markt dus is het een simpel afvloeimechanisme want men heeft personeel teveel in vergelijking met andere Telco's.
Veel weerwerk van de politici zal ze niet krijgen en met -1900 +1250 minder van de vakbonden.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 09 Jan 2019, 23:50
door R2D2
bambipower schreef:Kan daar nog iemand aan uit, 1900 ontslagen en ondertussen wel 1250 nieuwe aanwerven..... of is het gewoon heel doorzichtig dat men de dure werknemers er uit wil en wil vervangen door goedkope


Dat is in ieder geval wat er in het verleden al gebeurd is bij Proximus (en bij Atos Worldline). Ongeveer gelijktijdig een grote ontslaggolf en massale aanwervingen. Het ging dan telkens om IT-ers die vervangen werden door Indiërs die ingevlogen werder. Sommige ontslagen Belgen mochten eerst nog de nieuwkomers opleiden en inwerken.

Die massale arbeidsmigratie werd telkens mogelijk gemaakt door een ministeriële toelating. (dus ze moeten in de regering niet doen alsof hun neus bloedt).

Vreemd toch dat je dit nergens leest. Noch de media, noch de vakbonden maken dit bekend.

Behalve de sociale gevolgen voor de ontslagenen, is die influx van Indiërs wel zeer zichtbaar in sommige wijken in Brussel. Vooral in Evere zijn heel veel Indiërs gehuisvest. Als je naar de Colruyt in Evere gaat, dan is op bepaalde momenten de helft van de klanten Indiër.
Eerst ging het dus om uitsluitend mannen. Maar nu zie je meer en meer gezinnen. De familie hereniging is dus al in werking.

Ik heb niets tegen die Indiërs. We hebben er geen last van, ze zijn beleefd en veroorzaken geen overlast. Maar de aantallen lopen wel aanzienlijk snel op en dat heeft toch een invloed op een wijk, gemeenschap. Concentratie is nooit goed.

Ik ben benieuwd hoe ze er deze keer weer gaan in slagen om deze operatie onder de radar te houden.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 10 Jan 2019, 15:33
door Gray
2000man oudere buitensmijten (lees op vervroegd pensioen sturen) is absoluut NIET de juiste oplossing.
Men moet die mensen verplicht omscholen, van een boekhouder kan je misschien geen ingenieur maken maar wel een IT'er.
Maar als je als 55+'er moet kiezen tussen omscholen en op pensioen gaan is voor de meerderheid de keuze rap gemaakt natuurlijk. ;)

Ook leuk voor de overblijvers bij Proximus, zij zullen de overgebleven gaten moeten opvullen want "nieuwe IT'ers" zal men niet snel vinden, en nog eens meebetalen aan het brugpensioen van de vertrekkers.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 10 Jan 2019, 15:54
door CCatalyst
R2D2 schreef:Het ging dan telkens om IT-ers die vervangen werden door Indiërs die ingevlogen werder. Sommige ontslagen Belgen mochten eerst nog de nieuwkomers opleiden en inwerken.

Die massale arbeidsmigratie werd telkens mogelijk gemaakt door een ministeriële toelating. (dus ze moeten in de regering niet doen alsof hun neus bloedt).


Wist niet dat dit op massale schaal gebeurt. Meestal hoor ik over outsourcing naar Infosys oid, waarbij er idd een aantal Indiers naar hier komen om het project te leren, maar de meeste toch gewoon daar blijven voor het echte werk. Een Indier in India is veel goedkoper dan een Indier in Belgie.

R2D2 schreef:Vreemd toch dat je dit nergens leest. Noch de media, noch de vakbonden maken dit bekend.


Idd, vakbonden hier hebben altijd een agenda die niet altijd in het teken van de werknemers staat, en de media spelen vaak mee onder een hoedje. Dat heeft altijd mee bijgedragen tot de grote omvang van sociale bloedbaden als die van Renault of Sabena.

In de VS heb je die collusie tussen media en vakbonden niet, en daar is dat wel in het nieuws gekomen bij Disney:

https://www.nytimes.com/2015/06/04/us/l ... ments.html


YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=CDMe4jKXT68

Maar in de realiteit blijkt dat de bevolking daar gewoon niet wakker van ligt, tot het henzelf treft. Ze gaan nog altijd even veel naar Disney. Hier zou dat niet anders zijn.

Trump heeft wel al maatregelen genomen in de VS, onder andere de inperking van die beruchte H1B visa's. De techbedrijven waren allemaal fors tegen die beslissing.

R2D2 schreef:Concentratie is nooit goed.


Klopt, maar is wel een andere discussie.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 10 Jan 2019, 17:13
door boonpwnz
Ik heb vaak de indruk zeker op mijn werk dat de directie nuchterder is dan de vakbond inzake voorstellen.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 10 Jan 2019, 19:28
door gedeco
Wist niet dat dit op massale schaal gebeurt. Meestal hoor ik over outsourcing naar Infosys oid, waarbij er idd een aantal Indiers naar hier komen om het project te leren, maar de meeste toch gewoon daar blijven voor het echte werk. Een Indier in India is veel goedkoper dan een Indier in Belgie.


Bekaert, Volvo , Proximus overal kom je Indiërs tegen...

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 10 Jan 2019, 19:54
door proximusboyke
Hopelijk met de 4de speler tariefdaling anders belgen 2x bij hun pietje :-D

tarieven nie zaken en ook al zakken ze zal er niks van winst of denken ze misschien dat sinterklaas de werklozen en gepensioneerden gaan betalen.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 10 Jan 2019, 20:03
door philippe_d
Toeval of goed geïnformeerd?

Zondag sprak ik toevallig met iemand die bij Telenet werkt.
Op de vraag hoe het ging met Porter kreeg ik een merkwaardig antwoord:
De Telenet werknemers hebben namelijk vorige week een mail gekregen van Porter met de boodschap dat er bij Telenet géén gedwongen ontslagen zouden vallen.
Niemand begreep precies wat hij bedoelde, en de reden voor deze e-mail.

Waren ze bij Telenet vorige week al op de hoogte :-D ???

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 10 Jan 2019, 20:11
door CCatalyst
philippe_d schreef:Waren ze bij Telenet vorige week al op de hoogte :-D ???


Ja he, ons kent ons binnen hetzelfde wereldje, lekken hier en lekken daar (vaak via vakbonden), en 't is niet dat Proximus pas sinds deze week denkt aan herstructureren. Het nieuws werd ook door de ACOD gelekt in de media alvorens Proximus de kans had om de betrokken partijen (waaronder de politiek) te informeren.

Leroy zegt het nu zelf: het personeel moet goesting hebben om zich bij te scholen. Ze heeft gelijk, vaak wringt daar het schoentje. Zoals ik hierboven al zei, in Vlaanderen krijgt zoiets vaak veel weerstand, nog te veel werknemers hier zien het als een soort van verworven recht om - eenmaal aangenomen - voor eens en altijd hetzelfde werk te mogen (of moeten) uitvoeren. Voor levenslang leren is er bitter weinig interesse, laat staan voor omscholen.

Voor wie er nog aan twijfelde, ze bevestigt ook nog dat de vakbonden weer eens politieke onzin gespuid hebben en het niet aan de vierde operator ligt dat er geherstructureerd moet worden.

Re: ACOD: “Proximus bereidt ontslagronde voor”

Geplaatst: 10 Jan 2019, 22:28
door 1207
CCatalyst schreef:[
Leroy zegt het nu zelf: [url=https://www.tijd.be/tech-media/telecom/personeel-moet-goesting-hebben-zich-bij-te-scholen/10085993.html].


haar bedrijf is rot tot op het bot en leeft enkel en alleen dankzij hun monopoliepositie en volledige controle over de hardware n het telefoonnetwerk.
zonder dat waren ze al lang hopeloos failliet