Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Gebruikersavatar
bollewolle
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 16 Nov 2007
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor bollewolle » 13 Sep 2020, 11:48

Unicorn1 schreef:Op 1 maand zorgde Trump voor volgende vredesakkoorden tussen:
- Israël en VAEmiraten
- Israël en Bahrein
- Servië en Kosovo


Misschien een vraag uit onwetendheid, maar kan je van een vredesakkoord spreken als de landen niet in een officiële staat van oorlog zijn/waren?

Heb het nieuws door drukte op het werk minder gevolgd, maar op eerste zich enkel maar positief nieuws natuurlijk. Ben nu wel eens wat gaan zoeken over de inhoud van die deals, maar vooral ook hoe dit lokaal gepercipieerd wordt. Blijkt toch vooral dat dit allemaal in het voordeel van de US en Israël is. Ja, zelfs die tussen Servië en Kosovo tot mijn grote verbazing. Blijkbaar hebben beide landen ieder een ander document getekend met verschillende inhoud en niet dat van elkaar getekend. Zeer vreemd om dan over een akkoord te spreken dus. Blijkbaar stonden er daarnaast ook bijna enkel zaken in die men onderling al had onderhandeld, enkel is het nu verzameld en officieel gemaakt met de US erbij. Blijft vreemd echter dat het over 2 verschillende documenten gaat. Nu, in ieder geval lijkt een van de belangrijkste punten (dat waarschijnlijk de US hun input zal geweest zijn) te zijn dat beide landen hun ambassade naar Jeruzalem gaan verplaatsen. Iets waar de US het eerste land in was om te doen en waar vele andere landen het niet willen doen om niet de knuppel in het hoenderhok te gooien (je weet wel, hele Israël-Palestina kwestie rond Jeruzalem). In ruil daarvoor krijgt Kosovo bijvoorbeeld officieel de steun van Israël om als land erkend te worden (waar het tot nu toe zeer veel moeite mee had om te verkrijgen). Lokaal krijgt de Kosovaarse regering commentaar omwille van het feit dat de US Kosovo nu als Moslim land uitspeelt, dat er een "moslim land hun ambassade in Jerusalem gaat plaatsen". Tot nu toe werd Kosovo zo niet gezien en men heeft nu schrik dat dit mogelijk een negatieve connotatie gaat geven tov de rest van Europa.

Ivm Israël en VAE hun deal spreekt vooral van het normaliseren van hun relaties, het lijkt dus vooral te gaan over meer en beter samenwerken met elkaar. Iets wat ook al meteen gebleken is doordat hun inlichtingendiensten al samen zouden werken op een eiland van Yemen dat de VAE zich in het verleden toegeëigend hebben en waar ze al een militaire basis op hebben gebouwd. De VAE hebben recent een niet al de positieve reputatie ivm hun acties in Yemen waarbij er ook veel burgerslachtoffers vallen. Wat vooral na de deal met Israël in het oog sprong (en iets wat NIET in de deal tussen de 2 landen stond voor zover dat te achterhalen is) is het feit dat de VAE van de US F35 gevechtsvliegtuigen gaat kopen. Op zich al vreemd en kan me inbeelden dat Israël hier ook niet meteen happy van wordt. Het lijkt er dus hier ook op dat de US vooral de belangrijkste winnaar is van de deal. Wat ergens hun recht is uiteraard, maar laten we hopen dat de eigen oorlogsindustrie voeden niet hun enige reden was. Hetgeen zeer positief aan de deal is is dat Israël hun plannen om delen van de West-Bank de annexeren momenteel op pauze zet. Hopelijk blijft dit natuurlijk ook zo, maar dit kan de spanningen met Palestina alleen maar ten goede komen.

Het Israël en Bahrein akkoord is ook zo een normalisatie akkoord. Deze is nog zeer recent dus niet al te veel details over te vinden, maar alles lijkt erop te wijzen dat het ook hier vooral gaat om het opzetten van diplomatieke en economische relaties.

Maar laten we positief blijven en hopen dat het een stap in de goede richting is. Het belangrijkste dat voor de regio zou kunnen gebeuren zijn natuurlijk echte vredesakkoorden tussen Israël-Palestina (waar Rusland trouwens mee bezig is als ik me niet vergis) en misschien nog belangrijker Israël-Iran. Jammer genoeg zie ik die conflicten nog niet snel opgelost geraken, but one can only hope.

Unicorn1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 651
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Unicorn1 » 13 Sep 2020, 19:20

En nu politie neergeschoten door 1 van bLM en waarbij andere Blm de toegangen zaten te blokkeren vh ziekenhuis en riepen dat ze hopen dat die agenten sterven.
Mijne goede vriend BS post dit uiteraard niet, het zijn geene Jacob en Floyd. Ook op het vtm nieuws van 13 u ong 15 sec zzzz.

Antifa en blm , ook die laatste genoemde moet men als terroristische organisatie bestempelen.
Beide hard aanpakken, dat zijn voor mij terreurorganisaties.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9317
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 681 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 14 Sep 2020, 11:06

Unicorn1 schreef:Pijnlijke afgang voor u.

Beauty is in the eye of the beholder :angel: :banana:

Ook op het vtm nieuws van 13 u ong 15 sec zzzz.

Heb je uw beklag al gedaan bij VTM?
In DeStandaard stond er alvast een artikel over, incl het blokkeren van de spoeddiensttoegang etc.
Ik zie niet in waarom de politie die betogers daar niet weggehaald heeft. En verder: het schieten op politie geeft altijd aanleiding tot een onderzoek etc, dat zal hier niet anders zijn.
De vraag is of geweld door politie altijd onderzocht wordt en zelfs in het brave België is het antwoord daarop helaas negatief. Liever een doofpot dan een onderzoek.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Berichtdoor CCatalyst » 19 Sep 2020, 05:00

De race is zojuist heel wat spannender geworden, en de inzet is nog zwaarder geworden. Ruth Bader Ginsburg, rechter van het Hooggerechtshof genomineerd door Bill Clinton, is overleden. En dat is mogelijks het bepalende moment van deze verkiezingen, want het is een meevaller voor Trump van ongelofelijk formaat. Ik verklaar me nader.

Zoals de Grondwet van de Verenigde Staten het hem voorschrijft, zal President Trump, als het hoofd van de uitvoerende macht, volgende week een nieuwe rechter nomineren, zijn derde nominatie ondertussen. Hij zal uiteraard een sterk conservatieve rechter nomineren die zijn basis, die zich over 40 dagen over zijn lot uitspreekt, zal kunnen waarderen. De wetgevende macht, in casu de Senaat, die in handen is van de Republikeinen, moet zich vervolgens over die nominatie uitspreken. Het Huis, in handen van de Democraten, komt er niet aan te pas.

Indien de Senaat de nominatie bevestigt, wordt het Hooggerechtshof sterk conservatief, 2/3 rechters is dan conservatief. Stel dat de Presidentsverkiezingen van dit jaar voor de rechtbank belanden om een of andere reden, zal het dit Hooggerechtshof zijn die de finale uitspraak zal maken, met dus mogelijks 3 rechters die hun job te danken hebben aan Trump.

De Democraten (en hun media-outlets), die nu een nachtmerrie zien uitkomen, zullen alles in het werk in het werk stellen om te vermijden dat Trump een nieuwe rechter aanstelt. Ze zullen daarbij vooral verwijzen naar een demarche van de Republikeinen in 2016. Toen rechter Scalia dat jaar overleed, hebben de Republikeinen - die de Senaat toen ook in handen handen - succesvol kunnen vermijden dat Obama een liberale rechter kon aanstellen. Het argument was toen dat er in een verkiezingsjaar geen aanstellingen mogen gebeuren - nochtans is er geen wet die dit verhindert. Maar het verschil is dat het deze keer de partij van de zittende President is die de Senaat in handen heeft. Uiteraard zullen ze hun uitspraken van 4 jaar geleden dus langs de kant schuiven, omdat ze dat ook kunnen.

Trump heeft niets te verliezen, want als zijn nominatie niet lukt, zullen de kiezers in 40 dagen meer dan ooit beseffen dat ze de toekomst van het Hooggerechtshof bepalen. 2/3 conservatieve rechters is voldoende om abortus terug strafbaar te maken. Wie conservatief is en ethische zaken belangrijk vindt - en dat zijn heel veel Amerikanen - zal op de tong bijten en opnieuw voor Trump stemmen, zelfs indien ze de man al lang niet meer kunnen uitstaan. Want met Trump moet je nog maar 4 jaar leven, terwijl de richting van het Hooggerechtshof nu voor de rest van je leven bepaald zal worden. En een stem voor Biden, is een stem voor een liberaal Hooggerechtshof. Het is nu effectief the most important election in the history of the country.

Ik heb eerder al gezegd dat er 2 voorwaarden zijn voor Trump om te winnen: de economie moet aan de beterhand zijn, en het moet een echte "Trump vs Biden"-verkiezing zijn - het mag geen referendum worden over Trump's beleid, of anders gezegd: het mag niet enkel over COVID gaan. Vandaag is het een "Trump vs Biden"-verkiezing geworden, het Hooggerechtshof zal de media gaan domineren, en één ding is heel zeker: alles zal nu nog een pak venijniger, smeriger en meer gepolariseerd worden. En ook gewelddadiger: als Trump herverkozen wordt, zullen er protesten en rellen ontstaan die nog nooit gezien zullen zijn.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4868
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 235 keer
Uitgedeelde bedankjes: 326 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor wied » 19 Sep 2020, 13:18

Dat is pas een game changer van formaat!
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 842
Lid geworden op: 09 Mei 2007
Bedankt: 122 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor woutervh » 19 Sep 2020, 20:53

Grappig hoe jullie denken dat Biden ook maar de minste kans maakt tegen Trump :lol:
Dit is helemaal geen game changer (toch niet als het op de verkiezingen aan komt). Wie weet benoemt Trump zelfs een progressief iemand als nieuwe rechter. Met die vent weet je nooit :roll: Het zou hem nog nieuwe stemmen kunnen opleveren (of betere ratings)

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3429
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 182 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 355 keer
Contact:

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor devilkin » 19 Sep 2020, 20:59

Trump zal wss wel iemand voorzien dat vooral hemzelf kan helpen/veiligstellen. Het land komt op de 99e plaats.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gray
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1142
Lid geworden op: 17 Apr 2005
Bedankt: 139 keer
Uitgedeelde bedankjes: 325 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Gray » 19 Sep 2020, 21:08

Ik begrijp niet dat iemand van 87 jaar en verschillende kankers nog zo een belangrijke functie had :???: :?

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Berichtdoor CCatalyst » 19 Sep 2020, 21:48

Gray schreef:Ik begrijp niet dat iemand van 87 jaar en verschillende kankers nog zo een belangrijke functie had :???: :?


Het is een job voor het leven. Ze kunnen wel zelf ontslag nemen.

Ze was al ziek van voor de vorige verkiezingen. Men had haar toen gevraagd of ze zou overwegen om ontslag te nemen zodat Obama nog een liberale vervanger kon aanstellen. Haar antwoord was dat dat niet nodig was, omdat Hillary Clinton de volgende President zou zijn.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3429
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 182 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 355 keer
Contact:

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor devilkin » 19 Sep 2020, 22:43

Los daarvan: respect dat ze het gedaan heeft tot haar laatste snik.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3053
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor fluppie » 20 Sep 2020, 10:42

Als ik het een beetje begrepen heb,heeft ze in haar testament laten opnemen dat het haar uitdrukkelijke wens is,dat er een opvolger(ster) gekozen word,door de president die de verkiezingen wint.Die wens zal wrsl. bij Trump niet tellen,maar kan mss. nog wel wat voor uitstel zorgen??

phil48
Premium Member
Premium Member
Berichten: 627
Lid geworden op: 30 Mei 2012
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor phil48 » 20 Sep 2020, 11:10

fluppie schreef:Als ik het een beetje begrepen heb,heeft ze in haar testament laten opnemen dat het haar uitdrukkelijke wens is,dat er een opvolger(ster) gekozen word,door de president die de verkiezingen wint.Die wens zal wrsl. bij Trump niet tellen,maar kan mss. nog wel wat voor uitstel zorgen??


Sinds wanneer bestaat er een regel dat een opper rechter zélf mee bepaalt wie hem of haar opvolgt ?

Ze kan dit wel wensen, maar zo werkt het systeem niet.

Dat ze zichzelf op haar 87ste overigens nog in staat achtte om deze belangrijke functie in te vullen, is verbijsterend. Misschien wilde ze idd aanblijven tot na de verkiezingen, zodat haar opvolg(st)er uit dezelfde politieke stal komt. Ook dat is verwerpelijk.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3429
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 182 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 355 keer
Contact:

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor devilkin » 20 Sep 2020, 11:30

Waarom is dit verbijsterd?

Ik ken redelijk wat oude kranige mensen met een beter beeld en duidelijkere visie dan menig jonger persoon.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2134
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 20 Sep 2020, 11:36

Dit is helemaal niet zo belangrijk als hier voorgesteld wordt. Het is niet omdat een rechter eerder conservatief is dat deze telkens voor de conservatieve kant zou kiezen, dat is al meermaals zo gebleken in het verleden. Rechters zijn dan wel, net als iedereen, onderhevig aan een eigen visie (conservatief of niet) maar zijn ook onafhankelijk om daarbuiten te kleuren als zij dit juist achten.

phil48
Premium Member
Premium Member
Berichten: 627
Lid geworden op: 30 Mei 2012
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor phil48 » 20 Sep 2020, 11:39

devilkin schreef:Waarom is dit verbijsterd?

Ik ken redelijk wat oude kranige mensen met een beter beeld en duidelijkere visie dan menig jonger persoon.


In een land met 330 miljoen inwoners moet je toch wel een geschikte kandidaat vinden om deze functie op te nemen. Of zou niemand anders dan de oude dame dit zo goed gekund hebben. Wow.

Hetzelfde geldt trouwens voor de president en zijn opponent. Op je 78ste nog president willen worden, alsof niemand jonger in staat kan geacht worden om deze functie (wereldleider) uit te oefenen. Arm land, die VS.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3429
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 182 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 355 keer
Contact:

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor devilkin » 20 Sep 2020, 12:24

Feit.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4868
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 235 keer
Uitgedeelde bedankjes: 326 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor wied » 20 Sep 2020, 13:49

De helft van dat land is arm!
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Berichtdoor CCatalyst » 20 Sep 2020, 19:11

fluppie schreef:Als ik het een beetje begrepen heb,heeft ze in haar testament laten opnemen dat het haar uitdrukkelijke wens is,dat er een opvolger(ster) gekozen word,door de president die de verkiezingen wint.


Zoiets zet je niet in een testament, ze heeft dat aan haar dochter/kleindochter gezegd op haar sterfbed. Nu, de Grondwet schrijft voor dat Trump een opvolger moet aanduiden. Dat wil nog niet zeggen dat Trump het moet doen, maar het is wel het gemakkelijkste excuus om haar wens te negeren.

Dizzy schreef:Dit is helemaal niet zo belangrijk als hier voorgesteld wordt. Het is niet omdat een rechter eerder conservatief is dat deze telkens voor de conservatieve kant zou kiezen, dat is al meermaals zo gebleken in het verleden.


Klopt niet, hoe dominanter een strekking wordt, hoe meer die strekking invloed heeft op de richting die het Hooggerechtshof gaat. Rechters beinvloeden immers ook elkaar. Als Trump nog iemand kan installeren is het al 2/3 conservatief, en dat gaat zeker gevolgen hebben. Waarom anders zou er meteen zo'n bitsige strijd uitbarsten? Er staat veel op het spel.

phil48 schreef:Hetzelfde geldt trouwens voor de president en zijn opponent. Op je 78ste nog president willen worden, alsof niemand jonger in staat kan geacht worden om deze functie (wereldleider) uit te oefenen. Arm land, die VS.


Er stonden genoeg jongere kandidaten klaar, maar de Democraten (denk dan vooral aan de clan rond Crazy Nancy Pelosi) wilden iemand die zeker het establishment, de gevestigde orde, en de rijken zou beschermen! De Creature of the Senate, Sleepy Joe Biden, is daarvoor de geknipte man.

Ze hebben vakkundig de kansen van bv Pete Buttigieg verknald. Hij won de allereerste voorverkiezingen in Iowa, wat normaal een grote boost heeft. Maar door "technische problemen" (yeah right) konden de Democraten de uitslag van Iowa pas meer dan een week later bekend maken.

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1680
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 80 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Berichtdoor 1207 » 20 Sep 2020, 19:38

heist_175 schreef:Of je kan oplijsten wat ie al wél gerealiseerd heeft:


wat betekent dit volgens jou?
Ik kan dingen oplijsten die ik toch wel belangwekkend vind, ja die zijn er, en dan ga jij alles afschieten omdat het niet aan jouw persoonlijke selectiecriteria voldoet. Zonder dat ik die criteria niet ken raak ik niet zover

een 87 jarige kankerpatiënt in de suprème court? ALs iemand vd 9 stemt mag de president een opvolger aanduiden. De regels voorzien neit dat in een periode voor een verkiezing de zittende president geen inspraak meer heeft.

Hou wel niet vd insinuaties, zoals Soenen gisteren, dat die 9 rechters eigenlijk gewoonherseonloze marionetten zijn en dat dus nu al vast staat dat de verkiezing vervalst is als Trump niet wint.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2134
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Berichtdoor Dizzy » 20 Sep 2020, 20:03

CCatalyst schreef:
Dizzy schreef:Dit is helemaal niet zo belangrijk als hier voorgesteld wordt. Het is niet omdat een rechter eerder conservatief is dat deze telkens voor de conservatieve kant zou kiezen, dat is al meermaals zo gebleken in het verleden.


Klopt niet, hoe dominanter een strekking wordt, hoe meer die strekking invloed heeft op de richting die het Hooggerechtshof gaat. Rechters beinvloeden immers ook elkaar. Als Trump nog iemand kan installeren is het al 2/3 conservatief, en dat gaat zeker gevolgen hebben. Waarom anders zou er meteen zo'n bitsige strijd uitbarsten? Er staat veel op het spel.


Klopt wel want je hebt niet goed gelezen/begrepen wat ik schreef. Uiteraard kan dit een invloed hebben maar het is niet dat dit zomaar een kantelpunt is voor elke grote beslissing in de toekomst.

Je hebt bij de eigen partij ook mensen die Trump geregeld niet steunen of zelfs tegenspreken, waarom zou een rechter - die nog veel minder gebonden is - dat dan niet durven/kunnen. De soep wordt zelden zo heet gegeten dan als ze opgediend wordt :lol:

woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 842
Lid geworden op: 09 Mei 2007
Bedankt: 122 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor woutervh » 20 Sep 2020, 20:23

Even een open ruit ingooien.
Is Trump conservatief?

Unicorn1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 651
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Unicorn1 » 20 Sep 2020, 21:51

De Democraten kunnen niets beginnen.
Het enige dat ze kunnen doen is genoeg Republikeinen overtuigen om niet voor te stemmen nu.
Er ziuden er nu 2 tal zijn die niet willen meedoen, nog 2 en Trump heeft een groot probleem.
Als hem zou hetkozen worden dan ist geen probleem maar dat is geen zekerheid.

En dat mens heeft het expess gedaan door niet met pensioen te willen gaan. En dan diene bullshit van haare laatste wens looolll, puur uit eigenbelang en egoisme die baby moordenaar het was. Ze zou ze kunnen opblazen.

Gray
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1142
Lid geworden op: 17 Apr 2005
Bedankt: 139 keer
Uitgedeelde bedankjes: 325 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Gray » 20 Sep 2020, 22:24

Unicorn1 schreef:De Democraten kunnen niets beginnen.
Het enige dat ze kunnen doen is genoeg Republikeinen overtuigen om niet voor te stemmen nu.
Er ziuden er nu 2 tal zijn die niet willen meedoen, nog 2 en Trump heeft een groot probleem.


Ik zou niet de republikein willen zijn door wiens koppigheid de volgende 50jaar "republikeinse wetten" zullen worden tegengehouden.
Het is gewoon veel te belangrijk voor die partij.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Berichtdoor CCatalyst » 20 Sep 2020, 22:51

Dizzy schreef:Klopt wel want je hebt niet goed gelezen/begrepen wat ik schreef. Uiteraard kan dit een invloed hebben maar het is niet dat dit zomaar een kantelpunt is voor elke grote beslissing in de toekomst.:


Ik snap uw punt wel maar in mijn ogen onderschat je dat dit nu wel eens voor decennia het geval kan zijn. De oudste rechter is nu 82, en het is opnieuw een liberaal. Als hij in de komende 4 jaar sterft en Trump herkozen wordt, kan het hof 7/9 conservatief worden. Als Biden verkozen wordt, blijft het nog altijd 6/9. De rechter daarna is dan wel conservatief (aangeduid door Bush senior) maar is ook alweer 10 jaar jonger.

Dat het geen kantelpunt is voor elke grote beslissing klopt wel, maar het kan een kantelpunt zijn voor Roe vs Wade, om maar te zeggen.

Unicorn1 schreef:Er ziuden er nu 2 tal zijn die niet willen meedoen, nog 2 en Trump heeft een groot probleem.


Ze zullen wel in het gareel geduwd worden, no worries.

Unicorn1 schreef:En dan diene bullshit van haare laatste wens looolll, puur uit eigenbelang en egoisme die baby moordenaar het was. Ze zou ze kunnen opblazen.


Je mag wel niet akkoord gaan met haar beslissingen, maar de doden beledigen is zinloos. Enige erkenning voor het het vele werk dat ze geleverd heeft in haar functie is op zijn plaats, ook al ga je er niet mee akkoord. (Ja, er zijn enkele historische personen die ook na hun dood geen erkenning moeten krijgen, maar RBG is daar duidelijk geen deel van).

woutervh schreef:Even een open ruit ingooien.
Is Trump conservatief?


Trump is conservatief wanneer het hem goed uitkomt.

Unicorn1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 651
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Unicorn1 » 21 Sep 2020, 01:07

Ccatalyst: ja, ik kan er ook niet aan doen dat ik iemand ben die recht voor de raap is. Wat ik heb gepost is waarheid, je mag het altijd proberen weerleggen :).

Maar ik heb wel respect voor die vrouw want ondanks haar nadelen is ze een echte patriot en wel hier om:
Ze zet al dat krapuul op hun plaats. Daar kunnen vele Democraten nog wat van leren.

https://twitter.com/thejtlewis/status/1 ... 30534?s=19

Bij deze scoort ze meteen +100 punten en meer bij mij.
Schitterend toch? Ga nooit af op 1 reactie die ik over iemand post, mss had ik wat meer moeten posten zodat het duidelijker was.

Erna heeft ze wel haar mening herzien, waarschijnlijk op de vingers getikt, dat kan niet anders want wat ze toen zei in dat filmpke, dat was echt haar echte mening erover. Je gaat niet zo kort nadien opeens uw mening zomaar herzien.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9317
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 681 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 21 Sep 2020, 08:38

Ze heeft zo'n status gekregen door haar eloquentie, werkethiek en juridische kennis, niet door op TV haar eigen mening te komen verkondigen.
Iedereen mag een mening hebben, hoewel zelfs dat recht, meer en meer onder druk komt te staan, maar "Notorious RBG" is notorious door haar juridisch werk, inclusief haar papers met kritiek op een beslissing waar ze het niet mee eens was.
Verder kon zij ook dat, blijkbaar, heel goed: werk en privé gescheiden houden. Ze was goed bevriend met een conservatieve opperrechter. Haar excuses waren er dus omdat ze haar persoonlijke mening gedeeld had, wat niet haar job is.
Hetzelfde met haar reactie op Trump: ze noemde hem "fake". Dat is een legitieme mening, maar het is niet aan haar (met haar functie) om dat in het rond te spuien. Voor die opmerking heeft ze zich geëxcuseerd.

Je moet (realisaties op het) werk los kunnen zien van iemands persoonlijke mening.
Ik ben het roerend oneens met heel wat politieke beslissingen van Daniël Termont (ex SPA burgemeester Gent), maar hij heeft met/in/via Fluxys wel gezorgd dat België (in Zeebrugge) een gasterminal heeft, waardoor we niet enkel onafhankelijk zijn van 1 land (bv Rusland), maar ook de rest van Europa zouden kunnen beleveren. Dat is visionair.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2134
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Berichtdoor Dizzy » 21 Sep 2020, 17:04

CCatalyst schreef:Ik snap uw punt wel maar in mijn ogen onderschat je dat dit nu wel eens voor decennia het geval kan zijn. De oudste rechter is nu 82, en het is opnieuw een liberaal. Als hij in de komende 4 jaar sterft en Trump herkozen wordt, kan het hof 7/9 conservatief worden. Als Biden verkozen wordt, blijft het nog altijd 6/9. De rechter daarna is dan wel conservatief (aangeduid door Bush senior) maar is ook alweer 10 jaar jonger.

Dat het geen kantelpunt is voor elke grote beslissing klopt wel, maar het kan een kantelpunt zijn voor Roe vs Wade, om maar te zeggen.


Leeftijd is ook niet een zekerheid van een volgorde. Iemand van 50 kan morgen ook doodvallen, zeker in een land met veel last van oa obesitas.

Mijn punt blijft inderdaad dat het zelfs met een meerderheid aan conservatieve rechters het niet onmogelijk is om dingen wel vooruit te laten gaan. Er is ook nog zoiets als tijdsgeest en evolutie en dat telt ook in een land dat graag weer great zou willen zijn. Ook komen de grote veranderingen vanuit de maatschappij en te grote verschillen (die nu toenemen) zetten meer druk op de ketel om zaken aan te klagen en te veranderen.

Nu zegt Trump dat hij een vrouw zou nomineren. Dat is doorzichtig om de easy vrouwen te paaien met geheugenverlies maar het zou een veel grotere invloed kunnen zijn dan wat hij wil verhinderen. Vrouwen kijken anders aan tegen maatschappelijke problemen en hebben minder moeite om empathie op te brengen. Als er een grote zaak rond vrouwenrechten zou komen dan heb ik liever een vrouw in die ploeg dan een man.

Een ander punt is dat het systeem en de problemen die nu opduiken eerder aantonen dat het systeem zelf fout is. De bedoeling was om een rem te hebben op de onafhankelijke rechters. Als je echter in een situatie komt dat een grote meerderheid aan 1 kant zit heb je net wat men wou vermijden. Waarom zou men het systeem niet beter maken door het aantal rechters gewoon 50/50 te verdelen? Een conservatief wordt vervangen door een andere conservatief en omgekeerd, geen gedoe en evenwicht verzekerd.

Wat ook belangrijk is, is dat veranderingen vaker door de tegenstander komt dan door de voorvechters. Zo hebben onze nationalistische partijen nog geen sikkepit aan de staatshervormingen toegevoegd, wat wel hun belangrijkste bestaansreden is. Hetzelfde geldt voor harde sociale regels, ook deze worden vaak door regeringen genomen die eerder rood dan blauw zijn. Dat heeft te maken met het feit dat deze minder tegenstand krijgen voor moeilijke maatregelen omdat ze er net progressief zijn. Veel verwijten vallen dan weg en dat geldt in beide richtingen.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Berichtdoor CCatalyst » 21 Sep 2020, 17:30

Dizzy schreef:Vrouwen kijken anders aan tegen maatschappelijke problemen en hebben minder moeite om empathie op te brengen. Als er een grote zaak rond vrouwenrechten zou komen dan heb ik liever een vrouw in die ploeg dan een man.


Tot je een Kim Davis krijgt natuurlijk (Rowan county clerk). Nu, dat is natuurlijk maar een voorbeeld, maar Trump zal wel goed weten wie hij kiest. Hij heeft zijn lijstje al een tijd geleden gemaakt. Die Barret bijvoorbeld is een fervente tegenstander van abortus en Obamacare.

Vergeet ook niet dat een vrouw een sterk strategisch voordeel is voor Trump tijdens de besprekingen in de Senaat. Voor de Democraten is het zoveel moeilijker om van een vrouw alle vuile was uit te hangen zoals ze met Brett (witte man) gedaan hebben, zonder hun eigen basis te alieneren zo vlak voor de verkiezingen. Want kijk, is er een kans om een vrouw een belangrijke functie te geven, en dan gaan de Democraten, de partij van de vrouwenrechten, het proberen te verhinderen? Als het een zwarte vrouw is, wordt dat al helemaal problematisch. Een typisch voorbeeld van hoe de partij zich maar al te vaak vastrijdt in haar eigen ethische kwesties.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2134
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 21 Sep 2020, 19:21

Het probleem voor de democraten is niet zozeer de rechter maar wel de would-be president. Waarom zouden ze een vrouw of zwarte (man of vrouw) moeten aanvallen? Zoals ik al zei, een vrouw kan misschien op LT zelfs nog beter uitdraaien net zoals een te groot onevenwicht tot een beter systeem zou kunnen leiden. Het is in de geschiedenis vaak zo gebleken, voor het beter gaat moet het eerst echt heel fout gaan. Op dat vlak zijn we dan heel goed bezig :lol:

Wat wel opvallend is, is hoe hard een land dat graag de wereld zou willen leiden zoveel problemen heeft met ook maar de minste vooruitgang. Alsof het algemeen bekende gezegde stilstaan is achteruitgaan er niet geldt :roll:

phil48
Premium Member
Premium Member
Berichten: 627
Lid geworden op: 30 Mei 2012
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor phil48 » 21 Sep 2020, 19:59

Ja Dizzy, elk land krijgt de leiders die het verdient. Vandaar dat Trump er baas is...

Hetzelfde zie je in België. Geen toeval dat het land al een jaar stil staat. Helaas...

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3006
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor boonpwnz » 21 Sep 2020, 20:06

Phil op 18 november gaan we er ene op drinken dan is ons eigen wereldrecord verbroken :lol:

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Berichtdoor CCatalyst » 21 Sep 2020, 22:16

Dizzy schreef:Het probleem voor de democraten is niet zozeer de rechter maar wel de would-be president. Waarom zouden ze een vrouw of zwarte (man of vrouw) moeten aanvallen?


Wel, omdat zij de rechter willen aanstellen, hopend dat Biden verkozen raakt. Het gaat hem nog niet zozeer over de persoon, wel over het aanstellen zelf, maar omdat dat nu eenmaal het Grondwettelijk recht is van de President en de Senaat, moeten ze de persoon stokken in de wielen steken in de hoop dat ze het lang genoeg kunnen rekken (toch minstens tot 3 november, daarna zien we wel). Het beste is als ze kunnen bewijzen dat die kandidate totaal ongeschikt is voor het ambt, met een of ander schandaal. Want dan moet Trump weer een nieuwe kandidaat zoeken en dan win je weken. Maar daarvoor moet je de vuile was buitenhangn

Als ze dan "te gemeen" gaan doen over die vrouw, van het genre dat ze met Brett gedaan hebben, gaan ze een deel van hun eigen kiezers aliëneren. Want beeld je in: hoofdzakelijk oude blanke mannelijke Democratische senatoren zullen de reputatie en kansen van een vrouw publiekelijk volledig aan flarden scheuren voor haar leven, een erg akelige déjà-vu voor heel veel voorvechters van vrouwenrechten, en dit enkele dagen voor de verkiezingen. Als ze niet gemeen genoeg zijn, is er de kans dat het tot een stemming overgaat en dat ze onvoldoende van de swing state GOP senatoren nog hebben kunnen overtuigen. Enkele dagen later legt die nieuwe rechter dan de eed af, voor het leven.

Het is een redelijke Catch-22. Ik denk eigenlijk niet dat ze dit kunnen winnen. Tenzij ze een manier vinden om haar echt ongeschikt te maken zonder haar totaal te vernederen.

Dizzy schreef:Zoals ik al zei, een vrouw kan misschien op LT zelfs nog beter uitdraaien net zoals een te groot onevenwicht tot een beter systeem zou kunnen leiden.


Leuk idee maar ik vrees toch dat de GOP hun rechter zeel goed zal vetten en dat je een vrouw zal zien die zonder verpinken het recht op abortus aan de kant schuift. Het is niet alsof er ook geen vrouwen zijn die dat willen, meer zelfs, er zijn er die daarvan hun levensdoel gemaakt hebben, en dat zijn heus niet allemaal "wacko's" die geen sterke carrière hebben kunnen bouwen.

Het is ook niet alsof de GOP nu plots voor een verrassing staat. Nee, ze hebben het mogelijk overlijden van RBG ingecalculeerd en het lijstje met opvolgers ligt al even klaar. Ze hebben maar te kiezen nu.

Dizzy schreef:Wat wel opvallend is, is hoe hard een land dat graag de wereld zou willen leiden zoveel problemen heeft met ook maar de minste vooruitgang. Alsof het algemeen bekende gezegde stilstaan is achteruitgaan er niet geldt :roll:


Polarisering die al van voor Trump begonnen is enzomeer, ik meen dat we hier al dieper op ingegaan zijn.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2134
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 4 weken 1 dag 15 uur geleden (22 Sep 2020, 16:45)

Dat is toch heel simpel, nomineer een persoon waar er weinig over te zeggen valt omdat die persoon zich normaal gedraagt. Men doet nu precies of dit enorme uitzonderingen zijn.

Rechters kunnen belangrijke beslissingen nemen maar ze kunnen niet zomaar tegen de meerderheid van de bevolking ingaan. Anders is je recht op weinig gebaseerd. Je kan ook geen slavernij meer invoeren ook al zijn er heel veel mensen die dat maar al te graag zouden zien gebeuren.

Er bestaat gelukkig iets als voortschrijdend inzicht en vaak gaat grote tegenstand snel liggen nadat iets is ingevoerd. Rechters moeten problemen toetsen aan de wet EN de huidige gebruiken/gewoontes. Nu veranderen die gewoontes zeer snel en moet de wet dus soms aangepast worden. Zwarte mensen opsluiten als beesten en ze laten werken voor noppes was zo'n gebruik, net als vrouwen in elkaar slaan nog op vele plaatsen een "gebruik" is. Nu is het wachten tot het gebruik om zwarten af te schieten voor de gekste redenen ook gepasseerd is in the land of the free and the brave.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor CCatalyst » 4 weken 1 dag 13 uur geleden (22 Sep 2020, 18:39)

Dizzy schreef:Rechters kunnen belangrijke beslissingen nemen maar ze kunnen niet zomaar tegen de meerderheid van de bevolking ingaan. Anders is je recht op weinig gebaseerd.


Dit klinkt als Ben Weyts' de wil van de meerderheid gaat voor op de rechtstaat? Natuurlijk kan een rechter ingaan tegen de meerderheid van de bevolking. Dat is de rechtstaat. Soms maar best ook, want de meerderheid van de bevolking heeft het niet bepaald altijd juist voor.

Dizzy schreef:Je kan ook geen slavernij meer invoeren ook al zijn er heel veel mensen die dat maar al te graag zouden zien gebeuren.


Dat is iets anders, ze kunnen niet ingaan tegen de Grondwet en andere wetten.

Nu, het is niet illegaal om abortus illegaal te maken. De Grondwet verbiedt geen verbod daarop. Sommige staten hebben dat ook gedaan, u kan zelf wel al raden in welke regio die liggen. Roe vs Wade verhindert momenteel wel dat die bepalingen die het illegaal maken een uitwerking krijgen. Het enige wat het Hooggerechtshof moet doen is hun eerdere uitspraak "overturnen", en de bepalingen in de betrokken staten krijgen meteen weer uitwerking.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3006
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor boonpwnz » 4 weken 1 dag 13 uur geleden (22 Sep 2020, 18:40)

Ik dacht dat de bedoeling van een rechter was dat deze onafhankelijk was en zich niet baseert op de wil van de bevolking?

Ik vind het vreemd dat mensen de rechtspraak zelfs in vraag durven stellen.

tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 902
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 39 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor tien » 4 weken 1 dag 20 minuten geleden (23 Sep 2020, 07:33)

boonpwnz schreef:onafhankelijk


Zeker de operrechters zijn verbonden aan partij en worden verkozen door de politiek (congres dacht ik). Het zou geen effect mogen hebben op hun rechtspraak maar in principe levenslange benoeming dus kiezen ze natuurlijk iemand die zeker aan hun kant staat. Is hier niet anders, benoeming is hier voor de regering (parlement, dacht zelfs nog officieel koning maar dat is enkel handtekening of ze waren allemaal cd&v :p ) maar kunnen ze niet zomaar buiten flikkeren (dat moeten ze onder elkaar uitvechten). Het blijven politieke benoemingen...
Bedoeling is wel dat ze hun politieke en persoonlijke overtuiging buiten de rechtspraak houden (toch tot partij ze nodig heeft) en zich puur houden aan de regels. Dus ook doodrijders gewoon de baan op laten, verkrachters vrij laten rondlopen en schuldige laten gaan omdat het allemaal te lang gerokken wordt.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9317
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 681 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 4 weken 1 dag 3 seconden geleden (23 Sep 2020, 07:53)

Rechters zijn niet gebonden aan een partij, wel worden ze voorgedragen door een partij. Het verleden heeft al aangetoond dat het geen 1:1 relatie is, maar bij de selectie van een kandidaat kijken ze wel naar zijn of haar track record om te bepalen wat die persoons voorkeur is.
Omdat rechters maar af en toe uitvallen krijgt elke partij/president in theorie evenveel gelegenheden om een nieuwe rechter te benoemen, Trump heeft nu het geluk dat ie er 3 mag aanstellen.
Eentje "gepikt" van Obama, omdat het Congres toen de hoorzittingen blokkeerde en 2 die binnen zijn ambtstermijn vallen.

Je ziet het zo gebeuren dat een regering van Democraten de benoemingsprocedure aanpast, zodat elke president 1 opperrechter mag benoemen, om fratsen (1 president benoemt 3 rechters) te voorkomen.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3637
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor CCatalyst » 4 weken 23 uur 8 minuten geleden (23 Sep 2020, 08:45)

heist_175 schreef:Je ziet het zo gebeuren dat een regering van Democraten de benoemingsprocedure aanpast, zodat elke president 1 opperrechter mag benoemen, om fratsen (1 president benoemt 3 rechters) te voorkomen.


2 rechters waarschijnlijk, omdat je een oneven aantal wil.

Als ze dit willen erdoor krijgen zullen ze wel alles moeten binnenhalen in november, zowel Huis, Senaat als President.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9317
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 681 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 4 weken 16 uur 42 minuten geleden (23 Sep 2020, 15:11)

CCatalyst schreef:
heist_175 schreef:Je ziet het zo gebeuren dat een regering van Democraten de benoemingsprocedure aanpast, zodat elke president 1 opperrechter mag benoemen, om fratsen (1 president benoemt 3 rechters) te voorkomen.


2 rechters waarschijnlijk, omdat je een oneven aantal wil.

Als ze dit willen erdoor krijgen zullen ze wel alles moeten binnenhalen in november, zowel Huis, Senaat als President.

De oudste gaat er telkens uit, of die met de meeste ervaring in het Hof ofzo. Een onafhankelijke parameter, zodat je niet de rechter kan buiten zwieren die de andere partij heeft aangesteld, maar je wel telkens iemand kan aanduiden die de goedkeuring draagt van de zittende president. Per ambtstermijn 1tje, wat zou betekenen dat een rechter 36 jaar kan dienen. Lijkt me lang genoeg, nee :)?

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2134
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 4 weken 11 uur 30 minuten geleden (23 Sep 2020, 20:23)

Rechters oordelen onafhankelijk in theorie maar er is uiteraard de persoonlijke overtuiging die altijd zal meespelen. Rechters zijn uiteindelijk ook gewoon mensen met bepaalde ervaring, opleiding, kennissenkring en problemen. Ik geloof dus dat deze mensen hun werk serieus nemen want dat is het ook. De bedoeling van dit systeem is dat rechters beslissen na wijs beraad en vaak is dat in overleg waarbij de wet en niet enkel naar de letter maar ook naar de geest gerespecteerd wordt.

Daarnaast leven deze rechters ook in een maatschappij en zijn de regels die ze beïnvloeden enorm bepalend voor het leven van de gewone mensen. Het is dus maar evident dat men minstens rekening houdt met veranderende sociale evoluties. De positie van zwarten en vrouwen schuiven op, langzaam maar zeker net zoals bewustzijn rond ecologie, homorelaties en zaken als euthanasie.

Een maatschappij staat daarbij ook niet alleen en invloeden van buitenaf spelen ook mee. De wereld is enorm mobieler geworden en de invloeden gaan door technologische invloeden zoals internet en sociale media veel en veel sneller. Een schandaal dat lang zou passeren kan door 1 actie op twitter ineens mondiaal gaan en een hele omwenteling op gang brengen. Rechters ontsnappen daar ook niet aan.

Uiteraard kunnen zij tegen een publiek oordeel in gaan MAAR dat kan niet onbeperkt. Je kan tegen 60% ingaan maar tegen 85% ingaan wil ik nog wel eens zien. Op een bepaald ogenblik heb je geen draagvlak meer bij de mensen voor wie de regels zouden moeten gelden. Een regel die niemand respecteert werkt nl niet. Je kan abortus verbieden maar je kan mensen niet tegenhouden het toch te doen en dat is wat er gebeurt. Ook hier gaan vrouwen gewoon de grens over of nog erger. Er worden dus weinig abortussen vermeden maar enkel in ergere omstandigheden gepleegd.


Terug naar “Ander nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 2 gasten