Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2912
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor CCatalyst » 26 Sep 2019, 04:52

Unicorn1 schreef:De senaat zal zoiets beslissen maar denkt men echt dat die zich tegen Trump gaan keren? Zie ik niet gebeuren, nope. Dus wat willen die nu in godsnaam bereiken?


Nervous Nancy weet ook dat die impeachment op niets zal uitdraaien met dat telefoongesprek. Ze is wel een goede strateeg. Wat ze er mee wil bereiken weet enkel zij.
- Mogelijks wil ze weer voor enige tijd twijfel zaaien rond Trump als een soort van afleiding zodat hij minder tijd heeft voor andere zaken, een beetje zoals dat Mueller-gedoe dat ook op een sisser is uitgedraaid.
- Of ze heeft weet van meer bezwarende info die ze pas strategisch later zal lekken via de een of de andere "whistleblower".
- Of de druk binnen de partij werd simpelweg te groot en ze kon het niet meer tegenhouden zonder een interne oorlog te veroorzaken, iets wat ze in de aanloop van de nominaties wel kunnen missen
- Of ze heeft weinig hoop dat Biden of Warren kans maken tegen Trump en dit dient om hun kansen voor de verkiezingen wat te verhogen
- ...

Unicorn1 schreef:Die vrouw tja, wie weet, mooie praatjes die ze verkoopt, wie weet verslaat ze Trump? Geen idee, ik hoop alvast van niet. Zou me toch verbazen ook mocht Trump niet winnen.


Elizabeth Pocahontas Warren profileert zich te links voor de gemiddelde Amerikaan, maar als ze genoeg minderheden kan overhalen om te gaan stemmen - wat ze veel beter zal kunnen dan Biden - maakt ze wel een kans. Trump zal haar tijdens debatten echter niet met het fluwelen handschoentje aanpakken zoals haar democratische tegenstrevers nu doen. En 't is nog te zien of het zover komt, want nu de ware aard van Crazy Joe aan het licht gekomen is, zie ik Biden nog een "Clintonke" doen om haar uit te schakelen (ref de manier waarop Bernie Sanders uitgeschakeld werd door Hillary).

Unicorn1 schreef:Dat gebash op Trump is niet het enige dat vermoeiend is: dat klimaatgeleuter en zeker mee die Anuna en Antifa Greta noem ik die, om gek van te worden en ook hier weer is het de media die dat maar aandacht blijft geven. Mensen krijgen daar net een grote afkeer van.
En dan nog te zwijgen van dat racisme gejank ook, zucht,al die dingens hangen me de strot uit.


^ een betere analyse voor de vooruitgang van VB en het populisme in EU kunnen de partijen hier niet dromen

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 26 Sep 2019, 11:38

Unicorn1 schreef:Moe wordk dervan, echt moe.


Het is inderdaad vermoeiend zo'n systeem waarbij leiders ook op de korrel genomen worden en hun daden in vraag gesteld worden, enorm vermoeiend. Waarom niet gewoon het parlement en pers schorsen en gewoon hun zin laten doen. Oppositie? waar is dat in hemelsnaam goed voor? De grootste wereldrijken hadden dat toch allemaal niet nodig om great te zijn.

Iemand uit de (reality-)TV die klaagt dat hij behandeld wordt als iemand uit de reality-TV, gekker moet het niet worden. Wanneer kiezen wij Betty tot Premier? Het zal het establishment in zijn voegen doen kraken en de jobs zullen ons als gebraden kippen in de mond vliegen, logisch toch want Betty vindt zichzelf enorm slim en wie zijn wij om daaraan te twijfelen? Follow the leader want Betty weet het best wat wij nodig hebben, toch.

Het is inderdaad onbegrijpelijk dat men een verbindende persoon als Trump niet naar waarde schat. Altijd bezig om mensen te verenigen en great te maken en allemaal stank voor dank. Zelfs gehandicapten snappen zijn goedbedoelde imitaties niet om over de vrouwen te zwijgen. Wie heeft ze ooit uit de keuken gelokt? ik ben dat geklaag over 8 verkrachtingen per dag beu van die metoo-hysterische wijven. Vroeger waren het er nog meer, zodus.

Een burgeroorlog is mogelijk in zo'n sfeer maar gelukkig is er Trump die de wapenindustrie te lijf gaat en sterk ingrijpt/reageert na elke dagelijkse zinloze shooting. Het enige fenomeen, buiten de pornoindustrie, waarvoor America nog altijd greater is dan welk land ook incl. landen in burgeroorlog.

Trump houdt inderdaad zijn beloftes, de rijken maken meer winst en betalen minder belastingen en de (auto)industrie keert massaal terug, net als de jobs na zijn oorlogsverklaringen aan de vrije handel en China. Ik kan niet wachten tot ze Vlaanderen ook zo great gaan maken. Tot nu toe zijn de pogingen om de kracht van verandering door te voeren nogal tegengevallen, een put van meer dan tien miljard, geen begroting in evenwicht, geen regering en een resem ontslagen nog vóór de brexit. Mogelijk dat de greatness in dezelfde diepvriezer steekt als de communautaire eisen. Maar de politici zijn wel al allemaal op post. In het aantal regeringen en ditto posten zijn we wel al greater than great. We mogen dus niet teveel doemdenken maar gewoon de zaken benoemen.

En ja die klimaatzeveraars moeten hun bek houden. Waar is de tijd dat we stoute kinderen gewoon op hun bakkes sloegen of opsloten in een verborgen kelder. Those were the days. Wat kan het ons schelen dat onze kinderen de kosten/nadelen van ons gedrag zullen dragen? Hoe gaan ze anders ooit zelfstandig worden? Wij hebben toch zelf ook keihard moeten werken tot we halfweg de 50 waren. Dat ze zelf leren werken voor hun prepensioen en dat ze dankbaar zijn dat ze in onze salariswagen mogen meerijden. We zijn ver gekomen met die scholen en educatie, de kinderarbeid zijn ze helaas al vergeten. De ondankbaarheid is stuitend.

Waarom niet terug iedereen voor zichzelf en de pot op met de samenleving. Zorg enkel voor jezelf en schiet iedereen met een ander gedacht (spreekwoordelijk) af of we verliezen de jobs in de wapenindustrie en wie wil dat? Het is toch waar zeker!

Iedereen blijft in zijn eigen land en zij die hier al zijn moeten terug naar wat wij hun eigen land vinden. Onze gastvrijheid is nu wel genoeg geweest. Straks mogen we niet eens meer met bananen naar voetballers gooien, gekker moet het echt niet worden!

Voor alle duidelijkheid is dit een ironische reactie maar het feit dat het een vrije interpretatie is van wat men helaas geregeld kan horen/lezen en men erbij moet vermelden dat het niet ernstig bedoeld is, is pas wat echt beangstigend is. Maar we zijn hard op weg naar greatness :roll:

tien
Premium Member
Premium Member
Berichten: 655
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor tien » 26 Sep 2019, 12:12

Dizzy schreef:Iemand uit de (reality-)TV die klaagt dat hij behandeld wordt als iemand uit de reality-TV, gekker moet het niet worden

Of een burgemeester uit een kinderprogramma die burgemeester wordt :)
(naar 't schijnt deed die het niet zo slecht, zal wel beter geweest zijn dan de dokter als volksgezondheid maar dat is nu niet echt een referentie)

Dizzy schreef:En ja die klimaatzeveraars moeten hun bek houden. Waar is de tijd dat we stoute kinderen gewoon op hun bakkes sloegen of opsloten in een verborgen kelder.

Dat was de tijd dat we kloegen dat de jeugd zich nergens voor in zette.

Gray
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1109
Lid geworden op: 17 Apr 2005
Bedankt: 135 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 323 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Gray » 26 Sep 2019, 12:52

Obama was ook een verbindend persoon... raar dat uitgerekend tijdens zijn 2 termijnen de VS erg verdeeld is geraakt en uiteindelijk Trump werd verkozen.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 26 Sep 2019, 13:59

Aangezien er geen opkomstplicht is, moet je oa ook zien dat de kiezers wel de moeite doen om op u te stemmen.
Trump kreeg heel wat mensen overtuigd dat hij voor hen De Grote Redder was (blanken, lager opgeleide mannen, kolenarbeiders, ...) die dus overtuigd waren dat ze voor hem moesten stemmen
en tegelijk probeerde met het fake news rond Hillary (kindernetwerk, pizzazaak, ...) met succes de opkomst voor de Democraten in te dammen.

Nog los van het feit dat met allerlei truken - die niets met Trump te maken hebben - heel wat Republikeinse staten het kiezers die geen stamboom US'ers zijn heel moeilijk maakten om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen.

Het is verder boeiend en toch zorgelijk om te lezen dat mensen de kritiek op de media klakkeloos na-echo'en. Het is net de media die constant alle machthebbers in de wereld ter verantwoording mag roepen.

De rechterkant is tegen de media als rechts aan de macht is, want dan stelt de media kritische vragen aan de (rechtse) machthebbers.
Herinner u hoe BDW een (interessante) column had in DS en toen hij aan de macht kwam, was DS plots een poco (politiek correcte) krant. Ach kom.
Links is tegen de media eens zij aan de macht zijn, want dan stelt de media kritische vragen aan de (linkse) machthebbers.
Stevaert en Verhofstadt (toen was OVLD bijna een SPA2) kregen echt geen vrijspel toen zij aan de knoppen zaten.

En voor sommigen is het dus te moeilijk om in te zien dat de media gewoon de machthebbers een spiegel voorhoudt. Onfrisse deals opduikt, quotes terug boven haalt, ...
Cfr recente persconferentie Trump en Johnson: BoJo vond het een logische vraag, van een terecht kritische pers, terwijl Trump het een "nasty" vraag vond. idioot.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4451
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 225 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor wied » 26 Sep 2019, 14:01

@Gray

De sporen van het desastreus neo-liberaal beleid sinds vorige eeuw zijn pas onder Obama duidelijk zichtbaar geworden. De verkiezing van Trump is dus op zich minder verontrustend dan de reden ¨waarom¨ hij president is kunnen worden...
PX Internet Start, OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, HB+Astra1&2 FTA

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 26 Sep 2019, 14:19

Gray schreef:Obama was ook een verbindend persoon... raar dat uitgerekend tijdens zijn 2 termijnen de VS erg verdeeld is geraakt en uiteindelijk Trump werd verkozen.


Obama was logischerwijze een president die verdeeldheid veroorzaakte. Hij was nl de verpersoonlijking van één van de grote onderliggende problemen in de Amerikaanse maatschappij nl racisme. Veel mensen zouden tegen hem blijven ook al verdubbelde hij hun inkomen en liet hij alle wagens in de VS bouwen of zorgde hij voor een beter sociaal vangnet. Clinton had hetzelfde probleem maar om andere redenen, zij was de kandidaat van de elite en een vrouw. Ze was zo geliefd dat zelfs vrouwen niet op haar stemde maar op een oranje pussygrabber.

Nu, het feit dat er verdeeldheid was en eigenlijk altijd geweest is, is dus geen argument waarom het bij Trump gewoon verder gaat.

Trump won (met minder stemmen) omdat de tegenstand ontstellend zwak was en with a little help van wat buitenlandse vrienden. Toevallig dezelfde vrienden die Bojo een handje hielpen. De tactiek was ook gelijk, vertel wat onzin die veel mensen graag voor waar zouden zien en maak je tegenstanders vuil met nog grotere onzin. Je kan genoeg nuttige idioten vinden die erin trappen want ze zijn in de meerderheid. Je moet ze gewoon genoeg opjutten opdat ze ook uit hun zetel komen. bvb ze gaan uw geweren afpakken en de communisten laten binnenvallen eens de Z-Amerikanen de boel hebben overgenomen. That should do it. Oh ja, geef ze een oranje pet en een sticker met een of ander sympathiek beest, een kikker bijvoorbeeld.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2912
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor CCatalyst » 26 Sep 2019, 23:19

Dizzy schreef:Oh ja, geef ze een oranje pet en een sticker met een of ander sympathiek beest, een kikker bijvoorbeeld.


Mochten er nu eens tegenkandidaten opkomen die 100% integer en oke waren he...

Wie denkt dat Hillary haar nederlaag niet grotendeels aan haar eigen track record vol met tekortkomingen te danken heeft, die dwaalt.

Als de democraten weer vanalles uit de kast halen om te verhinderen dat Warren/Sanders de nominatie binnenhalen tvv de establishment-kandidaat waarvan het establishment-beerputje nog maar net geopend wordt, zijn ze weer goed op weg naar nog eens 4 jaar zonder Witte Huis.

Kritiek op de media heeft objectief wel een punt dat Trump een totaal andere behandeling krijgt dan Obama indertijd.
- Het lijkt er vaak op dat journalisten en Trump een vete aan het uitvechten zijn, wat uiteraard niet past bij beiden hun stiel.
- Dat een journalist als Jim Acosta daarbij ook nog eens zelf het nieuws gaat domineren en z'n eigen politieke mening komt geven over vanalles en nog wat breekt een fundamentele regel van de professionele journalistiek (beschrijf het nieuws; word niet zelf het nieuws).
- En dat de NYT onder druk van prominente democraten hun headlines aanpast om ze minder favorabel voor Trump te maken, levert daarvan verder bewijs.

Ik zeg niet dat Fox News dit niet doet, wel dat alle andere bronnen van journalistiek zich verlagen naar hetzelfde niveau.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 27 Sep 2019, 09:00

CCatalyst schreef:En dat de NYT onder druk van prominente democraten hun headlines aanpast om ze minder favorabel voor Trump te maken, levert daarvan verder bewijs.

Ik zeg niet dat Fox News dit niet doet, wel dat alle andere bronnen van journalistiek zich verlagen naar hetzelfde niveau.

Er is bij NYT een debat gevoerd, waarvan de uitkomst hopelijk is dat ze niet naar de pijpen van de ene of de andere partij gaan dansen.
Iedereen weet wat de wind is bij HLN, DailyMail, etc. Maar evengoed van DeTijd en WSJ.
Van bv NYT en TheEconimist verwacht ik onpartijdige berichtgeving. Als (Mr) Clinton zijn handen niet thuis heeft kunnen houden, moet je daar even scherp over schrijven als over meneer de pussygrabber. Dat Fox zich verlaagt tot partijpropaganda, is hun zaak.

Ik betaal een abonnement op DeStandaard en TheEconomist, ik ben niet geïnteresseerd in zomaar wat bashen op deze of gene politicus of partij. Ik ben wel geïnteresseerd in welke onzin de huidige of toekomstige machthebbers ons willen verpatsen. Ik ga overdag werken, dus ik heb niet de tijd, de middelen of de contacten om dat zelf te doen. Ik betaal anderen om dat voor mij te doen.

https://www.economist.com/united-states ... ourt-press
Without wishing to minimise the challenges of covering American politics—with which this newspaper also grapples, not always successfully—these arguments should be dismissed as the attempted left-wing power-grab they are. The media has much less potential to give Mr Trump an unwarranted advantage over his opponent next year than it had in 2016. The election is likely to be a referendum on his presidency, not a face-off between two novel candidates, and most voters have already made up their minds on that. This is not ground for emergency media measures.

Americans’ calamitous loss of trust is also fuelled by the extreme partisanship that has made their politics and related institutions so dysfunctional. The fact that a dwindling number of mainstream outlets have retained readers and viewers from both sides of the divide makes them, despite their imperfections, the closest thing to a neutral arbiter going. This was underlined by a study suggesting Mr Trump performed best in 2016 in areas with the lowest levels of subscription to newspapers, whether of the centre-left or centre-right. A more partisan media environment is the last thing America needs. Those who doubt that should consider that it would be squarely in Mr Trump’s interest. The president’s attempt to gin up his supporters by depicting the media as biased is one of his most powerful lines. Why vindicate it for him?

Retrofitting American political journalism to defend it against populists—to which, mind, the left has historically been as susceptible as the right—calls for more modest change. It should start with an acknowledgment that the country’s style of election coverage can seem frivolous—especially compared to the rigour of its reporting on government. The characteristic features, including an obsessive focus on the candidate’s personality and details of the campaign—especially glitches—are as entertaining as any soap-opera, but rarely useful in appraising the relative merits of a politician’s qualities for public office. This is a lesson with broad application. Mr Trump’s relentless attacks on America’s institutions have, by and large, done damage only where he has hit on some pre-existing weakness. For those who would defend them, steely self-criticism may be more effective than outrage.

tien
Premium Member
Premium Member
Berichten: 655
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor tien » 27 Sep 2019, 09:03

CCatalyst schreef:Mochten er nu eens tegenkandidaten opkomen die 100% integer en oke waren he...

De oplossing van Douglas Adams zou ideaal zijn. Iemand die president wil worden gewoon direct opsluiten :lol:

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 27 Sep 2019, 15:58

De eerste kandidaat die 100% integer is moet nog geboren worden :)

Uiteraard was de zwakte van Hilary het grootste probleem maar dan nog was de uitslag vrij nipt wat niet zo positief is voor de oranje clown. Hoe kan zo'n zwakke kandidaat meer stemmen halen dan de zelfverklaarde salvator?

Het gebrek aan sterke kandidaten is inderdaad een groot probleem. Ook bij ons is dat het geval. Een Dewever kan enkel wat hij doet omdat de rest in provinciale speelt en hij in de champions league.

Hoe kan je een goede behandeling verwachten als je zelf de media bij elke gelegenheid aanvalt als een kleuter die teveel aan het lachgas gezeten heeft? Mensen die ik geregeld uitscheld zullen ook weinig goeds over me vertellen verwacht ik dan. Trump wil zoals totalitaire leiders gewoon dat de pers schrijft wat hij graag als waarheid zou zien., zo werkt het gelukkig nog niet.

Ik heb er geen probleem mee dat journalisten ook hun opinie geven maar dat moet dan wel in de sectie opinie. Nieuws is best zo neutraal mogelijk al is in politiek alles gekleurd. Anderzijds is Trump dan weer niet tegen media die zeer gekleurd zijn als het om zijn favoriete kleur gaat. Dat maakt zijn kritiek ongeloofwaardig.

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 395
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Unicorn1 » 28 Sep 2019, 00:26

De standaard, linkser kan een gazet bijna niet zijn. Zo weten we ook weer genoeg.

Trump is niet perfect, iedereen maakt fouten, zegt eens iets fouts/doms en geen ene politieker is 200% zuiver op de graad, geen ene. Dus wat doe ik? Ik kijk naar wat ene effectief doet of heeft gedaan en dan kan ik alleen maar vaststellen op wat kleinigheden na dat Trump het heel goed doet tot nu toe.

Hoelang ik al niet wacht op politiekers die eens echt ballen aan hun lijf hebben hangen, tegen de Merkel's en Macron's en Verhofstadts ingaan die heel Europa verzieken en kapot maken.
Wees maar zeker van dat die al half zot zijn gekomen haha en dat dat degene zijn die hopen dat een zwakzinnige democraat zal winnen , zo hebben ze weer een puppy erbij. Koekje geven en braaf zijn en mooi in de pas lopen.

Trump verdient het om te winnen zo simpel is het, als dat niet zo is, dan is dat echt voor een deel een ondankbaar volkske.
Laatst gewijzigd door Unicorn1 op 28 Sep 2019, 17:31, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 28 Sep 2019, 07:53

Unicorn1 schreef:De standaard, linkser kan een gazet bijna niet zijn. Zo weten we ook weer genoeg.

Interessant om te lezen dat BDW, Lorin Parys en Mia Doornaert in een linke krant publiceren :).
Kom op :).

Ik kijk naar wat ene effectief doet of heeft gedaan

En dan moet je inderdaad vaststellen dat ie nog niets gerealiseerd heeft.
Hij heeft ruzie gestookt in de Navo,
handelsoorlogen gestart met China en met de EU die maken dat de eigen export fors gedaald is
de dreiging van nucleaire wapens met Iran eigenhandig verhoogd
de USA belachelijk gemaakt voor de NKoreanen (door toegevegingen te doen aan NKorea en niets in de plaats vragen)
en verder niets.
Het enige wat hij wél gerealiseerd heeft, maar dat is meer toeval dan beleid, is het aanstellen van 2 nieuwe conservatieve rechters.

Hoelang ik al niet wacht op politiekers die eens echt balken aan hun lijf hebben hangen, tegen de Merkel's en Macron's en Verhofstadts ingaan die heel Europa verzieken en kapot maken.

De eerste met balken aan zijn lijf moet ik nog tegenkomen, al zou het een letterlijke uitvoering van "de splinter in een ander zijn oog en de balk in het eigen oog" zijn.
Dat de EU kapot gaat aan Merkel, Macron en Verhofstadt is uw eigen mening en wordt niet breed gedeeld onder de bevolking.
Anders zouden Merkel, Macron en Verhofstadt niet de stemmen halen die ze nu wel halen.
Op een moment dat de zotten het dreigen over te nemen, gaan de beurzen ook onderuit: Italië (Lega Nord), Frankrijk (LePen), Oostenrijk (FPÖ), ...

Interessant daarbij is ook dat extreem rechts zo vaak dealt & wheelt met criminelen.
LePen is veroordeeld voor illegale partijfinanciering, LegaNord ging een deal sluiten met de Russen, FPÖ heeft Ibizagate, Salvini houdt er bizarre contacten met racisten en drugsdealers op na...

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2912
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor CCatalyst » 28 Sep 2019, 09:08

heist_175 schreef:En dan moet je inderdaad vaststellen dat ie nog niets gerealiseerd heeft.


Hij heeft in z'n eerste 2 jaar wel degelijk meer gerealiseerd dan Obama in zijn eerste 2 jaar.

Nadat de Democraten het Huis overgenomen hebben, was het uiteraard gedaan omdat ze hem geen campagnebeloftes willen gunnen, ook al zijn die goed voor de bevolking. Trump is geen Dictator en kan hier dus niet onderuit. Net zoals de Republikeinen ook een volgende Dem President niets meer zullen gunnen eenmaal ze controle over Huis en/of Senaat hebben. Dat is wat je bereikt met een media die een land voortdurend polariseert, en dan gaat het niet enkel over Fox News.

heist_175 schreef:Anders zouden Merkel, Macron en Verhofstadt niet de stemmen halen die ze nu wel halen.


Als je eens rekening houdt met het feit dat we met partijlijsten werken en dat die mensen altijd bovenaan staan waardoor ze artificiele bonussen krijgen, dan scoren zij eigenlijk heel weinig stemmen, en hier bij ons heeft de partij van Verhofstadt bij de laatste verkiezingen over de ganse lijn verloren. Toch zullen zij weer deel gaan uitmaken van regeringen.

De dag dat er hier echt vrije verkiezingen zijn waarbij je niet meer langs een partij moet passeren om op te komen, maken die mensen wellicht geen schijn van kans meer.

heist_175 schreef:Op een moment dat de zotten het dreigen over te nemen, gaan de beurzen ook onderuit: Italië (Lega Nord), Frankrijk (LePen), Oostenrijk (FPÖ), ...


Net als wanneer een algoritme denkt dat het alle aandelen moet verkopen, en een ander algoritme dat ziet gebeuren en dat dan ook doet, en een ander algoritme... De beurzen zijn zo'n jojo vandaag de dag dat ze moeilijk nog een graadmeter zijn. Vandaag -2% en morgen +3%.

heist_175 schreef:Interessant daarbij is ook dat extreem rechts zo vaak dealt & wheelt met criminelen.


Over extreem links gaan we maar niet beginnen :wink: De capriolen van de PS indertijd toch nog niet vergeten?

Macht corrumpeert, ongeacht of het nu links of rechts is die ze in handen heeft. Meteen mijn tweede voornaamste argument om termijnlimieten in te stellen voor alle politieke mandaten; het eerste argument is nog steeds carrierepolitici vermijden.

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2954
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor fluppie » 28 Sep 2019, 10:07

Trump heeft vooral de handel pijn gedaan,met China zie ik het trouwens niet meer goedkomen,toch niet onder Trump,China is m.i. van plan het nog even uit te zweten,en de Amerikaanse boeren laten afzien,daardoor vergroot ook de kans op een andere president,Mocht de economie het plots minder goed beginnen te doen,maar dat is tot nu toe nog niet het geval.
Hoe Trump de problemen met Iran verder zal aanpakken is mij totaal ongekend,opletten daar want de energy prijzen gaan daar direkt op reageren.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 28 Sep 2019, 12:01

De Standaard links, dat is een goeie. Er zit welgeteld 1 linksere journalist (Reynebeau) :lol:

Wat heeft Trump dan al verwezenlijkt? Handelsoorlogen, toenemende verdeeldheid en een gezichtsverlies bij iedere dwaze uitspraak/tweet. De fabrieksarbeiders uit de autoindustrie hebben alvast hun job niet terug net zoals de boeren opdraaien voor andere beslissingen.

De pluimen die hij op zijn hoed steekt zijn vaak dan nog conjuncturele zaken, iets dat we ook hier zien. Pronken met zaken waar men zelf amper krediet voor heeft. Zijn grote beloftes waren naast de belachelijke muur die Mexico ging betalen om America weer groot te maken door oa de industrie terug naar de VS te halen. De man gaat echter tegen economische wetmatigheden in en zorgt voor onrust door handelsakkoorden te bemoeilijken. Hij denkt misschien dat hij water omhoog kan laten lopen :roll:

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7610
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 563 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor ITnetadmin » 28 Sep 2019, 13:00

Dizzy schreef:Uiteraard was de zwakte van Hilary het grootste probleem maar dan nog was de uitslag vrij nipt wat niet zo positief is voor de oranje clown. Hoe kan zo'n zwakke kandidaat meer stemmen halen dan de zelfverklaarde salvator?

Je hebt uiteraard ook het effect dat zo'n extreme gevallen ook tegenstemmen genereren.
Maw hoeveel van die stemmers stemden op Clinton "voor Clinton", en hoeveel "tegen Trump"?


Also, de Standaard is vrij blauw rechts van signatuur.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 28 Sep 2019, 13:55

Je moet helemaal niet stemmen als je niet wil in de VS. Er zijn al genoeg obstakels om mensen vooral niet te laten stemmen. Het lijkt me ook dwaas om te stemmen op iemand die je ook niet moet hebben, blijf dan thuis.

Punt is dat Clinton een zwakke kandidaat was die zelfs van een oranje clown wist te verliezen.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 28 Sep 2019, 14:38

CCatalyst schreef:
heist_175 schreef:En dan moet je inderdaad vaststellen dat ie nog niets gerealiseerd heeft.


Hij heeft in z'n eerste 2 jaar wel degelijk meer gerealiseerd dan Obama in zijn eerste 2 jaar.

Dit is toch een grap, hoop ik.
Dat hij zijn salaris al dan niet opneemt en dat hij een rechter heeft aangesteld (wat hij gewoon moet doen), wordt op gelijke hoogte geplaatst met een getorpeteerde Iran deal.

heist_175 schreef:Op een moment dat de zotten het dreigen over te nemen, gaan de beurzen ook onderuit: Italië (Lega Nord), Frankrijk (LePen), Oostenrijk (FPÖ), ...

Net als wanneer een algoritme denkt dat het alle aandelen moet verkopen, en een ander algoritme dat ziet gebeuren en dat dan ook doet, en een ander algoritme... De beurzen zijn zo'n jojo vandaag de dag dat ze moeilijk nog een graadmeter zijn. Vandaag -2% en morgen +3%.

Je beseft zelf wel dat wat je zegt onzin is.
De beurzen als graadmeter is niet perfect, maar iets beters is er niet voor handen.

heist_175 schreef:Interessant daarbij is ook dat extreem rechts zo vaak dealt & wheelt met criminelen.

Over extreem links gaan we maar niet beginnen :wink: De capriolen van de PS indertijd toch nog niet vergeten?

Macht corrumpeert, ongeacht of het nu links of rechts is die ze in handen heeft. Meteen mijn tweede voornaamste argument om termijnlimieten in te stellen voor alle politieke mandaten; het eerste argument is nog steeds carrierepolitici vermijden.

[/quote]
Interessant dat je zegt dat macht corrumpeert, LePen is nog nooit aan de macht geweest. De foto's van Salvini met drugscriminelen dateert ook van (net) voor hij aan de macht kwam.
Ik heb verder geen weet van extreem links die corrupt is, ze zijn gewoon nergens in het westen aan de macht. Let op dat mijn voorbeelden uit Europa kwam. Dat NKorea of Venezuela corrupt zijn, ziet zelfs een blinde.

Je refereert naar de PS, maar je vergeet ook de SP (Willy Claes), maar net zo goed MR (Kazachgate) en anderen.
Dus ja, macht corrumpeert (Trump + Zelenski bv), maar ik zie recentelijk toch meer vieze deals langs de rechterkant, zelfs zonder ze aan de macht zijn. Dat is bizar, want ze hebben toch eerder de wind in de zeilen dan de linkerkant...

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 395
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Unicorn1 » 28 Sep 2019, 17:36

heist_175 schreef:
Unicorn1 schreef:De standaard, linkser kan een gazet bijna niet zijn. Zo weten we ook weer genoeg.

Interessant om te lezen dat BDW, Lorin Parys en Mia Doornaert in een linke krant publiceren :).
Kom op :).

Ik kijk naar wat ene effectief doet of heeft gedaan

En dan moet je inderdaad vaststellen dat ie nog niets gerealiseerd heeft.
Hij heeft ruzie gestookt in de Navo,
handelsoorlogen gestart met China en met de EU die maken dat de eigen export fors gedaald is
de dreiging van nucleaire wapens met Iran eigenhandig verhoogd
de USA belachelijk gemaakt voor de NKoreanen (door toegevegingen te doen aan NKorea en niets in de plaats vragen)
en verder niets.
Het enige wat hij wél gerealiseerd heeft, maar dat is meer toeval dan beleid, is het aanstellen van 2 nieuwe conservatieve rechters.

Hoelang ik al niet wacht op politiekers die eens echt balken aan hun lijf hebben hangen, tegen de Merkel's en Macron's en Verhofstadts ingaan die heel Europa verzieken en kapot maken.

De eerste met balken aan zijn lijf moet ik nog tegenkomen, al zou het een letterlijke uitvoering van "de splinter in een ander zijn oog en de balk in het eigen oog" zijn.
Dat de EU kapot gaat aan Merkel, Macron en Verhofstadt is uw eigen mening en wordt niet breed gedeeld onder de bevolking.
Anders zouden Merkel, Macron en Verhofstadt niet de stemmen halen die ze nu wel halen.
Op een moment dat de zotten het dreigen over te nemen, gaan de beurzen ook onderuit: Italië (Lega Nord), Frankrijk (LePen), Oostenrijk (FPÖ), ...

Interessant daarbij is ook dat extreem rechts zo vaak dealt & wheelt met criminelen.
LePen is veroordeeld voor illegale partijfinanciering, LegaNord ging een deal sluiten met de Russen, FPÖ heeft Ibizagate, Salvini houdt er bizarre contacten met racisten en drugsdealers op na...


Natuurlijk stemmen er mensen op mensen als Macron en Merkel en daar zijn voor mij 2 redenen voor; ze lopen stekezot van vreemdelingen en die op de1ste plaats te zetten waardoor ze enorm vele stemmen krijgen van die vreemdelingen en dan heb je nog de rijke elite die natuurlijk op Macron stemmen. Dat is het verschil met Trump; iedereen stemt op hem, zowel de lagere klasse , middenklasse en de rijkere klasse omdat hem iedereen aanspreekt.

Ik heb ook nog nooit gezegd dat rechts heilig is, der zitten der ook bij die dom doen klopt maar je moet nu éénmaal een keuze maken en ik wil veiligheid voor onze mensen, links en co willen dit duidelijk niet, criminaliteit is fors gestegen in Duitsland, hoe zou dat toch komen en dan zwijg ik nog van de verkrachtingen en doden die er zijn gevallen door Wir Schaffen Das, ga uwe mislukten multicul eens aan die ouders gaan uitleggen.

China; die beginnen het zeer hard te voelen de maatregelen van Trump en de boeren moeten niet panikeren in de VS, Trump zorgt voor hen dat ze subsidies krijgen en indien nodig zal hem dat wel verhogen. Trump heeft ook hier gelijk dat hem China eens aanpakt, die moeten eerlijk betalen zoals iedereen.

En mensen zijn mee verantwoordelijk voor de miserie die we overal hebben, het zijn mensen als u die er mee voor zorgen dat de omvolking en islamisering hier verder en verder oprukt, kan u gerust wat feitjes geven.
U bent blijkbaar niet begaan met gelijkheid man/vrouw, verdoofdslachten, neutraliteit, veiligheid, onze taal (en dat hoeft niet perfect te zijn, iedereen maakt fouten, zolang je maar verstaanbaar bent). Pvda/sp-a/vld/cd&v/groen die geven niks om onze veiligheid.
Onder deze ondertussen al een 5 tal aanslagen gehad, granaatfestival in Antwerpen, mijn broer en kameraad met een wapen bedreigd en ze mochte hun geld geven, toch fijn die multiculturele verrijking.

Vroeger kon ik in Wetteren zonder probleem gaan zwemmen, ik kon mijne zak gewoon laten liggen, geen camera's, geen paspoort controles, nauwelijks fiets of zakdiefstallen en je moet nu eens zien, triestig is het en dat allemaal te danken aan uw kansenparels die overal de boel verzieken en nu nog steeds. Maar bon, ik wijk af nu, neemt niet weg dat men overal dezelfde miserie hebben met diezelfde mensen.
Laatst gewijzigd door Unicorn1 op 28 Sep 2019, 17:57, 1 keer totaal gewijzigd.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 28 Sep 2019, 17:57

Ik vind het enorm verhelderend hoe sommigen denken in extreme zwart/wit verhoudingen. Europese leiders die hun volk verraden voor buitenlandse stemmen. Dat lijkt me dan enorm dwaas want er zijn toch veel meer stemmen te halen bij de niet-nieuwkomers. Er moeten enorm veel elites zijn om al die stemmen te verklaren en uiteraard zijn er amper nieuwkomers of elites te vinden die rechts stemmen :roll:

Als iedereen op Trump stemt waarom haalt dan een absolute flop meer stemmen dan hem? Waarom heeft hij zelfs in eigen partij tegenstanders?

Dat links geen veiligheid voor eigen mensen zou willen is hilarisch. Waarom zou een partij voor onveiligheid zijn? Wie de geschiedenis wat bestudeerd heeft zal wel onthouden hebben dat angstzaaien wel degelijk een oude techniek is die echter vooral in rechtse kringen graag gebruikt wordt. De termen die gebruikt worden om mensen op te zetten tegen andere groepen zijn vaak enkel en alleen op angstgevoelens gericht. Maak ze bang en ze eten uit uw hand. De Nazi's waren daar erg bedreven in en stuurde zelf knokploegen uit om mensen bang te maken.

Dan de verkrachting van feiten om ze te vervangen door halve leugens. Criminaliteit daalt ip v stijgen en dat al een hele tijd, dat heeft verschillende sociale redenen. Uiteraard zijn er nieuwe vormen van criminaliteit en zijn er continu verschuivingen tussen deze vormen. verkrachtingen zijn ALTIJD een enorm probleem geweest (vandaag 8 per dag in België), ze krijgen nu pas de aandacht die ze verdienen (metoo). Wie gelooft nu werkelijk dat dit enkel door nieuwkomers zou gebeuren is dus van slechte wil. Ook de pers (ja, die linkse leugenaars) heeft veel meer aandacht voor sensationele berichten en er komt dus meer criminaliteit in het nieuws maar daarom is er niet meer criminaliteit.

De VS die mensen gaan subsidiëren, het worden straks nog communisten mocht ik even genuanceerd denken als sommigen :lol:
China is machtig omdat ze een enorme markt vertegenwoordigen en er ook nog een enorme groei mogelijk is. Hun systeem werkt ook beter/flexibeler dan het onze in puur economische zin. Ze hebben veel meer goedkope arbeidskrachten en een grote markt, dan kan Trump niets aan veranderen. Amerikaanse bedrijven zijn maar al te blij om met China te werken want anders sluiten ze zichzelf uit van deze enorme markt en arbeidskrachten. Uiteindelijk gaat het allemaal om geld en macht. Ook voor de oranje jongen die geen betere vertegenwoordiger van de elite kan zijn, wie ken je anders nog als arbeider die op een verguld toilet zijn gevoeg doet :lol:

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 28 Sep 2019, 19:59

Unicorn1 schreef:Natuurlijk...

Het zou geen kwaad kunnen om af en toe eens naar de cijfers te kijken om uw buikgevoel bij te stellen naar de realiteit.
- het aantal vreemdelingen in elk EU land is heel laag, zowel in aantal als in percentage. Zelfs als je mensen met een migratieachtergrond meetelt, kom je nog altijd maar aan een fractie.
- dat "links" niet voor veiligheid is, zou ik durven betwijfelen. Leuven wordt al eeuwen door de SP/A bestuurd en het stikt er van de flikken. Vraag maar aan eender welke student: een scheet laten in Leuven en je hebt een flik op uw dak. In Antwerpen krijgt het rechtse bestuur de drugs toch duidelijk niet onder controle. Kijk ook eens wie de voorbije jaren/legislaturen de minister van binnenlandse zaken geleverd heeft...
- China doet aan oneerlijke handelspraktijken (dumping) en er is een duidelijke asymmetrie in rechten/plichten in China tov de rest van de wereld, toch heeft Trump op dat front nog niets gerealiseerd, wat wel het geval geweest zou zijn mocht hij met andere landen/blokken (EU, Japan, Australië) overlegd hebben.
- criminaliteit in het Westen is al jaren aan het dalen, vandaar dat elk akkefietje meteen nationaal nieuws is. Het is dermate uitzonderlijk dat het een nieuwsfeit op zich is.
- sinds enige tijd zijn er toch meer terreuraanslagen in het Westen door racisten (en consoorten) dan door islamfanaten

Maar het staat u vrij om net zoals Turkije, Iran, Venezuela of Egypte de feiten te negeren en enkel de propaganda te (willen) geloven.

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 395
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Unicorn1 » 29 Sep 2019, 01:12

heist_175 schreef:
Unicorn1 schreef:Natuurlijk...

Het zou geen kwaad kunnen om af en toe eens naar de cijfers te kijken om uw buikgevoel bij te stellen naar de realiteit.
- het aantal vreemdelingen in elk EU land is heel laag, zowel in aantal als in percentage. Zelfs als je mensen met een migratieachtergrond meetelt, kom je nog altijd maar aan een fractie.
- dat "links" niet voor veiligheid is, zou ik durven betwijfelen. Leuven wordt al eeuwen door de SP/A bestuurd en het stikt er van de flikken. Vraag maar aan eender welke student: een scheet laten in Leuven en je hebt een flik op uw dak. In Antwerpen krijgt het rechtse bestuur de drugs toch duidelijk niet onder controle. Kijk ook eens wie de voorbije jaren/legislaturen de minister van binnenlandse zaken geleverd heeft...
- China doet aan oneerlijke handelspraktijken (dumping) en er is een duidelijke asymmetrie in rechten/plichten in China tov de rest van de wereld, toch heeft Trump op dat front nog niets gerealiseerd, wat wel het geval geweest zou zijn mocht hij met andere landen/blokken (EU, Japan, Australië) overlegd hebben.
- criminaliteit in het Westen is al jaren aan het dalen, vandaar dat elk akkefietje meteen nationaal nieuws is. Het is dermate uitzonderlijk dat het een nieuwsfeit op zich is.
- sinds enige tijd zijn er toch meer terreuraanslagen in het Westen door racisten (en consoorten) dan door islamfanaten

Maar het staat u vrij om net zoals Turkije, Iran, Venezuela of Egypte de feiten te negeren en enkel de propaganda te (willen) geloven.


Sommige cijfers moede maar zelf opzoeken, google is uwe vriend.

- Even wat echte feiten nu en geen leugens: Meeste in de bak hier zijn van allochtone afkomst, als je dan nog weet hoeveel ze er hier telkens vrij laten dan zou dat cijfer nog hoger liggen.
- In Nederland 63% ong die er in de bak zit, van allochtone afkomst.
- Zelfde met de criminaliteitscijfers. Het enige dat klopt is dat de criminaliteit altijd wel eens daalt en stijgt en de ene keer wat minder auto inbraken maar dan wel meer diefstallen op straat enz...
- Meeste diefstallen in winkels/op straat, in uw wagen, huis gebeuren bijna altijd door allochtonen, let dus goed op, ik zeg niet moslims, ik zeg allochtonen, evenzeer door bv Roemenen en noem maar op, je hoeft daar zelfs geen cijfers voor hebben, dat is gewoon een feit. 2 keer in mijn wagen ingebroken, 2 keer bendes uit Oost-Bloklanden, bron politie maar dat zullen voor u ook wel leugenaars zijn geweest.

- En dat is ook niet moeilijk dat die al naar hier komen om in te breken want iedereen kan hier makkelijk binnen en buiten en ze weten dat de pakkans hier niet hoog is, ideale plaats dus om hier te komen stelen.

- Het aantal vreemdelingen is niet hoog? U moet wel aan lange termijn denken doen. Gezinshereniging, geboortes, importbruiden enz... in Antwerpen is 51% van allochtone afkomst, dat is al een lichte meerderheid wtf, 0-9 jarige kinderen daar is 75% ong van allochtone afkomst, moet ik er nog een tekeningetje bij maken wat dat binnen dikke 20j zal zijn en geven? Ook u zal vervangen worden.
- In Brussel Schaarbeek/Molenbeek , vroeger bijna allemaal autochtonen, zie nu eens ong 80% allochtonen. En welke partijen haalt er hoge scores? Idd, Groen en co. Hoe zou dat toch komen. Zelfs verdoofdslachten voeren ze er niet in.

- In Duitsland alleen al 1 miljoen vreemdelingen binnen genomen en het resultaat is er ook naar, criminaliteit gestegen, ze passen zich niet aan, vrouwen moeten heel goed opletten, met nieuwjaar daar al meermaals grote miserie gehad, zo erg dat er gescheiden zones waren.
- In Frankrijk undercoverreportage waar de vrouwen geen cafe/taverne binnen mogen maar blijf het maar allemaal negeren.

- Antwerpen: daar heeft men mijn broer en kameraad met een (groot) mes bedreigd met meerdere van uw kansparels, zij stonden gewoon op 2 andere kameraden te wachten, mochten hun geld afgeven , zo is den Joe aan zijn einde gekomen, u zal die al vergeten zijn, ik niet. En dat is niet den enigen.
- Wat de N-VA betreft, ik ben geen N-VA stemmer omdat ze te soft zijn.

- Er zijn idd wat aanslagen geweest ook door domme rechtse mensen dat klopt en wrm lol, ik zit het hier al heel de tijd te posten, als je heel Europa verziekt, met de omvolking bezig bent, de islam verder laat oprukken, uw eigen tradities kapot maakt, uw mensen op de laatste plaats zet en nog maar te zwijgen vd rest, dat zorgt er (helaas) voor dat enkelingen dan heel domme dingens gaan doen, aktie reactie noem ik het.
- Ik verschiet er niet van dat dat is gebeurt, ik heb dat nog tegen maten gezegd, der zal een moment komen dat men zal terug reageren of nog erger, dat er ooit nog burgeroorlogen van gaan komen.

- Je moet toch echt blind zijn om niet te zien wat er aan het gebeuren is.

- In de VS valt het nog best mee tot nu toe: in een land van 327m inwoners zijn er meende ik goeie 3miljoen moslims.
U zegt hier niet veel in Belgie? Ik meende 800 duizend nu het er zijn op dikke 11 miljoen maar, dat is weldegelijk heel veel.
En dan reken ik er de 170 en meer andere nationaliteiten nog niet bij.

- Toen ik zei dat ze niks geven om onze veiligheid is het volgende; het is begonnen van vroeger, toen kon men er nog wat aandoen ook, maar men wou niet luisteren naar het Vlaams Blok, het Vb heeft dikke 40j geleden dervoor gewaarschuwd en nu zit je ermee. - De criminaliteit en heel wat andere feiten liggen natuurlijk wel hoger daardoor.
- Ooit al eens naar Faroek gekeken gepresenteerd door een (Belgische) Turk? Ook fake of gemanipuleerd zeker?
- In niveau 4 waar een politie agent zei: minstens 75% vd diefstallen in de winkels gebeuren door allochtonen, politie zal wel een rechtse leugenaar zijn zeker?
- Als er nu 1 eens wakker moet worden dan zijn het de boomknuffelaars.

- Hier een bewijs dat het in Duitsland weldegelijk gestegen is dankzij Merkel haare Wir Schaffen Das.
https://i.imgur.com/iRznBPP.jpg

- Dit zijn de dode mensen, ze staan er nog niet allemaal op, er zijn er meer: al deze mensen verkracht en vermoord door Merkel haar opengrenzenbeleid:
- Natuurlijk zijn jullie daar (mee) verantwoordelijk voor. Wij hebben dit zo zitten zeggen dat die al zou gebeuren, men blijft het maar negeren en negeren en dit zijn de resultaten ervan. Dan nog te zwijgen die hun aanvallen wel overleefd hebben.

https://i.imgur.com/AbrXIM6.jpg

- 3j geleden om nog wat anders aan te snijden zat ik in een groep, helft waren moslims, ik voelde me der echt op mijn gemak , kuch.
Er was 1 moslima bij in de 40j. Raad eens? Idd, in de slachtofferrol weer kruipen en nu komt het, ik ben al 2 keer door werkgevers geweigerd omwille van mijn hoofddoek, ik wil die niet afzetten en ze vond dat ze gediscrimineerd werd blablabla.
Een andere naast mij ging daar tegen in, der kwam miserie van, kerel vloog buiten, ik heb toen ook nog rustig proberen mee te converseren, er zat een Marokkaan naast haar en ik zei: ik mag met mijn klak op ook niet op gesprek gaan of ik mag al direct naar de job fluiten..... en wat zei dien tegen mij? Uw klak, wat stelt dat voor? Niks zei hem, bij haar is het van haar geloof, ze mag dat niet afzetten, toen ik er tegen in ging begon die al meteen te dreigen met geweld, zo zijn die gasten maar gelukkig zijn ze niet allemaal zo hoor, gelukkig maar. Een moslim naast mij die bleef rustig en die zei tegen mij het klopt, mijn vrouw moet zich aan bepaalde regels houden vanwege de islam.

Zoals u ziet: ik ben nimmer vd jongste, ik heb in een goeie 30 jaar al heel wat gezien en zelf meegemaakt, dat is nog niet alles, er is nog veel meer, daarmee dat ik zoveel weet en bezorgd ben over onze toekomst, taal, manier van leven, tradities enz...

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 29 Sep 2019, 06:43

Zorg er wel voor dat uw cijfers duidelijk zijn:
- allochtoon is iemand met een buitenlandse nationaliteit, dan heb je nog allochtoon van binnen de EU (Nederlanders, Fransen, Duitsers, Polen, Roemenen, ...) en allochtonen van buiten de EU (Amerikanen, Japanners, Chinezen, Algerijnen, Jemenieten, ...)
- mensen met allochtone roots: dan is de vraag tot hoelang blijf je "allochtone roots" hebben? Na hoeveel generaties of jaren mag dat etiket wegvallen? Het rapport dat in de stad Antwerpen 51% van de inwoners allochtone roots is (zie eerste definitie: inclusief Nederlanders, Luxemburgers, ...) neemt als definitie: eigen nationaliteit + nationaliteit mama of papa.
Afbeelding

Hier kan je nagaan wat het percentage is voor uw gemeente
https://www.standaard.be/integratiemonitor
'Personen van vreemde herkomst' worden voor de Inburgerings- en Integratiemonitor gedefinieerd als: Personen die een vreemde nationaliteit hebben, Belgen die bij de geboorte een andere nationaliteit hadden of Belgen van wie minstens een van de ouders bij de geboorte niet de Belgische nationaliteit had.

In andere rapporten gaan ze zelfs 2 generaties terug: eigen nationaliteit, nationaliteit mama of papa en nationaliteit grootouders. Zo blijft het label "allochtone roots" wel lang hangen natuurlijk.

Dit zijn de Belgische statistieken van criminaliteit: http://www.stat.policefederale.be/crimi ... litiezone/
Bijna alles (op drugs na) is dalend over een termijn van 18 jaar.

@criminaliteit
Criminele feiten moeten bestraft worden, ongeacht de pleger.
Dat gaat zowel voor de "echte" Belg die zijn vrouw afslaat of vermoordt, als voor de "man met allochtone roots" die dat doet.
Het wordt pas heel lastig als blijkt, zoals in de UK een tijd geleden, dat criminaliteit door allochtonen niet bestraft wordt, maar dat is een politionele bevoegdheid (Google zoektermen: Pakistanen, Telford, Rochdale, Rutherford). Maar zoiets heb ik in België/Vlaanderen nog niet meegemaakt.

@aanslagen
Als een islamzot een bom doet ontploffen is de islam ziek en zot en (als geheel) te bestrijden (we krijgen straks een Vlaamse minister president die nog altijd op zoek moet naar "een significant deel van de moslimgemeenschap heeft gedanst naar aanleiding van de aanslagen").
Als de aanslag van de rechterkant komt, is het gewoon "actie-reactie". Heb jij plannen gehoord om alle "white supremacists" aan te pakken?
Dat lijkt toch heel sterk op 2 maten en 2 gewichten, nee?

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4974
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 576 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor iceke » 29 Sep 2019, 08:51

heist_175 schreef:
De rechterkant is tegen de media als rechts aan de macht is, want dan stelt de media kritische vragen aan de (rechtse) machthebbers.


Draai het of keer het hoe ge wilt, Obama was een Heilige, Trump een Clown. :angel:
Uiteindelijk past de media dezelfde techniek toe als de politiek, klamp u vast aan 1 ding en blijf het herhalen.

Mag ik nog rechts stemmen zonder voor racist uitgescholden te worden ?
Mag ik nog links stemmen zonder boomknuffelaar te zijn ?

De Nva ging hier rap efkes alles veranderen maar zijn met hun hoofd tegen het middenveld gelopen, verrechtsen heeft blijkbaar meer tijd nodig dan dat iedereen denkt.
Als je als Vlaanderen echt de andere kant op wil heb je niet het VB nodig maar centrumrechts. enkel zij kunnen alles deblokkeren... NVA weet dat ondertussen al, als centrumrechts zijn mensen nu nog meekrijgt komt het wel in orde ;-)

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 29 Sep 2019, 10:56

iceke schreef:
heist_175 schreef:De rechterkant is tegen de media als rechts aan de macht is, want dan stelt de media kritische vragen aan de (rechtse) machthebbers.


Draai het of keer het hoe ge wilt, Obama was een Heilige, Trump een Clown. :angel:
Uiteindelijk past de media dezelfde techniek toe als de politiek, klamp u vast aan 1 ding en blijf het herhalen.

Mag ik nog rechts stemmen zonder voor racist uitgescholden te worden ?
Mag ik nog links stemmen zonder boomknuffelaar te zijn ?

De Nva ging hier rap efkes alles veranderen maar zijn met hun hoofd tegen het middenveld gelopen, verrechtsen heeft blijkbaar meer tijd nodig dan dat iedereen denkt.
Als je als Vlaanderen echt de andere kant op wil heb je niet het VB nodig maar centrumrechts. enkel zij kunnen alles deblokkeren... NVA weet dat ondertussen al, als centrumrechts zijn mensen nu nog meekrijgt komt het wel in orde ;-)

De rechtse langtenen vergeten de (terechte) kritiek in de media toen de sossen of de paarse regering aan de macht was, of over het water Obama.

Het zijn de rechtse partijen zelf, of toch de kopstukken, die maken dat je u bijna moet schamen als je rechts wil stemmen.
Het VB bulkt van de racisten en ze moeten constant mensen non-actief zetten als het teveel in de media komt (hitlergroet, tegen de homo's, ...).
Met iemand als Theo Francken (die het asielbeleid dat Etienne Vermeersch en de sossen vorm hebben gegeven op het terrein verderzet en tegelijk op twittter quasi fascistische uitspraken doet), of Jan Jambon (die nog steeds op zoek is naar de dansende moslims) en BartDeWever (die alle Marrokanen in Antwerpen schoffeert), is de NVA wat dat betreft niet veel beter.
Het conservatisme van Mia Doornaert (die geregeld in DeStandaard schrijft), geraakt zo totaal ondergesneeuwd bij zowel CDV als NVA. Waar moet je dan heen als rechtse, niet racistische conservatief?
Het soort CSU, maar dan zonder het AFD-discours van Seehofer, dat ontbreekt totaal in Vlaanderen en België.

Als linkse conservatieve is het al wat gemakkelijker. Als je overtuigd bent dat de factuur van de klimaatverandering toch liever door uw (achter/klein)kinderen gedragen wordt dan dat de huidige generatie er een halve euro in zou steken, verwelkomt de SPA u met open armen. Alles vooral bij het oude laten, een beetje zoals de publiek zichtbare kant van de vakbond(en) bepleiten, dan zit je bij de SPA snor, ver van alle boomknuffelaars :).

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 395
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Unicorn1 » 29 Sep 2019, 12:00

heist_175 schreef:Zorg er wel voor dat uw cijfers duidelijk zijn:
- allochtoon is iemand met een buitenlandse nationaliteit, dan heb je nog allochtoon van binnen de EU (Nederlanders, Fransen, Duitsers, Polen, Roemenen, ...) en allochtonen van buiten de EU (Amerikanen, Japanners, Chinezen, Algerijnen, Jemenieten, ...)
- mensen met allochtone roots: dan is de vraag tot hoelang blijf je "allochtone roots" hebben? Na hoeveel generaties of jaren mag dat etiket wegvallen? Het rapport dat in de stad Antwerpen 51% van de inwoners allochtone roots is (zie eerste definitie: inclusief Nederlanders, Luxemburgers, ...) neemt als definitie: eigen nationaliteit + nationaliteit mama of papa.
Afbeelding

Hier kan je nagaan wat het percentage is voor uw gemeente
https://www.standaard.be/integratiemonitor
'Personen van vreemde herkomst' worden voor de Inburgerings- en Integratiemonitor gedefinieerd als: Personen die een vreemde nationaliteit hebben, Belgen die bij de geboorte een andere nationaliteit hadden of Belgen van wie minstens een van de ouders bij de geboorte niet de Belgische nationaliteit had.

In andere rapporten gaan ze zelfs 2 generaties terug: eigen nationaliteit, nationaliteit mama of papa en nationaliteit grootouders. Zo blijft het label "allochtone roots" wel lang hangen natuurlijk.

Dit zijn de Belgische statistieken van criminaliteit: http://www.stat.policefederale.be/crimi ... litiezone/
Bijna alles (op drugs na) is dalend over een termijn van 18 jaar.

@criminaliteit
Criminele feiten moeten bestraft worden, ongeacht de pleger.
Dat gaat zowel voor de "echte" Belg die zijn vrouw afslaat of vermoordt, als voor de "man met allochtone roots" die dat doet.
Het wordt pas heel lastig als blijkt, zoals in de UK een tijd geleden, dat criminaliteit door allochtonen niet bestraft wordt, maar dat is een politionele bevoegdheid (Google zoektermen: Pakistanen, Telford, Rochdale, Rutherford). Maar zoiets heb ik in België/Vlaanderen nog niet meegemaakt.

@aanslagen
Als een islamzot een bom doet ontploffen is de islam ziek en zot en (als geheel) te bestrijden (we krijgen straks een Vlaamse minister president die nog altijd op zoek moet naar "een significant deel van de moslimgemeenschap heeft gedanst naar aanleiding van de aanslagen").
Als de aanslag van de rechterkant komt, is het gewoon "actie-reactie". Heb jij plannen gehoord om alle "white supremacists" aan te pakken?
Dat lijkt toch heel sterk op 2 maten en 2 gewichten, nee?


- Helaas gaat het maar tot 2013 de cijfers van mijn gemeente en wrm is omdat er hier de laatste paar jaren ik hier opeens meer vreemdelingen zie rondlopen, beetje van alles, ook hoe kan het ook anders hoofddoek/gewaden met buggy, ene voor mij in de winkel kon geen zier Nederlands enz... met andere woorden, dat cijfer is al flink naar boven gegaan vh aantal vreemdelingen die er hier zijn bijgekomen, niet te vergeten dat ik nog in 1 vd weinige leefbare boerengatten woon, het is hier nog steeds heel leuk wonen. Ik geef het nog max dikke 20/30j en dan zal hier de boel ook stilaan verziekt zijn.
Ik vroeg aan de N-VA hier wie zijn deze mensen, die zijn net een tsjeven partij geworden, die wilden niet eens antwoorden.
- Er is tijdje geleden in onze GB gestolen geweest, ze hebben ze gevat, het waren Roemenen, nogmaals een bevestiging van wat ik post.

- In de rechtbank op vier enkele weken geleden 3 tal allochtonen die een winkel hadden overvallen en derna nog eens een vrouw hadden overvallen: ze vonden hun straf te streng, ze hadden geen schuldbesef en ze stelden zelf voor om een werkstraf: ik kon mijn ogen en oren niet geloven toen ik zag dat die een kleine boete maar hebben gekregen en slechts een werkstraf hebben gekregen. De laksheid hier is onvoorstelbaar, daarmee dat ik dus zeg dat de cijfers nooit volledig kloppen en dat die normaal dus hoger liggen.

- Nederlanders die naar hier komen zijn ook allochtonen, allemaal allochtonen.
- Denkt u bv in Spanje dat ze mij als Spanjaard zouden aanzien ook al woon ik der 20j en zou goed Spaans kunnen, tuurlijk niet. Dat is overal zo. Ik verwacht dat ook niet, als ik de kans heb dan ben ik hier weg uit dit apenland. Het is verloren en vooral de mensen/kinderen na mij gaan er de dupe van zijn. Ben al content dat ik geen vrouw ben en geen dochter heb.

- Je hebt ook niet goed gelezen wat ik heb gepost over die aanslagen en vele criminaliteit: ik zal het nog eens herhalen, mensen als u en vooral politiekers zorgen ervoor dat mensen kwaad worden en er dan enkelen het zot in hun hoofd krijgen.

- Als je jaar in jaar uit mensen hun eigen tradities in hun eigen land zit te vernietigen, niet opkomt voor onze veiligheid, waarden en normen, denk maar aan gelijkheid man/vrouw, zaken als Marrakech pact tekent, vreemdelingen blijft binnen nemen, zegt van zoals Maggie en Theo ik heb zoveel € nodig voor asielzoekers en dan heb je hier een ziek kind en dan krijge die ouders te horen wij kunnen niks doen, al deze zaken zorgen ervoor dat mensen furius zijn, voor ons is er geen geld, ze komen geld tekort maar floep, opeens wel vele € voor vreemdelingen, dat gaat wel lol en dan gebeuren er zeer vele feiten ook, mensen die heel wat mee maken dan krijg je aktie reactie, ik keur niks goed, ik zeg alleen dat ik er niet van verschiet dat er dan toch eens zeg maar tegen reactie is, dat is te danken aan partijen in heel Europa zoals die linkse partijen, tsjeven en Liberale partijen, zij creeren deze puinhoop en dat er enkelingen over de schreef gaan.

- Achzo, over die aanslagen: zie hier, maar ook deze persoon zal wel een leugenaar zijn zeker:
https://i.imgur.com/Iy7hJmU.jpg

- In Frankrijk op het internet stonden ze weldegelijk te juichen, dat is hier natuurlijk ook zo, ze noemden de daders van Charlie helden. Jij bent toch echt een goedgelovige ziel dat jij denkt dat die niet zitten te juichen, tuurlijk wel. Zelfs voor de camera die live aan het uitzenden was maakte er ene snijbewegingen.

- Hier nog een bewijske dat wie erkend is geworden cadeaukes krijgt:
https://i.imgur.com/2RoG9Cj.jpg

Ik heb dat zelf uit mijnen zak mogen betalen.
Nu weet ik wrm we tot ons 67 en langer zullen mogen werken.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 29 Sep 2019, 12:55

De NVA is niet tegen het middenveld gelopen maar tegen de honingpot van de postjes. Ze waren tegen, tot ze ze zelf konden invullen, nu zijn ze niet meer tegen :lol: De principes, incl art. 1, zitten in de diepvries en zij in de pluche. Vroeger beweerden ze dat regeren zonder de PS al een staatshervorming was, nu regeren ze in Antwerpen met de SPa en weldra fedraal met de PS. Geen wonder dat steeds meer mensen terugkeren naar VB. De kracht van verandering is verkracht. De belofte om ons the money the showen had als resultaat een gat van meer dan 10 miljard. Een cadeau voor de bedrijven werd een verhoging van de pensioenleeftijd voor u en ik. Nu is een volgende aanval op de sociale zekerheid het plan.

Mijn moeder droeg ook een hoofddoek, net zoals de zusters van onze lagere school. Lopen met een buggy is blijkbaar strafbaar. :roll:

Diefstal en criminaliteit bestond niet toen er veel minder nieuwkomers waren :roll: De cijfers geven echter het omgekeerde aan. Hetzelfde met werkloosheid, er komen steeds meer vreemdelingen bij maar het percentage werkenden stijgt. Dat kan enkel als veel nieuwkomers ook bijdragen.

Mensen blijven beschouwd worden als vreemdelingen, ook als ze hier geboren zijn, werken en belastingen betalen. Ze mogen al blij zijn dat men er geen bananen naar gooit.

Criminelen moet je aanpakken, ongeacht kleur/nationaliteit of reden van de feiten. Daar zijn we het over eens.

Vreemd dat de tegenreacties ondertussen talrijker zijn dan de acties :roll:

Uit cijfers blijkt zelfs een ondergebruik van sociale voordelen bij lagere klassen waar nieuwkomers sterker in vertegenwoordigd zijn.

Gevangenissen zitten vol met mensen uit de lagere klassen, iets waar de beoogde groepen oververtegenwoordigd zijn. De kans om opgepakt te worden en strenger bestraft te worden zijn hoger als je geen blanke bent. De kans op werk is dan weer omgekeerd gerelateerd.

Ik wil hier geen heiligen maken van nieuwkomers of problemen ontkennen maar soms helpt het wel om ook de andere kanten ook mee te nemen in de denkoefening als je tenminste eerlijk wens te blijven met jezelf.

Wie denkt elders beter te vinden moet consequent zijn en effectief vertrekken. Ik wens hen veel succes want ik heb ondanks vele en verre reizen nog niets gezien dat beter was. Je moet dan ook aanvaarden dat je daar bekeken en behandeld wordt als een nieuwkomer. Je zal daar dan zelf een kansparel zijn die alles kan en mag, geheel straffeloos. Doen zou ik zeggen!

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 395
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Unicorn1 » 29 Sep 2019, 13:45

Dizzy schreef:De NVA is niet tegen het middenveld gelopen maar tegen de honingpot van de postjes. Ze waren tegen, tot ze ze zelf konden invullen, nu zijn ze niet meer tegen :lol: De principes, incl art. 1, zitten in de diepvries en zij in de pluche. Vroeger beweerden ze dat regeren zonder de PS al een staatshervorming was, nu regeren ze in Antwerpen met de SPa en weldra fedraal met de PS. Geen wonder dat steeds meer mensen terugkeren naar VB. De kracht van verandering is verkracht. De belofte om ons the money the showen had als resultaat een gat van meer dan 10 miljard. Een cadeau voor de bedrijven werd een verhoging van de pensioenleeftijd voor u en ik. Nu is een volgende aanval op de sociale zekerheid het plan.

Mijn moeder droeg ook een hoofddoek, net zoals de zusters van onze lagere school. Lopen met een buggy is blijkbaar strafbaar. :roll:

Diefstal en criminaliteit bestond niet toen er veel minder nieuwkomers waren :roll: De cijfers geven echter het omgekeerde aan. Hetzelfde met werkloosheid, er komen steeds meer vreemdelingen bij maar het percentage werkenden stijgt. Dat kan enkel als veel nieuwkomers ook bijdragen.

Mensen blijven beschouwd worden als vreemdelingen, ook als ze hier geboren zijn, werken en belastingen betalen. Ze mogen al blij zijn dat men er geen bananen naar gooit.

Criminelen moet je aanpakken, ongeacht kleur/nationaliteit of reden van de feiten. Daar zijn we het over eens.

Vreemd dat de tegenreacties ondertussen talrijker zijn dan de acties :roll:

Uit cijfers blijkt zelfs een ondergebruik van sociale voordelen bij lagere klassen waar nieuwkomers sterker in vertegenwoordigd zijn.

Gevangenissen zitten vol met mensen uit de lagere klassen, iets waar de beoogde groepen oververtegenwoordigd zijn. De kans om opgepakt te worden en strenger bestraft te worden zijn hoger als je geen blanke bent. De kans op werk is dan weer omgekeerd gerelateerd.

Ik wil hier geen heiligen maken van nieuwkomers of problemen ontkennen maar soms helpt het wel om ook de andere kanten ook mee te nemen in de denkoefening als je tenminste eerlijk wens te blijven met jezelf.

Wie denkt elders beter te vinden moet consequent zijn en effectief vertrekken. Ik wens hen veel succes want ik heb ondanks vele en verre reizen nog niets gezien dat beter was. Je moet dan ook aanvaarden dat je daar bekeken en behandeld wordt als een nieuwkomer. Je zal daar dan zelf een kansparel zijn die alles kan en mag, geheel straffeloos. Doen zou ik zeggen!


- Ik zal nooit N-VA stemmen. Maar als er moet samengewerkt worden dan moet het wel met iemand zijn en dan zal het met de N-VA moeten zijn.

- Toon mij ergens aan waar ik heb gepost dat ergens lopen met een buggy strafbaar is? Ook hier weer heb je mijn post totaal niet begrepen en begin je zaken te posten die ik nergens heb gepost.

- Waar heb ik gezegd dat er hier nog geen criminaliteit was? Ook hier doe je alweer hetzelfde. Criminaliteit bestaat overal door iedereen, is altijd al aanwezig geweest, overal heb je slechte mensen. Het gaat mij over heel wat feiten en de hoeveelheid ervan.
- Net vtm nieuws gezien; weeral van datte of heb je snel weggezapt toen ze het toonden? Weeral rara jongeren die er de boel verzieken, is het niet in Antwerpen/Brussel het is in Gent. Ik weet dat wel , voor heel wat mensen van allochtone afkomst en linksen is dat de normaliteit, ach, het is zo erg niet, fait divers jong.

- Ik zal nog maar eens een vbtje geven van wat ik bedoel of beter gezegd ik zal me nog eens moeten herhalen; ik ging vroeger altijd naar de Warande in Wetteren, voor wie dat niet kent dat is een openluchtzwembad, toen waren er alleen maar autochtone mensen. Gebeurde er eens een zak of fietsdiefstal/vechtpartij/aanrandingen? Ja, maar zeer zeer zelden, zeer zeer zelden gebeurde dit toen. En dan kwamen er allochtonen bij en ieder jaar beetje bij beetje waren ze met meer en meer en ieder jaar werd het erger en erger, zo erg dat het toen nog in het nieuws is geweest. Resultaat is er dan ook naar net zoals dit jaar trouwens opnieuw; meiskes die betast worden, redder in elkaar geslagen, heel wat vechtpartijen, ruzie zoeken zonder enige aanleiding en heel wat zak en fietsdiefstallen ook. Dat is het resultaat vd multiculti.
- Wat heeft men moeten doen ; dure camera bewaking, security in burger, paspoort controle enz... al deze zaken hadden we vroeger niet.

- Ik zeg zeer terecht dat er een heel groot probleem is met bepaalde groepen van mensen en nergens zeg ik dat iedereen zo is maar degene die dan wel zich gedragen die durven er toch ook niet tegen in gaan en ik stel mij ook de grote vraag of die wel opvoeding mee krijgen van thuis uit? Ik ben nu al nimmer vd jongste en mocht ik iets heel ergs doen en mijne pa komt dat te weten, zelfs nu zou ik nog een klets op mijn kaak krijgen.

- Toch wel straf toch, in heel Europa dezelfde miserie met diezelfde mensen altijd. Er wonen hier zeker 170 nationaliteiten en telkens mee diezelfde dikke miserie. Feiten man, feiten.
- Wrm allochtonen meer in den bak zitten is gewoon omdat ze meer uitsteken. Man, kijkt eens naar Faroek en de rechtbank en noem maar op, dat is geene fake boel ze, dat zijn allemaal waargebeurde feiten, zelfde in Luc Alloo, denk je nu echt dat ze bewust alleen allochtonen tonen die weer eens mee drugs bezig zaten en wegvluchten vd politie? Mensen als u hebben echt wel een groot probleem om de realiteit onder ogen te willen zien.

- Mijn grootste probleem is de omvolking, de islamisering, vele mensen die lak hebben aan onze manier van leven en vinden dat de islam boven alles en iedereen moet staan, de vele criminele feiten op straat en dergelijke meer die maar al te vaak door allochtonen gebeuren, dat men mijn tradities naar de knoppen helpt enz...En ik zal me daar tot ik doodval me tege verzetten.

- De topic gaat uiteraard over de VS/Trump en ook hier hoe zot je Trump ook mag vinden, die man ziet het ook wel in wat voor grote miserie dat met zich mee brengt en heeft groot gelijk dat hem er iets aan doet. En zelfs Obama was nog zo braaf niet, die heeft er ook heel wat zitten deporteren.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 29 Sep 2019, 14:42

Unicorn1 schreef:
Dizzy schreef:De NVA is niet tegen het middenveld gelopen maar tegen de honingpot van de postjes. Ze waren tegen, tot ze ze zelf konden invullen, nu zijn ze niet meer tegen :lol: De principes, incl art. 1, zitten in de diepvries en zij in de pluche. Vroeger beweerden ze dat regeren zonder de PS al een staatshervorming was, nu regeren ze in Antwerpen met de SPa en weldra fedraal met de PS. Geen wonder dat steeds meer mensen terugkeren naar VB. De kracht van verandering is verkracht. De belofte om ons the money the showen had als resultaat een gat van meer dan 10 miljard. Een cadeau voor de bedrijven werd een verhoging van de pensioenleeftijd voor u en ik. Nu is een volgende aanval op de sociale zekerheid het plan.

Mijn moeder droeg ook een hoofddoek, net zoals de zusters van onze lagere school. Lopen met een buggy is blijkbaar strafbaar. :roll:

Diefstal en criminaliteit bestond niet toen er veel minder nieuwkomers waren :roll: De cijfers geven echter het omgekeerde aan. Hetzelfde met werkloosheid, er komen steeds meer vreemdelingen bij maar het percentage werkenden stijgt. Dat kan enkel als veel nieuwkomers ook bijdragen.

Mensen blijven beschouwd worden als vreemdelingen, ook als ze hier geboren zijn, werken en belastingen betalen. Ze mogen al blij zijn dat men er geen bananen naar gooit.

Criminelen moet je aanpakken, ongeacht kleur/nationaliteit of reden van de feiten. Daar zijn we het over eens.

Vreemd dat de tegenreacties ondertussen talrijker zijn dan de acties :roll:

Uit cijfers blijkt zelfs een ondergebruik van sociale voordelen bij lagere klassen waar nieuwkomers sterker in vertegenwoordigd zijn.

Gevangenissen zitten vol met mensen uit de lagere klassen, iets waar de beoogde groepen oververtegenwoordigd zijn. De kans om opgepakt te worden en strenger bestraft te worden zijn hoger als je geen blanke bent. De kans op werk is dan weer omgekeerd gerelateerd.

Ik wil hier geen heiligen maken van nieuwkomers of problemen ontkennen maar soms helpt het wel om ook de andere kanten ook mee te nemen in de denkoefening als je tenminste eerlijk wens te blijven met jezelf.

Wie denkt elders beter te vinden moet consequent zijn en effectief vertrekken. Ik wens hen veel succes want ik heb ondanks vele en verre reizen nog niets gezien dat beter was. Je moet dan ook aanvaarden dat je daar bekeken en behandeld wordt als een nieuwkomer. Je zal daar dan zelf een kansparel zijn die alles kan en mag, geheel straffeloos. Doen zou ik zeggen!


- Ik zal nooit N-VA stemmen. Maar als er moet samengewerkt worden dan moet het wel met iemand zijn en dan zal het met de N-VA moeten zijn.

- Toon mij ergens aan waar ik heb gepost dat ergens lopen met een buggy strafbaar is? Ook hier weer heb je mijn post totaal niet begrepen en begin je zaken te posten die ik nergens heb gepost.

- Waar heb ik gezegd dat er hier nog geen criminaliteit was? Ook hier doe je alweer hetzelfde. Criminaliteit bestaat overal door iedereen, is altijd al aanwezig geweest, overal heb je slechte mensen. Het gaat mij over heel wat feiten en de hoeveelheid ervan.
- Net vtm nieuws gezien; weeral van datte of heb je snel weggezapt toen ze het toonden? Weeral rara jongeren die er de boel verzieken, is het niet in Antwerpen/Brussel het is in Gent. Ik weet dat wel , voor heel wat mensen van allochtone afkomst en linksen is dat de normaliteit, ach, het is zo erg niet, fait divers jong.

- Ik zal nog maar eens een vbtje geven van wat ik bedoel of beter gezegd ik zal me nog eens moeten herhalen; ik ging vroeger altijd naar de Warande in Wetteren, voor wie dat niet kent dat is een openluchtzwembad, toen waren er alleen maar autochtone mensen. Gebeurde er eens een zak of fietsdiefstal/vechtpartij/aanrandingen? Ja, maar zeer zeer zelden, zeer zeer zelden gebeurde dit toen. En dan kwamen er allochtonen bij en ieder jaar beetje bij beetje waren ze met meer en meer en ieder jaar werd het erger en erger, zo erg dat het toen nog in het nieuws is geweest. Resultaat is er dan ook naar net zoals dit jaar trouwens opnieuw; meiskes die betast worden, redder in elkaar geslagen, heel wat vechtpartijen, ruzie zoeken zonder enige aanleiding en heel wat zak en fietsdiefstallen ook. Dat is het resultaat vd multiculti.
- Wat heeft men moeten doen ; dure camera bewaking, security in burger, paspoort controle enz... al deze zaken hadden we vroeger niet.

- Ik zeg zeer terecht dat er een heel groot probleem is met bepaalde groepen van mensen en nergens zeg ik dat iedereen zo is maar degene die dan wel zich gedragen die durven er toch ook niet tegen in gaan en ik stel mij ook de grote vraag of die wel opvoeding mee krijgen van thuis uit? Ik ben nu al nimmer vd jongste en mocht ik iets heel ergs doen en mijne pa komt dat te weten, zelfs nu zou ik nog een klets op mijn kaak krijgen.

- Toch wel straf toch, in heel Europa dezelfde miserie met diezelfde mensen altijd. Er wonen hier zeker 170 nationaliteiten en telkens mee diezelfde dikke miserie. Feiten man, feiten.
- Wrm allochtonen meer in den bak zitten is gewoon omdat ze meer uitsteken. Man, kijkt eens naar Faroek en de rechtbank en noem maar op, dat is geene fake boel ze, dat zijn allemaal waargebeurde feiten, zelfde in Luc Alloo, denk je nu echt dat ze bewust alleen allochtonen tonen die weer eens mee drugs bezig zaten en wegvluchten vd politie? Mensen als u hebben echt wel een groot probleem om de realiteit onder ogen te willen zien.

- Mijn grootste probleem is de omvolking, de islamisering, vele mensen die lak hebben aan onze manier van leven en vinden dat de islam boven alles en iedereen moet staan, de vele criminele feiten op straat en dergelijke meer die maar al te vaak door allochtonen gebeuren, dat men mijn tradities naar de knoppen helpt enz...En ik zal me daar tot ik doodval me tege verzetten.

- De topic gaat uiteraard over de VS/Trump en ook hier hoe zot je Trump ook mag vinden, die man ziet het ook wel in wat voor grote miserie dat met zich mee brengt en heeft groot gelijk dat hem er iets aan doet. En zelfs Obama was nog zo braaf niet, die heeft er ook heel wat zitten deporteren.


Dat van die buggy staat maar een paar posts hoger. Je zal wel weten hoe je moet zoeken op een PC veronderstel ik. Ik nam dat voorbeeld om aan te tonen dat je je nogal snel stoort aan onschuldige dingen en een vooroordeel hebt mbt nieuwkomers.

De feiten over de aantallen inzake criminaliteit zijn hier al gepasseerd, ze dalen dus ipv stijgen en ze hebben inderdaad altijd bestaan en verschoven tussen diverse vormen.

Ik heb je al gewezen dat het logisch is dat criminaliteit meer voorkomt in de lagere klasses en dat nieuwkomers daar meer in vertegenwoordigd zijn. Vrouwen zijn altijd lastig gevallen en dus ook toen er amper een nieuwkomer in de meeste dorpen te vinden was. De aangiftes lagen toen helaas veel lager omdat men er minder aandacht voor had.

Ik kijk niet naar VTM omdat ze overdreven aandacht geven aan sensatie en kinderlijke programma's maken die me niet interesseren. Dat er problemen zijn met jongeren geloof ik best, die zijn er altijd geweest en komen ook vooral voor in de mindere wijken. In Antwerpen is er nu bvb een plaag van aanslagen met granaten. Ik ga Antwerpenaren nu niet bekijken als halve terroristen.

De grootste slachtoffers zijn inderdaad de overgrote meerderheid die geen problemen veroorzaken. Zij worden door deze eenzijdige veralgemeningen vies behandeld. Ik spreek net voor hen, niet voor de groep die het verziekt en ik maak daarin GEEN verschil in afkomst/nationaliteit/kleur.

Je bent erg bang en dat begrijp ik van kinderen maar je laat je teveel leiden door je angst. Ik loop dagelijks in Brussel, een zogenaamde hellhole, en nog nooit heb ik iets verkeerds meegemaakt op meer dan 20 jaar. Dat betekent niet dat er veel misloopt maar ook dat het vaak niet zo erg is als sommigen denken. Ik vind Brussel een leuke stad met een enorm aanbod aan cultuur, horeca en ontspanning. Ik probeer ook de goeie kanten te zien van een situatie en niet enkel te focussen op het slechte.

De omvolking is een angstbeeld terwijl omvolking altijd al bestaan heeft. Wij zijn het resultaat van invallen van diverse volkeren en we zullen blijven veranderen. De wereld gaat door en stilstaan is er niet bij. Verandering is beangstigend maar ze is onvermijdelijk. Er zullen enkel meer nieuwkomers bijkomen en veel meer zal veranderen, dat is het enige dat zeker is en jij zal er geen sikkepit aan kunnen veranderen. Je kan er dagelijks uw kas in opfretten of je kan ermee leren omgaan, da's uw enige keuze. De wereld wordt kleiner door technologische evoluties en die kan je niet meer omkeren. Door de klimaatproblemen zal het aantal vluchtelingen nog vermenigvuldigen toch zijn veel mensen die tegen migratie zijn ook tegen klimaatmaatregelen :bang:

Trump ziet enkel dat het thema populair is en hij is zelf graag populair en heeft die stemmen nodig. Hij praat die mensen naar de mond en ondertussen zorgt hij voor anderen (rijken). Wat doet hij dan aan de problemen die een fundamentele oplossing inhouden? Wat doet hij voor het klimaat? Ik ben geen fan van Obama en de man maakte zeker ook heel wat fouten maar zo bruin als onze Oranje clown het bakt was het niet.

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 395
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Unicorn1 » 29 Sep 2019, 18:42

Dizzy schreef:
Dat van die buggy staat maar een paar posts hoger. Je zal wel weten hoe je moet zoeken op een PC veronderstel ik. Ik nam dat voorbeeld om aan te tonen dat je je nogal snel stoort aan onschuldige dingen en een vooroordeel hebt mbt nieuwkomers.

De feiten over de aantallen inzake criminaliteit zijn hier al gepasseerd, ze dalen dus ipv stijgen en ze hebben inderdaad altijd bestaan en verschoven tussen diverse vormen.

Ik heb je al gewezen dat het logisch is dat criminaliteit meer voorkomt in de lagere klasses en dat nieuwkomers daar meer in vertegenwoordigd zijn. Vrouwen zijn altijd lastig gevallen en dus ook toen er amper een nieuwkomer in de meeste dorpen te vinden was. De aangiftes lagen toen helaas veel lager omdat men er minder aandacht voor had.

Ik kijk niet naar VTM omdat ze overdreven aandacht geven aan sensatie en kinderlijke programma's maken die me niet interesseren. Dat er problemen zijn met jongeren geloof ik best, die zijn er altijd geweest en komen ook vooral voor in de mindere wijken. In Antwerpen is er nu bvb een plaag van aanslagen met granaten. Ik ga Antwerpenaren nu niet bekijken als halve terroristen.

De grootste slachtoffers zijn inderdaad de overgrote meerderheid die geen problemen veroorzaken. Zij worden door deze eenzijdige veralgemeningen vies behandeld. Ik spreek net voor hen, niet voor de groep die het verziekt en ik maak daarin GEEN verschil in afkomst/nationaliteit/kleur.

Je bent erg bang en dat begrijp ik van kinderen maar je laat je teveel leiden door je angst. Ik loop dagelijks in Brussel, een zogenaamde hellhole, en nog nooit heb ik iets verkeerds meegemaakt op meer dan 20 jaar. Dat betekent niet dat er veel misloopt maar ook dat het vaak niet zo erg is als sommigen denken. Ik vind Brussel een leuke stad met een enorm aanbod aan cultuur, horeca en ontspanning. Ik probeer ook de goeie kanten te zien van een situatie en niet enkel te focussen op het slechte.

De omvolking is een angstbeeld terwijl omvolking altijd al bestaan heeft. Wij zijn het resultaat van invallen van diverse volkeren en we zullen blijven veranderen. De wereld gaat door en stilstaan is er niet bij. Verandering is beangstigend maar ze is onvermijdelijk. Er zullen enkel meer nieuwkomers bijkomen en veel meer zal veranderen, dat is het enige dat zeker is en jij zal er geen sikkepit aan kunnen veranderen. Je kan er dagelijks uw kas in opfretten of je kan ermee leren omgaan, da's uw enige keuze. De wereld wordt kleiner door technologische evoluties en die kan je niet meer omkeren. Door de klimaatproblemen zal het aantal vluchtelingen nog vermenigvuldigen toch zijn veel mensen die tegen migratie zijn ook tegen klimaatmaatregelen :bang:

Trump ziet enkel dat het thema populair is en hij is zelf graag populair en heeft die stemmen nodig. Hij praat die mensen naar de mond en ondertussen zorgt hij voor anderen (rijken). Wat doet hij dan aan de problemen die een fundamentele oplossing inhouden? Wat doet hij voor het klimaat? Ik ben geen fan van Obama en de man maakte zeker ook heel wat fouten maar zo bruin als onze Oranje clown het bakt was het niet.


- Niks vooroordelen; 30 jaar eigen ervaring, maten , broer etc... Genoeg meegemaakt en gezien.
- Het gaat niet alleen over Belgie maar ook over de andere Europese landen. (Ik heb al aangetoond dat in Duitsland het ferm is gestegen, met al heel wat doden/verkrachtingen tot gevolg, gaan leg het eens tegen die ouders man van ach tis toch allemaal zo erg niet, het hoort erbij).
- Daar hebben we het; Vtm is overdreven blabla, vier ook, alles wat dus niet in uw kraam past. Helaas pech voor je, zijn waargebeurde feiten op Faroek en dergelijke meer, niks overdreven aan.
- Het gaat ook niet alleen over criminaliteit, als ik naar Brussel ga en ik zie noppes Nederlands, ik zie geen NL sprekenden en ik zie een hele straat vol met Arabische opschriften dan zeg ik ja, het is hier zeer hard de foute kant aan het opgaan en ik doe zoals ik al zei wel aan langere termijn denken en dan zeg ik wat ik zie, het is naar de vaantjes. Vroeger waren er nauwelijks allochtonen in bv Molenbeek, nu is er 80% allochtoon en alles moet er uiteraard zoveel mogelijk islamitisch zijn.

- U bevestigd nog wat verder in mijn post nu net mijn grote gelijk; de omvolking en islamisering zal nog erger worden en daar is helemaal niks positiefs aan, gelijkheid man/vrouw is nu al iets dat er nauwelijks is bij oa moslims en het is denk ik bij Joden al nie zoveel beter.
- Ze trouwen hier; madam mag geen hand geven, sry, dan hoor je hier niet, want een achtergesteld boekje zegt dat, dzjeezes, ooit geloofde ik in sprookjes toen ik nog heel heel jong was, als volwassene, tja....
- Ze willen overal de hoofddoek aanhebben, ze praten zichzelf constant tegen ivm die hoofddoek ook. Kan er een hele boek overschrijven.
- Halal eten zoals deze week int nieuws geweest, alcohol moet weg etc... dat is waar we naartoe aan het gaan zijn. Kerstfeest mag (bijna) niet meer, het moet winterfeest zijn, zelfde met zwarte piet, hupla, moet roetveegpiet zijn, paasfeest moet lentefeest zijn, kan nog een tijdje doorgaan.

- Gewoon wakker worden; telkens als er weer wat gebeurt is, zeer grote vechtpartijen of diefstallen of mensen bedreigen en bestelen op de straat of weer miserie in de zwembaden dan het zijn bijna altijd allochtonen. Zie maar eens ook naar welke der het vaakst vluchten ook vd politie, veelal allochtonen , opnieuw en opnieuw. Ik heb in 30j tijd nog niet anders geweten.
- Dus ik vraag nog eens want het is in heel Europa het geval; krijgen die geen opvoeding mee van thuis uit dan? Of is het weer de fout van een ander?
- O , nog zo'n feitje; ik ken 3 mensen die appt/huizen verhuren, zijn hun eigen woonsten; ze verhuurden aan iedereen de eerste jaren, raad eens wat die me nu vertellen? Idd, ik verhuur niet meer aan allochtonen omdat we daar de meeste problemen mee hebben gehad, ze zeggen ook soms ook wel eens met autochtonen maar de meeste en grootste miserie met allochtonen. Bij die ene heb ik het zelf mogen aanzien, zegt die komt eens mee, dit is gisteren gebeurt; welnu, heel diene zijne apptjen was afgebroken en de vogel is gaan vliegen en alles dat moet vernieuwd of hersteld worden is voor zijn rekening. En dan verschieten mensen als u ervan wrm mensen liever geen allochtonen meer toelaten?

- Ik heb er geen probleem mee dat er mensen van een andere afkomst hier wonen, dat is overal wel zo, op zich hoeft dat ook helemaal geen probleem te zijn, het is wel een probleem als je op heel wat plaatsen een minderheid bent of aan het worden bent, als dat veel problemen met zich meebrengt, als je constant mensen ook binnen neemt die geene hol om onze manier van leven en dergelijke meer geven en overal hun eisen komen stellen, hun willtje komen opdringen tot op de scholen en het werk toe.
Denk jij dat bv Erdogan dat ooit zou toelaten man dat er bv morgen 1 miljoen Westerse/blanke mensen in zijn land komen en daar beetje de boel verzieken? Denk het mooi niet, ge gaat snel allemaal de bak inzitten, die en de Turken zelf zouden net als mij reageren, niemand wil dat die in een minderheid komen.
- Toch wel straf dat heel wat Turken in Turkije zelf zeggen dat er veel tuig in onze landen zitten, die moeten niet naar Turkije komen zeggen die zelf, niet mijn woorden haha.
- En ik heb het al gezegd; er zijn hier zeker 170 nationaliteiten net zoals in de meeste andere landen ook en telkens hebben we dezelfde miserie met diezelfde mensen, wrm niet/zelden mee Chinezen? Duitsers? Nederlanders etc...? Om er slechts enkel op te noemen, de lijst is veel langer dan dat.
- Trouwstoeten is nog alweer zo'n feitje, ook daar spannen ze alweer de kroon, men blijft het maar doen, niks respect voor anderen.

- En wat Trump betreft, toch maar eens verder kijken dan je neus lang is, die kan weldegelijk naar een goeie 4 jaar presidentschap kijken. Obama was al heel goed bezig om overal oorlog te stoken en bommen en noem maar te droppen en drone strikes op heel wat plaatsen, derna nog eens ruzie maken met Rusland, niet willen praten met die en die, tja... President onwaardig. Je moet met iedereen willen praten vind ik, minste dat je kan doen.

https://www.tijd.be/politiek-economie/i ... 23393.html

De werkloosheid onder Afro-Amerikanen was in de VS nog nooit zo laag.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 29 Sep 2019, 19:29

Unicorn1 schreef:Denk jij dat bv Erdogan dat ooit zou toelaten man dat er bv morgen 1 miljoen

https://en.wikipedia.org/wiki/Refugees_ ... _Civil_War
Turkije vangt 3,6miljoen Syriërs op.

sky
Premium Member
Premium Member
Berichten: 739
Lid geworden op: 22 Mei 2003
Locatie: Gent
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor sky » 29 Sep 2019, 20:27

de vraag zal zijn, hoeveel rechten hebben die daar?
Kan me niet inbeelden dat we daar een onthaalcentrum kunnen oprichten met alleen varkensvlees en alcoholische dranken op het menu.

Over Trump: zijn stijl van communiceren trekt nergens op, maar hij houdt de boel wel draaiende, daling werkloosheid, beurs en rente doen het goed.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 29 Sep 2019, 20:27

Beste Unicorn, dat is net uw probleem, je vertrekt vanuit eigen observaties ipv u eens te verdiepen in de cijfers uit betrouwbare en diverse bronnen. Had je dat gedaan dan zou je niet beweren dat de criminaliteit stijgt. Je ziet en hoort dingen die je angstig maken en gaat daarop reageren, da's begrijpelijk maar daarom nog niet juist. Als je op iets gefixeerd raakt, zie je na een tijd enkel nog dat. Dat geldt voor een bepaald automerk maar ook voor uw eigen vooroordelen, zo werkt het menselijke brein nu eenmaal.

We hebben hier de moord gehad op Julie Van Espen, dat was geen vreemdeling en maar één van de vele dagelijkse slachtoffers, we hebben met oa Dutroux en co, Ronald Janssens, Kim De Gelder, Van Themsche,... ons aandeel in gore criminelen,.... Moeten we nu Belgen als verkrachters/misdadigers zien? Uiteraard zijn er problemen en voorvallen met buitenlanders maar plaats ze aub in het perspectief van het geheel. Zoals je zegt, er zijn overal goede en slechte mensen dus laat onschuldigen geen last hebben van de daden van de schuldigen. Hard voor de criminelen maar doe gewoon met de rest.

Ik zeg niet dat alles wat op VTM komt onjuist is maar ze plaatsen wel alles in een sensationele context. Als je dat teveel volgt krijg je automatisch de verkeerde indruk dat alles verkeerd loopt en dat het gevaar overal is. Dat is net wat ik bedoel met je ogen openen ipv jezelf opsluiten in een bepaald perspectief. Dit is iets dat ik geleerd heb door veel te reizen. Overal is er wel iets maar anderzijds zie je ook dat een andere aanpak ook kan werken en dat ons idee niet het enige juiste is. Mensen willen overal hetzelfde, genoeg eten, een dak boven je hoofd en wat vrienden voor sociaal contact. Ik heb in veel landen minder geklaag gehoord terwijl er meer reden tot klagen was, veel meer.

Nederlands is op de terugweg in Brussel al valt het al bij al nog mee. Ik spreek dagelijks Nederlands in Brussel in de zaken waar ik kom. Frans is echter ook in de verdrukking omdat Brussel een metropool is, een mengeling van alle landen/talen. Dat vind ik persoonlijk er net zo leuk aan. Het is alsof je op reis bent en het gonst er continu. Heb eens oog voor de positieve kanten dan kan je er ook van genieten.

Buurten veranderen omdat de prijzen veranderen. Zo verandert ook de bevolking. De sleepstraat was in Gent vroeger een straat voor de rijken, net zoals de rabottorens, later vervallen ze en worden ze dan gekocht door minder rijke mensen. Ik ben eerder voor een goede mix maar dat is nogal moeilijk en de gemeentes zijn er niet altijd voor, zo krijg je soms ghetto's van achtergestelde wijken waar er veel miserie is.

De vermenging (iets anders dan omvolking) zal inderdaad nog heel veel erger worden en daar is niets aan te doen. Mensen zullen met elkaar trouwen en kinderen krijgen enz... Dat is een voldongen feit. Je kan feiten accepteren en je aanpassen of beginnen geloven in fabels. read my lips: ze gaan nooit meer weg en er komen er enkel bij. Is dat erg? Voor wie niets wil veranderen wel, voor mensen die er het beste van willen maken niet.

Vrouwenrechten zijn hier ook niet verworven. Een oranje clown kan ze bij de pussy grabben want als je rijk en bekend bent kan dat zomaar vindt hij. Vrouwen verdienen hier nog altijd minder dan mannen voor hetzelfde werk en er wordt 8 keer per dag een vrouw verkracht. Dan heb je nog de vele gevallen van huiselijk geweld. Er zijn hier ook groeperingen van vrienden die de vrouw liever terug aan de haard zien. We moeten dus niet te hoog van de toren blazen ivm vrouwenrechten.

Er zijn meer moslima's zonder hoofddoek dan met dus zo algemeen is dat ook niet. Ik ben er zeker van dat als we niet zo verkrampt omgingen met dit symbool dat er velen er zelf mee gestopt waren. Nu is het soms een statement dat niet meer zou hoeven als men gelijk behandeld zou worden. Doen alsof een hoofddoek gevaarlijk is, is gewoon onzin. Het gaat om wat er in je hoofd zit, niet wat je erop zet.

Niemand dwingt u om halal of vegetarisch te eten of al dan niet alcohol te drinken. Kerstfeest vier ik nog altijd zonder enig probleem. Dat de markt zich aanpast aan een veranderen consumentenmarkt is logisch maar dat direct als een bedreiging zien is nog wat anders. Ik voel me niet bedreigd omdat mijn restaurant veggie stuff begint aan te bieden.

Opvoeding? dat is een probleem bij vele gezinnen, ik denk dat ook vaak over onze hooligans. Dit weekend nog. Wekelijks dingen kapotmaken zonder veel gevolg, tja.

Dus als een Belg zijn appartement beschadigd verhuur je niet meer aan Belgen?

Ze zijn inderdaad een minderheid en zullen dat zeker nog een hele tijd blijven. Uiteraard als je 2e, 3e en 4e generatie ook nog als vreemdelingen bekijkt dan zijn ze snel een grotere groep maar dat ligt wel aan jezelf. Wie hier geboren is, is voor mij Belg.

Tuuirlijk zit hier veel tuig, ik heb in Aalst gewoont dus ik weet waarover ik spreek :lol:

Trouwstoeten zijn niet toegelaten maar worden onvoldoende aangepakt omdat de pakkans bij ons belachelijk laag is. Dat geldt voor alle verkeersinbreuken en wij hebben zeker genoeg wegpiraten. Als de politie iets doet zijn het gelddieven, overheid enz...

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1647
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 213 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 148 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor MaT » 29 Sep 2019, 22:54

Dizzy schreef:Vrouwen verdienen hier nog altijd minder dan mannen voor hetzelfde werk.

Dat word vaak geroepen maar is dat echt of is dat cijfers interpreteren zoals het het best uitkomt?
In het bedrijf waar ik werk is dat allesinds niet zo, dus ik zou wel eens voorbeelden willen zien van bedrijven waar het wel zo is. Uiteraard van een situatie waarbij alle factoren (opleidingsniveau, anciënniteit, gepresteerde (over)uren,..) hetzelfde zijn met uitzondering van geslacht.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 30 Sep 2019, 07:46

MaT schreef:
Dizzy schreef:Vrouwen verdienen hier nog altijd minder dan mannen voor hetzelfde werk.

Dat word vaak geroepen maar is dat echt of is dat cijfers interpreteren zoals het het best uitkomt?
In het bedrijf waar ik werk is dat allesinds niet zo, dus ik zou wel eens voorbeelden willen zien van bedrijven waar het wel zo is. Uiteraard van een situatie waarbij alle factoren (opleidingsniveau, anciënniteit, gepresteerde (over)uren,..) hetzelfde zijn met uitzondering van geslacht.

Er zijn concrete gevallen waar het echt zo is: een man en een vrouw doen hetzelfde werk en de vrouw krijgt veel minder betaald dan de man. Maar dat is anekdotiek.
Er zijn echter studies die aantonen dat het globale verschil verwaarloosbaar is als je corrigeert voor verschillen: zelfde opleiding, zelfde werk, zelfde anciënniteit.
Iemand die 4/5de werkt verdient nu eenmaal minder dan iemand die voltijds werkt.
Iemand die in de zorgsector werkt verdient minder dan een ingenieur.
Vrouwen werken bovengemiddeld deeltijds en bovengemiddeld in sectoren waar de verloning beperkter is, vandaar dat uit analyses nog steeds zeer duidelijk naar voren komt dat vrouwen globaal minder verdienen dan mannen.

En dan vind ik dat je als maatschappij de vraag moet stellen: waarom werken zoveel vrouwen deeltijds? Is dat een echt vrije keuze of is dat half opgelegd door hun partner of "de maatschappij". Ik heb in mijn omgeving heel wat academisch opgeleide vrouwen (Masters) gezien die eens het eerste kindje er was, deeltijds gingen werken. De mannen vonden dat telkens dik oké.
Mocht mijn vrouw vragen om deeltijds te gaan werken, zou ik eerst de obstakels die haar tot die conclusie leiden (lijden) wegwerken en dan opnieuw evalueren.

Maar dat is lichtelijk offtopic mbt de pussygrabbers en de quid pro quo's in de US :).

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4974
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 576 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor iceke » 30 Sep 2019, 09:49

Dizzy schreef:
We hebben hier de moord gehad op Julie Van Espen, dat was geen vreemdeling en maar één van de vele dagelijkse slachtoffers, we hebben met oa Dutroux en co, Ronald Janssens, Kim De Gelder, Van Themsche,... ons aandeel in gore criminelen,.... Moeten we nu Belgen als verkrachters/misdadigers zien? Uiteraard zijn er problemen en voorvallen met buitenlanders maar plaats ze aub in het perspectief van het geheel. Zoals je zegt, er zijn overal goede en slechte mensen dus laat onschuldigen geen last hebben van de daden van de schuldigen. Hard voor de criminelen maar doe gewoon met de rest.


Wat een kromme vergelijking... Op Politiek vlak kan je aan die voorbeelden hier boven niks doen, itt waar het nu om gaat.
We hebben die problemen naar hier geïmporteerd, hun kinderen laten vertrekken om oorlogske te gaan spelen & daarna terug binnen gelaten om terreur te zaaien.
Een halve eeuw geleden geleden moest er gewerkt worden, nu is er geen werk, rarara wat er binnen 50 jaar gaat gebeuren met al die nazaten van die vluchtelingen.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8263
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 610 keer
Recent bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor heist_175 » 30 Sep 2019, 10:19

iceke schreef:Op Politiek vlak kan je aan die voorbeelden hier boven niks doen

Natuurlijk wel, zorg voor een performante justitie.
Diegenen die onze waarden en normen superieur vinden, vergeten er wel in te investeren.
Dutroux, Ronald Janssens en de moordenaar van VanEspen liepen vrij rond omdat politie & justitie in een incompetent kader moeten werken.

Een halve eeuw geleden geleden moest er gewerkt worden

Er moet nu ook gewerkt worden, hoe houden we anders de sociale zekerheid (ziekte, hospitalisatie, pensioen) betaalbaar? Er zijn nu al tekorten links en rechts, met alleen de stamboombelgen een job te gunnen zal de krapte op de arbeidsmarkt alleen toenemen.

rarara wat er binnen 50 jaar gaat gebeuren met al die nazaten van die vluchtelingen.

Dat kunnen wij, als kiezers, onze politici laten beslissen: de vluchtelingen alles weigeren, zodat ze een B-statuut krijgen en het een probleem blijft. Of inzetten op terugsturen indien asiel geweigerd en integratie in het andere geval: zo snel mogelijk aan het werk, zo snel mogelijk cursussen Nederlands (of Frans) volgen, zo snel mogelijk naar het onderwijs sturen. Hoe zijn de Italianen of de Vietnamezen geïntegreerd geraakt? Niet door ze aan hun lot over te laten, wel door een batterij sociale omkaderingen uit te rollen. Eén van hen heeft het tot premier van het land geschopt, niet slecht voor iemand die in de statistieken voorkomt als "allochtone roots".

hun kinderen laten vertrekken om oorlogske te gaan spelen & daarna terug binnen gelaten om terreur te zaaien.

Het zijn niet de teruggekeerde kinderen die bommen hebben laten ontploffen, het zijn "intern geradicaliseerden" die dat gedaan hebben.
Het resultaat is het zelfde, maar de maatregelen om het te voorkomen niet.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1772
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Dizzy » 30 Sep 2019, 11:02

Wat betreft de verloning van vrouwen is het zo dat ook na correctie van bepaalde verschillen de verloning lager is. Ik heb dit erover gevonden voor Nederland maar zo erg zal het niet verschillen voor België. Het is trouwens een internationaal probleem. Alleenstaande vrouwen zijn trouwens een zeer kwetsbare groep en ze zijn oververtegenwoordigd in de laagste klasse/inkomensgroep. Vrouwen nemen meer taken op in het huishouden en zorgen meestal voor de kinderen. Ze schuiven hun carrière daarvoor soms deels aan de kant en bij een scheiding komen ze in de problemen. Uiteindelijk krijgen ze ook een lager pensioen.

Uiteraard kan men wel degelijk iets doen aan criminaliteit. Onze politie werkt ondanks enkele hervormingen nog altijd niet performant. De politiezones zijn te talrijk en werken onvoldoende samen, Brussel spant de kroon. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom gasten als Dutroux lang kunnen doorgaan eer ze gepakt worden. Soms werkt de politie zelfs tegen elkaar :bang:

De terrroristen van de aanslagen waren internen. Het zijn producten van onze samenleving of in dit geval apartleving. Als we de nieuwkomersgemeenschap beter integreren kunnen we dit soort uitwassen beter voorkomen. Waarom zou iemand de samenleving willen aanvallen als ze toch zo gepamperd worden en een luilekkerleventje hebben? Ook niet vergeten dat bij de aanslagen even goed buitenlanders en nieuwkomers als slachtoffer waren en dat ook de mensen die er niets mee te maken hebben de gevolgen dragen.

Uiteindelijk zitten we samen in hetzelfde schuitje en hebben we niets aan extra verdeeldheid. Bekijk iedereen als individu en toon wat wederzijds respect/begrip. Elkaar de duvel aandoen zal voor niemand iets opleveren buiten een hoop miserie. Daaro mdat ik het betreur dat sommige politici net teren op het aanwakkeren van de haat ipv er iets aan te doen. Mensen bang maken werkt echter beter en is gemakkelijker dan resultaten boeken.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4974
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 576 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Re: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor iceke » 30 Sep 2019, 11:39

heist_175 schreef:Dutroux, Ronald Janssens en de moordenaar van VanEspen liepen vrij rond omdat politie & justitie in een incompetent kader moeten werken.

Bullshit, die gaan altijd door de mazen van het net glippen....en ons politie systeem gaat altijd incompetent zijn, hoe goed we dat ook bijschaven.

heist_175 schreef:Er moet nu ook gewerkt worden, hoe houden we anders de sociale zekerheid (ziekte, hospitalisatie, pensioen) betaalbaar?

Door geen nieuwe Belgen meer in te slaan ?

Dat kunnen wij, als kiezers, onze politici laten beslissen: de vluchtelingen alles weigeren, zodat ze een B-statuut krijgen en het een probleem blijft. Of inzetten op terugsturen indien asiel geweigerd en integratie in het andere geval: zo snel mogelijk aan het werk, zo snel mogelijk cursussen Nederlands (of Frans) volgen, zo snel mogelijk naar het onderwijs sturen.

Je bent rechtser dan ik dacht ;-)

Het zijn niet de teruggekeerde kinderen die bommen hebben laten ontploffen, het zijn "intern geradicaliseerden" die dat gedaan hebben.
Het resultaat is het zelfde, maar de maatregelen om het te voorkomen niet.

De oorzaak is ook hetzelfde....


Terug naar “Ander nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten