Brexit is een feit

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5909
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 359 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor CCatalyst » 1 week 8 uur 58 minuten geleden (22 Nov 2021, 13:23)

fluppie schreef:Door alle administratieve rompslomp is het voor bands bijna onmogelijk om in Europa te touren of daar in welke hoedanigheid dan ook te werken.


Men zal toch met iets beters uit de hoek moeten komen dan dit als men een punt wil maken. Er zullen genoeg Britse bands staan op Werchter, wanneer (en als) dat nog eens doorgaat.

Dizzy schreef:Het stuk gaat ook over de beslissing van Ryanair en mijnreus BHP om de Briste beurs de rug toe te keren. Dat ondergraaft de theorie dat Londen als financieel centrum zo veel voordelen te bieden heeft, dat het belang van het EU-lidmaatschap erbij verbleekt.


Wat Ryanair betreft is het - zoals je zou verwachten van dat bedrijf - er enkel om te doen om zo goedkoop mogelijk te kunnen zijn. Verhuist die Londense notering naar een Europese beurs (buiten die van hun thuisland)? Natuurlijk niet! Met Brexit heeft het dus niets te maken.

Ze hebben overigens wel een notering in de VS terwijl ze geen enkele vlucht hebben daar, maar ja het is daar goedkoop he.

Dizzy schreef:In feite neemt het belang van de London Stock Exchange al jaren af.


Als kleppers als Unilever en Shell weggaan doet dat het belang van de beurs van Amsterdam ook geen goed. Maar het klopt dat het belang van de Europese (inclusief de Britse) beurzen in het algemeen afneemt tvv de Amerikaanse. Dat gaat uiteraard samen met de tanende rol van Europa in de wereld: China kent en waardeert ons enkel nog voor onze luxegoederen (LVMH en co; Burberry wat het VK betreft). Als authenticiteit geen hele grote rol speelde in die markt, dan kende China ons nergens nog voor.

Er is dus ook geen belang bij voor de bedrijven in de Londense City om naar de EU te komen. Wat ze dan ook niet gedaan hebben, behoudens een postbus gezet in Luxemburg. Nochtans ging het een leegloop zijn volgens sommigen. Naar de aanloop van de Brexit heb ik mij meermaals afgevraagd wanneer die leegloop dan wel zou beginnen.

fluppie schreef:Meer dan 24.700 mensen zijn dit jaar tot nu toe in het Verenigd Koninkrijk aangekomen na het maken van de kanaaloversteek in kleine boten - bijna drie keer zoveel als in 2020.


Blijkbaar - net als de VS - toch nog altijd een heel gegeerde bestemming voor illegale migratie. Terwijl de EU slechts "transit" is.

Voor de rest is - zoals ik al vaker heb gezegd - de BBC zoals de VRT. Het heeft een uitgesproken pro-EU houding, maar het is niet de media-outlet die het debat bepaalt in het VK.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5552
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 246 keer
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor wied » 1 week 8 uur 40 minuten geleden (22 Nov 2021, 13:41)

US, Rusland en China hebben rond de tafel gezeten met de Taliban. EU daarentegen...
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney/Prime, Astra 1&2 FTA

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4023
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 292 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 157 keer
Contact:

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor cadsite » 1 week 8 uur 18 minuten geleden (22 Nov 2021, 14:03)

CCatalyst schreef:Blijkbaar - net als de VS - toch nog altijd een heel gegeerde bestemming voor illegale migratie. Terwijl de EU slechts "transit" is.

Dit is inderdaad een duidelijk iets.
Ik vraag me al heel lang af waarom mensen maanden in een tentenkamp overleven en verschillende keren hun leven riskeren om de UK te bereiken.
In mijn zoektocht naar antwoorden hierop kwam ik af en toe tegen dat ze al familie hadden in de UK en erbij wilden trekken.
Het vaakst gehoorde argument was de taal.

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3157
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 59 keer
Uitgedeelde bedankjes: 113 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor fluppie » 1 week 6 uur 56 minuten geleden (22 Nov 2021, 15:25)

De oorzaak zou kunnen zijn het paspoort syst.in de Uk,of het ontbreken eraan,men kan er gewoon in de massa opgaan.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5909
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 359 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor CCatalyst » 1 week 6 uur 48 minuten geleden (22 Nov 2021, 15:33)

fluppie schreef:De oorzaak zou kunnen zijn het paspoort syst.in de Uk,of het ontbreken eraan,men kan er gewoon in de massa opgaan.


Dat wordt wel eens gezegd maar ik twijfel eraan. Hier kan je toch evengoed in de massa opgaan als je wat oplet. Een IDK is iets wat je alleen moet bovenhalen voor iets dat met de overheid in contact komt, maar dat is sowieso geen optie voor die mensen (incl gezondheidszorg of legaal werken).

Bij de PostNL razzia deze ochtend is er ook een illegaal aangetroffen, dus men kan wel degelijk hier ook aan de slag.

Taal idd misschien, maar kunnen zij dan zo goed Engels, en waarom dan het VK en niet naar Ierland?

Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4093
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor Dizzy » 1 week 6 uur 46 minuten geleden (22 Nov 2021, 15:35)

Ik heb die vraag al dikwijls aan mensen gesteld in het buitenland als ze erover beginnen dat ze graag naar Europa willen komen. Europa is dan inderdaad vaak UK. De taal is inderdaad belangrijk want in de meeste landen kunnen mensen maar 1 taal buiten de moedertaal en dat is (gebrekkig) Engels. Engels is ook een vrij eenvoudige taal met weinig uitzonderingen, met 100 woorden kom je al heel ver. Bovendien is Engels een wereldtaal die je overal via media kan horen. Het is dus een belangrijk voordeel.

Het tweede dat vaak terug komt is dat men er al mensen kent, vaak (verre) familie. Ergens terecht komen waar je niemand kent schrikt af, zeker als je ook de taal niet beheerst. Door de grote groep nieuwkomers is er in de UK dus sneller een netwerk waar je terecht kan. Dit speelt zeker bij bepaalde herkomstlanden zoals oa India.

Dat van dat paspoort zal ook wel meespelen maar ik hoor het toch veel minder vaak dan de andere argumenten.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3157
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 59 keer
Uitgedeelde bedankjes: 113 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor fluppie » 6 dagen 13 uur 22 minuten geleden (23 Nov 2021, 09:00)

Hier een stukje over de douane controles,bij de voeding,die zijn blijkbaar uitgesteld...

Maar de echt grote problemen moeten nog komen. Zo moeten pas vanaf 1 januari alle goederen worden aangegeven op het moment dat ze het Verenigd Koninkrijk binnenkomen. "En de controle op voedingswaren, die al in voege had moeten zijn, is uitgesteld tot september volgend jaar", zegt Jeroen Sarrazyn, brexitcoördinator bij de Belgische douane. "Er zijn grote vragen of de Britten daar wel de capaciteit voor hebben." Wellicht zit de gevreesde brexit-congestie er dus nog aan te komen.

Uitgesteld door de problemen met Corona?? het zou best kunnen,in ieder geval als dat zo is,zullen de gevolgen v/d Brexit pas binnen enkele jaren volledig naar voren komen.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5909
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 359 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor CCatalyst » 6 dagen 11 uur 58 minuten geleden (23 Nov 2021, 10:23)

fluppie schreef:Hier een stukje over de douane controles,bij de voeding,die zijn blijkbaar uitgesteld...


Moh.

fluppie schreef:Zo moeten pas vanaf 1 januari alle goederen worden aangegeven op het moment dat ze het Verenigd Koninkrijk binnenkomen.


Not happening.

fluppie schreef:"Er zijn grote vragen of de Britten daar wel de capaciteit voor hebben."


Hebben ze niet.

Geen problemen bij import dus (waar zijn die urenlange files/chaos die er zogezegd gingen komen?) en ook niet bij export want het VK kan vrijuit exporteren naar Noord-Ierland waar de EU-regels gelden en vanaf daar raakt het wel in de EU want er zijn geen douanecontroles tussen pakweg Noord-Ierland en België of gelijk welk EU-land.

De douanecontroles die dan wel zouden moeten gebeuren - tussen Engeland (deel van het VK) en Noord-Ierland (deel van het VK) - doen ze gewoon niet. Welke EU-ambtenaar heeft het ooit in z'n hoofd gehaald dat het VK bereid zou zijn om douanecontroles tussen 2 regio's van hun land te organiseren :bang: ? Ze hebben uiteraard "ja" gezegd om het akkoord te krijgen, maar in de praktijk doen ze het niet. Geen enkel land zou zoiets doen, want douanecontroles bepalen in de praktijk de grenzen van je land.

Zoals ik al zo vaak gezegd heb: het VK is niet tegen de EU, maar ze willen enkel de voordelen ervan en niet de nadelen, een beetje zoals Noorwegen, Ijsland of Zwitserland krijgen. Op de huidige manier lukt dat aardig: alle nadelen van de EU zijn vandaag niet langer voor hun rekening en door enorm laks te zijn inzake douane (zowel import als export - tegen het akkoord in) behouden ze ook de voordelen. En gelukkig voor Boris laat de EU dat allemaal maar begaan. Dat er door de EU nu nog altijd geen reactie gekomen is op het totaal negeren van het akkoord is onbegrijpelijk.

fluppie schreef:zullen de gevolgen v/d Brexit pas binnen enkele jaren volledig naar voren komen.


Als er een volgende PM is? Het licht begint te branden :idea:

Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4093
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor Dizzy » 6 dagen 11 uur 30 minuten geleden (23 Nov 2021, 10:51)

Klopt ivm de voordelen zonder de nadelen maar in de realiteit is dat een beperkt houdbare houding.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5909
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 359 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor CCatalyst » 6 dagen 10 uur 40 minuten geleden (23 Nov 2021, 11:41)

Dizzy schreef:Klopt ivm de voordelen zonder de nadelen maar in de realiteit is dat een beperkt houdbare houding.


Maar de EU heeft zichzelf vastgereden door met dit akkoord in te stemmen.

Er is maar 1 "juist" antwoord in dit hele verhaal. En dat is dat er douanecontroles komen aan de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, tussen EU en niet-EU. Maar dan ontploft de boel daar weer (op aansturen van de Britten - wees daar maar zeker van). Iets waar EU-lidstaat Ierland absoluut geen zin in heeft want dat is voor hen een afgesloten hoofdstuk, en iets waarvoor de EU niet de verantwoordelijkheid wil krijgen.

Gezien dat niet mogelijk is, is de EU de grote verliezer van de Brexit, iets wat niets te maken heeft met wat de Britten denken, maar wel met de situatie aan de grens die door het Ierse eiland loopt. Het VK beschikt daar over een achterpoort naar de EU die permanent open staat.

Uiteindelijk zal de EU de huidige situatie gewoon moeten regulariseren, zodat er tenminste weer een akkoord is dat nageleefd wordt ipv het huidige akkoord dat helemaal niet nageleefd wordt (en dus rechtsonzekerheid creëert). Dat is ook waar het VK nu op zit aan te sturen. Dat zou er dus op neerkomen dat het VK grotendeels de voordelen van de EU gaat krijgen, zonder de nadelen. Exact zoals Boris het wilt.

Wat kan de EU anders doen? Dat krijg je als je Verhofstadt inschakelt voor de onderhandelingen.

Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4093
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor Dizzy » 6 dagen 10 uur 36 minuten geleden (23 Nov 2021, 11:45)

Een akkoord is iets waarbij beide partijen iets afspreken te doen. Als 1 van de partijen zijn deel gewoon niet doet is er geen akkoord meer.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5909
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 359 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor CCatalyst » 6 dagen 10 uur 35 minuten geleden (23 Nov 2021, 11:47)

Dizzy schreef:Een akkoord is iets waarbij beide partijen iets afspreken te doen. Als 1 van de partijen zijn deel gewoon niet doet is er geen akkoord meer.


Ik snap uw punt, maar de EU zit met handen en voeten gebonden.

Wat moet de EU anders doen? Heb je daar een antwoord op? Er is maar 1 juiste oplossing: douane invoeren tussen Ierland en Noord-Ierland. Maar Ierland - die die controles dan moet uitvoeren - past voor de rellen die dat gaat meebrengen, ze hebben indertijd hemel en aarde moeten bewegen om de vredesakkoorden met Noord-Ierland tot stand te brengen.

Er is nog een optie ja: Ierland buitensmijten als EU-lidstaat lost het ook op. Maar dan is de EU nòg een grotere verliezer.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 11915
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 788 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor heist_175 » 6 dagen 9 uur 56 minuten geleden (23 Nov 2021, 12:25)

CCatalyst schreef:Ik snap uw punt, maar de EU zit met handen en voeten gebonden..

Volgens mij zie je het véél te rooskleurig.
UK en EU hebben een akkoord, het nu aan de UK om dat akkoord op te blazen, de EU gaat dat niet doen.
Als de UK dat zou doen, worden ze internationaal een paria: op internationale akkoorden kom je beter niet terug.

lukadad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 27 Feb 2015
Bedankt: 38 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor lukadad » 6 dagen 9 uur 51 minuten geleden (23 Nov 2021, 12:31)

CCatalyst schreef:
Dizzy schreef:Klopt ivm de voordelen zonder de nadelen maar in de realiteit is dat een beperkt houdbare houding.

...

Er is maar 1 "juist" antwoord in dit hele verhaal. ...


Wat demografisch er toch al zat aan te komen wordt het "juiste" antwoord nu gewoon in versneld tempo werkelijkheid : de hereniging van Ierland.

De EU moet juist niets meer doen, gewoon afwachten, en met elke maand/jaar dat de Noord-Ieren met de werkelijkheid geconfronteerd worden (zij zijn de enige in de WIN-WIN situatie) wordt de kloof met het PippaPeg-eiland groter.

De DUP en andere extremisten zullen nog wat geblaat laten horen, maar sinds wanneer heb je Frost nog gehoord over artikel 16?

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5909
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 359 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor CCatalyst » 6 dagen 9 uur 37 minuten geleden (23 Nov 2021, 12:44)

heist_175 schreef:Als de UK dat zou doen, worden ze internationaal een paria: op internationale akkoorden kom je beter niet terug.


Het VK respecteert het gewoon niet en houdt zich niet aan de verplichtingen die het moet uitvoeren. Ze zeggen het niet op, maar stellen het telkens eenzijdig uit - zonder goedkeuring van de EU. Definieer opblazen.

Je klinkt zo'n beetje als de EU. Met het vingertje zwaaien en het VK waarschuwen dat het het akkoord maar beter kan respecteren terwijl dat al de hele tijd niet gebeurt en er ook geen enkele goede wil is om dat te doen. De vraag is niet alleen hoe lang je toestaat dat men met je aan het rondrijden is, maar vooral: wat je opties zijn als je dan toch wil ingrijpen. Goed wetende dat de enige juiste optie tot rellen/aanslagen/doden gaat leiden, iets wat je lidstaat helemaal niet ziet zitten. Ook Dizzy beantwoordt deze vraag trouwens niet.

lukadad schreef:maar sinds wanneer heb je Frost nog gehoord over artikel 16?


In de praktijk wordt art. 16 al voortdurend toegepast, ook al is het nooit officieel ingeroepen. De verplichte controles in de Ierse zee gebeuren niet, en ze zullen ook nooit gebeuren, tenzij er iets zou veranderen in de huidige geopolitieke toestand waardoor het VK (of Ierland of een derde partij) die controles wel zou gaan uitvoeren.

lukadad schreef:Wat demografisch er toch al zat aan te komen wordt het "juiste" antwoord nu gewoon in versneld tempo werkelijkheid : de hereniging van Ierland.


Sowieso gaat het huidige bewind binnen het VK dit nooit, maar dan ook nooit toestaan, want dan is het geen VK meer maar vervelt het tot GB. Maar stel nu hypothetisch van wel, waar komt de EU-douanegrens dan?

* Als het huidige Ierland binnen het herenigde Ierland lid mag blijven van de EU (maar Noord-Ierland niet), dan leg je de EU-douanegrens binnen het herenigde Ierland. Wat geen hereniging is, integendeel: het blaast de vredesakkoorden op. En wat het herenigde Ierland dus niet gaat uitvoeren, net zoals het VK zo'n gedrocht nu ook niet uitvoert.
* Je kan Noord-Ierland als onderdeel van het herenigde Ierland terug lid maken van de EU, het herenigde Ierland mag dan de douanecontroles doen in de Ierse zee die het VK vandaag niet doet. Dit is de optie die het VK het meeste pijn zou doen en ze dus absoluut zullen vermijden, want dan komt Schotland ook met een ultimatum: terug EU-lidmaatschap of onafhankelijkheid. Gelukkig kan het VK rekenen op een EU-lidstaat die elk precedent wil waarin "afvallige" regio's EU-lidmaatschap krijgen zal veto'en: Spanje.
* Je kan ook het ganse herenigde Ierland uit de EU wippen en dan is er geen EU-douanekwestie meer van tel. Nog het meest haalbare. Maar dan is de EU de grote verliezer van de Brexit geworden. Het huidige Ierland wil echter niet weg uit de EU, en obv het huidige EU-verdrag kan Ierland ook niet zomaar uit de EU gezet worden.

Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4093
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor Dizzy » 6 dagen 8 uur 28 minuten geleden (23 Nov 2021, 13:54)

Een verdrag eenzijdig niet uitvoeren is hetzelfde als het opblazen. Waarom heb je anders een verdrag?

De Ierse kwestie kan inderdaad tot problemen leiden. Ik zie het liever niet gebeuren maar als de Engelsen dat willen riskeren of denken er enig voordeel bij te halen, be my guest.

De problemen met Ierland en Schotland verdwijnen ook niet omdat UK iets niet wil. De Vlaamse eisen zijn hier ook niet verdwenen omdat Wallonië ze niet wil. De splitsing komt er niet omdat te weinig Vlamingen zelf ze niet willen maar dat is een andere kwestie.

Europa kan zich inderdaad harder opstellen maar dat is blijkbaar eerder een laatste optie. Als het VK het verdrag niet respecteert waarom zou de EU dan eigenlijk veel ijver tonen om bvb vluchtelingen tegen te houden? 2 can play that game.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

profke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 258
Lid geworden op: 14 Aug 2010
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor profke » 5 dagen 10 uur 1 minuut geleden (24 Nov 2021, 12:20)

even zwaar OT, maar: welke krant vertaalt het "twitter icoon" naar "sjilpen" ipv "twitter"?


fluppie schreef:BBC zegt dat migrantencrisis 'alles te maken heeft met Brexit'
"Het probleem voor de overheid is dat je de ophaalbrug niet zomaar omhoog kunt trekken. Het bewaken van de landsgrenzen vereist internationale overeenstemming en samenwerking."
Jack Turf door Jack Peat 2021-11-22 08:51in de politiek

Facebook-pagina
Sjilpen
Linkedin
E-mail
Whatsapp
De BBC heeft

Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4093
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor Dizzy » 5 dagen 8 uur 4 minuten geleden (24 Nov 2021, 14:17)

profke schreef:even zwaar OT, maar: welke krant vertaalt het "twitter icoon" naar "sjilpen" ipv "twitter"?


Dat moet wel de krant van West Vlaanderen zijn onder lichte druk van Geert - webstek- Bourgeois :lol:
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3157
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 59 keer
Uitgedeelde bedankjes: 113 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor fluppie » 5 dagen 3 uur 17 minuten geleden (24 Nov 2021, 19:04)

Als ik het goed begrijp is de controle op voeding gewoon uitgesteld (Brexit,maar bijna zeker |Corona) tot september volgend jaar.
Wat daarna zal komen?? grote problemen denk ik.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5909
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 359 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor CCatalyst » 5 dagen 3 uur 14 minuten geleden (24 Nov 2021, 19:07)

fluppie schreef:Als ik het goed begrijp is de controle op voeding gewoon uitgesteld (Brexit,maar bijna zeker |Corona) tot september volgend jaar.


Is al enkele keren uitgesteld. Eenzijdig door het VK, zonder dat ze met de EU overlegd hebben.

fluppie schreef:Wat daarna zal komen??


Nog meer uitstel. Het is niet van niet kunnen. Het is van niet willen. En van goed genoeg weten dat de EU het toch maar laat begaan.

Natuurlijk kan de EU zeggen dat het genoeg geweest is en voor de verandering ook eens de daad bij het woord voegen. Maar welke daad dan zou zijn is koffiedik kijken.

In quasi elk represaille-scenario schiet de EU zichzelf in de voeten. Enkel een scenario waarbij Noord-Ierland terug lid wordt van de EU - door hereniging met Ierland of door onafhankelijkheid - zou een complete afgang van het VK betekenen, dus die optie is uiteraard "over mijn lijk" bij Boris en entourage. En gelukkig voor hem, ook bij EU-lidstaat Spanje die al met hun veto staat te zwaaien (voor lidmaatschap van Noord-Ierland) uit angst van het precedent dat dat schept voor Catalonië.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5909
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 359 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor CCatalyst » 1 dag 17 minuten 38 seconden geleden (28 Nov 2021, 22:04)

Dizzy schreef:Als het VK het verdrag niet respecteert waarom zou de EU dan eigenlijk veel ijver tonen om bvb vluchtelingen tegen te houden? 2 can play that game.


*kuch* Europa zet luchtbewaking in tegen migranten in Kanaal

Het VK lijkt trouwens niet erg geinteresseerd meer te zijn in het tegenhouden van potentiele nieuwe extreem goedkope Tesco-magazijniers en -chauffeurs, want ze hebben hun kat naar dit overleg gestuurd. En nee, daarmee bedoel ik niet de tabby van Boris.

Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4093
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor Dizzy » 12 uur 6 minuten 57 seconden geleden (29 Nov 2021, 10:15)

Kortom, de Brexit is alvast voor de belangrijkste reden (migratie) een complete flop.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 11915
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 788 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Brexit is een feit

Berichtdoor heist_175 » 11 uur 58 minuten 57 seconden geleden (29 Nov 2021, 10:23)

Beter nog: de UK loopt nog altijd te wenen tegen de EU over de migratie die de UK zelf blijkbaar niet onder controle kan houden.


Terug naar “Ander nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast