online multiplayer

Cola

online multiplayer

Berichtdoor Cola » 15 Mar 2004, 21:08

Hallo iedereen,

is het mogelijk om vanuit een lan een game te spelen via bvb. msn genre age of mythology ??

ik denk dat dit niet gaat omdat vanuit het lan (zij het nu de server-pc of de client-pc's)niet mogelijk is om een point-to-point verbinding te maken.
configuratie : 1 x pc met internetverbinding = de server via ics + 2 pc's client's
os : XP prof.

alvast bedankt voor suggesties

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3537
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 174 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer
Contact:

Berichtdoor Sasuke » 15 Mar 2004, 21:16

Cola,

Dit zou normaal gezien perfect moeten gaan ... dergelijke games werken normaal gewoon over TCP ... en ja, deze werken normaal gezien wel over een LAN ... anders zou niemand met meer dan 1 pc online kunnen gamen ?

Grtz,

Sasuke
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Cola

Berichtdoor Cola » 15 Mar 2004, 21:35

Hallo Sasuke,

ik ken er wel niet zo veel van maar toch werkt da niet bij mij.

gewoon communiceren via msn lukt perfect maar die games niet (sommige van die gewone games wel zoals dammen enz.)

wanneer we inbellen met modem en de pc staat dan rechtreeks in verbinding met het internet lukt het wel.
misschien ook wel bij vermelden dat onze modem (telenet) in verbinding staat met een draadloos zendstation en de server-pc draadloos verbinding maakt met dit basisstation.
wanneer we nu een pc rechtstreeks aansluiten op het modem via utp-kabel kan er wel een multi-player game worden gespeeld met iemand van buitenuit maar dan is er bij ons maar één pc on-line (en dan niet via DHCP of ics) ip-adres is dan niet 192.168.0.x

het spel kan wel gespeeld worden wanneer we op de drie pc's in het lan aanmelden op msn (met 3 verschillende account's) > we zijn dan alle drie aangemeld bij msn en spelen perfect bvb. age of empires

Windows Netmeeting bvb. kan ook niet opgezet worden vanuit dit lan

Sandman
Pro Member
Pro Member
Berichten: 346
Lid geworden op: 21 Jun 2003
Locatie: Genk

Berichtdoor Sandman » 16 Mar 2004, 09:20

normaal meot dit iig gaan hoor, verleden jaar op kot, konden we met 3 man op dezelfde online server RTCW spelen ofzo, dat was geen probleem....

Gebruikersavatar
stephan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1053
Lid geworden op: 11 Jan 2004
Locatie: Zürich

Berichtdoor stephan » 16 Mar 2004, 09:53

volgens mij is al wat je nodig hebt de 2 pc's en een LAN kabeltje...
gewoon spel opstarten en dan :
(voor ET)
Eén pc doet "host game"
de andere : "connect to ip" en geeft het ip van de andere pc in...

zou moeten lukken volgens mij...

ciao
stephan
There are two types of planes : Fighters and Targets :wink:

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16191
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 632 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 522 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 16 Mar 2004, 11:05

Het gaat hier over Age of Mythology eh ... Is het niet mogelijk dat daar geen serverversie van publiek is (dus: je verplicht bent publieke servers van zone.com te nemen?)

Cola

Berichtdoor Cola » 16 Mar 2004, 14:03

inderdaad Stephan,

dit lukt perfect binnen het lan (van de 3 pc's) maar buiten dit lan via internetverbinding naar een pc van een vriend bvb. lukt dit niet.

binnen het lan kan er uiteraard rechtstreeks worden gespeeld zonder dat er een internetverbinding aanwezig is of wanneer we op de 3 pc's apart aanmelden (met een gedeelde internetverbinding) op msn kan er ook een spel gespeeld worden,welteverstaan onderling op de 3 pc's van het lan niet een pc van "buiten"

zoals ik reeds eerder de vraag had gesteld : heeft dit misschien iets te maken met het maken van een point-to-point verbinding ? Is het niet zo dat iedere pc uit een lan op het internet hetzelfde ip-adres gaat laten zien ? wanneer ik dit test met de ip-test van The Oddity krijg ik voor iedere pc hetzelfde ip-adres.Het gebruiken van bvb. extern bureaublad onder XP lukt mij bvb. wel in het lan maar ook niet vanop een andere pc buiten het lan met internetverbinding.

Ik ben er vrij zeker van dat wanneer ik bij Telenet een duo-abonnement neem (en bijgevolg 2 verschillende ip-adressen krijg) de game-verbinding met iemand online buiten mijn lan wel zou kunnen gemaakt worden(één pc met één ip-adres om te gamen ,de 2 andere pc's in lan en met ics waar met geen één van de twee kan mee gegamed worden ??)

Meon > het gaat inderdaad over Age of Mythology,Age of Empires ... (zijn dit toevallig geen Miscroshit-producten)wat bedoel je met het nemen van een publieke server ? hoe gebeurt dit in de praktijk ??

alvast bedankt op voorhand

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 16 Mar 2004, 16:50

cola, host je je game op de pc waar internet toekomt?

zo nee, probeer dit eens

zo ja, ben je zeker dat er geen firewall ingesteld is?
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

MaRtO
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1250
Lid geworden op: 26 Nov 2003
Locatie: BE

Berichtdoor MaRtO » 16 Mar 2004, 18:24

stephan schreef:volgens mij is al wat je nodig hebt de 2 pc's en een LAN kabeltje...
gewoon spel opstarten en dan :
(voor ET)
Eén pc doet "host game"
de andere :
"connect to ip" en geeft het ip van de andere pc in...


zou moeten lukken volgens mij...

ciao
stephan


Maar wat als je dezelfde internetverbinding hebt??
Het zijn dan toch 2 dezelfde ip adressen... :twisted: :wink: :!:

Gebruikersavatar
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6178
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Herzele
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Contact:

Berichtdoor Sub Zero » 16 Mar 2004, 19:14

Dat is net het principe van ICS/router/... Je kan met meerdere PC's achter 1 IP-adres zitten. Elke PC geeft aan het TCP-pakketje z'n eigen nummer mee. Zo weet de router wat voor welke PC bestemd is. Het moet normaal werken ze.

Cheers
Afbeelding

Cola

Berichtdoor Cola » 16 Mar 2004, 19:42

Hallo SeNsEi Ze0n,

heb geprobeerd het spel te "hosten" op zowel de server-pc als op de clienten-pc's.
heb eveneens geprobeerd met firewall (Zonealarm) volledig uitgeschakeld.

heb ook geprobeerd om vaste ip-adressen toe te kennen aan de clienten met toekennen van eerste DNS-server : 195.130.130.4 en tweede DNS-server : 195.130.130.132.
Tot mijn verbazing had ik zelfs een internetverbinding op de clientpc's (dit in tegenstelling tot wat steeds wordt beweerd namelijk dat men bij het gebruik van ics niét met vaste ip-adres instelling mág werken ??!) maar Age of Empire > noppes buiten het lan.


Sub Zero > ben volledig akkoord met u : beste bewijs = chatten via msn werkt perfect , dus worden de pakketjes inderdaad naar de juiste pc doorgestuurd
Ik vermoed echter dat er voor die bewuste games "Age of..." meer identificatie nodig is (zoals bvb. ook voor netmeeting,extern bureaublad die blijkbaar ook niet werken)
je zit inderdaad met meerdere pc's achter 1 ip-adres > dus vanop internet is er slechts 1 pc zichtbaar.Mischien wordt dit nummer dat elke pc meestuurt in het TCP-pakket bij bepaalde toepassingen niet teruggestuurd door weet ik veel wie of wat, en kan er daardoor geen communicatie ontstaan


enfin,met een beetje geluk en vooral met jullie hulp geraken we er misschien toch nog uit ... ???

[/list]

Gebruikersavatar
Toxic Waste
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 16 Mar 2004
Locatie: Zemst
Contact:

Berichtdoor Toxic Waste » 16 Mar 2004, 23:35

meon schreef:Het gaat hier over Age of Mythology eh ... Is het niet mogelijk dat daar geen serverversie van publiek is (dus: je verplicht bent publieke servers van zone.com te nemen?)


kleine opmerking, Age of Mythology werkt via ESO, het is Age of Empires I en II dat via zone.com werkt :-)
Afbeelding

Cola

Berichtdoor Cola » 17 Mar 2004, 08:22

Toxic Waste schreef:kleine opmerking, Age of Mythology werkt via ESO, het is Age of Empires I en II dat via zone.com werkt :-)


Toxic Waste > wat betekent dit in mensentaal ??

ik moet eerlijk zeggen dat we alleen Age of Empires I & II hebben geprobeerd > werkten niet. Ging er dan vanuit dat Age of Mythology ook niet zou gewerkt hebben omdat dit hetzelfde genre spelletje was.Kan mij niet herrinneren of we Age of Mythology werkelijk hebben geprobeerd.
bestaat de mogelijkheid dat Age Of Mythology in tegenstelling tot Age of Empire wel werkt ???

thanks,

Cola

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 17 Mar 2004, 14:05

die mogelijkheid bestaat zeker omdat het 2 totaal verschillende spellen zijn (het is alleen dezelfde maker&genre)
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

C-Phest
Premium Member
Premium Member
Berichten: 621
Lid geworden op: 08 Dec 2003
Locatie: Leuven

Berichtdoor C-Phest » 17 Mar 2004, 19:36

Ik heb alleszins al op 2 pc's tegelijk thuis ET gedraaid, beiden zelfs geconnecteerd op de bat5 game server

Config: adsl, speedtouch home (tweaked to pro), switch, en daarachter de pc's

Works like a charm

En voor de wise asses hier: nee ik was ni aan't XP whoren, ik moest testen doen ivm de server problemen die we hadden :p
Hey ... everybody makes mistakes! That's why they put erasers on pencils. [Lenny]

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 17 Mar 2004, 20:31

C-Phest schreef:En voor de wise asses hier: nee ik was ni aan't XP whoren, ik moest testen doen ivm de server problemen die we hadden :p

Wat problemen, welke problemen? I know nothing ... It's a feature :lol:

Styno
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Cola

Berichtdoor Cola » 18 Mar 2004, 20:31

heb zopas geprobeerd te connecten via ESO maar het enige dat gebeurt is het vastlopen van de pc.

zelfs Ctrl/alt/del werkt niet meer en moet de pc met de hand uitschakelen en opnieuw opstarten.

heb dit geprobeerd met 2 van de 3 pc's uit ons netwerk(je) met voor alle 2 vastlopen tot gevolg.

nog suggesties ??

C-Phest
Premium Member
Premium Member
Berichten: 621
Lid geworden op: 08 Dec 2003
Locatie: Leuven

Berichtdoor C-Phest » 19 Mar 2004, 13:58

Styno schreef:
C-Phest schreef:En voor de wise asses hier: nee ik was ni aan't XP whoren, ik moest testen doen ivm de server problemen die we hadden :p

Wat problemen, welke problemen? I know nothing ... It's a feature :lol:

Styno


error by design bedoel je? :-D
Hey ... everybody makes mistakes! That's why they put erasers on pencils. [Lenny]

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 19 Mar 2004, 14:14

Lag is a feature.... you're hard to hit ;)

Styno
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

C-Phest
Premium Member
Premium Member
Berichten: 621
Lid geworden op: 08 Dec 2003
Locatie: Leuven

Berichtdoor C-Phest » 19 Mar 2004, 15:54

smartass :)


but o so true ;)
Hey ... everybody makes mistakes! That's why they put erasers on pencils. [Lenny]

Gebruikersavatar
Toxic Waste
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 16 Mar 2004
Locatie: Zemst
Contact:

Berichtdoor Toxic Waste » 21 Mar 2004, 09:50

Cola schreef:
Toxic Waste schreef:kleine opmerking, Age of Mythology werkt via ESO, het is Age of Empires I en II dat via zone.com werkt :-)


Toxic Waste > wat betekent dit in mensentaal ??

ik moet eerlijk zeggen dat we alleen Age of Empires I & II hebben geprobeerd > werkten niet. Ging er dan vanuit dat Age of Mythology ook niet zou gewerkt hebben omdat dit hetzelfde genre spelletje was.Kan mij niet herrinneren of we Age of Mythology werkelijk hebben geprobeerd.
bestaat de mogelijkheid dat Age Of Mythology in tegenstelling tot Age of Empire wel werkt ???

thanks,

Cola


Age of Empires I en II moesten via die crappy zone.com werken (trok echt wel op niets). In Age of Mythology hebben ze nu zelf al een online game browser gezet, het is een hele verbetering, zeker met de uitbreiding van The Titans. ESO laat af en toe wel een steek vallen, maar zeker veel beter dan de #$%&ing zone
Afbeelding


Terug naar “Games”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast