All Seeying Eye

C-Phest
Premium Member
Premium Member
Berichten: 621
Lid geworden op: 08 Dec 2003
Locatie: Leuven

All Seeying Eye

Berichtdoor C-Phest » 16 Dec 2003, 12:26

Ik heb dit weekend een nieuwe compu gekocht en heb een eigenaardig fenomeen:

Als ik in ASE (All Seeying Eye) een refresh van de server list doe dan krijg ik pings van 200K gemiddeld. In het spel zelf echter zijn ze normaal (30-60K voor de Europese servers)

Als ik dan direct erna ASE op een andere pc draai staan de pings wel goed.

Ik heb al zitten testen met andere kabels, andere switch poort, etc, maar het probleem ligt dus op de pc zelf. Vermits die NIC gigabit is heb ik die al eens geforceerd op 100Mbit maar dat helpt ook niets.


Iemand ervaring hiermee?

Mijn setup:
ASE (lifetime registered dus geen trial versie)
Asus P4P800 Deluxe
1G Corsair 3200Pro (matched pair, dual channel)
P4 3.0Ghz 800FSB
CL Ti4600
10GB Seagate (disk uit m'n xbox :-D )


PS: ASE is een SCHITTEREND product en raad ik iedereen aan die online games speelt!!!
Hey ... everybody makes mistakes! That's why they put erasers on pencils. [Lenny]

guest

Berichtdoor guest » 16 Dec 2003, 15:16

Ik heb dit probleem ook, ik begrijp steeds niet waarom.
Missichien ligt het aan uw firewall (?), of misschien is het gewoon omdat ge een slechte pinger hebt genomen in ASE

Heatryn
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Reet
Contact:

Berichtdoor Heatryn » 16 Dec 2003, 15:23

Je zou eens moeten kijken in de instellingen van dat programma, ik heb dat vroeger ook gebruikt en werkte zeer goed. Maar ik liet altijd mijn connectie "automatisch" detecteren. Misschien dat er daar ergens problemen zitten?

Volgens mij allesinds een instelling die fout zit.

C-Phest
Premium Member
Premium Member
Berichten: 621
Lid geworden op: 08 Dec 2003
Locatie: Leuven

Berichtdoor C-Phest » 17 Dec 2003, 01:01

Heatryn schreef:Volgens mij allesinds een instelling die fout zit.


Ik denk ook in die richting (eerder: ik hoop in die richting ;) )

Anders zit er iets stevigs mis met mijn pc :-(

Rare is dat mijn 'oude' game pc wel correct de server list afhaalt, keer op keer.

Zal eens rondfoeteren in de settings en de 2 vergelijken ...
Hey ... everybody makes mistakes! That's why they put erasers on pencils. [Lenny]

C-Phest
Premium Member
Premium Member
Berichten: 621
Lid geworden op: 08 Dec 2003
Locatie: Leuven

Berichtdoor C-Phest » 17 Dec 2003, 01:55

Ik heb het probleem gevonden.

Op de 'goeie' pc krijg ik bij autodetect network settings volgende waarde:

Limit packets per second to: 361

Op de 'slechte' pc geeft hij aan:

Limit packets per second to: 639


Als ik de lagere waarde ingeef in de pc die het niet deed werkt hij wel. Vermoedelijk zat ik dus de scanner te flooden en bijgevolg vonden de ET servers dit niet echt grappig en resulteert dit in oa packet loss.
(ik weet het, dit is een HEEL versimpelde uitleg maar daar komt het op neer ;) )

Gast (wie je ook bent/was) : probeer eens een waarde van 300 of zo in dat veld in te vullen ... hoogstwaarschijnlijk lukt het dan wel.

[EDIT] typos :) ... 't is laat :p [/EDIT]
Hey ... everybody makes mistakes! That's why they put erasers on pencils. [Lenny]


Terug naar “Games”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten