6G en het dystopische internet: toegangscontrole, censuur, afluisteren en puntensysteem

Nieuws omtrent breedband kan hier gepost worden
Plaats reactie
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 386 keer

https://tech.slashdot.org/story/21/04/1 ... lan-for-6g
Huawei is proposing a fundamental internet redesign, which it calls "New IP," designed to build "intrinsic security" into the web. Intrinsic security means that individuals must register to use the internet, and authorities can shut off an individual user's internet access at any time. In short, Huawei is looking to integrate China's "social credit," surveillance, and censorship regimes into the internet's architecture...
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13391
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 440 keer
Bedankt: 893 keer
Recent bedankt: 11 keer

Het is niet echt nieuws dat China de eigen regels probeert op te leggen aan de rest van de wereld, iets wat de EU de facto ook doet via GDPR en wat de US gedaan heeft met oa FATCA.
EU en US moeten - met bondgenoten - samenspannen om dat onmogelijk te maken. En dan hebben niets aan de Orbans en Erdogans van deze tijd om de unisone stem te doen versplinteren...
Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1931
Lid geworden op: 22 jan 2010, 18:59
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer
Bedankt: 136 keer

China is ook bezig met iets nieuws dat daarbij perfect aansluit; hun eigen digitale munt. De digitale Yuan.

Momenteel betalen de meeste mensen met Alipay en WeChat Pay. De Chinese Communistische Partij heeft natuurlijk wel toegang tot die data maar het blijven toch een beetje privé-bedrijven. De greep op die data is niet perfect.

Met de e-Yuan heeft de CCP totale controle over de geldstromen.

Wie betaalde waar, aan wie en hoeveel?
Voor wat juist zullen ze ook wel op een of andere wijze in de meeste gevallen kunnen te weten komen. Geldstromen tussen particulieren kan men perfect opvolgen en vlaggen bij 'verdachte transacties'.

Ze kunnen dan geld doen verdwijnen van de rekening als straf. Of omdat een lokale functionaris niet blij is dat omdat de vader van een jonge vrouw zijn dochter niet aan hem wil geven. Of wat dan ook. Ze kunnen geld een vervaldatum geven 'om de economie aan te moedigen'.

Nu is reeds is heel veel mogelijk. Men moet voorzichtig zijn. Er is schandaaltje aan het licht gekomen van het hoofd van een anti-fraude dienst die zoveel kostbare cadeaus had ontvangen ter omkoping dat zij er een speciaal appartement voor had om al die spullen te bewaren. Kostbare voorwerpen die ze aan niemand kon laten zien en niet mee kon buitenkomen omdat ze dan betrapt zou kunnen worden.

Met de digitale Yuan zal China een betere (vanuit het standpunt van de CCP), meer totalitaire dictatuur worden.
Plaats reactie

Terug naar “Breedband nieuws”