Tadaam

bertv96
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 05 Sep 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor bertv96 » 05 Sep 2019, 12:15

DidierDW schreef:Ik heb de premium genomen.

Ga het voornamelijk gebruiken om op een tweede verblijf aan de kust te gebruiken. Snel nog de gratis Mi box bestellen.


Wat zijn de exacte voorwaarden voor de mi box. Wil deze namelijk ook al een tijdje :)
Kan je even bevestigen of je ook maar 5 euro moest betalen of de volle 50 euro ?

Thanks

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2421
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 155 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor Vaganzza » 05 Sep 2019, 12:32

Nu ook een artikel op Het Nieuwsblad, maar kan het zelf niet volledig lezen: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190904_04591633
Internet & TV: Orange Love Trio
GSM: Go Plus + Carrefour Mobile (vervanging vaste lijn)
Mifi: Tempo Giga

 iPhone 11 64GB SG |  Mac Mini (2020 M1 16GB 1TB SSD) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 | Ubiquiti Unifi: USW-16-POE Gen 2, Cloud Key Plus Gen 2 en 5x UAP-AC-PRO

DidierDW
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 Sep 2019
Bedankt: 1 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor DidierDW » 05 Sep 2019, 12:39

bertv96 schreef:
Wat zijn de exacte voorwaarden voor de mi box. Wil deze namelijk ook al een tijdje :)
Kan je even bevestigen of je ook maar 5 euro moest betalen of de volle 50 euro ?

Thanks

Kleine lettertjes op de voucher: "bij gebruik van de code is er een specifieke aflossingstabel van toepassing bij stopzetting van de dienst binnen 4 maanden"

Je zal dus moeten opleg betalen voor de mi box als je sneller dan 4 maand het abo opzegt. Wat eigenlijk niet meer dan normaal is. Ik ben wel van plan om het 4 maand te testen om echt een beeld te vormen. Als je dus niet van plan bent om de dienst echt te gebruiken gebruik je dus best die voucher niet direct.

Ik moest ook maar 5€ betalen. Maar dit en die voucher zijn zaken die ze eender wanneer kunnen stoppen. Ze maken er ook geen reclame of zo mee...

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor wied » 05 Sep 2019, 13:03

Appelen vergelijken met peren heeft geen zin: Tadaam biedt geen pakket, maar internet-only vermits TV signaal als stream wordt aangeboden. Tadaam kan dus (voorlopig) alleen maar vergeleken worden met Orange easy internet @home! Met bijvoorbeeld 2X 20€/maand voor Orange zijn beiden gewoonweg even interessant. En de Orange klant kiest bovendien zijn eigen TV zenders...
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor selder » 05 Sep 2019, 13:24

CCatalyst schreef:TN ondernemingsnummer staat zowel in T&C als in de GDPR policy


Het ondernemingsnummer dat je in al die documenten terugvindt is gewoon dat van Telenet. Tadaam heeft geen apart ondernemingsnummer.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

ygeffens
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 970
Lid geworden op: 08 Sep 2011
Locatie: Arendonk
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor ygeffens » 05 Sep 2019, 13:25

wied schreef:En de Orange klant kiest bovendien zijn eigen TV zenders...


Die dus voor die 2x 20 euro niet inbegrepen zijn in de Flybox en wel bij Tadaam.

Dus idd niet vergelijkbaar met de Flybox.

Maar waarom je dan schrijft dat Tadaam Internet-Only is, daar kan ik je niet in volgen.
Ze verkopen beide dingen als 1 geheel. 't Is niet dat je ook kan kiezen om TV niet te betalen omdat je het niet wil gebruiken.
So your snowman is confused too ?
¯\_(ツ)_/¯

woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 886
Lid geworden op: 09 Mei 2007
Bedankt: 125 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor woutervh » 05 Sep 2019, 13:27

Voorziet die box enkel in wifi? Of heeft deze ook lan poorten? Wat bedoelen jullie met die €5 of €50 ? En vouchers? Waar is er sprake van een mi-box? Ben niet helemaal mee in het verhaal...

Edit: die 250gb bij orange is enkel op specifieke tijdstippen. Niet de ganse dag
Laatst gewijzigd door woutervh op 05 Sep 2019, 13:28, 2 keer totaal gewijzigd.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3200
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 75 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor boonpwnz » 05 Sep 2019, 13:28

Eigenlijk is dit zelfs niet zo een product wied...

Eigenlijk is dit een Yugo maar dan zonder mobiel maar de werking app en internetproduct is zelfde concept.

Wouter er staan hier afbeeldingen van Selder en daar staat wel een lan poort.

quovadis
Premium Member
Premium Member
Berichten: 512
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 138 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor quovadis » 05 Sep 2019, 13:37

woutervh schreef:Voorziet die box enkel in wifi? Of heeft deze ook lan poorten? Wat bedoelen jullie met die €5 of €50 ? En vouchers? Waar is er sprake van een mi-box? Ben niet helemaal mee in het verhaal...

Edit: die 250gb bij orange is enkel op specifieke tijdstippen. Niet de ganse dag

er zit 1 lan poort op als ik goed gezien heb op de foto's van Selder. Als je nu besteld (tem gisteren), dan krijg je de 1ste maand Tadaam aan 5€ ipv 40 of 50€. Ook zit er nog en voucher bij van 80€ om te gebruiken op de Tadaam winkel van coolblue waarbij je dus een Mi-box kunt kopen of 50% op een Apple 4 TV met 32GB

kurt
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 Dec 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor kurt » 05 Sep 2019, 13:37

selder schreef:Vandaag verder onderzoek:
- Ik zag gisteren een 2.4 en een 5Ghz netwerk (maar heb geen screenshot genomen)
- Ik zag ook nog een hidden 5Ghz netwerk van de box (het enige huawei apparaat in huis)
- Subnet is 192.168.0.0/24
- Er draait geen webinterface op de Tadaam box (althans niet gewoon op 80 en 443) > straks nog eens nmappen
- I'm open voor nog verdere dingen die ik kan proberen.


Via de Huawei HiLink app (Play Store) krijg je nog wel enkele extraatjes te zien.
Spijtig genoeg geen port forwarding, want dit heb ik eigenlijk echt wel nodig op (korte) termijn...

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor wied » 05 Sep 2019, 13:55

ygeffens schrijft: ...Dus idd niet vergelijkbaar met de Flybox...

Toch wel, want ik verkies VRTNU, VTMGO en Netflix als TV zenders...
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

ygeffens
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 970
Lid geworden op: 08 Sep 2011
Locatie: Arendonk
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor ygeffens » 05 Sep 2019, 14:11

Daar gaat het toch niet om (?)
Jij gebruikt het niet, maar het zit er wel bij.

Producten (en hun prijs) moet je vergelijken naar inhoud, niet naar gebruik.

Jouw stelling is dat het hetzelfde is.
Als jij de Flybox gaat voorstellen aan iemand, dan krijgt die er geen TV bij waar opnames in zitten die je 60 dagen kan terug zien.

Kijk naar product A en B.
Jij zegt A = B
Iemand koopt B, en kan niet hetzelfde als A.

Dus niet hetzelfde. Punt.
So your snowman is confused too ?
¯\_(ツ)_/¯

bertv96
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 05 Sep 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor bertv96 » 05 Sep 2019, 14:17

Ik bezit nu de YUGO van telenet voor 100 euro per maand.

YUGO is eigenlijk een rip-off.

YUGO: snelste internet van telenet, 20 GB data, en TV in een appje ... => 100 euro
TADAAM: 50 euro voor 50/50 up/down (mits je geluk hebt volgens mij met de dekking en je gebouw), inclusief tv => 50 euro

Beide pakketten zijn dus hetzelfde, met dat verschil dat YUGO al 2 simkaarten voorziet met 20 GB data.

Neem je TADAAM en elke een abo bij bijvoorbeeld Mobile Vikings. Dan zit je nog maar aan 80 euro.
Nadeel is wel dat je dus een trager(?) internet hebt ... => Hier stel ik me dan de vraag bij: als normale user (geen gamer of veelvuldig torrent downloader) of je dit dan zal merken of op een limiet zal aanlopen ...

Ben je dan niet beter met het beste internet van telenet te nemen (fiber 200), zelf een mi-box of raspberry pi aan te schaffen en daar kodi op te zetten en een extensie voor Vlaamse TV live te kijken (die ik hier niet ga opnoemen, omdat ze blijkbaar meelezen) ? => maandelijkse kost hierbij is ongeveer 60 euro. Eenmalige aankoop van de mi-box en that's it ...

Correct me if i'm wrong ...
Laatst gewijzigd door bertv96 op 05 Sep 2019, 14:19, 1 keer totaal gewijzigd.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8045
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 590 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor ITnetadmin » 05 Sep 2019, 14:18

selder schreef:- Ik zag gisteren een 2.4 en een 5Ghz netwerk (maar heb geen screenshot genomen)
- Ik zag ook nog een hidden 5Ghz netwerk van de box (het enige huawei apparaat in huis)
- Subnet is 192.168.0.0/24
- Er draait geen webinterface op de Tadaam box (althans niet gewoon op 80 en 443) > straks nog eens nmappen
- I'm open voor nog verdere dingen die ik kan proberen.

Dus een router (to be expected).
Dat gebrek aan webui stoort me wel.
Dat betekent geen port forwarding, geen DMZ, geen afzetten van de wifi en je eigen AP gebruiken, en al helemaal geen bridge mode.

De volgende vraag is daarom een beetje overbodig, maar:
Wat is de range van je WAN IP?
Public, CGNAT (100.64.0.0/10), of een interne range?

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 10144
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor heist_175 » 05 Sep 2019, 14:48

bertv96 schreef:YUGO is eigenlijk een rip-off.
YUGO: snelste internet van telenet, 20 GB data, en TV in een appje ... => 100 euro
TADAAM: 50 euro voor 50/50 up/down (mits je geluk hebt volgens mij met de dekking en je gebouw), inclusief tv => 50 euro
(...)
Ben je dan niet beter met het beste internet van telenet te nemen (fiber 200), zelf een mi-box of raspberry pi aan te schaffen en daar kodi op te zetten en een extensie voor Vlaamse TV live te kijken (die ik hier niet ga opnoemen, omdat ze blijkbaar meelezen) ? => maandelijkse kost hierbij is ongeveer 60 euro. Eenmalige aankoop van de mi-box en that's it ...

Je kan Tadaam, als product, niet vergelijken met RPI+Kodi, omdat het zenderaanbod beperkter is.
Tadaam biedt ook vrijheid qua locatie (geen kabels nodig).

Als jij toekomt met VRTNU en de gelijkaardige apps voor de andere zenders, kan je idd een internet-only abo nemen en dan streamen.
Zo doe ik het ook op mijn EDPnet lijn, en dat kost me maar €35 per maand (én geen FUP van 300Gb of 750Gb).
Ik wil anderzijds het Kodi verhaal niet aan de bomma gaan uitleggen, terwijl het voor Tadaam nog wel zou lukken :).

ITnetadmin schreef:je eigen AP gebruiken

Hang een switch met AP's aan de LAN poort?

tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1064
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor tien » 05 Sep 2019, 14:52

heist_175 schreef:Je kan Tadaam, als product, niet vergelijken met RPI+Kodi, omdat het zenderaanbod beperkter is.
Tadaam biedt ook vrijheid qua locatie (geen kabels nodig).

Dat is toch vergelijken... Minder zenders en minder kabels...
(net zoals appelen en peren, dat is een vergelijking die soms zelfs nut heeft)

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor selder » 05 Sep 2019, 14:53

kurt schreef:Via de Huawei HiLink app (Play Store) krijg je nog wel enkele extraatjes te zien.
Spijtig genoeg geen port forwarding, want dit heb ik eigenlijk echt wel nodig op (korte) termijn...


Ik heb in ieder geval geen administrator password gekregen, dus met die app ben je ook niet veel, toch?
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2654
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 525 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor bambipower » 05 Sep 2019, 15:21

Mischien vind je hier default paswoord terug? https://setuprouter.com/router/huawei/passwords.htm
Via webbased moet je zoeken op 192.168.8.1
de koe zegt boe

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2421
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 155 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor Vaganzza » 05 Sep 2019, 15:23

Kan je de wifi module zelf uitschakelen en je eigen wifi uitzenden? (zoals verbinden met de Airport Time Capsule die dan de wifi uitzendt)
Internet & TV: Orange Love Trio
GSM: Go Plus + Carrefour Mobile (vervanging vaste lijn)
Mifi: Tempo Giga

 iPhone 11 64GB SG |  Mac Mini (2020 M1 16GB 1TB SSD) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 | Ubiquiti Unifi: USW-16-POE Gen 2, Cloud Key Plus Gen 2 en 5x UAP-AC-PRO

kurt
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 Dec 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor kurt » 05 Sep 2019, 15:32

selder schreef:
kurt schreef:Via de Huawei HiLink app (Play Store) krijg je nog wel enkele extraatjes te zien.
Spijtig genoeg geen port forwarding, want dit heb ik eigenlijk echt wel nodig op (korte) termijn...


Ik heb in ieder geval geen administrator password gekregen, dus met die app ben je ook niet veel, toch?


Ik kon zonder login een aantal zaken zien (waaronder ook verbruik), maar heb blijkbaar geen screenshots genomen. Straks nog eens kijken wat het juist allemaal was. Ik weet wel dat ik ook SSID en paswoord heb zien staan, maar toch maar wijselijk mooi afgebleven :)

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor selder » 05 Sep 2019, 15:44

ITnetadmin schreef:De volgende vraag is daarom een beetje overbodig, maar:
Wat is de range van je WAN IP?
Public, CGNAT (100.64.0.0/10), of een interne range?


Volgens mij connecteert het allemaal op IPv6.
Je krijgt ook wel een CGnat IPv4 adres in de 188.189.x.y range.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Ordon
Premium Member
Premium Member
Berichten: 576
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor Ordon » 05 Sep 2019, 15:45

selder schreef:De eerste Tadaam box in het wild?

't Lijkt wel een Huawei B528s-23a. :wink:


YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Xd4AgwmTeAk

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor selder » 05 Sep 2019, 15:50

bambipower schreef:Mischien vind je hier default paswoord terug? https://setuprouter.com/router/huawei/passwords.htm
Via webbased moet je zoeken op 192.168.8.1


Dat lijkt me sterk dat Tadaam het standaard admin password niet gewijzigd heeft...
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

kurt
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 Dec 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor kurt » 05 Sep 2019, 15:51

Vaganzza schreef:Kan je de wifi module zelf uitschakelen en je eigen wifi uitzenden? (zoals verbinden met de Airport Time Capsule die dan de wifi uitzendt)


Wifi uitschakelen lukt niet denk ik (maar niet zeker).

Ik heb er een set TP-Link Deco mesh routers aanhangen (via LAN poort) op een ander subnet en verbind mijn toestellen via dat netwerk. Het Tadaam-netwerk is er dus wel, maar gebruik ik (voorlopig) niet.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor selder » 05 Sep 2019, 16:02

Heh, ik heb een ander IPv4 adres gekregen, en ineens werkt de Huawei app wel. Kan wel enkele zaken aanpassen, maar portforwarding op IPv4 zit er niet bij. Ik ben niet bekend genoeg, maar had je voor IPv6 geen portforwarding meer nodig?
Bijlagen
IMG_0040.jpg
IMG_0039.jpg
IMG_0038.jpg
IMG_0037.jpg
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Ordon
Premium Member
Premium Member
Berichten: 576
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor Ordon » 05 Sep 2019, 16:10

Dat is dus 300GB per maand in plaats van ongelimiteerd...
En de mensen aldus maar verder blaasjes wijsmaken.
Telenet op zijn "best".

kurt
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 Dec 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor kurt » 05 Sep 2019, 16:10

selder schreef:Heh, ik heb een ander IPv4 adres gekregen, en ineens werkt de Huawei app wel. Kan wel enkele zaken aanpassen, maar portforwarding op IPv4 zit er niet bij. Ik ben niet bekend genoeg, maar had je voor IPv6 geen portforwarding meer nodig?


Nu ik het zie herken ik de beelden :-D
Inderdaad met mogelijke meting om beste positie te gaan zoeken naar ontvangst.

Bij mij was wel de 300 GB niet zichtbaar, enkel mijn verbruik tot dan. Verontrustend?
Alhoewel de algemene voorwaarden ondertussen aangepast zijn, lijkt de 300 GB hier toch harder dan de vermelding "Concreet betekent dit dat van zodra je internetverbruik meer dan 300GB bedraagt in de lopende periode dan kan het zijn dat we je snelheid terugbrengen naar 5Mbps, hetgeen nog ruimschoots voldoende is om op een kwalitatieve wijze TV te kijken met TADAAM. Desalniettemin zullen we dus enkel ingrijpen indien we merken dat andere TADAAM-klanten hinder ondervinden bij het gebruiken van hun dienst. Je volume blijft onbeperkt."

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor selder » 05 Sep 2019, 16:17

Jongens jezus... die 300GB heb ik zelf ingesteld, die was er automatisch niet.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1332
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 52 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor buthead » 05 Sep 2019, 18:36

Laat ons weten wat er gebeurt als je ECHT de 300GB overschrijdt :)
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 35 GB
TV = Telenet TV + Netflix

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1053
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor splinterbyte » 05 Sep 2019, 18:40

.... en tot hoever je kan downloaden (misschien aan 5mbps)

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8045
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 590 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor ITnetadmin » 05 Sep 2019, 19:00

selder schreef:
ITnetadmin schreef:Wat is de range van je WAN IP?
Public, CGNAT (100.64.0.0/10), of een interne range?

Volgens mij connecteert het allemaal op IPv6.
Je krijgt ook wel een CGnat IPv4 adres in de 188.189.x.y range.

188.189.0.0 is een publiek IP, geen CGNAT IP.
Het blijkt ook aan TN toegewezen.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor selder » 05 Sep 2019, 19:01

Nah, ik ga de kantjes er niet afrijden, ben van zin de dienst “in het echt” te gebruiken. Zo extreme testen mag iemand anders doen. Ik kan me perfect vinden in de voorwaarde “doe normaal”, en staar me niet zo blind op marketing.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor selder » 05 Sep 2019, 19:04

ITnetadmin schreef:
selder schreef:
ITnetadmin schreef:Wat is de range van je WAN IP?
Public, CGNAT (100.64.0.0/10), of een interne range?

Volgens mij connecteert het allemaal op IPv6.
Je krijgt ook wel een CGnat IPv4 adres in de 188.189.x.y range.

188.189.0.0 is een publiek IP, geen CGNAT IP.
Het blijkt ook aan TN toegewezen.


Alles dat niet 192.168, 172.16, 172.31 en 10. is met betrekking tot internetverbindingen CGnat.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8045
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 590 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor ITnetadmin » 05 Sep 2019, 19:07

selder schreef:Alles dat niet 192.168, 172.16, 172.31 en 10. is met betrekking tot internetverbindingen CGnat.

CGNAT (Carrier-grade NAT) betekent dat de provider zelf NAT uitvoert op een van hun routers alvorens het pakketje bij de consument komt.
Een deel van het provider netwerk wordt dan prive.

CGNAT IPs zijn per definitie geen publieke IP adressen, maar private (zoals degene die je net opsomde).
De gereserveerde CGNAT block is 100.64.0.0/10 (maar sommige providers misbruiken een range in de 10.0.0.0/8 block).

ygeffens
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 970
Lid geworden op: 08 Sep 2011
Locatie: Arendonk
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor ygeffens » 05 Sep 2019, 22:13

Ondertussen al enkele TV opnames gemaakt via de App.

Ik durf het niet te hard op zeggen, maar qua experience zit het (voor mij) dicht bij Bhaalu.
Ik moet er wel bij vertellen dat mijn andere TV-ervaringen Telenet en Orange waren, dus ik weet niet hoe het precies is geëvolueerd bij Proximus bvb.

Vooruit spoelen door reclame gaat aan 3 minuten per keer. Terugspoelen bij te ver is 30 seconden.

Beeldkwaliteit is super (ik kijk via een Apple TV).

Gisteren bij Live TV was het niet lipsync, vandaag wel.

Gisteren avond besteld, deze avond een bpost-tracking code ontvangen.
Als ik em morgen heb dan sluit ik rechtstreeks mijn zoon zijn PS4 er op aan, en ga hem eens zijn mening laten geven.

EDIT: ondertussen nog een uur live gekeken. 2 keer een freeze gehad bij VTM, telkens uit zichzelf opgelost na een 5-tal seconden.
Laatst gewijzigd door ygeffens op 05 Sep 2019, 22:59, 1 keer totaal gewijzigd.
So your snowman is confused too ?
¯\_(ツ)_/¯

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor selder » 05 Sep 2019, 22:19

Ik vermoed dat de PS4 een Nat Type C of slechter zal aangeven, laat je zoon zeker miltiplayer en voice ingame testen...
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4577
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Bedankt: 101 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Contact:

Re: Tadaam

Berichtdoor NuKeM » 06 Sep 2019, 07:26

Ergens spreekt het product me wel aan, maar ik behoor helaas duidelijk niet tot de (plug and play) doelgroep. Het concept is ok:
  • Redelijke snelheid, ook upload
  • limiet, maar kom, als het een redelijke FUP is valt dat nog mee. Al heb ik wel wat data syncs voor backups lopen die maandelijks significant zijn en voor limietstress kunnen zorgen
  • TV inbegrepen (ik heb hier niets meer van TV abo, alles opgezegd, maar op deze manier kan het nog zonder bij wijze van spreken 101 apps nodig te hebben om toch maar iets te kijken)
  • ik ben geen gamer meer, dus latency is niet zo'n issue
  • prijs is OK, al zou 5 a 10€ minder echt veel betekenen!
Maar, waar ik echt over val:
  • geen 'power user' of zelf standaard beheersmogelijkheden, zijnde bv. Wifi uitschakelen.
  • gnat en geen port forwarding mogelijkheden (dus kan geen VPN server draaien?)

Voorlopig dan maar mijn stabiele en goedkopere EDPnet lijn behouden met overbodige telefonie optie zonder TV :)

Puur theoretisch (want te duur) zou het mogelijk een leuke optie zijn om een dual WAN opstelling mee te maken (meer up/download + failover).

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 10144
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor heist_175 » 06 Sep 2019, 07:35

NuKeM schreef:Maar, waar ik echt over val:
  • geen 'power user' of zelf standaard beheersmogelijkheden, zijnde bv. Wifi uitschakelen.
  • gnat en geen port forwarding mogelijkheden (dus kan geen VPN server draaien?)

Voorlopig dan maar mijn stabiele en goedkopere EDPnet lijn behouden met overbodige telefonie optie zonder TV :)

Puur theoretisch (want te duur) zou het mogelijk een leuke optie zijn om een dual WAN opstelling mee te maken (meer up/download + failover).

Plaats een router+firewall op de LAN en regel uw eigen LAN van daaruit, incl DHCP, DNS, AP's, ...
VPN kan je ook doen vanuit een Synology (*.synology.me), al ben ik daar niet zo'n fan van. Momenteel doe ik dat op de Fritzbox en dat werkt super goed.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4577
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Bedankt: 101 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Contact:

Re: Tadaam

Berichtdoor NuKeM » 06 Sep 2019, 08:12

Dat is het probleem niet, ik draai pfSense nu ook. Punt is dat zonder port forwarding je sowieso die VPN poort niet open krijgt, ook niet naar een Synology.

kurt
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 Dec 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Tadaam

Berichtdoor kurt » 06 Sep 2019, 08:15

heist_175 schreef:Plaats een router+firewall op de LAN en regel uw eigen LAN van daaruit, incl DHCP, DNS, AP's, ...

Akkoord, maar je kan nog altijd geen VPN trekken (naar een eigen VPN server op het netwerk) want je hebt geen poort om binnen te komen, toch?

heist_175 schreef:VPN kan je ook doen vanuit een Synology (*.synology.me), al ben ik daar niet zo'n fan van. Momenteel doe ik dat op de Fritzbox en dat werkt super goed.

De synology.me is een ddns service en dus wederom niet mogelijk om "zomaar" op het lokale netwerk te komen. Het zou eerder iets moeten zijn zoals de quickconnect, maar deze brengt je enkel tot in de synology webinterface. Of ben ik mis?
(Is de quickconnect niet een soort vpn service vanuit de synology nas naar de synology servers, waardoor je altijd via de synology server binnen kan zonder dat er verder iets van lokale netwerkinstellingen nodig zijn?)


Terug naar “Breedband nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten