gezocht: domain hoster

Hier horen vragen over google, irc, nieuwsgroepen, e-mail, enzovoort
Plaats reactie
StarWing
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 871
Lid geworden op: 28 jan 2006, 18:21
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 73 keer
Recent bedankt: 1 keer

Ik heb een tijd geleden mijn jaarlijkse afrekening gehad van mijn domeinnaam, en ik ben toch wel serieus verschoten. Voor dit jaar ga ik het nog zo laten en verlengen, maar voor volgend jaar ga ik toch zien voor een alternatief.

Het komt erop neer dat ik op 2j tijd bijna het dubbele van het bedrag mag aftikken.
Voor hetgeen wij gebruiken vind ik dat ondertussen toch redelijk veel geld, zeker gezien wat ik 2j geleden betaalde. (50 => 80€) An sich heb ik geen probleem met een jaarlijkse indexatie, maar een verdubbeling op 2j tijd is er toch wa over :)

Aangezien dit een aspect is waar ik totaal niet in thuis ben, zijn er hosting providers die mij een degelijk pakket kunnen aanbieden, maar die niet elk jaar hun tarief +50% doen ? (en nog een beetje betrouwbaar zijn ook ?)
Ik heb een 10tal mailboxen. De meeste een paar mb tot 100mb en 2st van momenteel +/-2gb. Voorts gebruik ik enkel de dns functies (A - cname - alias) voor mijn applicaties die ik zelf thuis host. Wel heb ik een hele hoop aliassen, ik gebruik voor iedere winkel/forum/... een aparte alias.

Andere optie is dat ik zelf mijn mail ga hosten (*ergens*) maar dat zie ik eigenlijk totaal niet zitten. Ik heb vroeger wel volledige exchange omgevingen opgezet, maar tegenwoordig met dkim, etc etc om dat allemaal op een linux doos te gaan zetten... Ik heb noch de kennis, noch de tijd en goesting ervoor om mij 1/ hierin te verdiepen 2/ de hele zaak te gaan onderhouden.

Iemand een idee ?
Gebruikersavatar
on4bam
Moderator
Moderator
Berichten: 5550
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Locatie: 127.0.0.1 of elders
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer
Bedankt: 517 keer
Recent bedankt: 10 keer

https://www.hetzner.com/

Je hebt er keuze tussen alle levels van hosting.
Zelf heb ik er een cloudoplossing (CX2) maar vanaf €1.93/maand heb je ook "gewone" hosting (1 domeinnaam inbegrepen).
Bye, Maurice
https://on4bam.com
openaf
Pro Member
Pro Member
Berichten: 249
Lid geworden op: 02 jul 2008, 14:26
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer
Bedankt: 2 keer
Recent bedankt: 1 keer

https://siteplan.be/ Zeer tevreden met mail hosting.
ITnetadmin
userbase crew
userbase crew
Berichten: 9075
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 204 keer
Bedankt: 704 keer
Recent bedankt: 10 keer

Ooh, effe piggybacken hier.

Ik zoek ook een nieuwe, nadat combell veel te duur is geworden.
Voor een paar domeinen emailhosting, liefst met wel wat mailboxen en unlimited forwarders.

Belangrijke vereiste bij mij is dat het een belgisch bedrijf is.

Secundair ook een fatsoenlijke webhosting.
Gebruikersavatar
devilkin
Administrator
Administrator
Berichten: 6169
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 863 keer
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 21 keer

Fastmail voor mail hosting, vimexx voor Webhosting?

Edit: ik gebruik beide, Fastmail ben ik heel tevreden van - alsook de support. Unlimited aliasses, catchall, ... you name it. Bij mij hangen er 4 domeinen aan.

Webhosting zit bij Vimexx voor dynamische dingen, Cloudflare voor DNS, Backblaze B2 voor static file hosting en een blog zit op Github pages.
Laatst gewijzigd door devilkin 17 aug 2021, 22:00, in totaal 1 gewijzigd.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1517
Lid geworden op: 19 dec 2011, 18:42
Locatie: Heist-op-den-Berg
Uitgedeelde bedankjes: 478 keer
Bedankt: 111 keer
Recent bedankt: 1 keer

Alternatieve oplossing voor de aliassen: één mailbox, bv [email protected] en een catch-all daarnaar instellen. Scheelt een hoop gedoe op iedere keer manueel een nieuwe alias toe te voegen.

Als je veel domeinnamen hebt, is OpenProvider wel aan te raden. Je betaalt een soort abonnement, 50 euro per jaar denk ik, en legt dan de domeinnamen vast aan inkooprijs, voor een .be 4 euro bijvoorbeeld.

Indien het om een beperkter aantal domeinen gaat ben ik ook wel tevreden van Vimexx, daar betaal je geloof ik iets van een 8 euro voor .be . Over hun email hosting kan ik me niet uitspreken, maar voor privégebruik is dat misschien voldoende.

Mail zou ik inderdaad niet zelf aan beginnen, maar elders hosten. Office 365 heeft zich wel opgedrongen als de standaard voor professioneel gebruik, en is met hun "Exchange Online Plan 1" nog redelijk betaalbaar. Als het niet echt cruciaal is, zijn er misschien wel andere oplossingen. Zoho gebruik ik zelf privé en daar ben ik wel tevreden van, maar was met professioneel (intensief) gebruik altijd gedoe.
Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2302
Lid geworden op: 21 nov 2004, 20:05
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 60 keer

Hier zitten de domeinen bij Versio.
Die moeten hier volgend jaar verhuizen met hun rottige indexatie.
Deel andere zitten bij Vimexx.
Simpele hosting ook nog bij Vimexx en zeer tevreden van de support.
Paar complexe klanten bij Combell.
Mailhosting bij een paar klanten en bij mijzelf en de vrouw zitten ook op Exchange online.
Is betaalbaar en moet zeggen dat ik daar ook zelden problemen mee heb.
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16739
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 575 keer
Bedankt: 770 keer

Ik heb zelf paar dingen bij www.webreus.nl draaien. Misschien niet de meest fancy provider, maar ik ben er best tevreden van, ook van de support.
glda19
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 897
Lid geworden op: 22 aug 2006, 01:41
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 12 keer

@svermassen wat ins de correcte link voor exchange online
Want google stuurt mij door naar Microsoft
Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2302
Lid geworden op: 21 nov 2004, 20:05
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 60 keer

Gebruikersavatar
devilkin
Administrator
Administrator
Berichten: 6169
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 863 keer
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 21 keer

glda19 schreef:@svermassen wat ins de correcte link voor exchange online
Want google stuurt mij door naar Microsoft
Exchange is een Microsoft product, dus dat is normaal.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
glda19
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 897
Lid geworden op: 22 aug 2006, 01:41
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 12 keer

snap niet waarom voor exhange gaan betalen
Gebruikersavatar
devilkin
Administrator
Administrator
Berichten: 6169
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 863 keer
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 21 keer

Er zijn veel redenen om voor je mailhosting te betalen:
* privacy
* eigen domein gebruiken
* onafhankelijkheid van je provider
* effectief support krijgen bij problemen
...

Of je nu een gewone mailhoster (imap/smtp) neemt of exchange hangt puur af van wat je eigen keuzes.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1931
Lid geworden op: 25 sep 2007, 20:14
Locatie: Berlare (O-Vl)
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 127 keer
Recent bedankt: 1 keer

meon schreef:Ik heb zelf paar dingen bij http://www.webreus.nl draaien. Misschien niet de meest fancy provider, maar ik ben er best tevreden van, ook van de support.
Webreus is een beetje te simplistisch. Ik had MySQL nodig voor mijn weerstation. Voor de MySQL-updates vragen ze dat die van een vast ip-adres komen. Kon ik niet aan voldoen met een gewoon VDSL abonnement.

Ik ben dan (enkele jaren geleden) overgestapt naar Neostrada. Dat was toen goed. Nu ook al veel duurder.
De service is niet meer dat. Twee dag wachten op antwoord van de helpdesk enz.
Denk dat ik terug ga veranderen. Het is wel een hele rompslomp met een weerstation dat automatisch data doorstuurt naar de website via HTTP en FTP.
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli
Gebruikersavatar
krisken
userbase crew
userbase crew
Berichten: 19763
Lid geworden op: 07 nov 2006, 12:11
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Uitgedeelde bedankjes: 1857 keer
Bedankt: 1035 keer

Als het gewoon is voor een paar domeinnamen en wat mail en blablabla wil ik dat wel for free doen. Heb eigen servers staan in het datacenter DCO te Oostkamp (nabij Brugge), als klant van Tim (Fusa, eveneens een UB lid overigens). Backups worden automagisch geregeld zowel binnen het datacenter als er buiten.

Kostprijs : de spreekwoordelijke pint per jaar is prima :)

Internet = Orange 150/15Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Go Extreme SE + Scarlet Red
TV = TVV App + Netflix + Disney+ + Streamz
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti
StarWing
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 871
Lid geworden op: 28 jan 2006, 18:21
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 73 keer
Recent bedankt: 1 keer

Misschien moeten we zelf een shared hosting starten met onze UB leden :)
rtl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 852
Lid geworden op: 22 maa 2004, 15:29
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer

Vimexx is spotgoedkoop en tot nu toe zeer betrouwbaar. Ik gebruik hun API om de dns hosts te updaten dmv een script, geen idee of veel hosting domeinen zoiets uberhaupt aanbieden.

Mail hosting zit gewoon bij google hier. https://workspace.google.com/pricing.html De laagste versie aan 6$/user/maand voor 30GB cloud/mail/alle andere office toestanden volstaat voor mij en is ook spotgoedkoop imo.

Edit: Meer info over pro gmail hier https://workspace.google.com/products/gmail/
Gebruikersavatar
JamesEarlGray
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1324
Lid geworden op: 24 aug 2017, 13:04
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer
Bedankt: 135 keer

rtl schreef:Ik gebruik hun API om de dns hosts te updaten dmv een script
Bedoel je iets als "dynamic DNS", dus waardoor je geen gebruik moet maken van de diensten van een commercieel bedrijf? Noice!
Gebruikersavatar
devilkin
Administrator
Administrator
Berichten: 6169
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 863 keer
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 21 keer

Dat kan je ook bij gandi.net of cloudflare. Mogelijks nog anderen.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
rtl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 852
Lid geworden op: 22 maa 2004, 15:29
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer

JamesEarlGray schreef:
rtl schreef:Ik gebruik hun API om de dns hosts te updaten dmv een script
Bedoel je iets als "dynamic DNS", dus waardoor je geen gebruik moet maken van de diensten van een commercieel bedrijf? Noice!
Jep, inderdaad. Een voorbeeld van de json body die verwacht wordt voor bvb trololoo.nl:

Code: Selecteer alles

{
    "body": {
        "sld": "trololoo",
        "tld": "nl,
        "dns_records": [
            {
                "content": "10.0.0.10
                "type": "A",
                "name": "bla1.trololoo.nl.",
                "ttl": "86400"
            },
            {
                "content": "10.0.0.20",
                "type": "A",
                "name": "bla2.trololoo.nl.",
                "ttl": "86400"
            }
       ]
    },
    "version": "7.7.1-release.1"
}
Veel uitleg of hulp is er niet te vinden op hun site, tenzij wat posts op het forum. Maar indien interesse stel ik voor dat er een nieuw topic gestart wordt. Dit is totaal niet van de orde in dit topic :)
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16739
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 575 keer
Bedankt: 770 keer

Ik heb m'n domeinnamen bij bNamed en gebruik volgend PowerShell-script dat elk uur gescheduled is om m'n extern IP te binden/updaten:

Code: Selecteer alles

$ip = Invoke-RestMethod -Uri 'https://api.ipify.org?format=json'
$current = [System.Net.Dns]::GetHostAddresses('home.example.net')

#if ($ip -ne $current.ipaddresstostring) {
if ($ip.ip -ne $current.ipaddresstostring) {
    $Cred = New-Object PSCredential('home.example.net',('P@ssw0rd!' | ConvertTo-SecureString -AsPlainText -Force))
    $out = Invoke-Webrequest -Uri ('http://www.bnamed.net/dyn/dyn.asp?myip=' + $ip.ip) -Credential $Cred -UseBasicParsing
    Write-EventLog -LogName Application -Source 'IPUpdater' -EntryType SuccessAudit -Message ($out.content + ': ' + $ip.ip) -EventId 1
    return $out.content
} else {
    Write-EventLog -LogName Application -Source 'IPUpdater' -EntryType Information -Message ('no update' + ': ' + $ip.ip) -EventId 0
    return "no update"
}
JUD
Member
Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 10 sep 2013, 16:06
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 7 keer

rtl schreef:
JamesEarlGray schreef:
rtl schreef:Ik gebruik hun API om de dns hosts te updaten dmv een script
Bedoel je iets als "dynamic DNS", dus waardoor je geen gebruik moet maken van de diensten van een commercieel bedrijf? Noice!
Jep, inderdaad. Een voorbeeld van de json body die verwacht wordt voor bvb trololoo.nl:

Code: Selecteer alles

{
    "body": {
        "sld": "trololoo",
        "tld": "nl,
        "dns_records": [
            {
                "content": "10.0.0.10
                "type": "A",
                "name": "bla1.trololoo.nl.",
                "ttl": "86400"
            },
            {
                "content": "10.0.0.20",
                "type": "A",
                "name": "bla2.trololoo.nl.",
                "ttl": "86400"
            }
       ]
    },
    "version": "7.7.1-release.1"
}
Veel uitleg of hulp is er niet te vinden op hun site, tenzij wat posts op het forum. Maar indien interesse stel ik voor dat er een nieuw topic gestart wordt. Dit is totaal niet van de orde in dit topic :)
API van het klantenpaneel gereverse engineered? Kan geen documentatie terug vinden precies?
Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2036
Lid geworden op: 22 jan 2010, 18:59
Uitgedeelde bedankjes: 180 keer
Bedankt: 144 keer

StarWing schreef:Misschien moeten we zelf een shared hosting starten met onze UB leden :)
Op zich geen slecht idee. Er is toch een vzw userbase?

Mensen kunnen lid worden van een bepaalde klasse en lidgeld betalen. In ruil krijgen ze toegang tot shared webhosting aangeboden door de vzw. Dan is er een motivatie om lid te te worden en een bijdrage te betalen en zijn er werkingsmiddelen.

Natuurlijk is fantaseren gemakkelijker dan dit doen. En de website online houden heeft natuurlijk ook voorrang op nieuwe ideetjes.
Gebruikersavatar
devilkin
Administrator
Administrator
Berichten: 6169
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 863 keer
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 21 keer

Dan begin je je wel te begeven op het pad van btw aangiftes, ingewikkelder boekhouding,... Leuke ideetjes altijd maar iemand moet de achterliggende rompslomp ook opvolgen.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16739
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 575 keer
Bedankt: 770 keer

MarkDM schreef:
meon schreef:Ik heb zelf paar dingen bij http://www.webreus.nl draaien. Misschien niet de meest fancy provider, maar ik ben er best tevreden van, ook van de support.
Webreus is een beetje te simplistisch. Ik had MySQL nodig voor mijn weerstation. Voor de MySQL-updates vragen ze dat die van een vast ip-adres komen. Kon ik niet aan voldoen met een gewoon VDSL abonnement.
Lijkt me een best practice om de MySQL-socket niet naar buiten open te hebben staan. Ik kan echter gewoon rechtstreeks vanaf m'n pc verbinden via een http-tunnel en in het power-pakket heb je ook SSH-access om over te tunnelen.
rtl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 852
Lid geworden op: 22 maa 2004, 15:29
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer

JUD schreef:API van het klantenpaneel gereverse engineered? Kan geen documentatie terug vinden precies?
Er stond redelijk wat uitleg in de WHMCS zipfile idd. Meer info hier: https://www.vimexx.nl/forum/9-reseller- ... api?page=3
Plaats reactie

Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”