EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Jagitc
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 06 Mei 2019
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Jagitc » 19 Okt 2020, 09:02

Hallo,
mijn dochter had gisteren een probleem toen ze voor haar studies de website http://reflex.raadvst-consetat.be/reflex moest gebruiken. Bij het gebruiken van deze site krijgen we in huis op alle toestellen een foutmelding:
This site can’t be reached
reflex.raadvst-consetat.be took too long to respond.
Try:

Checking the connection
Checking the proxy and the firewall
Running Windows Network Diagnostics
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

De site ligt echter niet plat want:
- Met 4G ipv wifi op de smartphone kan ik de site gewoon openen
- Wanneer ik verbind met de VPN van het werk is de site ook bereikbaar
- Anderen die ik gevraagd heb de site te checken hebben ook gewoon toegang (en zitten niet op EDPNET)

De hoofdsite kunnen we wel gewoon bereiken: http://www.raadvst-consetat.be/?page=reflex&lang=nl

Nu heb ik de vraag wel aan EDPNet gesteld maar aangezien de hoofdsite wel bereikbaar is en niet het subdomein denk ik eerder aan een probleem met de hosting dan een probleem bij EDPNet? Maar hoe komt het dan dat ik enkel een probleem heb vanaf mijn EDP connectie en enkel met de subsite? Hebben ze een bepaalde range geblokkeerd bij de hosting?
Iemand die suggesties heeft over hoe dit op te lossen of bij wie aan te kloppen?

Alvast bedankt!

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3847
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 289 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 233 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor on4bam » 19 Okt 2020, 09:06

Ik heb geen probleem met deze site vanaf mijn EDPverbinding.
Welke DNS gebruik je? Indien de EDP DNS verander dan eens naar OpenDNS/Google of Cloudflare (1.1.1.1).
Bye, Maurice
https://on4bam.com

Gebruikersavatar
TheCeet
Pro Member
Pro Member
Berichten: 282
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor TheCeet » 19 Okt 2020, 09:25

Misschien handig om te weten:
Net getest op het netwerk van mijn werk en ik geraak ook niet op subsite maar wel op de hoofdpagina.
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
iPhone 11 Pro: Proximus Smart Ent Comfort
ISP: Afbeelding edpnet FiberXL

Jagitc
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 06 Mei 2019
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Jagitc » 19 Okt 2020, 10:10

on4bam schreef:Ik heb geen probleem met deze site vanaf mijn EDPverbinding.
Welke DNS gebruik je? Indien de EDP DNS verander dan eens naar OpenDNS/Google of Cloudflare (1.1.1.1).


Ik had gisteren de DNS op haar laptop al eens gewijzigd naar
primary: 8.8.8.8
secondary: 8.8.4.4
maar zonder succes voorlopig... Had er ook niet veel zin meer in op een zondagavond om eerlijk te zijn :lol:
Vosltaat het de dns te wijzigen in de adapter settings op de laptop of zou ik deze best wijzigen op de FritzBox?

TheCeet schreef:Misschien handig om te weten:
Net getest op het netwerk van mijn werk en ik geraak ook niet op subsite maar wel op de hoofdpagina.
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

Bedankt voor de info! Enig idee welke provider jullie daar gebruiken?

Gebruikersavatar
TheCeet
Pro Member
Pro Member
Berichten: 282
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor TheCeet » 19 Okt 2020, 10:16

Ik vermoed Telenet.
Is wel zeer groot bedrijf met uitgebreid netwerk.

Als ik hier nslookup doe krijg ik:

Code: Selecteer alles

nslookup http://reflex.raadvst-consetat.be/reflex
Server:  *knip*
Address:  *knip*

*** *knip* can't find http://reflex.raadvst-consetat.be/reflex: Non-existent domain


Of als ik probeer via andere DNS provider:

Code: Selecteer alles

nslookup http://reflex.raadvst-consetat.be/reflex 1.1.1.1
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
Server:  UnKnown
Address:  1.1.1.1

DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
*** Request to UnKnown timed-out
iPhone 11 Pro: Proximus Smart Ent Comfort
ISP: Afbeelding edpnet FiberXL

Jagitc
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 06 Mei 2019
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Jagitc » 19 Okt 2020, 14:02

Ondertussen reactie van de Raad gekregen:
Voor de lock-down werd RefLex het slachtoffer van een Bot-aanval vanuit het buitenland. Om die reden heeft de ICT-dienst van de Raad IP-adressen afkomstig vanuit het buitenland de toegang tot RefLex ontnomen. Indien dit voor jullie het geval is, zullen jullie, om in de toekomst opnieuw toegang te krijgen tot RefLex, moeten overschakelen naar IP-adressen afkomstig vanuit België.


Zal vanavond eens moeten bekijken of EDPNet dan met buitenlandse IP-adressen werkt. Wat mij sterk lijkt want ik dacht dat ze het Proximus netwerk gebruikten...

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 10203
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 728 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor heist_175 » 19 Okt 2020, 14:03

Ik geraak er zonder moeite op
- EDPnet DSL
- DNS via 1.1.1.1

Jagitc
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 06 Mei 2019
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Jagitc » 19 Okt 2020, 14:24

heist_175 schreef:Ik geraak er zonder moeite op
- EDPnet DSL
- DNS via 1.1.1.1


Zit je met je IP-adres ook in de range 77.109.*.*?

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 10203
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 728 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor heist_175 » 19 Okt 2020, 14:43

Jagitc schreef:Zit je met je IP-adres ook in de range 77.109.*.*?

213.219.*.*

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4153
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 423 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Splitter » 19 Okt 2020, 14:49

Jagitc schreef:Ondertussen reactie van de Raad gekregen:
Indien dit voor jullie het geval is, zullen jullie, om in de toekomst opnieuw toegang te krijgen tot RefLex, moeten overschakelen naar IP-adressen afkomstig vanuit België.


oh wauw, wat een klasse antwoord....
dus jij, als eindgebruiker, moet maar ff snel zorgen dat je een ander ip hebt dat volgens de door hun gebruikte geo-ip DB belgisch is...
benieuwd hoe ze je gaan zeggen dat te doen.

en ja, edpnet (en heel wat andere providers, en hoe minder IPv4 hoe meer het zal voorvallen) gebruiken (onder andere) IPs die in GEOip db's:
- ofwel niet (correct) gekend zijn
- ofwel uit nederland of rusland komen

je kan maxmind gebruiken om te kijken wat je huidige IP zegt qua geolocatie: https://www.maxmind.com/en/locate-my-ip-address

by the way: mijn IP is wel als belgisch herkend door maxmind, maar ik geraak ook niet op dat reflex ding.
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 128 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor lacer » 19 Okt 2020, 15:50

Offtopic vraag:
Ik maak tot nu nog geen gebruik van dns 1.1.1.1, en kende het ook niet.
Is dit de moeite om over te schakelen:

--- 1.1.1.1 ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2000ms
rtt min/avg/max/mdev = 11.043/11.208/11.488/0.199 ms

--- 8.8.8.8 ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2003ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.854/14.025/14.214/0.201 ms
EdpNet XL 99/35 Mbps
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
RPi 2B + 3B +3B+ Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 18.04

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3148
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 434 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer
Contact:

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Tim.Bracquez » 19 Okt 2020, 16:28

Ping zegt eigenlijk niets voor je DNS, de resolving snelheid is belangrijk.

Welke het snelste is, gebruik deze tool https://code.google.com/archive/p/namebench/
Uiteraard zegt dit dan nog niets over de functionaliteit, zo gebruik ik de 1.1.1.1 cloudflare resolvers met family functie. Dus de malware / porno blockage. (Uiteraard kan je hier rond)
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

Jagitc
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 06 Mei 2019
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Jagitc » 05 Nov 2020, 10:25

Ondertussen zoeken ze bij Raad Van State naar een betere oplossing dan het blokkeren van een IP range.
Ik heb wel al verschillende meldingen gekregen op sites dat connecties geweigerd werden omdat het IP-range geblokkeerd is.
Mijn gok is dat EDP een range heeft overgenomen van waaruit ooit Dos attacks zijn uitgevoerd. Of het kwam van een gehackt toestel op dat netwerk. Maar de range waar ik op zit is in elk geval op nog plaatsen geblokkeerd.
Enige wat je blijkbaar kan doen is de modem 15 minuten uitzetten en hopen dat je bij een volgende connectie een ander ip-adres op een andere range toegewezen krijgt

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15813
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2793 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 761 keer
Contact:

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor philippe_d » 05 Nov 2020, 12:55

Jagitc schreef:Zal vanavond eens moeten bekijken of EDPNet dan met buitenlandse IP-adressen werkt. Wat mij sterk lijkt want ik dacht dat ze het Proximus netwerk gebruikten...

Dat EDPNet het Proximus netwerk gebruikt staat hier volledig los van.
EDPnet gebruikt het Proximus netwerk alleen om hun DSL klanten te verbinden met hun eigen netwerk. Dat gebeurt via VLAN's, en heeft dus geen invloed op de gebruikte IP adressen naar buiten toe. EDPnet gebruikt eigen IP ranges ...

Jagitc schreef:Ik heb wel al verschillende meldingen gekregen op sites dat connecties geweigerd werden omdat het IP-range geblokkeerd is.
Mijn gok is dat EDP een range heeft overgenomen van waaruit ooit Dos attacks zijn uitgevoerd. Of het kwam van een gehackt toestel op dat netwerk. Maar de range waar ik op zit is in elk geval op nog plaatsen geblokkeerd.

Ik denk verkeerde gok.

EDPnet is actief in verschillende landen (zoals België, Nederland, Rusland). EDPnet heeft verschillende IPv4 ranges, die ze gebruiken voor klanten in deze landen.

Ik neem wel aan dat EDPNet deze ranges niet kris-kras door elkaar gebruikt, en bepaalde ranges voor bepaalde landen reserveert.
Maar het kan ook dat EDPNet een range, die ze vroeger voornamelijk voor Nederland (bijvoorbeeld) gebruikte, nu voor Belgische klanten gebruikt (wegens schaarste aan IPv4 adressen?).

Er bestaan dus m.i. geen "Belgische IP adressen", maar gewoon geo-IP Databases die een land toekennen aan een IP range. Maar deze databases zijn niet altijd up-to-date.
Het probleem is dus niet EDPnet, maar de Raad van State, die gebruikt maakt van out-of-date geo-IP databases :-( .

Oplossing: gebruik IPv6?
Maxmind geeft op basis van mijn IPv6 adres de exacte locatie aan met postnummer en coördinaten (op 2.0 km nauwkeurig :oops: ).
Waarschijnlijk op basis van de IPv6 range (/47) van de ROP?

IP location Waregem.png
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2321
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Tomsworld » 05 Nov 2020, 13:39

Het probleem is dat een opensource ip db welke in veel modules ( cpan en andere gebruikt wordt ) een aantal ip ranges van edpnet fout weer geeft.

http://software77.net/geo-ip/

Ik snap het niet het top inetnum object zegt NL maar er zijn lagere inetnums die België zeggen alleen zien ik geen route maar dat zou geen issue mogen / moeten zijn.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15813
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2793 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 761 keer
Contact:

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor philippe_d » 05 Nov 2020, 13:56

Jagitc schreef:Zit je met je IP-adres ook in de range 77.109.*.*?

Dit is, volgens ipinfo.io de opdeling van de 77.109.*.* EDPNet block:

77.109.png
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2321
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Tomsworld » 05 Nov 2020, 17:51

Maar sommige db's gaan niet mee typ bv 77.109.65.100 -> rusland

Maar via http://software77.net/geo-ip/ = nl want die kijkt enkel naar de geo location van de /18
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Ordon
Premium Member
Premium Member
Berichten: 576
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Ordon » 05 Nov 2020, 20:21

Tim.Bracquez schreef:Welke het snelste is, gebruik deze tool https://code.google.com/archive/p/namebench/


Mooie tool!
Duurt wel een hele tijd eer alles afgewerkt is.

Ik krijg wel een raar resultaat (Orange Flybox, custom DNS servers, fixed op laptop, wired). :-?
Heel wat van deze:

What does "Incorrect result for..." mean?

This means that the DNS server may be falsifying the result for a well known service, and redirecting you to another website. This is usually a very bad thing. This alert may also result in false positives when a website changes to a new network or CNAME.


En van de deze:

What does "NXDOMAIN hijacking" mean?

It means that the DNS server falsifies the result when a non-existent host is requested. This is usually used so that the DNS provider can place advertising when you make a typo when typing in a URL.


Lijkt me niet helemaal koosjer te zijn.
Hebben anderen ook zulk raar resultaat?

namebench 2020-11-05 20 04 54.png
Klik om groter te maken. :wink:

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4153
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 423 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Splitter » 05 Nov 2020, 20:50

Ordon schreef:Ik krijg wel een raar resultaat (Orange Flybox, custom DNS servers, fixed op laptop, wired). :-?


die tool is 10 jaar lang niet meer bijgewerkt geweest...
wss kloppen heel wat hosts niet meer met wat verwacht is en ontbreken er ook een boel dns servers.
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
TheCeet
Pro Member
Pro Member
Berichten: 282
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor TheCeet » 05 Nov 2020, 21:33

om DNS te testen gebruik ik deze tool:
https://www.grc.com/dns/benchmark.htm
iPhone 11 Pro: Proximus Smart Ent Comfort
ISP: Afbeelding edpnet FiberXL

Ordon
Premium Member
Premium Member
Berichten: 576
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: EDPnet specifieke subsite niet bereikbaar

Berichtdoor Ordon » 06 Nov 2020, 00:18

Ook een mooie tool!
Blijkt dat 1.1.1.1 (CloudFlareNet), bij mij, voor een uncached lookup slechts voor 95% betrouwbaar is.
Had ik niet verwacht.


Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast