audio-installaties :)

Akira
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1386
Lid geworden op: 10 Jan 2004

audio-installaties :)

Berichtdoor Akira » 14 Mar 2004, 19:19

de mensen op mirc voelden dit al aankomen denkek :)
kheb nu een 5.1 speakersystem :)
2.1 van ozaki
en de 2 speakertjes die ik bij men pc kreeg als rear speakers
klinkt goed ;)
fotow:
mijn config

nu mogen jullie showen
de pispaal <<

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 14 Mar 2004, 19:33

Hoe kan ik een foto maken van mijn systeem ? Dan moet ik van elke hoek een foto maken en in het midden ook één. :?

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15911
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 564 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 487 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 14 Mar 2004, 20:00

Horen rear speakers niet ... van achteren te staan? Dit lijkt me een vrij nutteloze opstelling, de lifetech-boxjes gaan de geluidskwaliteit van die ozaki-speakers naar beneden halen ...

En je subwoofer op je pc-tower. Jij ziet je pc graag dood of zo? Subwoofers moeten altijd direct contact hebben met de grond. Daarom hebben de betere subwoofers spikes om door eventueele tapijten heen te prikken. Bastonen zijn ook vrijwel omnidirectioneel, dus die speaker hoeft niet meteen in de buurt te staan. Bovendien hebben subwoofers vrij sterke magneten, en je weet wat magneten met computers/harde schijven doen eh ...
Bovendien zorgt een subwoofer voor erg veel trilling, en dat gaan de leeskoppen van je harde schijf zéker niet leuk vinden ...

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 14 Mar 2004, 21:15

meon schreef:Horen rear speakers niet ... van achteren te staan? Dit lijkt me een vrij nutteloze opstelling, de lifetech-boxjes gaan de geluidskwaliteit van die ozaki-speakers naar beneden halen ...

En je subwoofer op je pc-tower. Jij ziet je pc graag dood of zo? Subwoofers moeten altijd direct contact hebben met de grond. Daarom hebben de betere subwoofers spikes om door eventueele tapijten heen te prikken. Bastonen zijn ook vrijwel omnidirectioneel, dus die speaker hoeft niet meteen in de buurt te staan. Bovendien hebben subwoofers vrij sterke magneten, en je weet wat magneten met computers/harde schijven doen eh ...
Bovendien zorgt een subwoofer voor erg veel trilling, en dat gaan de leeskoppen van je harde schijf zéker niet leuk vinden ...


Ik was al hetzelfde aan het denken ;)

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 14 Mar 2004, 21:24

jups woofer op de grond..
front vooraan en rear naast.

http://www.dolby.com/ht/Guide.HomeTheater.0110.html#s3.2

Styno
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Berichtdoor ubremoved_539 » 14 Mar 2004, 21:50

meon schreef:Subwoofers moeten altijd direct contact hebben met de grond. Daarom hebben de betere subwoofers spikes om door eventueele tapijten heen te prikken.


Hoeft net niet (ze laten je vloer heus niet trillen !)... en die spikes dienen net om de trillingen op te vangen... zeker niet om "goed" contact te maken met de grond.

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 14 Mar 2004, 22:15

r2504 schreef:Hoeft net niet (ze laten je vloer heus niet trillen !)... en die spikes dienen net om de trillingen op te vangen... zeker niet om "goed" contact te maken met de grond.


Dat van die spikes is wel waar wat r2504 zegt, die dienen om de trillingen op te vangen. Sommige subwoofers hebben zelfs een zware basisplaat onder aan de subwoofer gemonteerd zodat de trillingen niet weerkaatst worden door de vloer maar in de kamer blijven. (bv. SVS PB1-ISD)

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15911
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 564 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 487 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 14 Mar 2004, 23:22

Oké dan, my bad, maar ik wil maar zeggen; boven op een pc is écht geen goeie plek voor een subwoofer :)

Sandman
Pro Member
Pro Member
Berichten: 346
Lid geworden op: 21 Jun 2003
Locatie: Genk

Berichtdoor Sandman » 15 Mar 2004, 00:17

bij heb ik een optische uitgang lopen van mn moederbord naar mn phillips FR 994 receiver, die vervolgens een mooi surround soundje geeft met op ieder kanaal 6*100 watt rms...

alsi k dat hier ook maar licht openzet met Wolfenstein, kinkt dat best aardig :).

Akira
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1386
Lid geworden op: 10 Jan 2004

Berichtdoor Akira » 15 Mar 2004, 18:30

:oops: nou bedankt voor de info, subje staat op de grond(achter de kast) de kabeltjes zijn te kort voor hem vanvoor te zetten :(
de pispaal <<

Gebruikersavatar
stephan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1053
Lid geworden op: 11 Jan 2004
Locatie: Zürich

Berichtdoor stephan » 15 Mei 2004, 09:56

Mr.Cide schreef:subje staat op de grond(achter de kast)


:confused: bedoelt ge wie ik denk dat ge bedoelt? :confused:

ciao :lol:
stephan
There are two types of planes : Fighters and Targets :wink:

gamefreak977
Premium Member
Premium Member
Berichten: 500
Lid geworden op: 19 Sep 2003
Locatie: Gentbrugge

Berichtdoor gamefreak977 » 15 Mei 2004, 11:12

Ik ben bezig aan een 5.1 instalatietje:
Tot nu toe heb ik philips miniketen (FW730C) als front speakers en 2 gewone speakers diek bij me computer kreeg.
Binnenkort 2 semi-disco boxen (magnat soundforce 1200) aangesloten op ne sony versterker als front, mini keten achter en 2 PC speakers voor midden.
Ik ben opzoek naar ne subwoofer ENKEL ne subwoofer, iemand die er mij ene kan bezorgen voor een redelijk prijsje ?

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 15 Mei 2004, 11:19

Waarom koop je dat niet nieuw aan ?

Gebruikersavatar
stephan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1053
Lid geworden op: 11 Jan 2004
Locatie: Zürich

Berichtdoor stephan » 15 Mei 2004, 14:07

prijs?
There are two types of planes : Fighters and Targets :wink:

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 15 Mei 2004, 14:11

Type, merk, Watt ?

Gebruikersavatar
stephan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1053
Lid geworden op: 11 Jan 2004
Locatie: Zürich

Berichtdoor stephan » 15 Mei 2004, 14:20

prijs algemeen bedoel ik...

ma twas eigenlijk een tegenantwoord op:
AnD schreef:Waarom koop je dat niet nieuw aan ?


is misschien e duur? ik heb geen idee van die prijzen, maar kan me wel inbeelden dat dat niet goedkoop is... :confused:

ciao
stephan
There are two types of planes : Fighters and Targets :wink:

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15911
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 564 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 487 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 15 Mei 2004, 15:54

Ik ben zelf ook al héél erg lang op zoek naar een subwoofer voor m'n hifi. De fullrange-boxen die ik heb geven wel bassen, maar vallen te licht uit als het er echt op aan komt (in films bvb, voor muziek valt het heel goed mee). Ik dus blij en dartel de MediaMarkt in, zie daar losse subwoofers staan. Allemaal €700+ ! :eek: En beterkopere dingen hebben ze niet. En dat waren ook serieus dikke dingen, daar was ik niet naar op zoek. De verkoper raadde mij aan om dan een compleet nieuwe 5.1 set te kopen, die dingen kosten iets van € 500 en dan enkel de subwoofer er van te gebruiken. Ja hallo ...

[Nob]

Berichtdoor [Nob] » 15 Mei 2004, 16:17

Die dingen hoeven natuurlijk geen 700 euro te kosten...

http://www12.guenstiger.de/gt/main.asp? ... sort=preis

greetz,

Nob

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 15 Mei 2004, 16:20

In de mediamarkt daar willen ze alleen verkopen ;)

Gebruikersavatar
stephan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1053
Lid geworden op: 11 Jan 2004
Locatie: Zürich

Berichtdoor stephan » 15 Mei 2004, 17:36

over het algemeen is mediamarkt wel goedkoper, in antwerpen dan toch... :wink:

ciao
There are two types of planes : Fighters and Targets :wink:

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15911
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 564 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 487 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 15 Mei 2004, 18:29

Mja, die dingen zullen op zich misschien wel niet te duur zijn (dat waren 350 watt subwoofers of zo, niet te doen), maar ik zocht dus iets "kleiners". Die hadden ze gehad, maar hadden ze nu niet meer, omdat die dingen bijna nooit los werden verkocht. Die subwoofers zijn van reeksen waarbij je de boxen zowieso per stuk los koopt, dus ja ...
Die dingen die op de site die Nob aangaf staan, zoiets zoek ik dus. Die Sony bvb, 80 watt en iets van 140 €. Meer moet dat niet zijn. Waarschijnlijk kan een gespecialiseerde audiowinkel me daar wel aan helpen, maar wat gaat dat daar dan weer niet kosten. Is er een dergelijke site als die van Nob ook voor deze omgeving beschikbaar? Of webshops met die spullen tout court?

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4266
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 15 Mei 2004, 18:42

Is er eigenlijk (buiten movie DVD's) al wat ondersteuning voor die 5.1 sound? Want persoonlijk zit ik er niet echt op te wachten.. ooit als er een goede en goedkope koptelefoon komt met 5.1 dat ik het wel zal overwegen. Voor het ogenblik blijft 5.1 voor mij overkill (stereo is fine, minder draden/rommel en goedkoper ;) )
NuKeM

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 15 Mei 2004, 19:05

Ik heb al gemerkt dat als mediamarkt eens goedkoop is met iets, dan is dat de week erop op een ander ook goedkoop. En dan ga ik liever in die andere winkel omdat je er beter kan parkeren. ;) (Zo is dat in Hasselt toch)

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 15 Mei 2004, 19:07

meon schreef:Mja, die dingen zullen op zich misschien wel niet te duur zijn (dat waren 350 watt subwoofers of zo, niet te doen), maar ik zocht dus iets "kleiners". Die hadden ze gehad, maar hadden ze nu niet meer, omdat die dingen bijna nooit los werden verkocht. Die subwoofers zijn van reeksen waarbij je de boxen zowieso per stuk los koopt, dus ja ...
Die dingen die op de site die Nob aangaf staan, zoiets zoek ik dus. Die Sony bvb, 80 watt en iets van 140 €. Meer moet dat niet zijn. Waarschijnlijk kan een gespecialiseerde audiowinkel me daar wel aan helpen, maar wat gaat dat daar dan weer niet kosten. Is er een dergelijke site als die van Nob ook voor deze omgeving beschikbaar? Of webshops met die spullen tout court?


Conrad ?

[Nob]

Berichtdoor [Nob] » 15 Mei 2004, 19:25

meon, die site die ik gaf, daar staan die webshops toch op? Je moet gewoon is kijken of ze naar het buitenland verzenden en hoeveel dat kost (meestak valt de kost wel mee) en dikwijls staat er dan ze niet naar het buitenland verzenden, maar als je ze een mail stuurt doen ze dit soms wel.

(zo heb ik een Sennheiser RS 85 gekocht en een Canon A80, allemaal door eerst prijzen te vergelijken op die site en dan de desbetreffende winkel te contacteren. Ik moet je natuurlijk niet vertellen dat ik zelfs met de verzendingskosten erin nog pakken goedkoper uitkwam als in België ;) )

greetz,

Nob

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 15 Mei 2004, 19:27

Maar vertrouwd iedereen dat ?

[Nob]

Berichtdoor [Nob] » 15 Mei 2004, 19:31

And, ik heb met die koptelefoon Nachname (COD) dus aan de postbode betalen genomen.

En mijn digicam heb ik op voorhand betaald omdat ik iemand ken die er al is iets bij had besteld (en dus wist dat de shop te vertouwen was)

greetz,

Nob

ps. En Duistland is nu ook weer zo ver niet om is op die gasten hun gezicht te sl??n. :)

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 15 Mei 2004, 19:33

Dan kan je ook tot daar rijden :lol:

CueBoy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1676
Lid geworden op: 23 Mei 2003
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor CueBoy » 15 Mei 2004, 19:48

AnD schreef:Dan kan je ook tot daar rijden :lol:


Met de firmawagen... (kost ook dat nog eens niets 8) )
If you can't beat them, confuse them.

[Nob]

Berichtdoor [Nob] » 15 Mei 2004, 19:50

Soms zijn dat alleen maar webshops he (dus enkel te kopen via internet)...

greetz,

Nob

gamefreak977
Premium Member
Premium Member
Berichten: 500
Lid geworden op: 19 Sep 2003
Locatie: Gentbrugge

Berichtdoor gamefreak977 » 15 Mei 2004, 23:37

Ik bedoelde eigenlijk zoiets als wie heeft er een subwooferke van een 5.1 set staan die hij niet meer moet hebben ;)
Omdat ik dan 2 woofers ga zetten :P
Jullie mogen gerust zeggen dak gek ben ;)

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15911
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 564 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 487 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 16 Mei 2004, 00:34

gamefreak977 schreef:Ik bedoelde eigenlijk zoiets als wie heeft er een subwooferke van een 5.1 set staan die hij niet meer moet hebben ;)
Omdat ik dan 2 woofers ga zetten :P
Jullie mogen gerust zeggen dak gek ben ;)

Da's niet zo dom als dat het lijkt hoor. LFE (de subwoofersignalen) worden immers ook in stereo opgenomen. Alleen hebben de meeste versterkers slechts 1 LFE-uitgang. Van de andere kant heeft het weer minder zin omdat we niet in staat zijn om te horen van waar bassen komen. Als je dat wél kan, dan staat je subwoofer te luid :)

AnD, Blue-Sky had me ook al eens op Conrad gewezen, maar daar hebben ze enkel subwoofers van een voor mij onbekend merk. Ik heb trouwens een voorliefde voor Sony, Aiwa of Samsung en het mag wel wat kosten (maar geen 700 € dus). Ik zal eens op die vergelijkingssite kijken van Nob of ik iets vind. Misschien kan ik ook gewoon hier in een B&o center bestellen, wie weet valt dat nog mee ... lol

Sandman (op zoek nr inlog

Berichtdoor Sandman (op zoek nr inlog » 16 Mei 2004, 08:31

meon schreef:[
Da's niet zo dom als dat het lijkt hoor. LFE (de subwoofersignalen) worden immers ook in stereo opgenomen. Alleen hebben de meeste versterkers slechts 1 LFE-uitgang. Van de andere kant heeft het weer minder zin omdat we niet in staat zijn om te horen van waar bassen komen. Als je dat wél kan, dan staat je subwoofer te luid :)


Tsja, en ik hoor wel degelijk waar de woofer is opgesteld. ik moet er wel beetje moeite voor doen, maar een probleem is dat voor me niet. doe meestal mn best om hem zo te zetten dat ik er zoveel mogelijk moiete mee heb om de loctaie te bepalen :).

en 5.1 sound is er feitelijk enkel voor games en voor films, voor muziek moet het in principe terug op stereo zetten! :)

gamefreak977
Premium Member
Premium Member
Berichten: 500
Lid geworden op: 19 Sep 2003
Locatie: Gentbrugge

Berichtdoor gamefreak977 » 16 Mei 2004, 09:00

Ik heb voorliefde voor magnat ;)
Omdat mijn vader er al de sounforce 1200 heeft en dat gaat lekker.
Ik denk dak diene magnat active woofer ga nemen (6)
Maar eerst ne sony versterker kopen en dan de boxjes soundforce 1200 van me vader afkopen (hij vind die toch zo goed niet).
Met zo'n instalatie gaak er wel eens over denken om een audigy kaart te steken want nu zit ik met onboard nforce2 5.1 geluid :P

[Nob]

Berichtdoor [Nob] » 16 Mei 2004, 11:28

Ik dacht dat een super audio CD ook 5.1 had? Dus voor "gewone" muziek zou dat ook moeten lukken. (en die spelers worden meer en meer betaalbaar). En die cd's Mja... zoek maar is op DTS en een muziekgroep op p2p programma's ;) (gewoon om te kijken he :p )

greetz,

Nob

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4266
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 11 Jun 2004, 21:30

Ik begin de laatste tijd erg te denken om mij een surroundsysteempje aan te schaffen. Het zou vooral gebruikt worden in combinatie met mijn Xbox (vele games ondersteunen Dolby Digital) en natuurlijk ook om filmpjes te kijken.
Nu was ik tussen 4 opties aan het twijfelen:

* Headset
Trust heeft onlangs een 5.1 headset uitgebracht (die volgens de reviews beter is dan die van zalman), maar de headset slaagt er volgens de ene goed genoeg in een ruimtelijk beeld te scheppen en volgens de andere al totaal niet. De geluidskwaliteit schijnt beter dan je van trust zou verwachten volgens de review (natuurlijk niet top, maar goed genoeg).

* 5.1 setje voor PC
Hierbij sluit ik gewoon mijn Xbox aan op de optische in van mijn pc en zorgt die er dus voor via 'cheap' 5.1 set luidsprekertjes dat ik een ruimtelijk beeld krijg (nadeel: geen draadloze afstandsbediening meestal, pc moet op). Er zijn ook setjes met decoder, optische in en afstandsbediening, maar die kosten bijna evenveel als een setje met dvd speler van pakweg Philips. (Btw, Dvd kijken zou ik dan ook via Xbox doen)
Wat mij afschrikt bij die setjes is dat de aansluitingen voor de kabels meestal fabrikant eigen zijn, je kan natuurlijk de kabel doorknippen en op die manier verlengen, maar ik vind dat toch niet zo mooi.

* 5.1 cheap home cinema setjes
Ik denk dan aan de goedkopere Philips setjes (3600 - 3900 of enkel receiver en geen ingebouwde dvd met de LX700).
Zelfde probleem als bij de PC setjes, de kabelaansluitingen zijn niet altijd wat ik graag zie. Ook hebben veel van deze setjes geen optische in.
De prijs van deze setjes schommelt rond de 350 euro

* The big thing : 5.1 of EX ready (6.1-7.1)
Hier dacht ik aan een Harman-Kardon of Marantz receiver (500euro) die ook klaar zijn voor de toekomst + een 5.1 JBL luidspreker set (ongeveer 300-400 euro). Het is misschien overkill, maar ik hou wel van kwaliteit (en waarom geen 1000 euro uitgeven aan een soundinstallatie als je aan een pc die minder lang meegaat toch al snel het dubbele geeft).
Voordeel van een goedkoper setje is dat ik dan misschien nog geld over heb voor een lekkere 16/9 100Hz breedbeeld TV (ook al is mijn huidige erg oude Philips 63cm eigenlijk goed genoeg). Ik heb ook liggen denken aan een goedkoop setje maar met een projector (zowel front als back) maar die dingen kosten VEEL te veel geld (denk al maar aan een lamp van 400 euro die 'maar' 3000 uur meegaat) en de kwaliteit is nog lang niet optimaal (desondanks de nieuwe DLP technieken in het geval van een front projector).

Mijn vraag dus:
Zijn die goedkope setjes in orde qua geluidskwaliteit (want dan koop ik mij natuurlijk liever zoiets) en heeft iemand ervaring met die trust headset?
NuKeM

Gebruikersavatar
metal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 767
Lid geworden op: 03 Aug 2003
Locatie: mol
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Berichtdoor metal » 12 Jun 2004, 13:47

ik heb ook zo'ne trust headset en daar komt alleen maar mono geluid door en de micro is ook verre van goed dus als ge nen headset wilt kopen kunt ge der beter direct nen goeie aanschaffen. en goedkope geluidsinstalaties is mooi en werkt redelijk goed. ik zelf heb der ene op men pc hangen van trust en werkt perfect als behalve de bass boks is te zwak. bij hevige base begin het al redelijk snel te vervormen. dus als ge van kwaliteit houd zou ik u zeker geen goedkoop setje aanschaffen. ik doen het nu ook niemeer

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4266
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Jun 2004, 15:45

Ik zit nog met een vraagje ivm versterkervermogen en luidsprekers.
Op de specsheets van versterkers staan er meestal verschillende vermogens vermeld (bvb piek vermogen, RMS, DIN enzo en dat dan nog eens voor bvb 8Ohm luidsprekers). Bij luidspreker specs staat dan weer gewoon bvb 70-90Watt ofzo (niets over RMS, DIN etc.) Daarenboven heb je ook nog luidsprekers van 8/6/4 Ohm (weerstand dus). Ik ben het overzicht kwijt :(
Nu vraag ik mij het volgende af, stel ik heb een versterker die aan één luidspreker 100 Watt kan leveren bij 8Ohm, maar ik hang daar een 45Watt speakertje aan van 4Ohm. Gaat dat werken (ik bedoel gaat dat speakertje langer leven dan een milliseconde?).

Als ik even mijn gezond verstand gebruik dan komt het er volgens mij op neer dat de versterker eigenlijk een voeding is die MAX 100Watt kan leveren en de speaker een verbruiker is die maximaal 45Watt zal verbruiken. Dus volgens mij zou het geen probleem mogen zijn, de speakers zullen alleen de versterker zijn volle vermogen niet gebruiken... klopt dit (want ik wil geen dure speakertjes naar de luidsprekerjachtvelden sturen)?
Wat bedreft die 8/6/4 Ohm toestanden dat lijkt mij ook een doorslag te hebben op het vermogen (8 Ohm = grotere weerstand dan 4 Ohm => 4 Ohm beter om makkelijker hogere vermogens te krijgen?).
Allé ja, mijn gezond verstand zegt dat het allemaal geen probleem kan zijn, maar ik wou het toch maar eens vragen om zeker te zijn :wink:
NuKeM

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 350 keer

Berichtdoor AnD » 12 Jun 2004, 19:41

NuKeM schreef:Ik zit nog met een vraagje ivm versterkervermogen en luidsprekers.
Op de specsheets van versterkers staan er meestal verschillende vermogens vermeld (bvb piek vermogen, RMS, DIN enzo en dat dan nog eens voor bvb 8Ohm luidsprekers). Bij luidspreker specs staat dan weer gewoon bvb 70-90Watt ofzo (niets over RMS, DIN etc.) Daarenboven heb je ook nog luidsprekers van 8/6/4 Ohm (weerstand dus). Ik ben het overzicht kwijt :(
Nu vraag ik mij het volgende af, stel ik heb een versterker die aan één luidspreker 100 Watt kan leveren bij 8Ohm, maar ik hang daar een 45Watt speakertje aan van 4Ohm. Gaat dat werken (ik bedoel gaat dat speakertje langer leven dan een milliseconde?).


Je luidspreker zal niet lang meegaan als je je versterker volledig opendraait, als je je versterker niet volledig opendraait zal het wel werken en zal je luidspreker het niet begeven. Het is gewoon zo dat je zelf moet luisteren naar de kwaliteit van het geluid want je zal het wel horen als je je luidspreker overbelast.

NuKeM schreef:Als ik even mijn gezond verstand gebruik dan komt het er volgens mij op neer dat de versterker eigenlijk een voeding is die MAX 100Watt kan leveren en de speaker een verbruiker is die maximaal 45Watt zal verbruiken. Dus volgens mij zou het geen probleem mogen zijn, de speakers zullen alleen de versterker zijn volle vermogen niet gebruiken... klopt dit (want ik wil geen dure speakertjes naar de luidsprekerjachtvelden sturen)?


Nee dat klopt niet, je luidspreker gaat overbelast worden en als je een luidspreker neemt die bijvoorbeeld 125W is dan ga je minder kans hebben dat je luidspreker stuk gaat maar het kan nog altijd gebeuren want als je je versterker op maximum zet dan ga je meer onzuivere signalen doorsturen en dat komt omdat de componenten van je versterker opwarmen en een andere karakteristiek geven dan bij nominale belasting.

NuKeM schreef:Wat bedreft die 8/6/4 Ohm toestanden dat lijkt mij ook een doorslag te hebben op het vermogen (8 Ohm = grotere weerstand dan 4 Ohm => 4 Ohm beter om makkelijker hogere vermogens te krijgen?).
Allé ja, mijn gezond verstand zegt dat het allemaal geen probleem kan zijn, maar ik wou het toch maar eens vragen om zeker te zijn :wink:


Dat is juist, als je minder weerstand hebt dan ga je veel meer vermogen uit je verterker kunnen halen omdat die dan minder belast wordt en dat betekent ook meer dB's, maar je luidspreker moet het aankunnen.

En dit was de wondere wereld van versterkers en luidsprekers ;)

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4266
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 12 Jun 2004, 21:11

Ach zo :) Bedankt, alles is nu plots veel duidelijker.
De vermogens aangegeven op de sheets van de luidsprekers zullen dan maximale vermogens zijn en ik kijk dus best ook even naar het piekvermogen dat de versterker kan leveren (bij de welbepaalde weerstand van de luidspreker).
Een gewone weerstand tussen de luidspreker en versterker bijplaatsen (voor de veiligheid) zal ook wel niet gaan neem ik aan (ik veronderstel dat zo'n gewone weerstand de geluidskwaliteit nadelig zal beïnvloeden).

Ik stelde mij de vraag maar omdat een goede versterker toch al snel 100 Watt aan vermogen heeft terwijl ik met minder ook al tevreden ben (+ luidsprekers zijn goedkoper bij lagere wattages).

Hehe dit begint me te boeien, misschien binnenkort toch eens wat elektronica bijstuderen :-D
NuKeM


Terug naar “Test”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast