Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2513
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Contact:

Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 3 weken 6 dagen 4 uur geleden (27 Jan 2020, 22:37)

Is er toevallig al iemand een smart plug/schakelaar tegengekomen die tot 3kW/13A zou kunnen trekken?

Mocht het een plug voor buiten zijn, nog beter.

Tia!

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 800
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: /dev/tty1
Bedankt: 33 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devastator » 3 weken 5 dagen 19 uur geleden (28 Jan 2020, 07:34)

Ik gebruik daarvoor Plugwise. Mogelijk zijn er nu goedkopere alternatieven.

Shelly Plug?

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2513
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 3 weken 5 dagen 18 uur geleden (28 Jan 2020, 08:30)

Die plugwise had ik nog niet gezien. Jammer enkel voor indoor use - outdoor zou handig geweest zijn ;)
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5472
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Jack Daniels » 3 weken 5 dagen 18 uur geleden (28 Jan 2020, 08:35)

Fritz dect 210. Tot 3450 Watt (15 ampère) en geschikt voor gebruik buiten. Enige voorwaarde : je moet een Fritzbox hebben.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2513
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 3 weken 5 dagen 17 uur geleden (28 Jan 2020, 09:01)

Dat heb ik niet. Wel bizar, die vereiste... werkt dat over DECT protocol dan?
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5472
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Jack Daniels » 3 weken 5 dagen 17 uur geleden (28 Jan 2020, 09:05)

devilkin schreef:Dat heb ik niet. Wel bizar, die vereiste... werkt dat over DECT protocol dan?

Ja. De schakelaar wordt aangestuurd door de Fritzbox zonder tussenkomst van een externe server. Ik gebruik de Fritz dect 200 (binnenhuis model en tot 2,3 kw) quasi dagelijks.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4711
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 149 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor honda4life » 3 weken 5 dagen 14 uur geleden (28 Jan 2020, 12:09)

Wat is er mis met eventueel een aftakdoos met een relais / contactor er in, en je kan de goedkoopste plug "versterken"

Vele van deze schakelaars zijn gemaakt voor zuivere belastingen (elektrische verwarming).
Vanaf je daar iets capacitiefs / inductiefs aan hangt (motor), ... branden de contacten aan een sneltempo in en blijven ze plakken.


Wat wil je juist schakelen?
Hoe wil je schakelen? Wifi? Afstandsbediening, ...?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2513
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 3 weken 5 dagen 14 uur geleden (28 Jan 2020, 12:40)

Wat ik wil schakelen: de lader van de plugin hybride. Dat is een Nexxtender Mobile.
Als ik het kan inpluggen in het buitenstopcontact is het ideaal, moet ik niks veranderen. Andere optie is de schakelaar aanpassen (is in onze berging) maar niet ideaal.

Liefst via Zigbee/Zwave, wifi is een optie. Wat ik vooral wil is ook energieverbruik kunnen uitlezen, zodat ik - als het ding op nul valt - de boel kan afzetten (of na X uur).
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1324
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 66 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor bruma » 3 weken 5 dagen 12 uur geleden (28 Jan 2020, 14:06)

Ik zou voor een sonoff power gaan en die inbouwen. Kan je dan via IFTTT aansturen.

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 800
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: /dev/tty1
Bedankt: 33 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devastator » 3 weken 5 dagen 12 uur geleden (28 Jan 2020, 14:12)

Nooit of te nooit zou ik chinees spul gebruiken om 13A te schakelen. :!:

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1324
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 66 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor bruma » 3 weken 5 dagen 12 uur geleden (28 Jan 2020, 14:37)

En waar denk je dat de andere pluggen gemaakt worden?

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1734
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 112 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Sinna » 3 weken 5 dagen 12 uur geleden (28 Jan 2020, 14:42)

Ook in de RPC maar dan met de nodige kwaliteitscontroles en wellicht ook meer zaken bestukt op het printplaatje...
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4711
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 149 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor honda4life » 3 weken 5 dagen 11 uur geleden (28 Jan 2020, 14:49)

Wat denk je te voorkomen? Een aantal "gratis" andere oplaadbeurten van andere wagens?
Weegt dat op tegen de kosten die je wil doen om dat te voorkomen?
Zeg eerst eens... Wat is je budget voor zo'n schakeling.
Ik denk dat ik wel iets relatief eenvoudig weet maar ik snap het nut ervan nog niet.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2513
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 3 weken 5 dagen 10 uur geleden (28 Jan 2020, 16:42)

Vrij eenvoudig: ik wil, dat als de wagen thuis komt (detectie via BT), na 10 minuten automatisch de lader wordt aangezet.
Dan, als het stroomverbruik stopt, de lader wordt afgezet.

Redenering:
- een mens is lui
- een mens is vergeetachtig

Als je al eens zou vergeten van die af te zetten, EN iemand slaagt erin de kabel te bemachtigen (welke wel niet zichtbaar ligt, but you never know), dan gaat die mogelijks op onze kosten z'n wagen bijladen. Geen zin in dat verhaal ;)
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4711
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 149 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor honda4life » 3 weken 5 dagen 8 uur geleden (28 Jan 2020, 18:49)

Oké, aan en uit schakelen kan je met om het even welke plug.
Je gebruikt de uitgang om een geschikte kwalitatieve relais of contactor te schakelen.

Wat automatisch uitschakelen betreft, denk ik dat het eenvoudigste is dat je een stroomsensor koopt (of een kWh-teller met pulsuitgang).

https://www.aliexpress.com/item/3274455 ... b201603_53

Hier heb je ook een ingang op


https://www.aliexpress.com/item/3296543 ... b201603_53

(dit zijn de eerste de beste links)

Enig nadeel, deze hebben een lage spanning nodig, zoals bijvoorbeeld 5V, 12V, ...
Volgens mij is het sop de kolen niet waard maar dat is jouw keuze uiteraard.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3023
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 414 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Tim.Bracquez » 3 weken 5 dagen 7 uur geleden (28 Jan 2020, 19:00)

Ik heb al relais gewoon "vervangen" zodat de power niet door de device gaat. Andere relais er in op de 5V contact baantjes solderen.
Bij de meeste tuya schakelaar hang ik deze relais zelfs parallel (afhankelijk of ingebouwde voeding het trekt)
Uiteraard ga je dan geen kWh's meer meten, tenzij dit met een interne CT clamp is, dan kan je dit rond de nieuwe draad hangen
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

pfuhu
Starter
Starter
Berichten: 23
Lid geworden op: 12 Mei 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor pfuhu » 3 weken 4 dagen 12 uur geleden (29 Jan 2020, 14:28)

Ik ben ook zeer voorzichting met het schakelen van zware vermogens op chinese producten (al heb ik eens een sonoff S26 ontleed en die zag er wel ok uit).

Ik stuur hier ook een vermogen van 3000watt aan via domotica (is aangesloten op een stopcontact) en heb gewoon vóór het stopcontact een sonoff basic geplaatst die via 230V een relais van Schneider aantrekt. Dit alles geplaatst in een kleine behuizing. Het vermogen gaat enkel over de degelijke relais. De sonoff schakelt enkel het kleine stroompje om de relais aan te trekken.

Kostprijs (schatting aangezien ik nog bijna alles had liggen):
15 € zekeringkastje
6€ sonoff basic
20-30€ dubbelpolige relais (enkelpolige zal goedkoper zijn).

Kan je dan inderdaad wel niet laten afschakelen als de stroomafname stilvalt. Eventueel programmeren dat hij iets langer laadt als wat de normale laadtijd is?

Hoe kom je eigenlijk aan de 3000W/13A? Zijn deze opgegeven of heb je mogelijk de amperage berekend uit het opgegeven vermogen van 3000W?

Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1138
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Argon » 3 weken 4 dagen 11 uur geleden (29 Jan 2020, 15:30)

Klein beetje off-topic maar toch: Sonoff Switch Current Overload Test --> https://www.youtube.com/watch?v=SLK84ZJ291k

powaq
Premium Member
Premium Member
Berichten: 522
Lid geworden op: 16 Sep 2008
Bedankt: 40 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor powaq » 3 weken 4 dagen 10 uur geleden (29 Jan 2020, 16:20)

devilkin schreef:Vrij eenvoudig: ik wil, dat als de wagen thuis komt (detectie via BT), na 10 minuten automatisch de lader wordt aangezet.
Dan, als het stroomverbruik stopt, de lader wordt afgezet.

Redenering:
- een mens is lui
- een mens is vergeetachtig

Als je al eens zou vergeten van die af te zetten, EN iemand slaagt erin de kabel te bemachtigen (welke wel niet zichtbaar ligt, but you never know), dan gaat die mogelijks op onze kosten z'n wagen bijladen. Geen zin in dat verhaal ;)


Waarom zou je die lader willen afzetten? Eens de auto vol is stop het laden toch gewoon? En zo blijft de auto heel de tijd afgetopt.
Wat betreft het stelen van uw elektriciteit (de kans lijkt mij klein), kan je niet gewoon een IP camera zetten. En als het eens voorkomt, nummerplaat gewoon aan politie doorgeven en aangifte van diefstal doen.
Dat is al een heel ballsy move hé, op iemand zijn oprit gaan staan om een paar kWh te stelen. Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.

Dat gezegd zijnde volgens mij heeft Niko wel stopcontacten die zo'n vermogen aankunnen?
https://www.niko.eu/nl-be/producten/nik ... ddfc6326dc werkt via hun losstaande controller. Je moet dus geen hele Niko Home Control hebben. En het is zigbee. Dus misschien wel te sturen via third party controller?

pfuhu
Starter
Starter
Berichten: 23
Lid geworden op: 12 Mei 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor pfuhu » 3 weken 4 dagen 5 uur geleden (29 Jan 2020, 21:02)

Argon schreef:Klein beetje off-topic maar toch: Sonoff Switch Current Overload Test --> https://www.youtube.com/watch?v=SLK84ZJ291k

Valt op zich nog mee. Faalt pas op 20A (rating 10A) en dooft uiteindelijk uit zichzelf. Je zou ook voor een Sonoff POW R2 kunnen gaan (met ingebouwde vermogensensor) en deze geprogrammeerd laten afschakelen als je merkt dat deze teveel amps wegtrekt. (heeft 15A-rating). Maar ik zou het nooit doen. Ik zou altijd via degelijke relais schakelen zoals hierboven beschreven.

nog offtopic: Diezelfde persoon op youtube heeft ook nog andere leuke filmpjes waarbij hij gewone installatiekabel test op maximum amperage.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2513
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 3 weken 4 dagen 4 uur geleden (29 Jan 2020, 22:06)

powaq schreef:Waarom zou je die lader willen afzetten? Eens de auto vol is stop het laden toch gewoon? En zo blijft de auto heel de tijd afgetopt.


Met diezelfde redenering: waarom zou je thuis je gsmlader uittrekken? Die houdt je GSM toch ook afgetopt?

Om deze reden: omdat ik het niet wil, omdat het nutteloos is, omdat dat ding ook zelf stroom verbruikt (sluipverbruik).

powaq schreef:Dat gezegd zijnde volgens mij heeft Niko wel stopcontacten die zo'n vermogen aankunnen?


Interessant, ik wist niet dat die iets hadden buiten hun eigen ecosysteem.
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1324
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 66 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor bruma » 3 weken 1 dag 14 uur geleden (01 Feb 2020, 12:26)

Zo iets wat je zoekt (mogelijks ook lade in China)
https://www.bol.com/nl/p/3in1-slimme-en ... uctPageUrl

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2513
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 3 weken 1 dag 12 uur geleden (01 Feb 2020, 13:55)

Yep, maar dan voor buiten gebruik.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
monty_burns_007
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 07 Mar 2010
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor monty_burns_007 » 3 weken 1 dag 7 uur geleden (01 Feb 2020, 19:09)

Fibaro ?

2500 Watt

https://www.fibaro.com/en/products/wall-plug/

Gebruik het z-wave model.
Schakelt zonder problemen elektrisch vuurtjes van 2000 Watt

DarkV
Premium Member
Premium Member
Berichten: 450
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor DarkV » 3 weken 1 dag 5 uur geleden (01 Feb 2020, 21:32)

Ik heb deze van Gosund… https://www.gosund.store/products/wi-fi ... for-europe

Op de stekker staat 3450 W... al heeft die nog niet veel meer gedaan dan m'n kerstboom verlichten :lol:

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2513
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 3 weken 1 dag 4 uur geleden (01 Feb 2020, 22:31)

DarkV schreef:Ik heb deze van Gosund… https://www.gosund.store/products/wi-fi ... for-europe

Op de stekker staat 3450 W... al heeft die nog niet veel meer gedaan dan m'n kerstboom verlichten :lol:
monty_burns_007 schreef:Fibaro ?

2500 Watt

https://www.fibaro.com/en/products/wall-plug/

Gebruik het z-wave model.
Schakelt zonder problemen elektrisch vuurtjes van 2000 Watt


Thanks, maar de fibaro heeft niet genoeg vermogen, en de Gosund is niet outdoor :p
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

DarkV
Premium Member
Premium Member
Berichten: 450
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor DarkV » 3 weken 1 dag 3 uur geleden (01 Feb 2020, 23:08)

devilkin schreef:en de Gosund is niet outdoor :p


Misschien buiten gewoon een normaal waterdicht stopcontact plaatsen wat je binnen aansluit op de GoSund ?

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4711
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 149 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor honda4life » 3 weken 12 uur 28 minuten geleden (02 Feb 2020, 14:20)

devilkin schreef:omdat dat ding ook zelf stroom verbruikt (sluipverbruik).


én dat doet de ene of de andere controller voor een relaisschakeling ook niet denk je dan?
Laat staan iets of wat degelijke contactor aantrekken...
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Lambik2000
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 Feb 2020

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Lambik2000 » 5 uur 50 minuten 6 seconden geleden (23 Feb 2020, 20:59)

Ik ben toevallig op dit topic gevallen omdat ik binnenkort een gelijkaardige situatie heb.

Ik wil ook een Nexxtender Mobile outdoor aansluiten maar toch het stopcontact buiten vanop afstand kunnen afsluiten.
Eenvoudige reden : het stopcontact dat ik nog buiten moet voorzien wil ik toch gecontroleerd zonder stroom kunnen zetten.
Dat kan natuurlijk door binnen in huis of garage een schakelaar te plaatsen maar toch wil ik dat stopcontact van gelijk waar kunnen aan of afschakelen.

Ik zou graag willen weten of de originele poster ondertussen een oplossing gevonden heeft die ook toegepast is.
Al hoeft voor mij niet echt die detectie via bluetooth er niet bij en is ook de meting van het stroomverbruik niet nodig. Dat stroomverbruik wordt sowieso ook door de Nexxtender gemeten.
Voor mij volstaat dus vanop afstand de schakelaar aan en af te kunnen zetten.
De requirements voor de Nexxtender zijn : 3kW en 13A kunnen schakelen.

Bedankt voor de reacties.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2513
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 5 uur 7 minuten 1 seconde geleden (23 Feb 2020, 21:42)

Nope, nog geen optie gevonden die me ook 100% aanstaat.
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Ordon
Member
Member
Berichten: 87
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Ordon » 3 uur 3 minuten 33 seconden geleden (23 Feb 2020, 23:45)

Stuur een DIN rail contactor [2P 25A 230V Normal Open (NO)] aan met bijvoorbeeld een SONOFF Basic (kan eveneens op de DIN rail).
Dan zit alles binnenshuis mooi in je schakelkast.
En het waterdicht stopcontact dat buiten staat, verbind je rechtsreeks aan de contactor.
Lijkt me netjes en veilig.
Bij Ali kost zo'n contactor nog geen 5€.


Terug naar “Home automation en domotica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Daddy007 en 1 gast