Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Ernie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 773
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor Ernie » 2 weken 7 uur 15 minuten geleden (08 Jun 2021, 20:26)

Ik sta op het punt om eindelijk met Zigbee te starten en heb lang getwijfeld met welke hardware tot dat ik bijna had besloten om een Conbee II stick aan te schaffen.
Nu ben ik een paar dagen geleden via het HA forum op een topic gestoten waaruit blijkt dat er stabiliteitsproblemen zijn met 'veel' devices.

Zijn hier users die deze stick gebruiken, wat zijn uw ervaringen?

EDIT: correctie
Laatst gewijzigd door Ernie op 09 Jun 2021, 10:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Gelukkig, gezond en coronavrij 2021!

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4171
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 462 keer
Contact:

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor devilkin » 2 weken 7 uur 4 minuten geleden (08 Jun 2021, 20:37)

Ik gebruik die met een 30-tal zigbee devices, en met de deconz integratie. Geen problemen mee.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1087
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor devastator » 1 week 6 dagen 18 uur geleden (09 Jun 2021, 08:43)

Hier een 40-tal devices (ook met Deconz), nog geen problemen gehad.

Ernie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 773
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor Ernie » 1 week 6 dagen 16 uur geleden (09 Jun 2021, 11:04)

Hebben jullie dat altijd/meteen met deconz gedaan?

Ik gebruik sowieso MQTT en dacht evt de zigbee2mqtt route op te gaan maar ik kan niet meteen een goed overzicht vinden wat 'het best' te gebruiken is en waarom.
Voor HA & z-wave is er meer documentatie te vinden op de HA site/forum dan voor zigbee lijkt me.

De USB verlengkabel heb ik al en moet nog uitzoeken hoe USB passthrough aan de praat te krijgen voor een Proxmox container. (draai core via venv)
Gelukkig, gezond en coronavrij 2021!

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5713
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 472 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 706 keer

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor TiTanium » 1 week 6 dagen 16 uur geleden (09 Jun 2021, 11:42)

Ik had in het begin even last met Conbee II. Ik heb deze uit de usb verlengdraad gehaald en sindsdien nooit geen last meer mee gehad.
Ik gebruik deze met HA en DeConz.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet
OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1087
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor devastator » 1 week 6 dagen 15 uur geleden (09 Jun 2021, 11:56)

Ernie schreef:Hebben jullie dat altijd/meteen met deconz gedaan?

Ik gebruik sowieso MQTT en dacht evt de zigbee2mqtt route op te gaan maar ik kan niet meteen een goed overzicht vinden wat 'het best' te gebruiken is en waarom.
Voor HA & z-wave is er meer documentatie te vinden op de HA site/forum dan voor zigbee lijkt me.

De USB verlengkabel heb ik al en moet nog uitzoeken hoe USB passthrough aan de praat te krijgen voor een Proxmox container. (draai core via venv)


Ik draai deconz gewoon op een remote raspberry pi. HA verbindt dan met deconz op die PI.

Ernie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 773
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor Ernie » 1 week 6 dagen 3 uur geleden (09 Jun 2021, 23:52)

TiTanium schreef:Ik heb deze uit de usb verlengdraad gehaald...

Vreemd... stroomverlies door de kabel?

devastator schreef:...op een remote raspberry pi. HA verbindt dan met deconz op die PI

Draaien HA & deconz op 2 verschillende systemen?
Gelukkig, gezond en coronavrij 2021!

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1087
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor devastator » 1 week 5 dagen 17 uur geleden (10 Jun 2021, 10:39)

Ernie schreef:Draaien HA & deconz op 2 verschillende systemen?


Ja, mijn server staat in een rack in de kelder. De raspberry pi heb ik in de meterkast gehangen en daarop hangen de zwave en zigbee dongles. Vanuit de kelder was het bereik niet echt goed

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5713
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 472 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 706 keer

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor TiTanium » 1 week 5 dagen 12 uur geleden (10 Jun 2021, 15:04)

Ernie schreef:
TiTanium schreef:Ik heb deze uit de usb verlengdraad gehaald...

Vreemd... stroomverlies door de kabel?


Dat behoord tot de mogelijkheden. Maar die stick zijn range ga zo ver, dat het eigenlijk niet nodig is.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet
OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB

Ernie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 773
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor Ernie » 1 week 4 dagen 4 uur geleden (11 Jun 2021, 23:35)

devastator schreef:De raspberry pi heb ik in de meterkast gehangen en daarop hangen de zwave en zigbee dongles.

Draait daar dan ook HA op?

TiTanium schreef:Maar die stick zijn range ga zo ver, dat het eigenlijk niet nodig is.

Ik dacht dat het af te raden was om de stick rechtstreeks in een USB poort te steken maar bij u is het andersom.
Wat voor HW heb je voor HA?

Nooit een andere integratie gebruikt voor zigbee, waarom deconz?

EDIT: geen probleem met 2.4Ghz Wi-Fi?
Laatst gewijzigd door Ernie op 11 Jun 2021, 23:53, 1 keer totaal gewijzigd.
Gelukkig, gezond en coronavrij 2021!

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5713
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 472 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 706 keer

Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor TiTanium » 1 week 4 dagen 3 uur geleden (11 Jun 2021, 23:47)

Sinds dat die rechtstreeks aan de NUC hangt, heb ik er 0,0 last mee. Waarom zou dat af te raden zijn?
Ik zou denken, hoe minder er tussen... hoe beter.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet
OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1087
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: RE: Re: Conbee & 'veel' devices: stabiel?

Berichtdoor devastator » 1 week 3 dagen 19 uur geleden (12 Jun 2021, 08:35)

Ernie schreef:
devastator schreef:De raspberry pi heb ik in de meterkast gehangen en daarop hangen de zwave en zigbee dongles.

Draait daar dan ook HA op?


Nee, gewoon ubuntu en deconz in een docker container



Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Terug naar “Home automation en domotica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast