Home Assistant VMware

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1585
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 60 keer

Home Assistant VMware

Berichtdoor DarkV » 1 week 3 dagen 1 uur geleden (17 Feb 2021, 22:01)

Ik wou nog eens even kijken naar Home Assistant dus ik heb even een VM aangemaakt, echter wanneer ik boot en uiteindelijk wil inloggen krijg ik de melding;

Welcome to Home Assistant
udevd[205]: bind failed: Address in use
udevd[205]: error binding udev control socket
login:

Eerst en vooral heb ik DHCP en zou hij 192.168.25.210 moeten nemen maar dat doet hij niet... ik zie hem wel in de lijst staan met 192.168.25.92 maar daarop is hij ook niet bereikbaar ? Kijk ik in esxi dan zou hij 172.30.32.1 gebruiken maar dat blijkt een docker subnet te zijn (en is dus niet bereikbaar vanop m'n LAN) ?

Iemand enig idee hoe dit op te lossen ?

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3925
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Contact:

Re: Home Assistant VMware

Berichtdoor Sasuke » 1 week 2 dagen 16 uur geleden (18 Feb 2021, 07:06)

Promiscuous mode aanzetten op je vswitch

yaris
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Home Assistant VMware

Berichtdoor yaris » 1 week 2 dagen 10 uur geleden (18 Feb 2021, 12:20)

HA zou moeten bereikbaar zijn via je ip:8123 .
Echter als je die melding dan lijkt het erop dat een poort al in gebruik is.

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1585
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 60 keer

Re: Home Assistant VMware

Berichtdoor DarkV » 5 dagen 12 uur 33 minuten geleden (22 Feb 2021, 10:33)

Sasuke schreef:Promiscuous mode aanzetten op je vswitch


En wat zou dat moeten oplossen ? Wat is de theorie hierachter ?

yaris schreef:HA zou moeten bereikbaar zijn via je ip:8123 .


Het probleem is dat hij geen (of slechts heel tijdelijk) IP heeft in m'n LAN subnet.

yaris schreef:Echter als je die melding dan lijkt het erop dat een poort al in gebruik is.


Als de VM uitstaat is het IP-adres vrij... dus ik zie niet in hoe het in gebruik kan zijn.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3925
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Contact:

Re: Home Assistant VMware

Berichtdoor Sasuke » 5 dagen 9 uur 33 minuten geleden (22 Feb 2021, 13:32)

Die promiscuous mode is om virtuele Mac adressen toe te laten binnenin een VM. Om bvb docker of andere vm’s binnen een vmware vm te draaien had ik dat nodig (e.g. truenas containers)


Terug naar “Home automation en domotica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast