Splitsing van het land - discussie

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1441
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 184 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor koenraaddeconinck » 4 weken 1 dag 16 uur geleden (24 Mei 2021, 12:35)

CCatalyst schreef:
koenraaddeconinck schreef:maar ... echt mensen intimideren die op een andere golflengte zitten of hen bedreigen of geweld gebruiken is totaal "not done".


Het is strafbaar he, dus men ruilt de eigen vrijheid om een keer gehoord te kunnen worden door de maatschappij (met nog supporters blijkbaar). Dat is omdat de andere zaken die je opsomt niet werken in onze maatschappij, je wordt er niet door gehoord.


Stellen dat België een schijndemocratie is, is toch gewoon maar een open deur intrappen.

Onrustwekkend is dat velen België nog als een echte democratie beschouwen.

En inderdaad: de traditionele partijpolitiek blijft via allerhande schijnmanoevers, schuinse démarches de wil negeren van de bevolking met als resultaat VB dat blijft stemmen winnen. Zijn dat allemaal racisten? Neen, heel veel die op die manier hun uiting geven aan het neo-liberalisme dat maakt dat we stilaan terug afzakken naar een maatschappij à la Daens ...

Hoe meer ze VB en PVDA negeren en op kant zetten, hoe meer stemmen richting deze partijen zullen blijven gaan. En in Europa is het geen haar beter.

Als we dan kijken op mondiaal vlak, denk ik maar één conclusie te kunnen trekken: de mens is het zichzelf op deze planeet onmogelijk aan het maken en zal zichzelf uitroeien ...

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3260
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor Dizzy » 4 weken 1 dag 15 uur geleden (24 Mei 2021, 14:11)

Money rules the world, dus België vormt daar geen uitzondering op. Trouwens dat geldt niet alleen voor de politiek. Wie doet wat hij doet niet voor het inkomen (money) en die money hebben we nodig om zelf deel te nemen aan het consumptiewalhalla. De mensen die echt iets anders gaan doen zijn een ultra minderheid, de rest zijn gewoon volgers van het systeem. Veel zagen en klagen maar daar blijft het bij. Stel dat onze bedrijfswagen in het gedrang komt :lol:

VB wint stemmen omdat er veel ontevredenheid is maar als je de reacties leest op de "heldendaden" van "onze" JC dan bevestigt dit helaas alweer eens de hypocriete houding van de Vlaming. Was Jurgen toevallig een Mohamed dan waren de reacties heel anders en had hij geen mars ter ondersteuning gekregen. Wel zouden alles moslims in België zich moeten excuseren voor het gedrag.

JC wijst op veel problemen en dat begint met zijn eigen labiele toestand. De man heeft veel traumatische situaties meegemaakt en duidelijk niet zonder gevolgen. Dat zo iemand compleet van de pot gerukte ideeën krijgt kan ik dus ergens verstaan. Dat maakt zijn ideeën niet minder onaanvaardbaar.

Het leger moet dergelijke mensen beter opvolgen en helpen na dergelijke missies. Helaas doet het leger dat te weinig en zijn de ideeën helemaal niet zo uitzonderlijk. Niet in het leger, niet bij de politie en zelfs niet bij de bevolking. Logisch als men deze ideeën steevast minimaliseert, goedpraat of zelfs politiek inzet. Wat JC doet is toch wat iemand als Dries van Langenhoven en zijn vrienden willen. Het niet geen gekken nieuwe mening maar iets dat al jarenlang opgang maakt in diverse milieus maar waar veel te weinig tegen gedaan wordt. Het is onze blinde vlek. We zijn heel attent voor aanslagen maar we beseffen te weinig dat er intern misschien meer borrelt.

En welk alternatief zou VB en PVDA dan wel vormen? VB is deel van dit probleem en een nieuw communisme daar zit ook geen meerderheid op te wachten, laat staan dat beiden zouden samenwerken. VB en NVA samen een meerderheid zoals Theo droomt is dan nog realistischer maar NVA en VB zijn grotendeels communicerende vaten. Bovendien is zelfs binnen NVA niet iedereen fan van dit idee. Kortom, er is weinig tot geen alternatief wel is er nu de mogelijkheid om niet te gaan stemmen. Ik vrees dat velen dat ook nog zullen doen. Ik ben er geen voorstander van maar het is wat veel kiekens gewild hebben, een vermindering van hun rechten.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5303
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 244 keer
Uitgedeelde bedankjes: 331 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor wied » 4 weken 1 dag 14 uur geleden (24 Mei 2021, 14:23)

koenraad schrijft: ...En in Europa is het geen haar beter...

Korrektie, moet eigenlijk zuid-europa zijn of de "club med" landen, m.a.w. daar wonen nog socialisten (ook krekels genoemd). De noordelijke landen (lees hanze mentaliteit van BDW) gedragen zich als mieren, en wensen de zuidelijke krekels werk-ethos op te leggen!

https://businessam.be/belgie-hoort-met- ... de-plaats/
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5289
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor CCatalyst » 4 weken 1 dag 12 uur geleden (24 Mei 2021, 16:15)

Dizzy schreef:En welk alternatief zou VB en PVDA dan wel vormen? VB is deel van dit probleem en een nieuw communisme daar zit ook geen meerderheid op te wachten, laat staan dat beiden zouden samenwerken. VB en NVA samen een meerderheid zoals Theo droomt is dan nog realistischer maar NVA en VB zijn grotendeels communicerende vaten. Bovendien is zelfs binnen NVA niet iedereen fan van dit idee.


BDW heeft geen andere keuze dan VB als hij zijn "afspraak met de geschiedenis" niet wil missen. Nu, BDW wil ook niet met VB samenwerken.

Bijgevolg lijkt mij 1 scenario maar mogelijk als N-VA en VB samen >50% halen in Vlaanderen, wat in 2024 zeker mogelijk is. N-VA vormt snel een regering met VB en gaat dan onmiddellijk maar orderlijk over tot de onafhankelijkheidsverklaring van Vlaanderen (hoe langer je wacht hoe moeilijker + scenario zal wel tot in de puntjes voorbereid zijn door N-VA), waarna men alle wetgeving van België, op de Grondwet en communautaire wetgeving na, herintroduceert (met vermelding dat je "Vlaanderen" moet lezen waar "België" staat), waarna BDW de VB-NVA regering weer laat vallen obv het argument dat haar mandaat bekrachtigd door België ten einde liep samen met de onafhankelijkheid en dat er weer een nieuwe regering gekozen moet worden en de eerste rechtstreeks verkozen Vlaamse president (wat BDW zou moeten worden).

Dan zal er even een moeilijke periode komen waarbij de establishmentpartijen kleur gaan moeten bekennen in de nieuwe campagne, maar uiteindelijk zullen ze dat wel doen want de macht en de postjes he. In tussentijd kan N-VA in lopende zaken verder praktische zaken regelen na de onafhankelijkheid, want de kans is groot dat VB dan al ontslag nam na de "eenzijdige demarche" van BDW (het woord "verrader" zal zeker vallen). Na nieuwe verkiezingen kan BDW dan VB definitief dumpen door een coalitie aan te gaan met de andere partijen, hij zal de dijk opwerpen tegen de nationalistische neigingen die ze nog zouden hebben. Het goede is dat die partijen toch altijd toegeven voor macht en postjes EN dat ze hun "cordon" nooit hebben moeten breken. Je weet dat bv CD&V publiekelijk zal doen alsof ze er geen deel van willen zijn maar achter de schermen zullen smeken om in de regering te mogen voor de postjes.

Het voornaamste zit hem erin om het zo ordentelijk mogelijk aan te pakken, het te framen als een "evolutie" ipv een revolutie, geen muren of hekkens te bouwen, te maken dat het licht nog brandt, het water nog komt, dat de treinen de dag na de onafhankelijk nog rijden en dat de werknemers weer in de files kunnen gaan staan, en dan zal hij ook nog de hand moeten uitsteken en zal hij nog een samenwerking moeten vinden met Brussel en Wallonie (die als puntje bij paaltje komt het Vlaamse geld weer nodig gaan hebben) en meteen vertrekken vanuit de houding dat hij wil samenwerken en geen oorlog/ruzie wilt. Het zal de zwaarste periode uit zijn bestaan worden maar hij is m.i. de enige die in staat is om dat te leiden. Daarna kan hij dan eindelijk met pensioen.

Wat de kwestie met de EU betreft, daar zit ik niet zo mee in. Je kan het niet vergelijken met Schotland of Catalonië waarbij een klein deel van het land afscheurt, eerder met Tsjechië en Slowakije waarbij een land gewoon in twee breekt. Het proefballonetje België zal hoe dan ook niet meer standhouden met enkel Wallonië en Brussel want een "federaal" niveau heeft dan geen enkele zin meer (ze zullen samen verder gaan onder een nieuwe naam), en de EU heeft ook niets te winnen met nog een blinde vlek in haar best presterende economische regio.

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1441
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 184 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor koenraaddeconinck » 4 weken 1 dag 11 uur geleden (24 Mei 2021, 17:57)

Vergeet niet NVA = VLD

Raketisch
Member
Member
Berichten: 97
Lid geworden op: 11 Nov 2017
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor Raketisch » 4 weken 1 dag 10 uur geleden (24 Mei 2021, 19:09)

CCatalyst schreef:Bijgevolg lijkt mij 1 scenario maar mogelijk als N-VA en VB samen >50% halen in Vlaanderen, wat in 2024 zeker mogelijk is. N-VA vormt snel een regering met VB en gaat dan onmiddellijk maar orderlijk over tot de onafhankelijkheidsverklaring van Vlaanderen (hoe langer je wacht hoe moeilijker + scenario zal wel tot in de puntjes voorbereid zijn door N-VA).


Kan dat met een gewone meerderheid? Daarnaast wil het VB graag Brussel bij Vlaanderen (staat in partijprogramma). De N-VA wellicht ook vanwege de economische belangrijkheid. Lijkt me echter weingig realistisch dat de Brusselaars dat zelf zouden willen.

Ik zou persoonlijk de Walen en Brusselaars wel missen, die mensen zijn over het algemeen overdreven sympathiek. :-D

bollegijs
Pro Member
Pro Member
Berichten: 312
Lid geworden op: 31 Jul 2019
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor bollegijs » 4 weken 1 dag 9 uur geleden (24 Mei 2021, 19:12)

Ik vind het toch zeer beangstigend, zo lang deze man niet gepakt is voel ik me toch wel wat minder veilig op straat. Idem mocht NVA & VB meer dan 50% innen in 2024.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5289
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor CCatalyst » 4 weken 1 dag 9 uur geleden (24 Mei 2021, 19:24)

Raketisch schreef:Kan dat met een gewone meerderheid?


Neen. Er is geen wettelijke manier om Vlaanderen onafhankelijk te maken, en dat zal er ook nooit komen.

Ook de onafhankelijksverklaring van België was illegaal volgens de toen geldende wetgeving, je mag gerust denken dat bijna elk land vandaag de dag "illegaal" ontstaan is. Uiteindelijk doet het er niet toe, het hangt er puur vanaf of andere landen de onafhankelijkheid erkennen of niet, en daarvoor kijkt men naar de omstandigheden en uiteraard ook de politieke belangen. Niet elk land zal meteen op de kar springen, de noordelijke landen zullen het veel sneller doen dan de zuidelijke.

Raketisch schreef:Daarnaast wil het VB graag Brussel bij Vlaanderen (staat in partijprogramma). De N-VA wellicht ook vanwege de economische belangrijkheid. Lijkt me echter weingig realistisch dat de Brusselaars dat zelf zouden willen.


Brussel moeten ze los laten. Ik zie niet in hoe dat nog deel kan uitmaken van het verhaal. We zullen dat wel overleven. Los laten is ook relatief, Vlaanderen zal er zeker nog voor een tijd onderwijs organiseren want Brussel is zeker niet in staat om dat op 1-2-3 te vervangen door Franstalig onderwijs.

Raketisch schreef:Ik zou persoonlijk de Walen en Brusselaars wel missen, die mensen zijn over het algemeen overdreven sympathiek. :-D


Ze verdwijnen niet en het is niet alsof er een muur of een tolpoort oid opgetrokken zou worden :-) , die gaan nog altijd kunnen komen en gaan/staan waar ze willen. En zoals ik zei, in de eerste fases na de onafhankelijk is een doorgedreven samenwerkingsakkoord een noodzaak pragmatisch gezien want heel wat kwesties gaan samen opgelost moeten worden, ook al gaat dat dan in tegen die onafhankelijkheid. De reden waarom Wallonie daaraan zou meedoen is het geld dat ze nodig hebben van ons. Juist ja, die transfers gaan ook na de onafhankelijkheid niet meteen weg, je kan de band immers niet zo abrupt doorknippen. Ze zullen wel niet meer oneindig verlengd worden. Evolutie, geen revolutie.
Laatst gewijzigd door CCatalyst op 24 Mei 2021, 19:31, 5 keer totaal gewijzigd.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7437
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 714 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 355 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor Jack Daniels » 4 weken 1 dag 9 uur geleden (24 Mei 2021, 19:25)

bollegijs schreef:Ik vind het toch zeer beangstigend, zo lang deze man niet gepakt is voel ik me toch wel wat minder veilig op straat. Idem mocht NVA & VB meer dan 50% innen in 2024.

Naar het buitenland verhuizen, is dat geen optie? In Amerika ging dat ook gebeuren. Heel wat bekende gezichten gingen naar het buitenland verhuizen als Trump aan de macht ging komen. De verhuisfirma's hebben in elk geval geen extra werk gekregen.
Enne, laat een man als JC los in hartje Brussel. Ik zou mij veel veiliger voelen dan nu het geval is.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3947
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 204 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor boulder » 4 weken 1 dag 8 uur geleden (24 Mei 2021, 20:42)

heist_175 schreef:Let wel: het gaat over het zetelaantal en -verdeling, niet over stempercentage.
Sommige langtenen zien dat "detail" enkel over het hoofd als de eigen partij er beter van werd, maar schreeuwen moord en brand als de andere partijen daar hun profijt mee doen.

Toch raar dat mensen altijd verwijzen naar mijn onderschrift alsof het op mij van toepassing zou zijn, het steekt precies.
Maar terug naar de grond van de zaak.
Wat heeft dat er nu mee te maken?
Bij alle regeringen kijk je naar zetelaantallen als het erover gaat een meerderheid te hebben, maar hier zou het dan plots weer niet tellen.
Sommigen zouden de democratie echt à la carte willen.
En PS : het is offtopic...

heist_175 schreef:Niemand gelooft toch echt dat BDW de kans zou laten liggen om samen met VB ons Vlaanderen de afgrond in te rijden?

Volgens mij worden we al 50 jaar de afgrond ingereden door socialisten, liberalen en christendemocraten...

heist_175 schreef:Vandaar dus: een rechter.

Grondwet, artikel 15
https://www.senate.be/doc/const_nl.html

Ja, en dat hebben ze niet nageleefd, ten minste volgens diegene waar ze binnengevallen zijn.
In dat geval werd de Grondwet dus met voeten getreden...

Heist_175 schreef:Als er een wet is die de politie toelaat om zonder huiszoekingsbevel toch de woonst te betreden, is dit een storm in een glas water.

Als koeien kunnen vliegen moet je opletten voor wat er uit de lucht valt.
Met als kan men alles beweren...

Heist_175 schreef:Waarom zou je bij een huiszoeking verwachten dat er medewerking is van degene die je viseert? Net met dat huiszoekingsbevel mag de politie zichzelf de toegang tot de woonst verschaffen.

En wat als ze de wet aan hun laars gelapt hebben en zomaar binnengereden zijn?

Heist_175 schreef:Bij medewerking zal er weinig sneuvelen, bij niet-medewerking zal er één en ander sneuvelen.

Zo zou het moeten zijn...

Heist_175 schreef:Het was zelfs op het nieuws. Van de mainstreammedia. Dus zeker niet te vertrouwen.
Of was het op Breitbart? Of Facebook?

Dus VTM NIeuws is ook al niet te vertrouwen volgens u?
En u feliciteert zichzelf met het uit de duim zuigen van andere sites waar het zou gestaan hebben?

petrol242 schreef:Onze vrijheid? Bedoel je daar de 99% mee of de 1%? In Afghanistan? En gevochten? Laat me niet lachen.

Ik bedoel daar de 100% mee.
Behalve dan de islamitische gekken die de democratie omver willen werpen, iedereen aan islam willen onderwerpen en een kalifaat willen vestigen.
Volgens u is dat 99% van de bevolking?
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3260
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor Dizzy » 4 weken 14 uur 24 minuten geleden (25 Mei 2021, 14:47)

CCatalyst schreef:BDW heeft geen andere keuze dan VB als hij zijn "afspraak met de geschiedenis" niet wil missen. Nu, BDW wil ook niet met VB samenwerken.

Bijgevolg lijkt mij 1 scenario maar mogelijk als N-VA en VB samen >50% halen in Vlaanderen, wat in 2024 zeker mogelijk is. N-VA vormt snel een regering met VB en gaat dan onmiddellijk maar orderlijk over tot de onafhankelijkheidsverklaring van Vlaanderen (hoe langer je wacht hoe moeilijker + scenario zal wel tot in de puntjes voorbereid zijn door N-VA), waarna men alle wetgeving van België, op de Grondwet en communautaire wetgeving na, herintroduceert (met vermelding dat je "Vlaanderen" moet lezen waar "België" staat), waarna BDW de VB-NVA regering weer laat vallen obv het argument dat haar mandaat bekrachtigd door België ten einde liep samen met de onafhankelijkheid en dat er weer een nieuwe regering gekozen moet worden en de eerste rechtstreeks verkozen Vlaamse president (wat BDW zou moeten worden).

Dan zal er even een moeilijke periode komen waarbij de establishmentpartijen kleur gaan moeten bekennen in de nieuwe campagne, maar uiteindelijk zullen ze dat wel doen want de macht en de postjes he. In tussentijd kan N-VA in lopende zaken verder praktische zaken regelen na de onafhankelijkheid, want de kans is groot dat VB dan al ontslag nam na de "eenzijdige demarche" van BDW (het woord "verrader" zal zeker vallen). Na nieuwe verkiezingen kan BDW dan VB definitief dumpen door een coalitie aan te gaan met de andere partijen, hij zal de dijk opwerpen tegen de nationalistische neigingen die ze nog zouden hebben. Het goede is dat die partijen toch altijd toegeven voor macht en postjes EN dat ze hun "cordon" nooit hebben moeten breken. Je weet dat bv CD&V publiekelijk zal doen alsof ze er geen deel van willen zijn maar achter de schermen zullen smeken om in de regering te mogen voor de postjes.

Het voornaamste zit hem erin om het zo ordentelijk mogelijk aan te pakken, het te framen als een "evolutie" ipv een revolutie, geen muren of hekkens te bouwen, te maken dat het licht nog brandt, het water nog komt, dat de treinen de dag na de onafhankelijk nog rijden en dat de werknemers weer in de files kunnen gaan staan, en dan zal hij ook nog de hand moeten uitsteken en zal hij nog een samenwerking moeten vinden met Brussel en Wallonie (die als puntje bij paaltje komt het Vlaamse geld weer nodig gaan hebben) en meteen vertrekken vanuit de houding dat hij wil samenwerken en geen oorlog/ruzie wilt. Het zal de zwaarste periode uit zijn bestaan worden maar hij is m.i. de enige die in staat is om dat te leiden. Daarna kan hij dan eindelijk met pensioen.

Wat de kwestie met de EU betreft, daar zit ik niet zo mee in. Je kan het niet vergelijken met Schotland of Catalonië waarbij een klein deel van het land afscheurt, eerder met Tsjechië en Slowakije waarbij een land gewoon in twee breekt. Het proefballonetje België zal hoe dan ook niet meer standhouden met enkel Wallonië en Brussel want een "federaal" niveau heeft dan geen enkele zin meer (ze zullen samen verder gaan onder een nieuwe naam), en de EU heeft ook niets te winnen met nog een blinde vlek in haar best presterende economische regio.


Jij neemt wel heel erg graag uw dromen voor werkelijkheid.

NVA/VB kunnen een meerderheid behalen in theorie maar in de praktijk moeten we dat nog zien gezien de meeste stemmen die VB wint... van NVA komen. Ik snap ook niet hoe men deze kwestie enkel bekijkt alsof VB hiermee veel stemmen zou winnen, het gaat tenslotte over terrorisme van extreem rechts. Trekt terrorisme Vlamingen dan aan?

Een meerderheid in stemmen (in vlaanderen dan nog alleen) is iets anders als een meerderheid in België. Je hebt dan +50% van 60% maw 30%, dat is helemaal geen meerderheid. Men vergeet ook dat zelfs binnen NVA niet iedereen VB ziet zitten, laat staan een splitsing. Kortom de wensdroom is vooral dat. BDW is één van de NVA-ers die dat al lang gesnapt hebben en die enkel gaan voor de macht/geld. NVA is net zo'n traditiepartij als de rest, het gaat om de posten.

Als BDW president wou worden dan was hij dat al lang in Vlaanderen, ook premier kon hij geweest zijn maar hij wil dat zelfs niet. Hij kan zonder de titel de macht toch uitoefenen en ondertussen nog een parlementaire wedde combineren met deze van voorzitter en burgemeester.

Het uitroepen van onafhankelijkheid zal maar één gevolg hebben, absolute chaos en mogelijke burgeroorlog. Je kan zoveel leuteren over evoluties maar dat zou een revolutie betekenen. Teveel Vlamingen zien dit niet zitten en zeker niet als we ook nog eens Brussel verliezen, wat onvermijdelijk is in dat scenario. Uit de laatste enquête over stemgedrag bleek nog maar eens dat zelfs veel Belgen en Vlamingen eerder een herfederalisering zien op diverse domeinen. Vlaanderen heeft niet zo'n al te beste beurt gemaakt in de coronacrisis en de rekening moet nog komen.

Het doen alsof zo'n scheiding zonder slag of stoot mogelijk is, is pas echt hallucinant. We komen over zoveel zaken al moeilijk tot een compromis maar de uitverkoopt zou vlot verlopen, dat gelooft geen zinnig mens. Dat verloopt enkel vlot als Vlaanderen serieuze nadelen slikt (60% van de schuld bvb), veel van die nadelen zullen zelfs voorstanders afschrikken. Heel veel mensen hebben immers werk/status en andere voordelen die aan de Belgische staat verbonden zijn. We krijgen nog geen salariswagen afgeschaft maar een land in 2 knippen zou lukken :lol:

BDW is al lang over zijn top. De man is inderdaad een toptalent en kent zijn gelijke niet... in de Belgische politiek. Dat is hetzelfde als Hans Vanaken is ne goeie... in de Belgische competitie. Hier hebben we het over iemand die zich naar de top geknokt heeft en het dan liet afweten en ging lopen. Als Hans Vanaken bij Brugge gaat lopen zal hij ook geen kampioen meer spelen als hij bij Zwarte Leeuw gaat spelen in de herfst van zijn loopbaan. Bart zit goed en rijft langs alle kanten binnen, die man is verzadigd en blij met wat hij nog kan pakken. De nationalisten dienen enkel om zijn machtsbasis aan te vullen. Dat toonde hij duidelijk toen hij aan de top stond, de Vlaamse zaak ging per direct in de diepvriezer.

En om terug on topic te komen. De splitsingsdrang bij extremisten is altijd groter dan hun daadkracht, ze splitsen vooral zichzelf constant op. Dat soort mensen is gewoon niet gemaakt om samen te werken, het is tegen hun natuur. Als we de rechts extreme groeperingen bekijken dan valt 1 ding op, ze bestaan zelden lang en meestal vallen ze uit elkaar in steeds nieuwe groepen na ruzie.

Ik heb ook goed gelachen met de kromme redeneringen hier en de vergelijking met andere terroristen. In sommige hun redenering zou men de man met het hoedje niet hebben moeten oppakken want hij is toch gewoon weggegaan, de arme man had niets gedaan buiten met een koffer naar de luchthaven gaan.

Afbeelding
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5289
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor CCatalyst » 4 weken 13 uur 50 minuten geleden (25 Mei 2021, 15:21)

Dizzy schreef:NVA/VB kunnen een meerderheid behalen in theorie maar in de praktijk moeten we dat nog zien gezien de meeste stemmen die VB wint... van NVA komen. Ik snap ook niet hoe men deze kwestie enkel bekijkt alsof VB hiermee veel stemmen zou winnen, het gaat tenslotte over terrorisme van extreem rechts. Trekt terrorisme Vlamingen dan aan?


Ik denk niet dat dat mensen naar die partijen drijft. Het zijn de traditionele partijen die dat doen.

Dizzy schreef:Een meerderheid in stemmen (in vlaanderen dan nog alleen) is iets anders als een meerderheid in België. Je hebt dan +50% van 60% maw 30%, dat is helemaal geen meerderheid.


Dat heeft men ook niet nodig oid. Nogmaals: wettelijk splitsen is niet mogelijk, maar quasi geen enkel land is vandaag de dag wettelijk ontstaan. Men zal wel een legitimering nodig hebben, daarvoor volstaat 50% in VL. In Schotland volgt men dezelfde redenering, en dat gaat dan nog over een totaal andere materie

Dizzy schreef:Men vergeet ook dat zelfs binnen NVA niet iedereen VB ziet zitten, laat staan een splitsing.


Als ze geen splitsing willen zitten ze in de verkeerde partij denk ik. VB niet zien zitten is te begrijpen, daarom ook dat BDW ze enkel gebruikt om te splitsen en ze daarna dumpt. Het is dat of zijn "afspraak met de geschiedenis" voor eeuwig missen.

Dizzy schreef:Het uitroepen van onafhankelijkheid zal maar één gevolg hebben, absolute chaos en mogelijke burgeroorlog.


Die bangmakerij is typisch bij de tegenstanders, maar het is de reinste onzin. Burgeroorlog acht ik onmogelijk in dit land, niemand heeft daar belang bij, hetzelfde met de VS trowens. Met chaos (wat erg relatief zal zijn ivm pakweg Venezuela) heeft men ook niets te winnen als men snel erkenning door andere landen zoekt. Dat sluit niet uit dat Wallonie "chaos" zal veroorzaken en plots obstakels zal zien die er niet zijn, maar ik verwacht dat dat wel weer gaat liggen als duidelijk wordt dat ze zo'n dingen mogen stoppen als ze nog geld van Vlaanderen willen krijgen.

Dizzy schreef:Je kan zoveel leuteren over evoluties maar dat zou een revolutie betekenen.


Neen. Dan is het federalisme ook een revolutie. Het is gewoon de volgende stap in het proces, een evolutie dus. Als de Vlamingen dat niet zien zitten, kunnen ze gerust stemmen op de politici die hun vaccin afgenomen hebben voor kennissen en vrienden, kwestie van een signaal te sturen dat dat allemaal best ok is. Het is normaal dat verandering weerstand oproept, maar uiteindelijk zal men, zoals zo vaak, nadien wel doorhebben dat de voordelen toch groter zijn dan de nadelen.

Dizzy schreef:Het doen alsof zo'n scheiding zonder slag of stoot mogelijk is, is pas echt hallucinant.


Wallonie zal geen keuze hebben dan mee te doen, want de transfers zullen afhankelijk gemaakt worden van de medewerking.

Dizzy schreef:We krijgen nog geen salariswagen afgeschaft maar een land in 2 knippen zou lukken :lol:


Daar haal je meteen het grote voordeel aan: er zijn teveel bestuurslagen, eentje minder mag gerust.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 11069
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 759 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 400 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor heist_175 » 4 weken 13 uur 40 minuten geleden (25 Mei 2021, 15:30)

CCatalyst schreef:
Dizzy schreef:Het uitroepen van onafhankelijkheid zal maar één gevolg hebben, absolute chaos.

Die bangmakerij is typisch bij de tegenstanders, maar het is de reinste onzin.

Enkele jaren geleden werd er een tijdlang gewerkt op een "what if" scenario. Zij die denken dat het "simpel" is, dwalen behoorlijk.

Bij een VB+NVA 50% zetels in Vlaanderen scenario krijgen we een re-play van het Catalaanse referendum of de Brexit: niet het minste idee wat er de dag nadien moet gebeuren.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5303
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 244 keer
Uitgedeelde bedankjes: 331 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor wied » 4 weken 13 uur 39 minuten geleden (25 Mei 2021, 15:32)

De tandem Vuye/Wouters heeft voldoende vingerwijzingen bezorgd in hun boeken over dit 'miskleunde' landje...
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5289
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor CCatalyst » 4 weken 13 uur 27 minuten geleden (25 Mei 2021, 15:44)

heist_175 schreef:Bij een VB+NVA 50% zetels in Vlaanderen scenario krijgen we een re-play van het Catalaanse referendum of de Brexit: niet het minste idee wat er de dag nadien moet gebeuren.


Tuurlijk ligt het plan "D+1" al in de schuif van de N-VA. Nogmaals: de route naar een snelle erkenning is snel splitsen na de verkiezing en vervolgens alles zo ordentelijk mogelijk laten verlopen, je wil geen "chaos" in de internationale media. Dat vereist uiteraard een plan voor D+1. Als je ziet wie BDW nu vooruitschuift in z'n partij, dat zijn strategisten die je niet vaak op de voorgrond ziet, en geen Weyts/Jambon oid want daar ben je totaal niets mee. Dat er in Antwerpen ook serieuze bouwwerken zijn van gebouwen die al eens een ambtenarenapparaat kunnen huisvesten lijkt ook wel een duidelijk signaal.

VB heeft geen plan idd, maar op D+1 zijn die ook al gedumpt.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5303
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 244 keer
Uitgedeelde bedankjes: 331 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor wied » 4 weken 12 uur 59 minuten geleden (25 Mei 2021, 16:12)

Hoedanook, we denken in een democratie te leven maar worden behandeld als chinezen! Er moet iets gebeuren...
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 11069
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 759 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 400 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor heist_175 » 4 weken 12 uur 55 minuten geleden (25 Mei 2021, 16:16)

En dat van iemand die particratie in elk topic vies vindt? Dat is particratie ten top natuurlijk :).
Ik zal het niet meemaken, dat is wel duidelijk. Er is geen meerderheid voor zo'n crazy scenario's en wees maar van 1 ding zeker: zij die nu op VB stemmen om het "beter" te hebben, zullen nadien slechter af zijn...

Maar geloof maar niet dat BDW een plan heeft voor dag+1 na een 50% zetelmacht. Het is hier - zowel BE als VL - gewoon te goed om dat allemaal op te geven voor de zekerheid een paria te zijn en het grote risico véél slechter af te zijn. BE werkt maar omdat het ingebed is in allerlei supernationale etc structuren. Zonder dat is Vlaanderen nog slechter af dan Libië: EU, VN, BeNeLux, NATO, WTO, WHO, ...

Maar misschien moeten we een ander topic laten aanmaken voor de onzinnige gedachte een zakdoek in 2 te knippen? En het hier verder hebben over een dolgedraaide militair die wapens pikt, burgers bedreigt? Gecombineerd met (op Facebook althans) 45K Vlamingen die dat prima vinden?
Of misschien ook over de militairen in Frankrijk die recent ook dreigden met een coup als de verkiezingsuitslag hen niet zou bevallen?

We krijgen veel sneller Egyptische toestanden in West-Europa dan dat ik voor mogelijk gehouden zou hebben en het zijn - in BE en FR alvast - de militairen die het vuur willen aansteken blijkbaar.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4160
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 241 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer
Contact:

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor Sasuke » 4 weken 12 uur 26 minuten geleden (25 Mei 2021, 16:45)

Ik heb op school altijd geleerd dat België een 'parlementaire monarchie' was ... democratie ... waar ?

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 11069
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 759 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 400 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor heist_175 » 4 weken 11 uur 29 minuten geleden (25 Mei 2021, 17:42)

Sasuke schreef:Ik heb op school altijd geleerd dat België een 'parlementaire monarchie' was ... democratie ... waar ?

Dat is één van de opties voor "democratie", ja.

Een kip is een vogel, maar niet elke vogel is een kip.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5996
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 611 keer
Uitgedeelde bedankjes: 221 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor iceke » 4 weken 10 uur 54 minuten geleden (25 Mei 2021, 18:17)

Als morgen vb+nva 50% + 1 zetel heeft veranderd er just niks, het enige dat er dan gebeurt = dat alles vast zit.
De echte macht zit evengoed bij de vakbonden & werkgeverorganisaties en daar hebben vb & nva amper in pap te brokken....

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5289
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor CCatalyst » 4 weken 10 uur 50 minuten geleden (25 Mei 2021, 18:21)

iceke schreef:Als morgen vb+nva 50% + 1 zetel heeft veranderd er just niks, het enige dat er dan gebeurt = dat alles vast zit.
De echte macht zit evengoed bij de vakbonden & werkgeverorganisaties en daar hebben vb & nva amper in pap te brokken....


Daarom dat je snel handelt, onmiddellijk een regering vormt en dan wat niet meer is dan een formaliteitje doet, voor ze goed en wel de zoveelste nederlaag van "hun" partijen verwerkt hebben. Je hebt maar een venster van enkele dagen na de verkiezing, max 2-3 dagen maar, als je een week wacht is je kans al totaal verkeken (iets wat BDW al meermaals uit het verleden geleerd heeft). Je moet ze in snelheid pakken, en hun nadeel, traagheid, in jouw voordeel buigen.

Als je "respect" gaat opbrengen voor de "Belgische instituten en geplogendheden" moet je er niet aan beginnen natuurlijk :-) .Maar een systeem dat je toch nooit toelaat om het te doen en jou dus niet respecteert, moet je niet terug respecteren. In 1830 hebben ze dat ook niet gedaan voor de Hollanders, en kijk, vandaag vieren we eens per jaar de mensen die zich niets meer van de Hollanders aantrokken. Mensen die zeiden dat het allemaal niet kon/niet ging lukken waren er toen ook bij de vleet :-) net zozeer zij die zeiden dat we ons in de afgrond gingen storten (misschien dat die wel wat gelijk gekregen hebben zoveel tijd later).

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3533
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 261 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer
Contact:

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor cadsite » 4 weken 10 uur 16 minuten geleden (25 Mei 2021, 18:55)

wied schreef:Hoedanook, we denken in een democratie te leven maar worden behandeld als chinezen! Er moet iets gebeuren...

Hier spreekt duidelijk iemand die een tijdje in China gewoond heeft.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3260
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor Dizzy » 4 weken 9 uur 22 minuten geleden (25 Mei 2021, 19:49)

Traditionele partijen hebben niets met deze zaak te maken. Ieder normaal land zou een terrorist opsporen en daarvoor de middelen voorzien. Wat wel een link is de retoriek van VB en de ideeën van deze terrorist. Hij past gewoon toe wat zij prediken. Natuurlijk dan willen ze er ineens niets mee te maken hebben. Dat is waarom hij steun krijgt, hij is WEL consequent en doet wat anderen al jarenlang vertellen in theorie.

Je kan niet iets zo ingrijpends doen als er geen meerderheid voor te vinden is. De Vlamingen zelf willen het niet eens dus waar kom je toch mee af. Schotland heb je altijd onmogelijk geacht omdat Boris gewoon nee kan zeggen.

Veel zitten in de verkeerde partij, veel zouden zelfs niet in de politiek moeten zitten. Een partij biedt echter mooie posten en daarvoor zijn er genoeg die zelfs hun moeder ervoor zouden verkopen. Nogmaals, zelfs binnen NVA is daar geen overeenstemming.

Ik heb al veel onmogelijk geacht maar het zijn vreemde tijden. De coronacrisis heeft al een schok opgeleverd en als je dan afkomt met iets dat de hele toekomst op losse schroeven zet dan kan je stevige reacties krijgen. Vergeet ook niet dat in zo'n scenario je komt op de situatie zoals in de VS waarbij een deel X wil en een even groot deel alles behalve x. Nu daar zijn we nog lang niet want slechts een minderheid wil X. Als politieker kan je niet afkomen met iets wat de meerderheid gewoon niet wil. Alé, zijt nu eerlijk, als ze nog maar afkomen met een SKH dan pissen ze al in hun broek van de reacties maar een land kapotmaken zal even tussen de soep en de patatten passeren, serieus blijven he.

Waarom zou Wallonië hier ook maar aan willen meewerken. Je zegt zelf dat het veel geld zou kosten maar dat is maar eenmalig terwijl ze daarna achterblijven als een veel kleiner land en afhangen van Brussel als economische motor. Neen, die gaan gewoon de meerderheid van Vlamingen die deze onzin niet wil bijtreden en de bedenkers kunnen maar beter hun biezen pakken of hun haar gaat er alweer af.

Waarom zouden de Vlamingen stemmen op terrorismefabrieken of op iemand die met cadeaus afkomt voor immodeals bij een junkie? Op iemand die de mensenhandel in zijn eigen kabinet nog niet de baas kan? Op een minister president die ze overal ziet dansen? Op een kerel die graag lacht met hongerige kinderen en poseert met wapens?

Verandering zorgt inderdaad voor weerstand. Daarom dat zo'n enorme verandering niet zomaar kan omdat de meeste ze ook niet willen. Men zal nadien niet doorhebben dat de voordelen groter zijn want ze komen er gewoon niet omdat de nadelen er direct zijn. BDW ging ons nog niet zo lang geleden de money showen, het werd een aftocht met een tekort na een indexsprong en een pensioen op 67. Enkel bedrijven kregen cadeaus en bepaalde junkies.

Snel een regerinkje vormen :lol: Ja, dat kunnen we hier goed. Zelfs de besprekingen tussen VB en NVA, ja die van de befaamde Chinese muur, duurden veel langer. Maar een regerinkje vormen zou zomaar kunnen :roll: Het is gewoon science fiction die leuk is om een bepaalde groep mensen te paaien maar er komt niets van. Zelfs een Dewever gelooft daar al lang niet meer in. Die is bezig met vooral zichzelf en heeft eigenlijk nooit anders gedaan. Nooit gaan werken maar steevast geteerd op het land dat hij kapot zou wensen als hij maar kon. Maar helaas zal jij net zoals hij ooit beseffen dat hij het ook niet kan. Heb je zijn reactie gezien toen Jambers hem volgde bij de laatste verkiezingen? Hij zag de bui al hangen bij de eerste slechte resultaten en gooide zo na de handdoek al in de ring, hij sprak al over zijn afscheid. En die man gaat hier alles omdraaien, nie zwansen he zeggen ze in Antwerpen.

We komen uiteindelijk overeen en vinden overeenstemming met wat mensen WEL willen, minder complexiteit, minder lagen, minder posten. Dat kan perfect met... federalisering, zoals andere landen dat doen dus. 1 regering, 1 parlement, 1 regelgeving voor het hele petieterige landje en vooral 1 keer de k/posten. Ik denk dat er veel meer Vlamingen te vinden zijn die deze hilarische constructie zouden willen afbreken dan er te vinden zijn die Walen haten. Laat ons beiden combineren en de Walen zullen zelfs helpen.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5289
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor CCatalyst » 4 weken 8 uur 48 minuten geleden (25 Mei 2021, 20:23)

Dizzy schreef:Je kan niet iets zo ingrijpends doen als er geen meerderheid voor te vinden is. De Vlamingen zelf willen het niet eens dus waar kom je toch mee af. Schotland heb je altijd onmogelijk geacht omdat Boris gewoon nee kan zeggen.


Laat ons niet beginnen over wat "de Vlamingen niet willen" en er toch gekomen is :roll: Wie zegt trouwens wat de Vlamingen willen? Als >50% stemt op een partij die volop voor de Vlaamse identiteit streeft? En wat Schotland betreft, ik acht dat niet onmogelijk, al zal dat veel moeilijker zijn dan bij ons. Vergeet niet dat Boris midden in z'n termijn zit, na de verkiezingen is De Croo iemand die z'n partij allicht in de oppositie ziet belanden en in "lopende zaken" komt.

Dizzy schreef:Nogmaals, zelfs binnen NVA is daar geen overeenstemming.


Maar da's toch ook niet nodig. Er is maar 1 persoon die ultiem beslist. In vele andere partijen is het niet anders. Zij die niet akkoord gaan zijn vrij om eruit te stappen toch?

Dizzy schreef: De coronacrisis heeft al een schok opgeleverd en als je dan afkomt met iets dat de hele toekomst op losse schroeven zet dan kan je stevige reacties krijgen.


Daar gaan we weer, "toekomst op losse schroeven zetten" "land kapotmaken" :roll: . Puur FUD. Tuurlijk komen er scherpe reacties. En dan? In 1830 waren die er ook. Ook "losse schroeven" en "kapotmaken" enzo. Ik beeld me dan opa in met het waarschuwend vingertje, gevolgd door "in mijnen tijd...".

Dizzy schreef: Waarom zou Wallonië hier ook maar aan willen meewerken.


Doen ze dat niet kunnen ze fluiten naar hun transfers en dan wens ik ze veel succes met hun krakkemikkige kredietwaardigheid. Ja, transfers zijn niet erg flamingant, maar je moet ze nog even voortdoen als compromis om Wallonie mee te krijgen. Uiteindelijk ligt de keuze dan bij Wallonie: chaos en zichzelf kapotmaken of een nieuw samenwerkingsverband vinden in een nieuwe verstandhouding waarbij ieder z'n identiteit ten volle kan ontwikkelen. En er moet daarvoor uiteraard ook wil komen van Vlaanderen, dat is ook deel van het plan.

Ik verwacht trouwens dat de "crisis" (of "chaos" als je wil) in Wallonie ettelijke malen groter zal zijn dan bij ons.

Dizzy schreef: Verandering zorgt inderdaad voor weerstand. Daarom dat zo'n enorme verandering niet zomaar kan omdat de meeste ze ook niet willen.


Het is ook niet "zomaar". We hebben al de grote stap gezet van een unitair land naar een federaal land waarbij bevoegdheden telkens meer geregionaliseerd werden. Het is enkel nog het sluitstuk, het meeste is al gebeurd. Door het afschaffen van het overbodig geworden federale bestuursniveau zal het beleid in alle deelstaten heel wat eenvoudiger worden.

Dizzy schreef:Snel een regerinkje vormen :lol: Ja, dat kunnen we hier goed.


Als het met de bedoeling is om die 2 dagen later weer te laten vallen zie ik niet in waarom niet. Het is niet alsof er een zwaar regeerprogramma moet geschreven worden, er is maar 1 regeerpunt.

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2593
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor 1207 » 4 weken 7 uur 46 minuten geleden (25 Mei 2021, 21:24)

Dizzy schreef:Traditionele partijen hebben niets met deze zaak te maken. .

ik ben er in deze volledig van overtuigd dat niemand schuld heeft en het hier hooguit een ongelukkige en toevallige samenloop van omstandigheden betreft.
elke andere conclusie zou me verbazen

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5303
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 244 keer
Uitgedeelde bedankjes: 331 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor wied » 4 weken 6 uur 44 minuten geleden (25 Mei 2021, 22:26)

cadsite schreef:
wied schreef:Hoedanook, we denken in een democratie te leven maar worden behandeld als chinezen! Er moet iets gebeuren...

Hier spreekt duidelijk iemand die een tijdje in China gewoond heeft.


Niet noodzakelijk, de reportages volgen van Ruben Terlou (VPRO) geeft genoeg info :-D
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3260
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor Dizzy » 3 weken 6 dagen 8 uur geleden (26 Mei 2021, 20:35)

CCatalyst schreef:Laat ons niet beginnen over wat "de Vlamingen niet willen" en er toch gekomen is :roll: Wie zegt trouwens wat de Vlamingen willen? Als >50% stemt op een partij die volop voor de Vlaamse identiteit streeft? En wat Schotland betreft, ik acht dat niet onmogelijk, al zal dat veel moeilijker zijn dan bij ons. Vergeet niet dat Boris midden in z'n termijn zit, na de verkiezingen is De Croo iemand die z'n partij allicht in de oppositie ziet belanden en in "lopende zaken" komt.


Ja, een verhoging van de pensioenleeftijd en een indexsprong zijn er al een paar van die dingen van de mannen die het eens gingen veranderen. Het enige dat veranderde was de bezetter van de posten :lol:

Haha, Schotland zou moeilijker dan bij ons terwijl er meer Schotten voor onafhankelijkheid zijn dan Vlamingen. Rare logica. Bovendien is UK al uit de EU gestapt en zal dezelfde EU minder hard zijn voor de arme Schotten die terug willen. Ik zie de Schotse onafhankelijk er ook nog niet direct komen maar als ik tussen hun en onze kaarten moet kiezen, dan weet ik het wel.

Wie zegt wat de Vlamingen willen? Daar bestaan onderzoeken en enquêtes over zoals oa onlangs De Stemming. Daaruit blijkt dat de wil voor een dergelijke onafhankelijkheid slechts bij een beperkte groep aanwezig is (rond de 10%). Als jij denkt dat 90% gaat laten betijen als 10% voor hen beslist dan twijfel ik opnieuw aan uw logica.

Politiek kan dingen beslissen maar je kan niet het omgekeerde gaan doen dan wat de meerderheid wil als die meerderheid dermate is. Er zijn voorbeelden genoeg van politici die dit probeerden maar hun einde was zelden glorieus maar wel zeer nabij. BDW is heus geen dwaas en heeft dat idee zelf al science fiction genoemd. Die man wil macht en gebruikt de 10% als basis om zijn macht op te bouwen. Het is niet dat de man het niet graag zou zien maar hij is te intelligent dat hij zijn eigen hachje niet gaat riskeren. Waarom ook? De man boert goed in hoe het nu is, verandering kan ook voor hem verslechtering zijn want iedereen weet welk wespennest er in deze partijen is. Zoals een boutade zegt, ze zijn nog het best in zichzelf splitsen keer en keer opnieuw. Zonder BDW was NVA al uit elkaar gespat en zodra iemand als Franken de teugels in handen krijgt is het paard rijp voor de slachtbank, die man krijgt werkelijk alles snel kapot door een ongelooflijk talent in ontalentvol zijn. DAT is de enige reden waarom BDW langer voorzitter is dan hijzelf ooit had durven denken. Hij is de mayonaise die de frieten bijeen houdt.

Een onafhankelijkheid komt neer op het einde van België en het land kapotmaken is dus niet overdreven maar eerder een juiste omschrijving. En niemand weet hoe het daarna gaat gaan en hoe snel er overeenstemming zal gevonden worden. Als we de geschiedenis bekijken dan belooft dat echter weinig goeds. Ik lees dat jij van mening bent dat Wallonië zijn eigen begrafenis met spoed zal organiseren, ik denk er anders over. Waarom zouden ze aan de stopzetting van transfers meewerken als ze ook aan de stopzetting van de stopzetting van transfers kunnen werken? Waarom zouden ze zichzelf dwingen om met hun "krakkemikkige kredietwaardigheid" te moeten dealen? Vreemd ook dat je daar ineens wel chaos ziet terwijl het gewoon business as usual is. Er is verdorie meer chaos in Antwerpen dan in Wallonië, of reken je de open drugsoorlog als entertainment :lol:

Een andere reden waarom uw plan niet zal werken is dat Vlaanderen dan zelf overeen moet komen over hoeveel ze aan Wallonië willen geven en zoals je zegt moet dat redelijk veel zijn. Nu flaminganten, en zeker overtuigden, kan je veel noemen maar redelijk staat... "redelijk" achteraan :lol: Ze zijn bij geen enkele staatshervorming betrokken geweest maar nu gaan ze wel een groot kado doen aan de Walen die ze zo graag zien (vertrekken), serieus blijven he.

We hebben onlangs, wel degelijk mijnen en uwen tijd dus, een mooi voorbeeld gezien van hoe iemand teveel vertrouwen kan krijgen en zichzelf politiek de vernieling in gaat rijden. De opstand bij het Capitol was eigenlijk het begin van het einde. Die mensen dachten dat ze deden wat ze moesten doen van hun grote leider maar in feite joegen ze een pak mensen weg. Je had ook daar de verkeerde analyse en voorspelling want vooraf lachte je de kansen van Sleepy Joe weg. De schone slaper klopte echter de onoverwinnelijke en haalde enkele staten van hem binnen. Dat is dan nog in een land waar de tweedeling veel verder is dan hier want je moet zoeken om Vlamingen en Walen te vinden die elkaar echt haten.

Dat hebben we gezien bij de eerste ernstige crisis hoeveel eenvoudiger het is geworden in Vlaanderen. Toegegeven je kan eenvoudiger creperen in een rusthuis tegen een hogere prijs. Er is gewoon veel meer te winnen bij echte vereenvoudiging door opnieuw de moed te hebben om eens achterom te kijken en te aanschouwen wat een kluwen we gemaakt hebben. Er is geen eenheid van commando omdat dat niet in ons uniek systeem past. Al de splitsingen hebben de Vlamingen niets opgeleverd. Ja, veel nieuwe rekeningen voor zaken die ze vroeger gratis kregen of reeds betaalden of reken je de afschaffing van de woonbonus als een verbetering? Of de verhoging van BTW op elektriciteit? Vlamingen betalen nu voor al die instituten, posten en overcomplexe wanorde die niet werkt. Laat ons behouden wat goed was, de splitsing van cultuur en onderwijs en eventueel nog enkele economische accenten maar al de rest terug federaal. DAT is pas revolutionair en iets dat men overal doet, 1 regering, 1 parlement en 1 post voor elke bevoegdheid. Met wat je daarmee uitspaart kan men de staatsschuld afbouwen ipv continu opbouwen zoals ook tijdens de show us the money regering gebeurde. Nu hoor ik weer stemmen over geld in een bodemloze put van een regionale luchthaven gooien. De splitsing van de regio's waarbij Limburg moet splitsen omdat het "in" is :bang: Vlaanderen heeft zichzelf lang wijsgemaakt dat wat ze zelf deden beter was maar in realiteit is het soms toch anders uitgedraaid. Het is vooral duurder geworden en soms zelfs slechter.

Vandaag staat er toevallig een artikel in DS net over dit thema van Marc Rynebeau, het heet de goede Vlaming is toch een Belg. Het is eigenlijk bijna perfect mijn visie op deze discussie. Er wordt verwezen naar onderzoek naar de verschillen tussen wat mensen denken en wat ze kiezen en dat dat vaak onlogisch is. Ook wordt er verwezen naar de basis voor onafhankelijkheid die er amper is. Hij is, net als BDW, geschiedkundige en baseert zich op recente cijfers. Het artikel is achter de betaalmuur maar alleen dit artikel alleen al is de prijs waard.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5996
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 611 keer
Uitgedeelde bedankjes: 221 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor iceke » 3 weken 6 dagen 5 uur geleden (26 Mei 2021, 23:44)

Dizzy schreef:We komen uiteindelijk overeen en vinden overeenstemming met wat mensen WEL willen, minder complexiteit, minder lagen, minder posten. Dat kan perfect met... federalisering, zoals andere landen dat doen dus. 1 regering, 1 parlement, 1 regelgeving voor het hele petieterige landje en vooral 1 keer de k/posten. Ik denk dat er veel meer Vlamingen te vinden zijn die deze hilarische constructie zouden willen afbreken dan er te vinden zijn die Walen haten. Laat ons beiden combineren en de Walen zullen zelfs helpen.

Lang geleden dat ik zo hard heb moeten lachen, natuurlijk willen die Walen geen federale regering, die willen gewoon den helft van den helft.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3248
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Bedankt: 263 keer
Uitgedeelde bedankjes: 80 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor petrol242 » 3 weken 6 dagen 4 uur geleden (27 Mei 2021, 00:50)

Ik lach eens goed met diegenen die denken het beter te gaan hebben als het boeltje gesplitst gaat worden. Denken die nu echt dat Jan Modaal er beter op gaat worden? De transfert tussen arbeid en kapitaal gaan dan plots weg vallen? We gaan allemaal een pak minder belastingen betalen?

Ik denk dat we ondertussen al wel gemerkt moeten hebben dat wat we zelf doen niet altijd beter is. Het debacle op energie, onze zorg en oh ja, dat onderwijs dat onder federale vlag bij de top van de wereld hoorde?
En dan spreken we nog niet van het hopeloos kluwen in de bevoegdheden. Dát is om te lachen.

Die Waal, die Brusselaar en die Vlaming, al die Belgen hebben dezelfde geplogenheden. Iedereen wil een dak boven zijn hoofd, wil het goed hebben voor zijn kinderen en wil een onbezorgde ouden dag.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5289
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor CCatalyst » 3 weken 6 dagen 4 uur geleden (27 Mei 2021, 01:03)

petrol242 schreef:Ik lach eens goed met diegenen die denken het beter te gaan hebben als het boeltje gesplitst gaat worden. Denken die nu echt dat Jan Modaal er beter op gaat worden? De transfert tussen arbeid en kapitaal gaan dan plots weg vallen? We gaan allemaal een pak minder belastingen betalen?


Neen. Je associeert telkens een onafhankelijkheid met een "revolutie," maar dat is een vergissing. Het is niet meer dan een evolutie. Niemand wil een revolutie, zeker niet in dit land waar men geen enkel probleem heeft met de hoge belastingen en het armen armer maken en rijken rijker, getuige het volledig gebrek aan protest. Er zal wel een belastingsverlaging komen als "zoethoudertje" voor mensen zoals jij, wat ook kan omdat er geen federale inkomsten meer nodig zullen zijn, maar daarna zullen de belastingen als vanouds weer beginnen verhogen, want dat is ook wat je wilt en verwacht.

Ik verwacht wel dat besturen eenvoudiger, efficiënter en goedkoper wordt met een bestuurslaag minder. Met 1 minister van gezondheid in plaats van 9. Iets waar de burger uiteindelijk ook voordeel van zal ondervinden. Wonderen verwacht niemand want het is geen revolutie, wel minder blokkering en minder vastzitten, een evolutie.

De zaken die je aanhaalt hebben trouwens altijd wel iets te maken met een teveel aan bestuurslagen, daarom nog niet uitsluitend.

petrol242 schreef:Iedereen wil een dak boven zijn hoofd, wil het goed hebben voor zijn kinderen en wil een onbezorgde ouden dag.


En dat blijft ook zo. Evenwel zal een splitsing de toekomst daarvan niet bepalen; het hangt af van processen die boven Vlaamse, federale en Europese hoofden gebeuren. Vergeet niet: we leven 100% op geleend geld van generaties ver en onder de schuldeiserbescherming van een grootmacht, en daar hangen altijd risico's aan vast. Een en ander lijkt op de laatste benen te beginnen lopen, niet in het minst de glorieperiode van die grootmacht. De gedoodverfde opvolger is veel minder bekommerd om ons.

Een bestuur in een land houdt het gemiddeld slechts 160 jaar vol voor het omvalt en de continuïteit doorbroken wordt (wereldoorlogen even buiten beschouwing gelaten). België zit al bijna aan 200 jaar, ver over de voorziene houdbaarheidsdatum. Toen om een noodzakelijke buffer te maken tussen Frankrijk en Nederland, vandaag delen die 2 zonder verpinken hun nationale luchtvaartmaatschappijen. In Europa zijn enkel het bestuur in het VK, Finland, Noorwegen en Nederland nog ouder.
Laatst gewijzigd door CCatalyst op 27 Mei 2021, 01:39, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5996
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 611 keer
Uitgedeelde bedankjes: 221 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor iceke » 3 weken 6 dagen 3 uur geleden (27 Mei 2021, 01:22)

petrol242 schreef:.

Die Waal, die Brusselaar en die Vlaming, al die Belgen hebben dezelfde geplogenheden. Iedereen wil een dak boven zijn hoofd, wil het goed hebben voor zijn kinderen en wil een onbezorgde ouden dag.

Nee, da's te simpel...moest het zo makkelijk zijn was er geen probleem, toch ?

dragonflo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 672
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor dragonflo » 3 weken 6 dagen 3 uur geleden (27 Mei 2021, 01:37)

Het is off topic, maar bij onafhankelijk vlaanderen gaan de vaste kosten ineens moeten gedeeld worden onder een veel kleiner aantal mensen.
Ook gaat de EU, vlaanderen niet toe laten en zal je de situaties zoals in de UK krijgen. Bovendien mag je wel naar de pijpen dansen van de EU. Je zal heel veel wetten moeten overnemen omdat je anders niet voldoet aan de standaarden en eisen van de EU. Als je dat niet doet kan je geen handel drijven met EU landen. Terwijl je totaal geen inspraak meer hebt in de wetten die je moet volgen.

Mocht het ooit zo ver zijn dan moeten de geld transfers naar Limburg en west-Vlaanderen ook stoppen, de profiteurs.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5289
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor CCatalyst » 3 weken 6 dagen 3 uur geleden (27 Mei 2021, 01:52)

dragonflo schreef:Het is off topic, maar bij onafhankelijk vlaanderen gaan de vaste kosten ineens moeten gedeeld worden onder een veel kleiner aantal mensen.


Nochtans is dat nu al zo. Heel veel zaken zijn al geregionaliseerd, je betaalt nu voor Vlaamse departementen die vroeger federaal waren. Dat heeft nooit tot belastingsverhogingen geleid, de kost ging gewoon van de federale factuur af en kwam bij de Vlaamse factuur, door rationaliseren en een afname van de dossierlast werd de bijdrage niet hoger.

dragonflo schreef:Ook gaat de EU, vlaanderen niet toe laten en zal je de situaties zoals in de UK krijgen.


Daar zit ik niet mee in. De EU heeft niets te winnen met nog een blinde vlek in haar economisch hart. Je kan niet vergelijken met Schotland of Catalonië, daar gaat het over afscheuringen van kleine regio's in een "groot" land, waarbij de regio telkens minder economische macht heeft dan de totaliteit van de rest van het land. Hier gaat het over het grootste economisch gedeelte van het land, waarvan de invloed in Europa veel groter is dan Schotland of Catalonië. Bovendien zijn we ook een logistieke draaischijf voor de ganse EU en zou de EU veel economisch aanzien verliezen als daar plots douanecontroles zouden komen. Ik zie vooral heel veel FUD die voor niets nodig is. Het is geen revolutie, slechts een evolutie, het sluitstuik van een proces dat al jaren bezig is.

dragonflo schreef:Bovendien mag je wel naar de pijpen dansen van de EU. Je zal heel veel wetten moeten overnemen omdat je anders niet voldoet aan de standaarden en eisen van de EU.


Ik zie het probleem niet, we doen dat nu al. Nogmaals: het is geen revolutie, slechts een kleine evolutie. De wetgeving van België, op de grondwet en communautaire wetten na, worden meteen integraal overgenomen, alleen lees je "Vlaanderen" waar er België staat.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4869
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 529 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 479 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor Joe de Mannen » 3 weken 5 dagen 21 uur geleden (27 Mei 2021, 07:57)

Het is hier precies de belgische politiek: er is een serieus probleem, in plaats van het op te lossen vervalt de discussie in communautair gekibbel... :bang:

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2593
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: De zaak Jürgen Conings

Berichtdoor 1207 » 3 weken 5 dagen 20 uur geleden (27 Mei 2021, 08:12)

Joe de Mannen schreef:Het is hier precies de belgische politiek: er is een serieus probleem, in plaats van het op te lossen vervalt de discussie in communautair gekibbel... :bang:
J.


dat is belgie hé

soit, na corona weet echt iedereen dat ons land niet meer werkt, nu nog de vraag hoe je het wil en kunt reorganiseren
je hebt pad a, je hebt pad b maar eender welk pad je kiest, er moet eensgezindheid zijn (paar keer 2/3e meerderheid) en dat haal je NOOIT in ons landje

Van 7,8,9 ministers naar ene gaan klinkt leuk en si logisch maar dat betekent dat je 8 postjespakkers hun postje moet afpakken. dat gaan die mannen + hun partijen niet tof vinden.

neen, ik zie het niet

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4869
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 529 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 479 keer

RE: Splitsing van het land - discussie

Berichtdoor Joe de Mannen » 3 weken 5 dagen 20 uur geleden (27 Mei 2021, 08:31)

Er zijn natuurlijk 'bepaalde partijen' die het, zelfs tijdens een levensbedreigende pandemie, belangrijker vinden om de boel zodanig te blokkeren om hun 'gelijk' te halen, dan om mee te werken aan een oplossing.
En als er dan in 'hun' stad een problem opduikt, is het plots "gedeelde verantwoordelijkheid", yeah right.

maar soit, ondertussen loopt die kerel nog steeds rond, of niet meer natuurlijk.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 11069
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 759 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 400 keer

RE: Splitsing van het land - discussie

Berichtdoor heist_175 » 3 weken 5 dagen 20 uur geleden (27 Mei 2021, 08:51)

CCatalyst schreef:Ik verwacht wel dat besturen eenvoudiger, efficiënter en goedkoper wordt met een bestuurslaag minder. Met 1 minister van gezondheid in plaats van 9. Iets waar de burger uiteindelijk ook voordeel van zal ondervinden. Wonderen verwacht niemand want het is geen revolutie, wel minder blokkering en minder vastzitten, een evolutie.

Je verwacht dat op basis van uw wensen, niet op basis van wat je nu al ziet. Ook de Vlaamse bevoegdheden worden compleet verkwanseld, ook de bevoegdheden waar het federale systeem al heel lang weinig of niets over te zeggen heeft:
- onderwijs: PISA + PIRLS
- energie: hoeveel debacles had je daar graag gehad, beginnende met de zonnepanelen, de al dan niet terugdraaiende teller en dan hebben we het nog niet gehad over het "capaciteitstarief".
- mobiliteit: filedruk, DeLijn, ...
- milieu: waterhuishouding en -beheer, fijnstof, stikstof, ...

@revolutie/evolutie
Ook hier neem je uw dromen voor waarheid. Een land als België splitsen, of een regio als Vlaanderen afscheuren zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Ik ben niet van plan al wat wij Vlamingen opgebouwd hebben door een bende wako's te laten vernietigen:
- diploma's zijn maar geldig omdat er een EU-stempel op staat, als we niet meer in de EU zitten, zijn die diploma's waardeloos.
- luchtvaart
- milieu
- isotopen
- bancaire systemen (SWIFT, STET, ...)
- ...
kortom, het ganse Brexitlijstje.
En in de UK hadden ze al instellingen, in Vlaanderen hebben we bijna niets (centrale bank, leger, sociale zekerheid, toezichtsorganen, ...). Al die zaken uit de grond stampen is jààren werk. Dat regel je niet op een weekendje na de verkiezingen. Met een neofiet (VB) als partner.

En denk je dat de EU happig is om Vlaanderen te erkennen, als afgescheurde regio? Zowat elk land gaat tegenstemmen, om de eigen separatistische maniacs niet aan te moedigen:
- Duitsland: Beieren
- Nederland: Friesland
- Frankrijk: Basken
- Spanje: Catalonië & Basken
- Italië: Noord-Italië zou maar wat graag zonder het zuiden verder doen
- ...
Dus wie zijn dan de partners die Het Nieuwe Vlaanderen gaan erkennen? Die kwiet die zich verstopt in Waterloo en vandaaruit denkt een regio te kunnen besturen? Goed gezelschap :lol: .

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2593
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

RE: Splitsing van het land - discussie

Berichtdoor 1207 » 3 weken 5 dagen 19 uur geleden (27 Mei 2021, 09:21)

fascinerend is wel dat bij elke splitsingsdiscussie me ner bij voorbaat van uit gaat dat wallonie gewoon alle rechten vh oude belgie overneemt en Vlaanderen plots de nieuweling is.
alsof Wallonie niets te verliezen heeft en heel Europa blind zal aanvaarden dat Brussel gewoon de Europese hoofdstad blijft ,dat plots in een land ligt dat niet tot de Eu behoort

waarom niet omgedraaid? Vlaanderen behoudt de rechten van Belgie en wallonie wordt nieuwkomer? economisch vele interessanter voor de Eu zou ik denken.

los daarvan
Vlaanderen maakt er inderdaad al jaren een knoeiboel van, op elke denkbaar vlak en inclusief alle ziektes vh oude belgie.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4709
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Splitsing van het land - discussie

Berichtdoor NuKeM » 3 weken 5 dagen 19 uur geleden (27 Mei 2021, 09:30)

Hier komen berichten die ontsprongen zijn in de topic "De zaak Jürgen Conings".

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 11069
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 759 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 400 keer

RE: Splitsing van het land - discussie

Berichtdoor heist_175 » 3 weken 5 dagen 19 uur geleden (27 Mei 2021, 09:35)

1207 schreef:fascinerend is wel dat bij elke splitsingsdiscussie me ner bij voorbaat van uit gaat dat wallonie gewoon alle rechten vh oude belgie overneemt en Vlaanderen plots de nieuweling is.

Dus je wilt u afscheuren, maar wel onder de noemer België voort blijven doen. :angel:
Dan is het al geen afscheuren, maar wel buiten stampen. En wie/wat ga je dan buiten stampen? Iedereen behalve Vlaanderen? Toch een afscheuring dus :lol: .


Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast