Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 544
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor Pengu » 23 Sep 2020, 02:53

Inderdaad, heel erg griezelige vaststelling wat betreft het egoïsme in onze maatschappij. Ook als je de reacties hoorde van studenten die ze interviewden in de Overpoort te Gent, gewoon weg tenenkrommend. Complete domheid of wat is dat?

En dat die contacttracing en het registreren wat betreft bezoekers van een café of restaurant. Men moeder vertelde me dat ze de QR-codes had gescand toen ze twee horecazaken bezocht in De Haan. Blijkbaar kwam je via die QR-code uit op een website waar je je gegevens moest invullen. Mijn moeder dacht dat het scannen van die code voldoende was en heeft bijgevolg gewoon die codes gescand via een algemense "scan-app". Hoeveel mensen zouden er zo wel niet zijn? Dat hele registratiegedoe is één grote farce. Ik vind het beter geregeld in ketens zoals Quick waarbij je je persoonlijke QR-code moet inscannen voordat je je eten besteld en je automatisch wordt geregistreerd.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5449
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor iceke » 23 Sep 2020, 07:29

petrol242 schreef: Alsof het ene leven meer waard is dan het andere.

Natuurlijk is het ene leven meer waard dan het andere, daar is onze hele maatschappij op gebaseerd.
En hoe lager op die ladder hoe moeilijker het is om naar boven te klimmen.
Waarom werk jij je een hele week in het zweet ? Ik hoop dat dat is om een beter leven te hebben (of je kinderen een beter leven te geven)

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9337
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 682 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 375 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor heist_175 » 23 Sep 2020, 07:48

Ik zie toch elke dag méér opnames voor Covid19
https://datastudio.google.com/embed/rep ... page/uTSKB
01/09/2020: 226 in ziekenhuis
22/09/2020: 505 in ziekenhuis

01/09/2020: 24 new cases
22/09/2020: 69 new cases

@scholen sluiten
Er zijn UB'ers die - om een onbekende reden - zo snel mogelijk alle scholen toe willen, waar ik me telkens opnieuw tegen verzette.
Vandaag zijn er cijfers van de KULeuven bekend, waarin ze het effect van de lockdown na hebben gegaan:

Leerlingen lopen gemiddeld halfjaar leerachterstand op - https://www.standaard.be/cnt/dmf20200922_97712797
Volgens een analyse van de KU Leuven bedraagt de leerachterstand door de coronacrisis voor kinderen die nu in het eerste middelbaar zitten, gemiddeld een half schooljaar.

De resultaten zijn slechter dan verwacht, en het gaat dan nog om een ‘conservatieve inschatting’ van de leerverliezen voor álle Vlaamse leerlingen.

en ook
Het gevolg is dat het katholiek onderwijs nu signalen krijgt van leerkrachten die met de handen in het haar zitten. ‘Leerkrachten in het eerste leerjaar ondervinden bijvoorbeeld dat hun leerlingen minder voorbereidend lezen hebben gekregen in de derde kleuterklas’, zegt Machteld Verhelst, pedagogisch directeur van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. ‘Hun leerkrachten moeten nu stukken van het kleuteronderwijs bijwerken.’


En voor zij die niet geloven dat we als maatschappij zwaar gaan betalen voor die achterstand:
De gevolgen zijn niet min. ‘Eerder onderzoek toonde aan dat een leerverlies van een halfjaar overeenkomt met een individueel loonverlies van 2,6 procent, en met 0,86 procent minder kans op een job’, zegt De Witte. ‘Als je die individuele klappen samentelt, kun je een welvaartsverlies krijgen van wel 15 procent.’


Best nog eens nadenken voor we scholen willen sluiten dus
Of dat allemaal genoeg is, moet nog blijken. Te meer omdat corona de wereld nog niet uit is. ‘Voor we onze scholen nog eens sluiten of naar code oranje gaan, houden we deze analyse best voor ogen. Dat doe je niet ongestraft’, zegt Boeve.


Ofwel treden we vandaag op tegen uitwassen die onder controle te krijgen zijn (studenten, horeca, toerisme) wat een korte pijn zal zijn, ofwel modderen we maar wat aan mat de pijn héél lang zal rekken.

R2D2
Premium Member
Premium Member
Berichten: 684
Lid geworden op: 20 Aug 2015
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor R2D2 » 23 Sep 2020, 08:08

Pengu schreef:Dat hele registratiegedoe is één grote farce.


Onlangs raakte bekend dat die horeca-registratie nog in geen enkel geval gebruikt werd voor tracing. Dus men heeft het niet nodig, men neemt de moeite niet of de gegevens zijn wellicht ronduit onbruikbaar en/of onbetrouwbaar.

Bovendien, afgelopen weekend op verschillende plaatsen gemerkt dat de registratie alles behalve contactless gebeurde doordag elke registrant dezelfde balpen gebruikten. Oa bij een openluchtevenment waar een lange wachtrij bij de inkom zich registreerde en die balpan dus continu in gebruik was. (ja er stond een alcohol gel, maar die bleef ongebruikt).

Zoals bij zoveel maatregelen:
- de remedie blijkt erger dan de kwaal
- hoewel iedereen ziet dat het zinloos is wordt er niet geëvalueerd en houdt men vast aan de maatregel omdat er zo de schijn is dat er iets gebeurt en dat de mensen zich gerust voelen. (ik voel me alvast niet gerust).

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3666
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 23 Sep 2020, 08:29

heist_175 schreef:Ik zie toch elke dag méér opnames voor Covid19


Wel, men zou zich dus voortaan gaan baseren daarop, maar ik veronderstel dat het cijfer voor "oranje" wel redelijk wat hoger gaat liggen dan momenteel het geval is. Mijn enige zorg is dat, als het exponentieel gaat, en je neemt pas maatregelen op oranje, de maatregelen nog onvoldoende op tijd uitwerking gaan hebben.

heist_175 schreef:Er zijn UB'ers die - om een onbekende reden - zo snel mogelijk alle scholen toe willen, waar ik me telkens opnieuw tegen verzette.


Om onbekende reden is niet waar. Dat weet je goed genoeg. Om het in de verse woorden van decaan Devroey te zeggen: de scholen en de sportclubs zijn de motor van de besmettingen, dat zijn wij en onze collega's in onze praktijken. De post-1 september grafieken overal in de EU zeggen eigenlijk genoeg.

heist_175 schreef:Vandaag zijn er cijfers van de KULeuven bekend, waarin ze het effect van de lockdown na hebben gegaan


Maar een halfjaar leerachterstand maak je niet zomaar goed. Het zal bovendien cumulatief zijn, want als de basis van het huis niet stevig is, kan je ook geen verdiepingen bouwen. Zou het dan niet beter zijn om bijvoorbeeld dit jaar verder af te zien van nieuwe leerstof en de gemiste leerstof van vorig jaar aan te leren? Je hebt dan nog bijna een gans schooljaar voor de leerstof van een halfjaar, maar uiteraard zou het daarbij dan ook de bedoeling zijn dat leerlingen enkel part-time naar school komen om de social distancing te hanteren.

Dat zou natuurlijk impliceren dat de kinderen meer thuis zijn, dus als leerachterstand ook weer iets iets dat we bovenhalen als het ons goed uitkomt, maar geen reden mag zijn voor iets dat ons niet zo goed uitkomt, laat het dan ook maar meteen weten.

heist_175 schreef:Ofwel treden we vandaag op tegen uitwassen die onder controle te krijgen zijn (studenten, horeca, toerisme) wat een korte pijn zal zijn, ofwel modderen we maar wat aan mat de pijn héél lang zal rekken.


Er is hiervoor geen draagvlak. De tweede verblijvers maken hun koffers voor vrijdag. Het Gentse uitgaansleven ziet een oplossing vooral in het voorzien van meer feestruimtes ipv minder.

Het zal aanmodderen zijn, en de maatregelen zoveel mogelijk versoepelen wanneer het kan. Verstrengen doen we niet meer.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5449
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor iceke » 23 Sep 2020, 08:49

Natuurlijk gaan we nog verstrengen, maar doe dat op de momenten dat het nodig is.(Met de griep piek dus)
Naarmate dat de dagen korter worden gaan we meer ziekenhuis opnames zien & tijdens de griep piek gaan we terug een explosie krijgen. Daar mag je 100% zeker van zijn, waar je 99% zeker mag van zijn is dat in de maanden daartussen het vooral angst & sensatieberichtgeving is die heerst, niet zozeer het virus.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3666
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 23 Sep 2020, 09:09

iceke schreef:Natuurlijk gaan we nog verstrengen, maar doe dat op de momenten dat het nodig is.(Met de griep piek dus)


Voor de griep moet je toch niet verstrengen? Er is al een vaccin. En vorige jaren hebben we daar nooit iets voor gedaan.

Trouwens, als de mondmaskerplicht blijft en iedereen overal sanitizers blijft gebruiken zetten we ons al in stelling voor een bijzonder mild griepseizoen dit jaar, al zullen de jonge kinderen het wel nog overal kunnen gaan ronddragen natuurlijk. Tenzij het griepvirus zelf dit jaar veel "erger" uitpakt dan andere jaren, niet zozeer in besmettelijkheid, maar wel in dodelijkheid. Iets wat 2020 natuurlijk nog wel uit haar hoed zou kunnen toveren.

Verstrengen moet dan misschien enkel nog als de ziekenhuizen het niet meer zouden aankunnen.

quovadis
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor quovadis » 23 Sep 2020, 09:16

CCatalyst schreef:
Maar een halfjaar leerachterstand maak je niet zomaar goed. Het zal bovendien cumulatief zijn, want als de basis van het huis niet stevig is, kan je ook geen verdiepingen bouwen. Zou het dan niet beter zijn om bijvoorbeeld dit jaar verder af te zien van nieuwe leerstof en de gemiste leerstof van vorig jaar aan te leren? Je hebt dan nog bijna een gans schooljaar voor de leerstof van een halfjaar, maar uiteraard zou het daarbij dan ook de bedoeling zijn dat leerlingen enkel part-time naar school komen om de social distancing te hanteren.

Dat zou natuurlijk impliceren dat de kinderen meer thuis zijn, dus als leerachterstand ook weer iets iets dat we bovenhalen als het ons goed uitkomt, maar geen reden mag zijn voor iets dat ons niet zo goed uitkomt, laat het dan ook maar meteen weten.

En wat doe je met mensen die moeten gaan werken, wat doe je met die kinderen? Niet iedere ouder heeft de mogelijkheid om van thuis uit te werken. Niet iedere ouder heeft alle faciliteiten om zijn kind thuis onderwijs te geven. Wat doe je met hoogbegaafde kinderen die wel vlot mee zijn maar die wel ondersteuning nodig hebben voor nieuwe zaken? enzoverder.

Het is gewoon niet realistisch om de scholen te sluiten en de kinderen opnieuw met de nodige achterstand op zowel school, sociaal vlak op te zadelen

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3666
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 23 Sep 2020, 09:35

quovadis schreef:En wat doe je met mensen die moeten gaan werken, wat doe je met die kinderen?


Welja, dat is eigenlijk wat ik wilde aantonen. Leerachterstand zie je ofwel als een probleem dat opgelost moet worden, ofwel als een gemakkelijk argument om de scholen open te laten. Niet beide tegelijk.

Een echte aanpak van dit probleem vereist dat je de stof gaat inhalen en stopt met stof te geven die gebaseerd is op zaken die niet aangeleerd zijn. Dat doe je met social distancing, zodat er weer geen sluitingen en zieke leerkrachten in de weg komen en het probleem ook écht weggewerkt kan worden dit jaar. Dat vereist part-time leerlingen.

Wie het als gemakkelijk argument beschouwt wil al niet horen van "part-time" want dat zou de leerachterstand zogezegd nog erger maken. Ze menen dat de leerkrachten het nu allemaal maar moeten oplossen, alsof deze situatie hun schuld is. Ze ontkennen de realiteit dat je een halfjaar achterstand niet kan goedmaken als je daar niet specifiek tijd voor wil (of kan) voorzien.

Er wordt vandaag dus alleen maar verder nieuwe stof gegeven op een zwak fundament, met leerkrachten die meer en meer apathisch worden voor hun leerlingen die er niets meer van bakken, en de norm voor een A-attest elk jaar lager leggen. De leerachterstand neemt zo enkel nog maar toe. Maar dat is tenminste niet ons eigen probleem. Dat is een probleem voor de maatschappij en onze economie die zo afhankelijk is van kennis.

We liggen dus niet écht wakker over die leerachterstand, en we verwachten ook niet dat het opgelost wordt, en al zeker niet met een specifiek plan. Als de scholen maar full-time openblijven, zodat we ons leven niet moeten aanpassen.

quovadis
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor quovadis » 23 Sep 2020, 10:10

Leerkrachten die apathisch worden voor hun leerlingen? Alle leraars die ik ken (die zowel les geven aan mijn kinderen als mensen uit de vriendenkring) zijn alles behalve apathisch integendeel zelf ze smijten zich nog meer dan anders om alles proberen recht te trekken.

Hetgeen jij voorstelt is iedereen nog meer achterstand laten oplopen. En nee dat is niet het probleem van alleen de leraar, het is een probleem die is ontstaan door de scholen te sluiten, wat je opnieuw wilt doen. Alles laten herhalen van vorig jaar en bij laten spijkeren door de huidige juf gaat ook niet want die zijn niet altijd gekwalificeerd daarvoor vb kleuterleraar is niet hetzelfde als in het lageronderwijs les geven, net zoals bij het secundair. En wat doe je met kinderen die wel met alles meezijn, die ook alles laten herhalen en niets nieuws bijbrengen? Je hebt er die nu al klagen dat het te traag gaat en dat ze schoolmoe zijn, jij gaat dit enkel versterken.


Maar je hebt nog steeds niet geantwoord op mijn vraag wat je doet met de kinderen waarvan de ouders niet kunnen thuiswerken of die niet de nodige middelen hebben om thuisonderwijs te volgen?

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3666
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 23 Sep 2020, 12:26

quovadis schreef:Hetgeen jij voorstelt is iedereen nog meer achterstand laten oplopen. En nee dat is niet het probleem van alleen de leraar, het is een probleem die is ontstaan door de scholen te sluiten, wat je opnieuw wilt doen.


Wie het als gemakkelijk argument beschouwt wil al niet horen van "part-time" want dat zou de leerachterstand zogezegd nog erger maken... De rest lees je hierboven.

Wat jij voorstelt is dat we het zo laten, zodat we geen aanpassingen moeten maken in ons leven. De toekomstige maatschappij en economie zal het wel oplossen wanneer ze afstuderen en zoeken naar een job in onze kenniseconomie. Dat is inderdaad de manier waarop we vandaag de meeste problemen aanpakken: we lossen ze niet op, we schuiven ze door naar een ander.

Maar vergeet niet dat kennis onze enige grondstof is. We besparen daar helaas al een tijdje op. Jij pleit om nog meer te besparen. Ooit zal het teveel zijn met die besparingen. Hopelijk niet te vroeg zodat deze jongeren nog een job kunnen vinden om het pensioen te betalen van zij die het te veel moeite vonden om hun leerachterstand aan te pakken.

quovadis schreef:Alles laten herhalen van vorig jaar en bij laten spijkeren door de huidige juf gaat ook niet want die zijn niet altijd gekwalificeerd daarvoor vb kleuterleraar is niet hetzelfde als in het lageronderwijs les geven, net zoals bij het secundair.


Dat is nochtans wel wat nu gebeurt. Leerkrachten geven leerstof waarvoor ze niet gekwalificeerd zijn. Ten koste van leerstof waar ze wel gekwalificeerd voor zijn die dan op een drafje moet gegeven worden, om volgend jaar weer net hetzelfde voor te hebben. Hoezo zou de leerachterstand dan niet nog verder oplopen. Hoezo zouden leerkrachten dan niet nog sneller uitgeblust raken en er niets meer om geven.

quovadis schreef:En wat doe je met kinderen die wel met alles meezijn, die ook alles laten herhalen en niets nieuws bijbrengen?


Hetzelfde wat we altijd gedaan hebben met onze leerlingen die van nature sterk intelligent of hoogbegaafd zijn? De maaiveldcultuur in ons onderwijs lost dat wel op.

quovadis schreef:Maar je hebt nog steeds niet geantwoord op mijn vraag wat je doet met de kinderen waarvan de ouders niet kunnen thuiswerken of die niet de nodige middelen hebben om thuisonderwijs te volgen?


"waarvan de ouders niet kunnen thuiswerken" => Hetzelfde als eerder dit jaar? Nu, dat is een situatie en job waar je voor gekozen hebt. Iedereen moet inspanningen of aanpassingen maken. Het is dan ook een crisis, en de tijd dat het niet aanvoelt als een crisis is nu stilaan voorbij.

Het is wel makkelijk om te zeggen: wat ga jij doen zodat ik mijn gekozen situatie kan behouden? Het antwoord daarop is: wat zijn de inspanningen die jij gaat doen om je gekozen situatie te behouden? Flexibiliteit wordt van iedereen verwacht tot deze crisis over is, zowel van werknemer als werkgever. De overheid kan en zal niet blijven pamperen ten nadele van de staatsschuld zodat iedereen maar kan doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is, het stopt ergens eens.

Wat "niet de nodige middelen" betreft, het spreekt voor zich dat het departement van onderwijs hier moet tussenkomen met cheques voor Switch of wat dan ook, en er is al de "social rate" van de internetproviders. Goed voor de lokale economie, en dan vervult het ook eindelijk de basisvereiste dat elke leerling een laptop heeft.

quovadis
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor quovadis » 23 Sep 2020, 13:24

allez weer een post waar je nergens een oplossing biedt.

Keuze van job? Niet iedereen heeft de luxe van een 20-tal jobaanbiedingen te hebben. Sommigen mensen werken nu eenmaal in een fabriek aan de band, sommige mensen werken nu eenmaal in een winkel. Dus volgens u moeten al die mensen maar hun job opzeggen omdat jij de scholen wil sluiten? Al de problemen die jij schetst komen er omdat jij de scholen wil sluiten. Wel dan moet je ook oplossingen aanbieden aan mensen die hierdoor in de problemen geraken. Ondertussen wil je ook nog eens extra geld uitgeven die er al niet is.

Even ter info: September is altijd de maand dat alles van vorig jaar wordt herhaald. Dus op dit moment is het logisch dat er nog leerstof van vorig jaar wordt gegeven en verwerkt. Jij wil alle kinderen een gans jaar laten stilstaan in het ontwikkeling door opnieuw scholen te sluiten terwijl je net wil aangeven dat kennis belangrijk is.

Waar wil ik ergens besparen?
En ivm de hoogbegaafde leerlingen. Het loopt nu al niet altijd even goed met die leerlingen, met uw idee om de scholen te sluiten of parttime of welk onrealistisch idee ook, zal je deze kinderen nog sneller verliezen terwijl zij superbelangrijk zijn in onze Kennis economie. Je gaat ze nog meer afstompen


Ik zou zeggen: Kom eens uit uw ivoren toren en ga eens meekijken bij gezinnen die het al niet makkelijk in de huidige samenleving. Ga eens kijken bij gezinnen waarvan beide ouders in een fabriek werken en dus geen opvang hebben overdag. Ga eens kijken bij de anderstalige gezinnen die je nog rapper zult verliezen door ze af te sluiten. Ga eens bij gezinnen waar er kinderen zijn met allerhande met leerstoornissen,...

phil48
Premium Member
Premium Member
Berichten: 628
Lid geworden op: 30 Mei 2012
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor phil48 » 23 Sep 2020, 14:19

Vanaf vrijdag is het niet langer verboden, maar enkel nog ‘strikt afgeraden’ om naar rode zones in het buitenland te trekken. Bij veel fanatieke vakantiegangers en tweedeverblijvers met een eigen stulpje in Spanje staat de bagage al klaar.

En dan maar klagen dat we de risicogroep (70 plussers) moeten beschermen, desnoods door de scholen te sluiten. Maar zij willen wel gewoon hun normale leventje blijven leiden, net zoals voordien. Door bijvoorbeeld naar de rode zones Frankrijk of Spanje te trekken. Knap egoïstisch. En dan maar kankeren op de jongeren, die zich onverantwoordelijk gedragen.

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor DarkV » 23 Sep 2020, 15:01

phil48 schreef:Vanaf vrijdag is het niet langer verboden, maar enkel nog ‘strikt afgeraden’ om naar rode zones in het buitenland te trekken.


Ik vraag me wel af welke impact dit gaat hebben op annulatie regelingen... er is voor de touroperator namelijk geen reden meer om de reis te annuleren (zodat je zelf moet opdraaien voor de annulatie indien je toch niet wil).

phil48 schreef:En dan maar klagen dat we de risicogroep (70 plussers) moeten beschermen, desnoods door de scholen te sluiten. Maar zij willen wel gewoon hun normale leventje blijven leiden, net zoals voordien.


70 plussers die in Frankrijk of Spanje op hun tweede verblijf zitten doen dit meestal onder dezelfde omstandigheden dan thuis (beperking contacten) en hebben dus een laag risico profiel. Ik vrees dat je dit niet kan zeggen van de jeugd die naar zuiderse oorden (of gewoon de Overpoort) trekt om daar massaal te gaan feesten.

Het probleem heeft dus niets te maken met op verlof gaan... maar alles met wat je eruit steekt.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9337
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 682 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 375 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor heist_175 » 23 Sep 2020, 15:08

CCatalyst schreef:
heist_175 schreef:Er zijn UB'ers die - om een onbekende reden - zo snel mogelijk alle scholen toe willen, waar ik me telkens opnieuw tegen verzette.

Om onbekende reden is niet waar. Dat weet je goed genoeg. Om het in de verse woorden van decaan Devroey te zeggen: de scholen en de sportclubs zijn de motor van de besmettingen, dat zijn wij en onze collega's in onze praktijken. De post-1 september grafieken overal in de EU zeggen eigenlijk genoeg.

Ware het niet dat niet alle scholen tegelijk (op 1/9) open gegaan zijn.

heist_175 schreef:Vandaag zijn er cijfers van de KULeuven bekend, waarin ze het effect van de lockdown na hebben gegaan

Maar een halfjaar leerachterstand maak je niet zomaar goed. Het zal bovendien cumulatief zijn, want als de basis van het huis niet stevig is, kan je ook geen verdiepingen bouwen. Zou het dan niet beter zijn om bijvoorbeeld dit jaar verder af te zien van nieuwe leerstof en de gemiste leerstof van vorig jaar aan te leren? Je hebt dan nog bijna een gans schooljaar voor de leerstof van een halfjaar, maar uiteraard zou het daarbij dan ook de bedoeling zijn dat leerlingen enkel part-time naar school komen om de social distancing te hanteren.

Dat zou natuurlijk impliceren dat de kinderen meer thuis zijn, dus als leerachterstand ook weer iets iets dat we bovenhalen als het ons goed uitkomt, maar geen reden mag zijn voor iets dat ons niet zo goed uitkomt, laat het dan ook maar meteen weten.

Ik snap uw punt niet van "dat het niet zo goed uitkomt".
De lockdown heeft tot een gigantische leerachterstand geleid, lijkt me niet wenselijk noch voor herhaling vatbaar. De impact op de personen én de economie zijn voor veel langere tijd dan de economische crisis als gevolg van corona.

CCatalyst schreef:
quovadis schreef:En wat doe je met mensen die moeten gaan werken, wat doe je met die kinderen?

Welja, dat is eigenlijk wat ik wilde aantonen. Leerachterstand zie je ofwel als een probleem dat opgelost moet worden, ofwel als een gemakkelijk argument om de scholen open te laten. Niet beide tegelijk.

Met scholen te sluiten ga je de leerachterstand alvast doodleuk vergroten en elk initiatief om het te verkleinen meteen onmogelijk maken.

CCatalyst schreef:We liggen dus niet écht wakker over die leerachterstand, en we verwachten ook niet dat het opgelost wordt, en al zeker niet met een specifiek plan. Als de scholen maar full-time openblijven, zodat we ons leven niet moeten aanpassen.

Jij duidelijk niet, de scholen kunnen - voor u - niet snel genoeg toe. Als je onderwijs iet of wat serieus neemt, als opleiding, opvoeding en/of sociale educatie, moet je concluderen dat de scholen NIET toe mogen. Niet zozeer voor de ouders, wel voor de kinderen.

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1044
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 96 keer
Uitgedeelde bedankjes: 175 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor koenraaddeconinck » 23 Sep 2020, 16:37

Wat Wilmes aankondigt vandaag is wat mij betreft, "du-jamais-vu" en qua niveau "het laagste van het laagste".

Alleen mogelijk in dit apenland: corona-maatregelen worden versoepeld terwijl België rood kleurt. Totaal sprakeloos, aan de grond genageld, etc.
Besmettingen nemen toe, WZC beginnen opnieuw in de problemen te geraken, ziekenhuisopnames gaan geleidelijk opnieuw de hoogte in. In het ziekenhuis waar ik werk, is opnieuw een cohorte afdeling geopend en worden draaiboeken die ook bij de vorige golf gebruikt zijn, terug van onder het stof gehaald.

De regering doet beroep op gezond verstand van de bevolking. Opnieuw: maandag is nog eens gebleken in Gent hoe dit telkens opnieuw faalt.

De enige waarheid en conclusie voor mij is dat Belgiê kiest voor groepsimmuniteit. Alleen, de politici hebben niet het lef om dit as such te benoemen.

Laat ons hopen dat er vlug nieuwe verkiezingen komen zeker en dat we nog eens de kans krijgen om te kiezen voor een drastische ommezwaai.

Zoals een journalist in Het Nieuwsblad oppert: op naar een volgende lockdown ?


Edit: cf. de site van Het Nieuwsblad

dirk_devroey
@dokter_devroey
Heb ik een deel van de #veiligheidsraad gemist? België kleurt vandaag rood maar beleid kondigt alleen versoepelingen aan en legt verantwoordelijkheid bij de burger.

“Belgisch coronabeleid bestaat niet”
Ook econoom en opiniemaker Geert Noels is niet mals voor de afgelopen persconferentie. “Geniaal: een referentiecijfer van 5 in plaats van een bubbel van 5. Je hoort het gejuich van Leuven tot Gent. Het Belgische Covid19-beleid bestaat niet. Het is aanmodderen tot het grondig fout loopt, en dan lockdown met alle pijn vandien”, schrijft hij.

Zoals het past in het land van het surrealisme worden regels versoepeld wanneer Corona epidemie exponentieel toeneemt”, aldus econoom Paul De Grauwe.


Dit is echt het einde. Hooooooooooooooopppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllooooooooooooooooooooooooooos

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor DarkV » 23 Sep 2020, 16:45

koenraaddeconinck schreef:De enige waarheid en conclusie voor mij is dat Belgiê kiest voor groepsimmuniteit.


Als je na 6 maanden al terug besmet kan worden dan kom je niet ver met groepsimmuniteit.

Wat is trouwens het hoogste percentage reeds ergens ter wereld ?

Nu ja de cijfers gaan wel terug omlaag gaan... we testen mensen uit een orange zone namelijk niet meer :?

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3666
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 23 Sep 2020, 16:56

heist_175 schreef:Met scholen te sluiten ga je de leerachterstand alvast doodleuk vergroten en elk initiatief om het te verkleinen meteen onmogelijk maken.


:bdaysmile:

Wie het als gemakkelijk argument beschouwt wil al niet horen van "part-time" want dat zou de leerachterstand zogezegd nog erger maken... De rest lees je hierboven.

heist_175 schreef:Niet zozeer voor de ouders, wel voor de kinderen.


Leerachterstand is een probleem dat ons allen aangaat. Maar als een oplossing is dat we part-time leerplicht doen (wat geen sluiting van de scholen is) zodat dit in een jaar tijd zonder sluitingen en quarantaines volledig verholpen kan worden, vallen de maskers al meteen af. Het mag wel ons probleem zijn, dat wil nog niet zeggen dat wij bereid zijn om een inspanning te leveren. Nee, anderen moeten dat doen.

Maar de school kan het niet doen. Scholen/klassen nu al weer moeten sluiten omdat full-time leerplicht social distancing onmogelijk maakt met alle gevolgen vandien. Dat kan ook jouw school treffen. En dan onstaat er nog meer leerachterstand.

De leerkrachten kunnen het niet doen. Leerkrachten hebben op dit moment een onmogelijke keuze: ofwel geven ze eerst de gemiste leerstof van vorig jaar in hun vak, wetende dat die van dit jaar dan nooit volledig gaan kunnen geven. Of ze doen gewoon voort alsof er geen leerachterstand is, iedereen weer erdoor zoals dit jaar, en het is het probleem van de volgende. Een leerachterstand van een halfjaar (!) krijg je niet weg zonder remedieringsprogramma, laat staan in een lopend schooljaar, maar het Departement van Onderwijs voorziet in geen enkele ondersteuning of richtlijn. Iedereen doet dus maar wat.

De maatschappij kan het niet doen. Het oude Babyboomer-trucje is ondertussen teveel gebruikt. De werkgever zal z'n neus optrekken en vindt z'n kenniswerkers voortaan wel elders, maar niet meer in Vlaanderen. Eenvoudige dienstenjobs worden voor de meesten het lot in een regio waar geen grondstroffen meer te vinden zijn, ook voor zij die beter kunnen. Goed geld verdienen doe je in het buitenland.

En dat is hoe je het probleem doorschuift naar de kinderen zelf. Dat is hoe je een generatie maakt die nog armer zal zijn dan de voorouders, de tweede ondertussen. En dan nog onder het geveinsde "voor de kinderen" voorwendsel dat je hierboven neergepoot hebt. Faut le faire.

Ik wacht op jouw oplossing. En bij voorbaat: zelf weigeren iets op te offeren voor de leerachterstand = no passeran voor voorstellen waarbij leerkrachten vanalles zouden moeten opofferen (incl verlof). Zoiets zal niet pakken.
Laatst gewijzigd door CCatalyst op 23 Sep 2020, 17:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1312
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer
Contact:

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor svermassen » 23 Sep 2020, 17:03

De conclussie is gewoon dat ze niet naar elkaar luisteren.
De raad was nog maar gedaan en daar waren de eerste tweets.
En weer hebben de virologen niets te zeggen.

En dan gaan ze beginnen met de kleurencodes.
Grappige vond ik wel federaal, provinciaal en regionaal :nono:
Dat wil ik nog eens zien.

Dat de "bubbel" van 5 niet meer houdbaar was, stond al lang vast.
Maar niet houdbaar, vooral voor de "jeugd" blijkbaar.
Of heb ik dat nu verkeerd begrepen?

Ik persoonlijk komt ook niet toe met een vaste bubbel van 5 voor ons gezin, dat moet ik toegeven.
Dat is enorm pijnlijk omdat je mensen (vooral familie) moet teleurstellen.
Op 1,5m afstand of mondmasker is niet hetzelfde als eens echt gezellig samenzitten.
Want dat kan je in de wintermaanden niet, in de zomer buiten op afstand is geen probleem.
Wij knuffelen niet, kussen niet, geven geen handen en letten op hygiene en de ganse ratteplan.
Dus voor iemand die een beetje hersenen gebruikt, veranderd er niets.
Wij gaan nog altijd die ganse ratteplan volgen en hebben ook al voor de feestdagen beslist om het kerstfeest te beperken tot ons gezin.
Hoe pijnlijk dat het ook weer is voor een aantal binnen onze familie.

Die ganse beslissing gaan gewoon voor een bom zorgen met alle gevolgen vandien.

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3054
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor fluppie » 23 Sep 2020, 17:31

Sinds die Prof.Annemans mee beslist krijgen we eigenlijk niet anders dan versoepelingen.Ik deel de mening van Van Ranst (die niets meer te zeggen heeft,omdat hij was voor meer strenge maatregelen)binnen enkele weken veel grotere problemen,op die manier kan men het virus echt niet stoppen.
Het jongere deel v/d bevolking(vooral studenten)lijken verantwoordelijk te zijn,men moet dit echt veeel harder aanpakken.
Laatst gewijzigd door fluppie op 23 Sep 2020, 17:33, 1 keer totaal gewijzigd.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3666
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 23 Sep 2020, 17:33

Reden voor de "versoepelingen":
* er was geen draagvlak voor verstrengingen, ze zouden zinloos geweest zijn, en meteen weer onderwerp van kritiek
* regering is ook niet charismatisch genoeg om het draagvlak te kunnen overstijgen
* de regels die nu versoepeld zijn werden sowieso al amper of niet gerespecteerd

Alle verwachtingen zijn dat de ziekenhuiscijfers verder gaan stijgen, dat de capaciteit bereikt zal worden, en dat de beruchte Italiaanse beelden gaan komen ergens in oktober/november. Dat zou dan wel voor een draagvlak moeten zorgen. En dan neemt men ineens strenge maatregelen voor de hele winter, waardoor men uiteindelijk een veel hogere prijs kan vermijden.

Als we kijken naar Italie, dan is dat effectief. Daar zijn ze nog altijd onder de indruk van wat er gebeurd is en maatregelen worden er goed gerespecteerd. Hun huidige cijfers zijn navenant goed naar Europese normen.

Zonder draagvlak heeft het gewoon geen zin om maatregelen te nemen. Deze topic verwoordt dat uitstekend.

Geniet er nog van nu het nog kan.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5449
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor iceke » 23 Sep 2020, 20:11

Nu die mondmaskers nog van verplicht naar vrijwillig & de slinger slaat niet meer door.

quovadis
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor quovadis » 23 Sep 2020, 20:15

CCatalyst schreef:blablabla

Ik wacht nog steeds op jouw oplossing voor alle mensen die niet kunnen thuiswerken, voor de bedrijven die geen thuiswerk kunnen organiseren (niet willen hoort daar niet onder). Ik wacht nog steeds op jouw oplossing voor de hoogbegaafde kinderen. Ik wacht nog steeds op jouw oplossing voor de zwakkere gezinnen die geen support kunnen bieden aan part-time thuisonderwijs... Jij wilt alle scholen sluiten, part-time of full time maakt geen verschil voor al deze groepen. Ze worden alleen maar verder in de miserie geduwd volgens jouw plan.

Nogmaals kom eens terug naar de realiteit en besef dat hetgeen jij voorstelt niet meer haalbaar is. En kom niet af met "ZIJ moeten maar oplossingen vinden", als je een plan hebt moet je zorgen dat het voor iedereen haalbaar is en dat is hier absoluut het geval niet.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3666
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 299 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 24 Sep 2020, 01:46

quovadis schreef:Ik wacht nog steeds op jouw oplossing


Mijn oplossing die berust op een solidaire inspanning van de maatschappij staat hierboven. Het is niet de "leerkrachten moeten al hun vakanties en vrije tijd opgeven" oplossing die je tussen de lijnen gevraagd hebt, want zij hebben hier evenmin schuld aan. Het is een probleem dat de maatschappij aangaat.

Maar laat ons vanaf nu maar de maskers dus afnemen, zoals Wilmes ook heeft gevraagd. Leerachterstand is een substitutieargument om de scholen open te houden. Een oplossing is niet nodig, want dan moeten we weer op zoek naar een ander argument om te maskeren dat we niet bereid zijn tijdelijk wat minder te verdienen in het belang van alle kinderen.

De toekomstige problemen van een jonge generatie worden zo gebruikt om de eigen agenda en bankrekening te bevoordelen, met de minste bereidheid om iets te doen aan die problemen. En we gaan het ze nog kwalijk nemen ook als ze straks met leerachterstand op de arbeidsmarkt komen en voor de omgekeerde vorm van solidariteit niet veel enthousiasme meer kunnen opbrengen.

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1703
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 80 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor 1207 » 24 Sep 2020, 08:21

CCatalyst schreef:Zonder draagvlak heeft het gewoon geen zin om maatregelen te nemen. Deze topic verwoordt dat uitstekend.


maatregelen en non-beleid hebben het draagvlak verwoest.
wat is nu de strategie? we versoepelen zodat mensen de ernst inzien en voorzichtiger worden?

Jammer is ook het totale gebrek aan inleving. Een heel heel klein beetje empathie met al de mensen die hun job of zaak kwijt zijn zou toch mogen. Ik weet dat wilmes haar pree er elke maand ligt en het voor haar dus geen rol speelt, maar toch.

we doen niets en tegen de herfst-vakantie zitten we terug in lock-down

quovadis
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor quovadis » 24 Sep 2020, 08:29

CCatalyst schreef:
quovadis schreef:Ik wacht nog steeds op jouw oplossing


Mijn oplossing die berust op een solidaire inspanning van de maatschappij staat hierboven. Het is niet de "leerkrachten moeten al hun vakanties en vrije tijd opgeven" oplossing die je tussen de lijnen gevraagd hebt, want zij hebben hier evenmin schuld aan. Het is een probleem dat de maatschappij aangaat.

Maar laat ons vanaf nu maar de maskers dus afnemen, zoals Wilmes ook heeft gevraagd. Leerachterstand is een substitutieargument om de scholen open te houden. Een oplossing is niet nodig, want dan moeten we weer op zoek naar een ander argument om te maskeren dat we niet bereid zijn tijdelijk wat minder te verdienen in het belang van alle kinderen.

De toekomstige problemen van een jonge generatie worden zo gebruikt om de eigen agenda en bankrekening te bevoordelen, met de minste bereidheid om iets te doen aan die problemen. En we gaan het ze nog kwalijk nemen ook als ze straks met leerachterstand op de arbeidsmarkt komen en voor de omgekeerde vorm van solidariteit niet veel enthousiasme meer kunnen opbrengen.

Welke inspanning? Opnieuw geef je geen enkel concrete oplossing en draai je rond de pot. JIJ wil de scholen sluiten maar voor de rest geef je niets van oplossingen voor al die groepen waar ik over sprak. Ik heb je nu al meerdere keren gevraagd naar uw oplossing maar steeds geen antwoord. Zegt genoeg lijkt me.

En ik zeg helemaal niets tussen de lijnen. Waar zeg ik dat de leraars hun verlof moeten opgeven? Nergens maar dan ook nergens. Dus gelieve geen zaken uit te vinden en die in mijn mond te leggen.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5449
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor iceke » 24 Sep 2020, 08:37

CCatalyst schreef:
iceke schreef:Natuurlijk gaan we nog verstrengen, maar doe dat op de momenten dat het nodig is.(Met de griep piek dus)


Voor de griep moet je toch niet verstrengen? Er is al een vaccin. En vorige jaren hebben we daar nooit iets voor gedaan.

Trouwens, als de mondmaskerplicht blijft en iedereen overal sanitizers blijft gebruiken zetten we ons al in stelling voor een bijzonder mild griepseizoen dit jaar, al zullen de jonge kinderen het wel nog overal kunnen gaan ronddragen natuurlijk. Tenzij het griepvirus zelf dit jaar veel "erger" uitpakt dan andere jaren, niet zozeer in besmettelijkheid, maar wel in dodelijkheid. Iets wat 2020 natuurlijk nog wel uit haar hoed zou kunnen toveren.

Verstrengen moet dan misschien enkel nog als de ziekenhuizen het niet meer zouden aankunnen.


Ik ga hier nog ff op terugkomen.
Blijkbaar is er ook een theorie dat het ene virus het andere gewoon verdringt, wat dus de weinige griepdoden van dit jaar kan verklaren.

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3054
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor fluppie » 24 Sep 2020, 10:11

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200924_92595409

Universiteit Antwerpen,luister NIET naar de regering,maar naar ons (de Univ.Antwerpen dus).
Men is heel duidelijk in de comm. en dit laat niets te wensen over.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1312
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer
Contact:

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor svermassen » 24 Sep 2020, 10:20

iceke schreef:Ik ga hier nog ff op terugkomen.
Blijkbaar is er ook een theorie dat het ene virus het andere gewoon verdringt, wat dus de weinige griepdoden van dit jaar kan verklaren.

Jamaar, die theorie gaat maar "deels" op.
Er is een categorie mensen dat bijvoorbeeld nog maanden vanuit thuis zal werken.
Dus een pak minder contacten en bijvoorbeeld ook minderen contacten door de 6 gouden regels.
In theorie zijn ze buiten het kunnen oplopen van Corona ook minder vatbaar voor griep.
Er zullen gewoon minder griepgevallen zijn.
2de reden, grieperig, ook Corona-test, indien positief en sterfte valt dit onder Corona-sterfte.
Terwijl dat dit helemaal niet duidelijk is wat de exacte oorzaak is.

phil48
Premium Member
Premium Member
Berichten: 628
Lid geworden op: 30 Mei 2012
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor phil48 » 24 Sep 2020, 10:26

svermassen schreef:Dus een pak minder contacten en bijvoorbeeld ook minderen contacten door de 6 gouden regels.
In theorie zijn ze buiten het kunnen oplopen van Corona ook minder vatbaar voor griep.


Dat klopt niet helemaal. Heel veel thuiswerkers hebben na hun uren nood aan (een beetje) sociaal contact en zoeken dan vrienden, familie enz op.

Dé belangrijkste plaats waar het virus wordt doorgegeven is blijkbaar niet op school of op de werkvloer (daar zijn de regels doorgaans heel streng), maar thuis en/of op bezoek bij familie en vrienden en in de sportclub.

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3054
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor fluppie » 24 Sep 2020, 11:21

Dit is een v/d figuren,die nu aan het stuur zitten,en het is zeker geen viroloog,is ook te zien aan de maatregelen,hoelang laat men dit nog uit de hand lopen??

Heeft o.a. ook gezegd:'er zijn meer gevallen,omdat er meer getest word' in een uitzending op tv,in Amerika is er iemand die er net zo over denkt.

http://www.ucvvgent.be/nl/over-ons/het- ... nemans/63/
Laatst gewijzigd door fluppie op 24 Sep 2020, 11:50, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6466
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 325 keer
Uitgedeelde bedankjes: 139 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor proximusboyke » 24 Sep 2020, 11:26

ze hebben gewoon een trumpke gedaan. Al die nie paste in hun kraam vervangen door mensen die wel naar hun idee praten. Is toch heel gemakkellijk. En loopt het mis ? dan kunnen ze een nvake doen :-D . Tis de schuld van een ander !
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1703
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 80 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor 1207 » 24 Sep 2020, 14:27

phil48 schreef:Dé belangrijkste plaats waar het virus wordt doorgegeven is blijkbaar niet op school of op de werkvloer (daar zijn de regels doorgaans heel streng), maar thuis en/of op bezoek bij familie en vrienden en in de sportclub.


Scholen MOETEN een brandhaard zijn
maar dat beleid snap ik echt niet, geen idee welke pedagoog dat heeft verzonnen

in de klas, als iedereen uit mekaar zit moet het masker op
in de pauze, als iedereen op mekaar plakt, mag het masker af

nu goed, het is duidelijk dat er geen beleid is en dat elke veiligheidsraad eigenlijk een nieuwe regerinsgonderhandeling is die in een berg onverklaarbare en o,nuitlegbare vage compromissen eindigt.

op niet drukbezochte plaatsen is masker niet verplicht? dus als het neit te druk is in een winkel hoeft een masker niet?
Dat is echt textbook regeerakkoord. Lekker vaag en als het probleem zich stelt gaan we lekker rollend over straat ambras maken want iedereen heeft een beetje (on)gelijk

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6323
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 663 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor Jack Daniels » 24 Sep 2020, 14:34

Gij zult willens nillens meedoen met heel deze corona hype en in het gareel lopen of wij pakken uw werk af
https://m.hln.be/showbizz/famke-louise- ... ~ac5da749/
Hoe debieler gaat heel dit gedoe nog worden? Wie er een afwijkende mening op nahoudt wordt aan de kant geschoven.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4877
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 235 keer
Uitgedeelde bedankjes: 326 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor wied » 24 Sep 2020, 14:52

Ach, echt calvinisten geneuzel omdat zij van 2 walletjes wilde snoepen. Stelt allemaal niks voor :-D
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

quovadis
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor quovadis » 24 Sep 2020, 14:56

1207 schreef:
op niet drukbezochte plaatsen is masker niet verplicht? dus als het neit te druk is in een winkel hoeft een masker niet?
Dat is echt textbook regeerakkoord. Lekker vaag en als het probleem zich stelt gaan we lekker rollend over straat ambras maken want iedereen heeft een beetje (on)gelijk
is nochtans wel duidelijk

Het dragen van een mondmasker is vanaf 1 oktober niet langer verplicht buiten, behalve op extreem drukke plaatsen, waar veiligheidsafstanden niet in acht kunnen worden genomen. Deze plaatsen worden bepaald door lokale autoriteiten. Wel verplicht blijft het op welomschreven overdekte plaatsen zoals bijvoorbeeld openbaar vervoer, winkels of bioscopen (ongeacht hoeveel volk er is).

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9337
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 682 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 375 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor heist_175 » 24 Sep 2020, 15:04

Jack Daniels schreef:Gij zult willens nillens meedoen met heel deze corona hype en in het gareel lopen of wij pakken uw werk af
https://m.hln.be/showbizz/famke-louise- ... ~ac5da749/
Hoe debieler gaat heel dit gedoe nog worden? Wie er een afwijkende mening op nahoudt wordt aan de kant geschoven.

Ach, je wil meedoen aan een coronaproof concept en tegelijk het gezicht zijn van ikbenhetmoe? Kom op zeg, hoe hypocriet kan je zijn :).

quovadis schreef:
CCatalyst schreef:
quovadis schreef:Ik wacht nog steeds op jouw oplossing

Mijn oplossing

Welke inspanning? Opnieuw geef je geen enkel concrete oplossing en draai je rond de pot. JIJ wil de scholen sluiten maar voor de rest geef je niets van oplossingen voor al die groepen waar ik over sprak.

CCatalyst wil gewoon de scholen toe, zonder argumenten wat dat met leerachterstand etc gaat doen.
Er is NU al een leerachterstand, dus doen we de scholen toe.

Het lijken wel de regeringsmaatregelen over corona: de cijfers gaan nu al sterk omhoog, dus gaan we versoepelen.
Heu wat...?

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3006
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor boonpwnz » 24 Sep 2020, 16:02

Ik begrijp heel deze corona aanpak niet meer :|

Wilmès waarschuwt voor nieuwe beperkingen op korte termijn: “Kans is heel groot”

Mevrouw de Premier waarom versoepel je het dan nu :roll:

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor DarkV » 24 Sep 2020, 16:03

heist_175 schreef:Het lijken wel de regeringsmaatregelen over corona: de cijfers gaan nu al sterk omhoog, dus gaan we versoepelen.
Heu wat...?


Nee, nee... ik hoorde Sophie Wilmes zonet op de radio al verkondingen dat het strenger gaat worden.

Hoe serieus wil je nog genomen worden na dergelijke incompetentie (de zoveelste maal trouwens) :bang:

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3006
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor boonpwnz » 24 Sep 2020, 16:11

Ik snap niet dat die mensen nog willen dat wij de maatregelen volgen als ze om de paar dagen veranderen :bang:


Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ddd, frodo en 2 gasten