Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Plaats reactie
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2989
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 94 keer
Bedankt: 114 keer

[afgesplists vanuit Onnozelste "nieuwsartikel" van de dag...
honda4life schreef:Wat dacht je van de Corona-hype?

Ik denk dat alle schade door paniekvoetbal erger is dan het virus zelf (economisch dan toch).
Verder is het dubbel hé... Bij een griep leggen we ons er maar bij neer dat het zo is en er toch niks aan te doen is maar nu is er eens iets nieuw en het is alsof de wereld vergaat.

Van de natuur kunnen we toch niet winnen, ook al geloven we dat graag...
Te veel mensen en dat blijft niet duren zoals we in een recordtempo (iedereen, u en ik) het milieu en klimaat hier aan het verzieken zijn.
boran_blok schreef:Economie kost ook levens. Ik denk als je puur objectief bekijkt dat de economische impact van de reactie op corona al meer levens heeft gekost dan corona zelf..
heist_175 schreef:De seizoensgriep maakt in USA alleen al 60K doden, per jaar. Wereldwijd heeft sars-CoV-2 nog maar 3K doden.
De verspreiding van Corona is dan ook niet zo groot als de griep... zonder maatregelen zou het wel eens snel kunnen gaan (als je niet wat de gevolgen zijn van een ziekenhuis in Italie dat de procedure niet volgt).

Ik heb de indruk dat Corona véél besmettelijker is dan griep... als je volgens mij iemand eens deftig laat hoesten in een rusthuis dan kan je het twee weken nadien sluiten wegens gebrek aan inwoners. Geloof je echt dat dit bij de griep dezelfde gevolgen zou hebben ?
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13391
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 440 keer
Bedankt: 893 keer
Recent bedankt: 11 keer

DarkV schreef:Ik heb de indruk dat Corona véél besmettelijker is dan griep... als je volgens mij iemand eens deftig laat hoesten in een rusthuis dan kan je het twee weken nadien sluiten wegens gebrek aan inwoners. Geloof je echt dat dit bij de griep dezelfde gevolgen zou hebben ?
De "parameters" van een ziekte worden meestal pas naderhand berekend, eens je alle data hebt. Momenteel ziet het er naar uit dat alle parameters onder controle zijn, waarmee de maatregelen ook het nut bewezen hebben.
Maar het is geen "free lunch". De kosten die de nu maken en de levens die we nu redden van covid19, zijn we op een andere plaats/reden tegelijkertijd aan het verliezen. Het is niet slecht om u dat ook te realiseren.
Als je een ganse vleugel van een ziekenhuis leeg maakt, zet je de "normale" patiënten van die vleugel van het ziekenhuis wel in de problemen.
tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1266
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:48
Locatie: Attenhoven (Landen)
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer
Bedankt: 64 keer

Volgens een betrouwbare bron (hln commentaar) zou het virus bewust gemaakt zijn om de bevolking uit te dunnen maar dat mogen we weer niet lezen.
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6459
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 155 keer
Bedankt: 364 keer
Recent bedankt: 12 keer

Dat zijn steevast de mensen die zeggen dat we niets meer mogen zeggen :lol:
-----------------------------------------------------------------------
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1266
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:48
Locatie: Attenhoven (Landen)
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer
Bedankt: 64 keer

Het originele artikel is vandaag bij vrt aangekomen (in extreem lange vorm)
(de tijd lezers weten niet wat ze missen :lol: )
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6329
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 724 keer

tien schreef:Volgens een betrouwbare bron (hln commentaar) zou het virus bewust gemaakt zijn om de bevolking uit te dunnen maar dat mogen we weer niet lezen.
Zo ontstaat dus fake news hé...
https://www.tijd.be/dossiers/coronavirus/De-topambtenaar-die-al-weken-op-corona-jaagt/10212473 schreef: Door de constante media-aandacht worden mensen bang, stelt Auwers. ‘Probeer geen nieuws te maken over de vraag of er voedseltekorten zullen zijn, want dan beginnen mensen te hamsteren.’ Dat opiniemakers zoals de econoom Geert Noels zich afvragen of de overheid informatie achterhoudt, helpt evenmin. ‘Ik heb hem op Twitter gevraagd of hij foute paddenstoelen had gegeten. Als je opiniemaker wil zijn, neem dan je verantwoordelijkheid.’
Die Geert Noels heeft echt helemaal afgedaan ... Iemand met 10K volgers op twitter die zo'n uitspraken doet, zelfs als hij het bericht nadien verwijdert, de schade is al berokkend, het zaadje is al in het hoofd van mensen geplant.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
Gebruikersavatar
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4504
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Locatie: 127.0.0.1 of elders
Uitgedeelde bedankjes: 252 keer
Bedankt: 351 keer
Recent bedankt: 3 keer

Idd, Geert heeft zich in de voet geschoten. Een excuus via dezelfde weg heb ik niet gelezen.

Wat de fake vetplant betreft, vanmorgen zag ik het artikel ook op de New Zealand Herald en op VRTnws.
Bye, Maurice
https://on4bam.com
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13391
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 440 keer
Bedankt: 893 keer
Recent bedankt: 11 keer

selder schreef:Die Geert Noels heeft echt helemaal afgedaan
Schoenmaker blijf bij je leest :)
Een econoom die wat over virussen etc gaat zeggen.

Erger was de arts die het over 50K doden had, in België: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200302_04872410
Dokter Philippe Devos, voorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) heeft becijferd dat het coronavirus in het allerergste geval 850.000 Belgen zou kunnen besmetten en dat daarvan meer dan 50.000 zouden kunnen sterven. Klopt niets van, zegt viroloog Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat het virus opvolgt. “Mensen, zeker artsen, zouden beter moeten nadenken voor ze zoiets de wereld insturen.”
Trek die man zijn licentie in!

Nu maken we het verschil als maatschappij met een liberale grondslag in vergelijking met autoritaire regimes.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20200302_04872902
Hier wordt niets verzwegen
‘Men’ zou dingen verzwijgen, suggereerde Noels. Dat kan best. ‘Men’ beweert ook dat Elvis Presley dood is, terwijl ik hoor zeggen dat hij in Rio aan het strand Aperol Spritz zit te drinken, samen met de moordenaars van John F. Kennedy.

Theorieën over intriges en samenzweringen zijn in trek als er speciale dingen gebeuren, zoals virussen die uit vleermuizen komen en daarna de wereld rondfladderen. De tweet van Noels brengt ons vooral bij de vraag of het zou kunnen dat er hier dingen verheimelijkt worden en dat we worden voorgelogen. In Noord-Korea zou dat lukken, net als in China. Om zoiets voor elkaar te krijgen, moet het land gedomineerd worden door één strak gestructureerde partij. Wie uit de pas loopt, foute vrienden heeft of op het verkeerde moment over de Oeigoeren begint, vliegt er voor de rest van zijn leven in quarantaine, ook zonder dat er een virus aan te pas komt.
In Europa ligt dat lastiger. Het politieke en maatschappelijke systeem is versplinterd. Er is niet één speler die een informatiestroom kan stoppen of controleren. Iedereen met een gedachte, een vermoeden, een hypothese of een theorie, zelf verzonnen of van horen zeggen, gooit die in de groep. Als een beslissing wordt voorbereid, zijn er allerlei partijen en deskundigen betrokken. Er is altijd wel iemand die er ruchtbaarheid aan geeft. Onze samenleving is zo lek als een zeef: zodra een idee wordt opgeworpen, doet het al de ronde. Als er een onverwachte beslissing wordt genomen, is dat meestal een ingeving van het moment, en zelden goed voorbereid. Het lukt hier nooit om feiten langdurig weg te moffelen.
Er is wel een ander probleem: informatie wordt dikwijls selectief gebruikt.
En dat in tegenstelling met bv China:; https://www.standaard.be/cnt/dmf20200301_04871338
Ook dat is de tol van het virus: Chinese reporters en hun publiek ontdek­ken het belang van kritisch onderzoek. De partijstaat siddert van angst.

Elke klokkenluider blijft in China opgejaagd wild
Op 24 januari nam Chen Qiushi, een gewone Chinese burger met een passie voor videojournalistiek, de laatste trein naar Wuhan. Dat was vlak voor de miljoenenstad in quarantaine ging vanwege het nieuwe coronavirus. Chen negeerde de angst, de on­bekende dreiging en het bevel van Chinese autoriteiten ‘positief’ te blijven in crisistijd. Hij maakte onthullende filmpjes vanuit zijn hotelkamer en vanop de site waar een nieuw ziekenhuis verrees.

Zo analyseerde Chen de ­zwaktes van de in alle haast opgetrokken ziekenhuizen. ‘Goed in ­situaties zoals een aardbeving of overstroming, maar er is niet genoeg afscheiding tussen mensen met symptomen en mensen die nog getest moeten worden’, klonk het. ‘Er is een te groot risico op besmetting.’

Sinds 6 februari is Chen spoorloos verdwenen.
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2002
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 5 keer

Zelfs elementaire beschermingsmaatregelen zijn niet voldoende beschikbaar in België.
Pas op 27 februari plant de overheid een "groepsaankoop".
We zitten in de vuurlinie van het coronavirus, maar we hebben zelf niet het juiste materiaal.’ Huisartsen en apothekers zijn misnoegd nu er geen mondmaskers meer beschikbaar zijn. De overheid plant een groepsaankoop.
Bron (27/02/2020): De Morgen:"Coronavirus: huisartsen en apothekers in de problemen door massaal uitverkochte mondmaskers".

Bestellen en tijdig hier krijgen lukt uiteraard niet meer.
En dan start de improvisatie:
Minister De Block (Open VLD) zei vandaag dat er bekeken wordt of België die maskers kan maken. De sector reageert nu. ‘Er is hier geen infrastructuur.’
Bron (04/03/2020): De Standaard: "De Block wil mondmaskers in België produceren, sector reageert: ‘Vrijwel onmogelijk’".

We waren toch goed voorbereid. Niet?

Lees eens wat Aziatische kranten.
Die berichtgeving is véél meer verhelderend: to the point en vaak erg uitgebreid.
Bovendien spreken ze uit ervaring.

Onze journalisten kennen vaak nog niets eens het verschil tussen de termen: COVID-19 (de ziekte), 2019-nCoV en SARS-CoV-2 (het virus).

Laat staan dat ze eens geluisterd hebben naar Dr. Bruce Aylward (Team Lead WHO-CHINA joint mission on COVID-19).
Coronavirus outbreak: WHO expert says countries must shift mindset to virus preparedness.
[youtube]-o0q1XMRKYM[/youtube]

En dan vergeten heist nog. Onze "specialist". :lol: :lol:
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2989
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 94 keer
Bedankt: 114 keer

heist_175 schreef:Momenteel ziet het er naar uit dat alle parameters onder controle zijn, waarmee de maatregelen ook het nut bewezen hebben.
Dat wil men ons doen geloven... er is totaal niets onder controle en we lopen gewoon achter de feiten aan. Het enige wat we doen is damage control en zelfs dat doen we maar matig... zoals leerkrachten die terugkomen uit een risico gebied gewoon voor de klas laten staan. Moesten er echte maatregelen zijn dan zouden we dergelijke mensen enkele dagen thuishouden (zoals gebleken is hoeft dat zelfs geen 14 dagen).

We komen trouwens langzaam in een fase waarin Belgen elkaar onderling gaan besmetten. Op zich is dit iets wat je niet kan stoppen maar wel afremmen met een aantal richtlijnen, maar de overheid blijft het signaal geven dat we gewoon verder moeten doen (en ouderen in rusthuizen blijven bezoeken).

Ik beweer hier niet mee dat we morgen het openbaar leven volledig moeten stil leggen... maar een aantal voorzorgsmaatregelen (en dan heb ik het niet over handjes wassen) zouden best wat duidelijker kunnen gecommuniceerd worden.
heist_175 schreef:Maar het is geen "free lunch". De kosten die de nu maken en de levens die we nu redden van covid19, zijn we op een andere plaats/reden tegelijkertijd aan het verliezen. Het is niet slecht om u dat ook te realiseren.
Het zal je kind of ouder maar zijn dat sterft door een "het is maar een griepje" mentaliteit.
tien schreef:Volgens een betrouwbare bron (hln commentaar) zou het virus bewust gemaakt zijn om de bevolking uit te dunnen maar dat mogen we weer niet lezen.
De stad waar het ontstaan is was de eerste met een 5G netwerk... nog wat voeding voor de alu hoedjes onder ons.
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2002
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 5 keer

DarkV schreef:Het zal je kind of ouder maar zijn dat sterft door een "het is maar een griepje" mentaliteit.
House passes $8.3 billion emergency spending package to respond to coronavirus outbreak.
Bron: The Washington Post.

Allicht omdat het "maar een ordinair griepje" is... NOT.
Beluister aandachtig bovenstaande video van die WHO team lead.
Heel verhelderend.

好良言难劝该死的鬼。
tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1266
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:48
Locatie: Attenhoven (Landen)
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer
Bedankt: 64 keer

DarkV schreef: De stad waar het ontstaan is was de eerste met een 5G netwerk... nog wat voeding voor de alu hoedjes onder ons.
:banana: ik wil een alusmileyhoedje (kunnen we hier nog wel meer gebruiken)

Hoest momenteel veel door neveneffect medicatie, nog niet gemerkt dat er iemand is gaan lopen (al wel véél corona commentaar)
Maar niet vermelden dat ik deze morgen vergeten ben pillen te nemen en nog even veel hoest :lol:

De serieuzere kant... De leerkracht heeft zelfs eerst voor test gevraagd. Denk dat er veel meer mensen (files tesla rijders?) uit risicogebieden komen waarvan niemand het weet. Allemaal opsluiten gaat echter niet. Onderling besmetting zal al wel bezig zijn.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6063
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer
Bedankt: 260 keer

...Laat staan dat ze eens geluisterd hebben naar Dr. Bruce Aylward...

Dr Aylward, of Ellen Degeneres :-D
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra1&2 FTA
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2002
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 5 keer

Er moet steeds meer getest worden, maar daardoor is het ook moeilijker om de nodige chemische producten te vinden voor die tests. "De capaciteit is zorgwekkend", vertelt viroloog Marc Van Ranst. In de eerste plaats moeten mensen getest worden die effectief symptomen vertonen. "We moeten de juiste mensen testen en die moeten in thuisisolatie blijven in afwachting van het resultaat."

Ook mondmaskers, die cruciaal zijn voor dokters en verplegend personeel, worden steeds schaarser. Gisteren liet minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) weten dat ze de mogelijkheid zou bekijken om Belgische textielbedrijven in te zetten voor de productie van mondmaskers.
Bron: VRT NWS.

En dat na 50 gekende besmettingen.
Dat beloofd!
tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1266
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:48
Locatie: Attenhoven (Landen)
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer
Bedankt: 64 keer

Is het dan toeval dat net voor de uitbraak picanol gesaboteerd werd?
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6329
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 724 keer

DarkV schreef:[...] voorzorgsmaatregelen (en dan heb ik het niet over handjes wassen) [...]
Stoere taal met die verkleinwoordjes!
Alleen bewijs je daar alleen mee dat je niet weet waar je het over hebt.

De buitenste wand van de corona-familie van virussen is (simplistisch uitgelegd) een vetwand.
Het zeepje waarmee je je handjes wast doet het vetlaagje van het virusje barsten en daarmee is je zeepje een zéér geschikt bestreidingsmiddel tegen dit soort virussen.
Ik zal er voor u ook nog bijschrijven dat "zeep" in alle vormen en maten en kleuren overal aanwezig is is een iets of wat ontwikkeld land, je moet niks "speciaals" doen om aan zeep te geraken. Was je daar zelf al op gekomen?
DarkV schreef:Het zal je kind of ouder maar zijn dat sterft door een "het is maar een griepje" mentaliteit.
mmm mmm mmm, verkleinwoordjes om je vingertjes en duimpjes bij af te likken.

Het zou ondertussen toch al wel duidelijk moeten zijn dat alle sterfgevallen niet enkel en alleen door Covid-19 komen, maar dat er minstens 1 andere grotere oorzaak is waaraan deze patiënten gestorven zijn, het zijn allemaal mensen boven de 55 met al een ziektebeeld à la longaandoening of kanker - en dus met een verzwakt immuunsysteem!
tien schreef:Volgens een betrouwbare bron (hln commentaar) zou het virus bewust gemaakt zijn om de bevolking uit te dunnen maar dat mogen we weer niet lezen.
De stad waar het ontstaan is was de eerste met een 5G netwerk... nog wat voeding voor de alu hoedjes onder ons.[/quote]

Jullie kunnen allebei samen gaan hokken met die Noels die zijn reputatie het met 1 tweet totaal naar de vernieling getwitterd heeft.
ESVuBXGWAAEB94Q.png
https://www.tijd.be/dossiers/coronaviru ... t/10212473
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3872
Lid geworden op: 23 feb 2010, 21:03
Uitgedeelde bedankjes: 217 keer
Bedankt: 315 keer

Corona krijgt idd ook de zotste en onnozelste commentaar op het web en nieuwssites. Of het nu Corona of andere virale infectie is. Je bent bij een infectie altijd een risico voor de zieken en zwakkeren onder ons. Voorzichtigheid en hygiëne is altijd aan te raden. De ganse explosie aan artikels is er gewoon gekomen omdat China er zo radicaal en overdreven op reageert.
In de regio waar het ontstaan is had je zowiezo al mensen met aangetaste luchtwegen om wille van de luchtvervuiling, wat denk je dan dat een virus hiermee aanvangt. Gezonde mensen die het oplopen hebben soms maar de symptomen van een banale verkoudheid.
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 386 keer

DarkV schreef:Ik heb de indruk dat Corona véél besmettelijker is dan griep... als je volgens mij iemand eens deftig laat hoesten in een rusthuis dan kan je het twee weken nadien sluiten wegens gebrek aan inwoners. Geloof je echt dat dit bij de griep dezelfde gevolgen zou hebben ?
Het bizarre aan C is dat het stukjes van HIV bevat, en dat anti AIDS middelen ertegen werken.

Er was zelfs een studie maar die werd ingetrokken nadien:

https://www.biorxiv.org/content/10.1101 ... 871v1.full

De grote schrik hier was dat de stukjes HIV ervoor zorgden dat je immuunsysteem kapot gingen, dus de T cellen gaan defect en je lichaam kan je niet verdedigen. Zelfs al overleef je corona zit je nadien met een lichaam dat veel sneller vatbaar is voor al de rest. Later werd dan gezegd dat de stukjes HIV enkel bedoeld waren voor de snelle verspreiding van het virus.

Ik neem nu vit d3 in 6000 IU per dag in, en een biologische ampule die in water opgelost wordt met o.a. propolis en andere zaken die het immuunsysteem boosten, en dit is het enige wat je echt kan doen. Dit hebben ze trouwens zelfs op HLN gezegd in een video: het enige geneesmiddel tegen corona is je eigen immuunsysteem. Want dat klopt, er is geen enkel farmamiddeltje wat de ziekte geneest, maar wel de symptomen onderdrukt.

Wat idd niet klopt is, als het enkel een griepje is, en het aantal doden van de wintergriep veel hoger ligt dan corona, waarom dan al die media aandacht en draconische maatregelen? één van de belangrijkste tradeshows in mijn domein is afgelast, die gaat ons allemaal dus omzet kosten.

De enige echte reden die ik zou kunnen bedenken is dat ze iedereen verplicht willen vaccineren, en dat dat vaccin wellicht voor meer kwaad zal zorgen dan corona zelf. Maar dit is uiteraard een complottheorie, maar ook Bill Gates heeft zich als pro-vaxxer aardig missproken dat vaccinaties gebruikt kunnen worden voor het verminderen van de bevolking. Fact checkers geven daar dan een draai aan dat het zo niet bedoeld is.

Anderzijds het feit dat Bill nu een studie aan de KUL sponsort met onderzoek naar die 15K moleculen is niet vanwege een filantropisch belang, maar uit geldzucht. Zijn investeringen moeten nu opleveren.

Er was zelfs Event 201, zoek dat maar eens op, toevallig een oefening met corona, yeah right:In Europa gaan ze weldra het vaccinatiepasport invoeren, dus ....


Hier zit gewoon een reukje aan.
Laatst gewijzigd door ubremoved_2964 05 maa 2020, 15:13, in totaal 3 gewijzigd.
Tazmanian79
Plus Member
Plus Member
Berichten: 128
Lid geworden op: 21 aug 2008, 12:57
Twitter: yvessoers
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer
Bedankt: 5 keer
Recent bedankt: 1 keer

Ik stel me toch nog altijd de vraag wat er moet achter zitten of wat er voor iedereen wordt achter gehouden.
Maar een wereldwijde doofpotoperatie lijkt me toch wel iets te ver gaan. Met alle 'leaks' tegenwoordig is het onmogelijk om dat verborgen te houden.

Aantal doden Corona : 3.200
Aantal doden griep : 85.000 (+- 400.000 op jaarbasis)

Ik snap het dus klaarblijkelijk niet waarom er zo'n massahysterie is. Wie heeft hier baat bij? Volgens mij enkel de media?
Grote evenementen die worden afgelast en dergelijk ... gaaat er toch wel ver over me dunkt.
Het corona virus is enkel dodelijk voor mensen met een verzwakt imuum systeem, net hetzelfde als voor de gewone griep.
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16721
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 844 keer
Bedankt: 3046 keer
Recent bedankt: 21 keer

DarkV schreef:Ik heb de indruk dat Corona véél besmettelijker is dan griep...
Volgens mij is dat inderdaad de kern van het probleem.

Dat alle sterfgevallen niet enkel en alleen door Covid-19 komen, maar ook door een bestaand ziektebeeld of verzwakt immuunsysteem is goed mogelijk. En of er nu 2% mortaliteit is bij Corona in vergelijking met 0.5-1% bij een gewone griep is niet het ergste.

Maar indien Corona véél besmettelijker blijkt te zijn (ook bij gebrek aan geschikte vaccin) dan zou het dodental wel eens zéér sterk kunnen oplopen (zelfs met "maar" 2% mortaliteit) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7785
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 375 keer
Bedankt: 731 keer
Recent bedankt: 1 keer

Oh nee, toch niet weer het corona virus.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
texarcanaa
Plus Member
Plus Member
Berichten: 220
Lid geworden op: 27 feb 2009, 13:04
Locatie: Niverance
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 7 keer

Tazmanian79 schreef:Ik stel me toch nog altijd de vraag wat er moet achter zitten of wat er voor iedereen wordt achter gehouden.
Maar een wereldwijde doofpotoperatie lijkt me toch wel iets te ver gaan. Met alle 'leaks' tegenwoordig is het onmogelijk om dat verborgen te houden.

Aantal doden Corona : 3.200
Aantal doden griep : 85.000 (+- 400.000 op jaarbasis)

Ik snap het dus klaarblijkelijk niet waarom er zo'n massahysterie is. Wie heeft hier baat bij? Volgens mij enkel de media?
Grote evenementen die worden afgelast en dergelijk ... gaaat er toch wel ver over me dunkt.
Het corona virus is enkel dodelijk voor mensen met een verzwakt imuum systeem, net hetzelfde als voor de gewone griep.
Het enige verschil is dat er voor de gewone griep (er zijn nochtans veel varianten) vaccins bestaan, en hierdoor ook veel ouderen er tegen bestand zijn.
Voor het corona virus bestaat er nog geen vaccin dus is het toch wel logisch dat ze maatregelen nemen om de besmetting zoveel mogelijk tegen te gaan, of uw cijferkes hierboven zouden wel eens heel snel van een andere orde kunnen zijn.
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13391
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 440 keer
Bedankt: 893 keer
Recent bedankt: 11 keer

Dus, zoals ik al zei: momenteel zijn de parameters onder controle.
Het gaat over "flattening the curve", om tijd te kopen om de eigenschappen van het virus beter te begrijpen
- besmettelijk en via wat (welke afstand, hoe lang "leeft" het virus in de lucht, ...)
- waarom zijn kinderen quasi uitgesloten (ook in China, waar kinderen net zo goed last hebben van longproblemen)
- waarom vallen (schijnbaar) kerngezonde, jonge mensen soms ook ten prooi
- ...

https://www.economist.com/briefing/2020 ... -get-worse
Afbeelding

Vermoedelijk zitten we in China aan de piek. Al is het lastig om data van een dictatuur te vertrouwen.
Afbeelding

Afbeelding
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2989
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 94 keer
Bedankt: 114 keer

selder schreef:Alleen bewijs je daar alleen mee dat je niet weet waar je het over hebt.
Ik denk dat ik nergens geschreven heb dat handen wassen niet werkt of niet zinvol is... maar daar stopt het advies momenteel ook.

Er zijn geen duidelijke richtlijnen voor mensen die oa. terugkomen uit verlof.
selder schreef:Het zou ondertussen toch al wel duidelijk moeten zijn dat alle sterfgevallen niet enkel en alleen door Covid-19 komen, maar dat er minstens 1 andere grotere oorzaak is waaraan deze patiënten gestorven zijn, het zijn allemaal mensen boven de 55 met al een ziektebeeld à la longaandoening of kanker - en dus met een verzwakt immuunsysteem!
Volgens jou hadden de 3000 doden in China dus allemaal een longaandoening of kanker ? De mate waarin je verzwakt bent die dodelijk is, is informatie die ik alvast nog nergens heb gelezen.
selder schreef:Jullie kunnen allebei samen gaan hokken met die Noels die zijn reputatie het met 1 tweet totaal naar de vernieling getwitterd heeft.
Blijkbaar heb je de grap gemist rond 5G als oorzaak van Corona.
9livesuni
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1013
Lid geworden op: 25 jun 2012, 17:31
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 2 keer

Had de overheid dan geen info pagina opgezet eind januari met al de antwoorden op uw prangende vragen?

Verstrekte niet elke overheidsdienst binnen zijn domein de nodige informatie?

Bizar.
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4794
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 258 keer
Bedankt: 212 keer

Mij lijkt het dat de Overheid vooral inzet op maatregelen die haarzelf niets kosten.
Handen wassen, enige kost is extra water en zeep, en die betaalt de gebruiker gewoon zelf...

Voor de rest blazen ze ook warm en koud tegelijk.
Enerzijds zijn ze bezig over (vrijwillige zelf)quarantaine, maar als mensen in contact gekomen zijn met mensen met Covid19, dan worden ze ook weer niet gecontroleerd, ook al vragen ze daar zelf om (artikel gelezen hierover in HLN van een journalist die zelf omging met iemand die zeker met Covid19 besmet was, en die kreeg geen test, ook niet na aandringen, en moest maar zichzelf vrijwillig in quarantaine houden).
Mondkapjes voor de gezondheidswerkers heeft ons Maggie niet besteld, vorige week hoorden we haar verkondigen dat ze nog bezig was met en groepsaankoop.

Dus alles wat kosten voor de Overheid meebrengt (mondkapjes voor de gezondheidswerkers bijv.), wordt als onnodig verklaard, er wordt heel de tijd herhaald dat Covid19 eigenlijk niet erger is dan een gewone griep.
Voor een gewone griep zetten ze de mensen echter niet in quarantaine en worden er ook geen persconferenties gegeven, en als het over de originele uitbraak in China gaat doet men dan wel weer alsof het iets heel dramatisch was, terwijl het toch hetzelfde virus is, dat niet erger is dan griep...

Verder zegt Maggie dat wie ziek is thuis moet blijven.
Logisch, maar als de incubatieperiode 2 weken maximum, gemiddeld 5 dagen is, kun je dus 5 dagen rondlopen, veel anderen besmetten en toch geen symptomen hebben.

Er zijn ook maatregelen die weinig kosten, en toch zouden helpen, maar waar je de Overheid niet over hoort.
Denk aan het aanmoedigen van thuiswerk, en ook videoconferencing in plaats van meetings ter plaatse.
Natuurlijk gaat dat niet in elke sector, maar waar het kan toegepast worden, zou het toch de verspreiding vertragen.

Ik vind deze communicatie bijzonder chaotisch, en ze spreken zichzelf serieus tegen.
Als het allemaal maar op het niveau van een griep is, vanwaar dan al die maatregelen en persconferenties?
En als het dan wél serieuzer is, waarom hebben ze dan die mondmaskers niet op tijd besteld, waarom moedigen ze dan thuiswerken niet aan...
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
ITnetadmin
userbase crew
userbase crew
Berichten: 8483
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer
Bedankt: 619 keer
Recent bedankt: 1 keer

We moeten niet gaan panikeren, dit is geen supervirus dat de wereldbevolking gaat uitroeien.

Dat gezegd, dit is ook geen griepje.
Effe wat cijfers:

Een standaard griepje heeft
- een infection rate van ongeveer 3-11% (cijfers US)
- een mortality rate van ongeveer 0.1% (van de geinfecteerden, niet van het totaal)
- en een R0 van ongeveer 1.3 (vertaald: elke patient besmet ongeveer 1.3 andere patienten)

2019-nCoV (ook wel Sars-CoV-2) heeft:
- een geschatte globale infection rate van 40-70%
- een geschatte mortality rate van 3.4%
- een geschatte R0 van 1.4 tot 2.5
En in tegenstelling tot die griep, hebben we tot nu geen geneesmiddelen of vaccins hiervoor.
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5506
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 486 keer
Bedankt: 558 keer

Van de ene kant is het paniek omdat er geen vaccin is maar van de andere kant moeten we ook niet overdrijven.
De mensen die eraan sterven, zouden waarschijnlijk ook sterven aan en gewone griep zonder vaccin. Het zijn mensen met een zwakkere gezondheid en/of minder weerstand.
Als er massaal "gezonde" mensen beginnen aan te sterven is er reden tot paniek, nu niet.
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6988
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 404 keer
Recent bedankt: 3 keer

Inzake benamingen:

SARS-CoV-2 is de benaming van het virus. Alle vorige namen zijn geschrapt. (V van Virus)
COVID-19 is de benaming van de ziekte die het virus veroorzaakt. (D van Disease)

Korte termijn: paniek is niet nodig. Ik ben voorstander van het schrappen van onnodige evenementen en bijeenkomsten, en het toestaan van zoveel mogelijk thuiswerk uit het voorzorgsprincipe. Ook de scholen hadden gesloten moeten blijven, iets wat andere landen al gedaan hebben. Dit tot het weer verbetert (momenteel in de kaarten vanaf half maart - zo lang is dat niet), want coronavirussen horen tot een familie die slecht gedijen bij beter weer, kijk maar naar het weinig aantal gevallen in de Aziatische landen die geen echte winters kennen. Ik ben teleurgesteld hoe sommigen alle logische maatregelen om het virus in te dijken afschilderen als "disproportioneel," in het bijzonder de houding van onze Minister van Volksgezondheid die ik sterk afkeur. Haar laks beleid, waarbij er nooit iets nodig is, is de voornaamste reden dat we al zoveel gevallen hebben hier.

Lange termijn:
* In het Westen moeten we onze gewoonte van "handen schudden" in vraag durven stellen. Meer en meer zie je mensen die hiervan afstand willen doen, wat me een goede evolutie lijkt. Alhoewel het niet de enige manier is waarop virussen zich verspreiden, is handen schudden een van de voornaamste manieren die we kunnen elimineren zonder moeite en zonder kosten.
* Anderzijds is het ook zo dat deze coronavirussen telkens in dezelfde regio ontstaan, en nooit eens in een andere regio. De redenen daarvoor zijn bekend (de beelden van die markt in Wuhan zeggen genoeg), en ze kunnen opgelost worden, maar tot op heden is dit niet gebeurd. Om het land in kwestie aan te sporen actie te ondernemen, ben ik er voorstander van dat landen waaruit virussen als deze kunnen ontstaan, verplicht kunnen worden om andere landen schadevrij te stellen, desnoods afgewongen via wereldwijde economische sancties. Niet dat ik denk dat dat laatste ooit zou gebeuren, maar het zal ze misschien eindelijk tot hun verantwoordelijkheid aanzetten. Dat is nodig, omdat het volgende coronavirus veel besmettelijker en dodelijker kan zijn.
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13391
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 440 keer
Bedankt: 893 keer
Recent bedankt: 11 keer

Ik huldig ook het voorzorgsprincipe, je moet het ook nu gaan zoeken.

Maar als de luchtvaartmaatschappijen aankijken tegen een kost van $130miljard, dan kan je u toch vragen stellen.
Paniekzaaierij is niet nodig en de (economische) effecten zijn absurd.
Met het Britse Flybe gaat een eerste luchtvaartmaatschappij failliet sinds de uitbraak van het coronavirus. De crisis kan de luchtvaart tot 113 miljard dollar omzet kosten. ‘Maatschappijen zonder reserves komen in de problemen.’
Overigens: de UK overheid heeft net nog (half januari) £100 miljoen lening beloofd aan Flybe, hoewel het voor iedereen duidelijk was dat het een afgelopen verhaal was. De sector (lees: de concurrentie) ging de staatssteun aanvechten, maar dat zal niet meer nodig zijn, gezien Flybe door de Corona-hysterie hoekje om is geholpen.

En dat is enkel nog maar de luchtvaartsector. Evenementensector, toerisme, autoverkoop, ...
Tel uit de impact voor 80K besmettingen en 3K overlijdens.
Mochten we als "wereld" alle 3K overlijdens met evenveel egards behandelen... :eek:
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6988
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 404 keer
Recent bedankt: 3 keer

Flybe gaat niet failliet omwille van het coronavirus. Die maatschappij had al veel langer problemen. Vorig jaar hebben die hun vluchten al eens gestaakt, toen hebben ze nog een doorstart kunnen maken met vers geld, maar het heeft weinig geholpen.

We gaan ongetwijfeld nog faillissementen en ontslagen en wat weet ik nog zien "omwille van het Coronavirus", en dit voor maanden nadat het Coronavirus verdwenen is. De realiteit is dat het Coronavirus niets anders is dan "de globale politieke onzekerheid" of gelijk welke "insert excuse here"-reden die geen waarheid bevat.
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13391
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 440 keer
Bedankt: 893 keer
Recent bedankt: 11 keer

De aanleiding is Corona, de reden is "vanalles".
Flybe was op sterven na dood en kreeg door/met Corona de finale duw over de rand.
koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1814
Lid geworden op: 21 jul 2010, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 200 keer
Bedankt: 108 keer

Onze politici danken God op hun blote knieën voor dit welgekomen geschenk. Door corona wordt de aandacht afgeleid van de politieke mesthoop en problemen in dit land én wordt er minder gespeculeerd over nieuwe verkiezingen waarvan ze doodse schrik hebben.

Op de Nederlandse TV is de berichtgeving veel serener.
Belgische politici hebben er nu éénmaal belang bi dat er geen 30 seconden in het journaal meer overschieten om te spreken over de huidige politieke en economische malaise. Om verder in de economische gehaktmolen te geraken, hadden we bovendien "corona'" heus niet nodig.

En verder: ik durf er mijn handen niet voor in het vuur steken dat dit een (soort van) biochemische oorlogsvoering is. Spijtig genoeg moeten we ook verder leven in de wetenschap dat incidenten zoals deze met regelmaat de kop zullen opsteken ...

En Minister De Block heeft het toch één van de oplossingen weer mooi verwoord: "blijft allemaal in uw kot". Dit illustreert nog eens mooi het niveau van onze hedendaagse politiek.
tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1266
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:48
Locatie: Attenhoven (Landen)
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer
Bedankt: 64 keer

Zal gewoon de laatste doodsteek geweest zijn, hielden al lang kop amper boven water. Zonder corona zou het wel brexit, eender welk conflict in Iran (brandstofprijs) of de smaak van de dag geweest zijn. Vliegen is nu eenmaal duurder dan wat je ervoor betaald... Denk dat er ook in toeristische sector heel wat in dezelfde situatie zitten en gaan sneuvelen.

Denk niet dat we de 'einde van de wereld' bevolkingsafname gaan krijgen maar economisch is het idd wel indrukwekkend hoe kwetsbaar en verweven alles is.
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4794
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 258 keer
Bedankt: 212 keer

ITnetadmin schreef:We moeten niet gaan panikeren, dit is geen supervirus dat de wereldbevolking gaat uitroeien.

Dat gezegd, dit is ook geen griepje.
Effe wat cijfers:
Bedankt, dit is ten minste duidelijk.
Spijtig dat Maggie zo chaotisch en tegenstrijdig communiceert.

Wat ik ook zou willen weten, maar ik vrees dat ik het antwoord al ken: als je in quarantaine geplaatst wordt (thuis), hoe gaat dat dan?
Men zegt dat je niet mag hamsteren, maar wie heeft er nu voor 2 weken eten en drank in huis?
Moet je dan maar heel de tijd alles aan huis laten leveren?

Ik blijf ook met de vraag zitten of ze niet thuiswerken meer moeten aanmoedigen in dergelijke situaties.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
Gebruikersavatar
edon
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 01 jul 2011, 23:27
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Bedankt: 6 keer

ITnetadmin schreef:We moeten niet gaan panikeren, dit is geen supervirus dat de wereldbevolking gaat uitroeien.

2019-nCoV (ook wel Sars-CoV-2) heeft:
- een geschatte globale infection rate van 40-70%
- een geschatte mortality rate van 3.4%
- een geschatte R0 van 1.4 tot 2.5

En in tegenstelling tot die griep, hebben we tot nu geen geneesmiddelen of vaccins hiervoor.
Ik weet niet waar je die cijfers vandaan haalt, maar laat ons hopen dat deze niet kloppen...

Een snelle berekening met een wereldbevolking van 7,7 miljard mensen ,een infection rate aan 40% en een mortality rate van 3.4% zorgt voor een wereldwijd dodenaantal van meer dan 10 miljoen mensen! :-o :eek:
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3432
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer
Recent bedankt: 1 keer

edon schreef: Ik weet niet waar je die cijfers vandaan haalt, maar laat ons hopen dat deze niet kloppen...
die 3% doden en 10% die op de intensieve lijkt overal wel te kloppen.
die 2 getallen alleen tonen dat we hier niet met een griep te maken hebben

maar de nationale reflex zie je wel overal al opdoemen
Duitsland verbiedt ondertussen de export van medisch beschermingsmateriaal en Frankrijk neemt ook al gelijkaardige stappen.
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 525 keer
Bedankt: 248 keer

philippe_d schreef:
Dat alle sterfgevallen niet enkel en alleen door Covid-19 komen, maar ook door een bestaand ziektebeeld of verzwakt immuunsysteem is goed mogelijk. En of er nu 2% mortaliteit is bij Corona in vergelijking met 0.5-1% bij een gewone griep is niet het ergste.
Bij griep sterft er maar 0,1% tov van meer dan 3% bij corona. We kunnen dus zeggen dat corona minstens 30 keer dodelijker is als griep.
De griep is minder dodelijk, met een sterftecijfer van zo”n 0,1% van de patiënten.
https://www.gva.be/cnt/dmf20200225_0486 ... oronavirus

Waarom zeg ik minstens 3%, omdat er nu 100000 besmettingen zijn, 3400 doden, en 55000 genezen. Degene die nog besmet zijn, kunnen nog altijd sterven. Het is dus mogelijk, dat corona een sterfte cijfer krijgt van 6% of hoger. Ofwel, 60 keer dodelijker dan griep.

Als bejaardenverzorgster, ben ik echt wel ongerust. Niet voor mezelf, maar voor mijn patienten.
Paniek is natuurlijk voor niks nodig.
Bijlagen
88224491_2613576102223298_6137436578684862464_n.jpg
de koe zegt boe
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13391
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 440 keer
Bedankt: 893 keer
Recent bedankt: 11 keer

Officials will have to act when they do not have all the facts, because much about the virus is unknown. A broad guess is that
25-70% of the population of any infected country may catch the disease. China’s experience suggests that, of the cases that are detected, roughly 80% will be mild, 15% will need treatment in hospital and 5% will require intensive care. Experts say that the virus may be five to ten times as lethal as seasonal flu, which, with a fatality rate of 0.1%, kills 60,000 Americans in a bad year.
Kortom: we weten het eingelijk nog niet, want het virus is nog volop "bezig"
Yet all those outcomes depend greatly on what governments choose to do, as China shows. Hubei province, the origin of the epidemic, has a population of 59m. It has seen more than 65,000 cases and a fatality rate of 2.9%. By contrast, the rest of China, which contains 1.3bn people, has suffered fewer than 13,000 cases with a fatality rate of just 0.4%. Chinese officials at first suppressed news of the disease, a grave error that allowed the virus to take hold. But even before it had spread much outside Hubei, they imposed the largest and most draconian quarantine in history. Factories shut, public transport stopped and people were ordered indoors. This raised awareness and changed behaviour. Without it, China would by now have registered many millions of cases and tens of thousands of deaths.
Hoe overheden erop reageren is een belangrijke factor.
China’s second lesson is that governments can slow the spread of the disease. Flattening the spike of the epidemic means that health systems are less overwhelmed, which saves lives.
@3%
Er zijn heel waarschijnlijk veel meer mensen besmet, maar met milde verschijnselen. Je wil niet elke hoest of 38°koorts laten testen op het nieuwe virus, omdat dat logistiek niet haalbaar is. Als de noemer omhoog gaat, daalt de mortaliteit van het virus navenant.

Misschien zat het virus ook al langer in Italië, meegebracht door de hordes (Chinese) toeristen en werd pas ontdekt dat het zo wijd verspreid was toen ze breder gingen testen dan de geïsoleerde gevallen?
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6988
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 404 keer
Recent bedankt: 3 keer

Opletten met de "China praise," want ze is niet terecht. Ja, ze zijn nu idd goed bezig om de verspreiding in te dammen. Maar het feit dat het 1) ginder ontstaan is en 2) het zo snel kunnen verspreiden is naar de rest van het land en de wereld, is evenzeer aan hen te danken. Praise verdienen ze pas als ze het in de toekomst kunnen voorkomen.

Dat gezegd zijnde, Italië heeft zeker ook fouten gemaakt.
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”