WaveFrontier T90 beeld valt weg bij regenweer of regenwolken

Alles over TV via satelliet
Plaats reactie
Vaako
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 30 dec 2005, 21:56
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer
Bedankt: 23 keer

Hallo mede sat gebruikers,

Heeft er iemand ook zo een probleem met de WaveFrontier T90 schotel dat het beeld weg valt bij regenweer ?
Soms hoeft het nog niet eens te regenen enkel de regenwolken zijn voldoende om een slecht signaal te hebben.

De schotel is afgeregeld op maximaal signaal !
Greetings, Vaako

edpnet 100/40 Lijnprofiel 91Mbps Down / 37Mbps Up http://www.speedtest.net/result/7275351336.png
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16616
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 832 keer
Bedankt: 3009 keer
Recent bedankt: 14 keer

Welke satelliet?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
Vaako
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 30 dec 2005, 21:56
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer
Bedankt: 23 keer

philippe_d schreef:Welke satelliet?
Heb op alles problemen:

Astra 2F @ 28.2°
Astra 3D @ 23.5°
Astra 1KR etc... @ 19.2°
Eutelsat 16A @ 16°
Eutelsat Hotbird 13B @ 13°
Greetings, Vaako

edpnet 100/40 Lijnprofiel 91Mbps Down / 37Mbps Up http://www.speedtest.net/result/7275351336.png
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7708
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 368 keer
Bedankt: 729 keer
Recent bedankt: 4 keer

Switch
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16616
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 832 keer
Bedankt: 3009 keer
Recent bedankt: 14 keer

VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
edwin.d
Plus Member
Plus Member
Berichten: 100
Lid geworden op: 14 sep 2012, 23:15
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer

Of bomen die wat groot geworden zijn.....
Een foto zegt misschien meer
Vaako
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 30 dec 2005, 21:56
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer
Bedankt: 23 keer

Jack Daniels schreef:Switch
Het is niet het probleem van de 16-poort LNB diseqc switch.

Ik heb reeds probeert:
1. Andere diseqc switch 8-poort
2. Standaard diseqc switch 4-poort
3. De LNB rechtstreeks verbonden met de ontvanger, het verlies van de switches zijn verwaarloosbaar.

Sterkste signaal heb ik op een of andere kanaal op 23.5° namelijk 70% signaal, als er een zwaar regenwolk voorbijkomt heb ik 34% signaal :roll:
philippe_d schreef:Of toch afstelling?
https://satlex.be/nl/wavefrontier_calc- ... ry_code=be
Deze calculator heb ik gebruikt om alle LNB's en schotel uit te richten.
Heb enken hier en daar wat getweakt om het signaal te optimaliseren zoals skew.
edwin.d schreef:Of bomen die wat groot geworden zijn.....
Een foto zegt misschien meer
Geen bomen in het signaal zichtvelt daar volledig vrij zicht van oost tot west.
Greetings, Vaako

edpnet 100/40 Lijnprofiel 91Mbps Down / 37Mbps Up http://www.speedtest.net/result/7275351336.png
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2
fendtje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 04 jan 2007, 01:06
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Bedankt: 71 keer

Vaako schreef:
Jack Daniels schreef:Switch
Het is niet het probleem van de 16-poort LNB diseqc switch.

Ik heb reeds probeert:

3. De LNB rechtstreeks verbonden met de ontvanger, het verlies van de switches zijn verwaarloosbaar.

Sterkste signaal heb ik op een of andere kanaal op 23.5° namelijk 70% signaal, als er een zwaar regenwolk voorbijkomt heb ik 34% signaal :roll:
Geen bomen in het signaal zichtvelt daar volledig vrij zicht van oost tot west.
Die 70 % is veel te weinig beter zou zijn 97 a 99 %.
Bijlagen
IMG20220615114429 (2).jpg
(54.81 KiB) Nog niet gedownload
Vaako
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 30 dec 2005, 21:56
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer
Bedankt: 23 keer

fendtje schreef:
Vaako schreef:
Jack Daniels schreef:Switch
Het is niet het probleem van de 16-poort LNB diseqc switch.

Ik heb reeds probeert:

3. De LNB rechtstreeks verbonden met de ontvanger, het verlies van de switches zijn verwaarloosbaar.

Sterkste signaal heb ik op een of andere kanaal op 23.5° namelijk 70% signaal, als er een zwaar regenwolk voorbijkomt heb ik 34% signaal :roll:
Geen bomen in het signaal zichtvelt daar volledig vrij zicht van oost tot west.
Die 70 % is veel te weinig beter zou zijn 97 a 99 %.
Wauw wat een signaal :eek: , wat voor schotel en LNB gebruik jij ?
Greetings, Vaako

edpnet 100/40 Lijnprofiel 91Mbps Down / 37Mbps Up http://www.speedtest.net/result/7275351336.png
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2
Gebruikersavatar
Belgissschenaap
Premium Member
Premium Member
Berichten: 471
Lid geworden op: 21 nov 2020, 07:01
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer
Bedankt: 65 keer
Recent bedankt: 5 keer

Je basis signaal is inderdaad vrij mager. De tv vlaanderen satelliet thuis en bij mijn ouders behaalt ook steeds 90+ (astra 23,5 en 19,2)
Moet al echt storen voor storing te krijgen.

Ken er wel amper iets van, om advies te kunnen geven.
luukske
Plus Member
Plus Member
Berichten: 153
Lid geworden op: 10 mei 2020, 12:33
Locatie: Hasselt
Uitgedeelde bedankjes: 90 keer
Bedankt: 18 keer

Hier ook alles altijd alles boven de 95% gehad. Triax 80cm schotel met Inverto black LNBs. Momenteel alleen nog astra2 voor de Britse zenders, de rest streamen we. Alleen storingen bij heel zwaar onweer.
fendtje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 04 jan 2007, 01:06
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Bedankt: 71 keer

Vaako schreef: Wauw wat een signaal :eek: , wat voor schotel en LNB gebruik jij ?
Een gewone 80 cm Triax met 4 gewone quad lnbs 19 13 23 28.
En schotel is gewoon uitgericht met een linux sat ontvanger.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5992
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 331 keer
Bedankt: 259 keer
Recent bedankt: 4 keer

Triax 80cm schotel en 2 Inverto lnb's voor astra 1 & 2: signaalsterkte en kwaliteit doorgaans 90 tot 100%. Problemen enkel bij wolkbreuken of sneeuwstorm...
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra1&2 FTA
Vaako
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 30 dec 2005, 21:56
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer
Bedankt: 23 keer

Ik hoor overal over de goede prestaties van die Inverto lnb's misschien moet ik deze ook maar eens overwegen.
Greetings, Vaako

edpnet 100/40 Lijnprofiel 91Mbps Down / 37Mbps Up http://www.speedtest.net/result/7275351336.png
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16616
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 832 keer
Bedankt: 3009 keer
Recent bedankt: 14 keer

Jouw probleem is zo ernstig, dat ik denk dat het niets met de LNB's te maken heeft.
Een opstelling met 5 (of 11?) LNB's op één schotel is natuurlijk al heel problematisch, maar dan zou je toch een heel goed signaal moeten hebben op de centrale LNB's.
Wellicht scheelt er iets aan de schotel zelf (kan een vervorming zodat deze niet meer perfect parabolisch is of goed focust)?
Hulpreflector niet goed gemonteerd?

Ik heb maar 2 LNB's (19.2 en 23.5), waarvan de 23.5 centraal gemonteerd, op beide satellieten 80% signaalstrekte en 79-80% kawilietit.
Schotel 80cm
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
edwin.d
Plus Member
Plus Member
Berichten: 100
Lid geworden op: 14 sep 2012, 23:15
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer

Op de signaalsterkte zou ik niet te veel verder gaan.
Op mijn DM8000 zit ik rond de 75%, terwijl de VU boven 95% zit.
Op dezelfde schotel wel te verstaan

De T90 is gemaakt voor multisat ontvangst.
Ik zou dan toch de afstelling controleren.
Kan je via een app het signaal van je box tot bij de schotel krijgen?
Dan zou je eens kunnen wringen aan de schotel.
Wat omhoog of omlaag, links rechts.
Dan ga je onmiddellijk kunnen zien of het signaal beter wordt.

Mvg
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5992
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 331 keer
Bedankt: 259 keer
Recent bedankt: 4 keer

edwin.d schrijft ...Wat omhoog of omlaag, links rechts...

Juist, erg goede tip. Wel in gedachte houden dat die satellieten 36.000 km van ons verwijderd zijn! Dus traag, heel-erg-traag verwringen/verdraaien...
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra1&2 FTA
master-magic
Pro Member
Pro Member
Berichten: 325
Lid geworden op: 03 dec 2005, 12:44
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer
Bedankt: 13 keer
Contacteer:

@Vaako
Ik heb hier dezelfde schotel hangen, wat soms voorkomt bij deze schotel is dat de moeren achteraan voor je hoogte en laagte vastzetten soms eens loskomt door windstoten na een tijd (enkele maanden) heb onlangs ook m’n schotel moeten herinstalleren doordat die moeren waren losgekomen of klein beetje los kwam, lees uw schotel zakte zodat de ontvangst verminderde.
Misschien is het al opgelost nu maar kan maar een tip zijn voor in de toekomst, ze goed vast zetten is nodig maar dit kan ook een kleine graad verminderen of verslechten.
greets
master-magic
Dreambox 920 UHD (DVB-S/C) HD PVR met een T90 & VU+ Zero 4K (DVB-C/T2) . (Tv Vlaanderen Basic+).
Vaako
Plus Member
Plus Member
Berichten: 215
Lid geworden op: 30 dec 2005, 21:56
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer
Bedankt: 23 keer

Ik heb nog geen tijd gehad om ze nog eens goed uit te richten omdat ik mijn configuratie ga herzien en wat minder LNB's op de schotel ga zetten.
Heb nu 11 LNB's er op maar eerlijk gezegd bekijk ik enkel de satellieten 28, 23.5, 19.2, 16 en 13
Misschien wel zonden om maar 5 LNB's te plaatsen op zo een schotel, maar wat moet ik ander ermee !?
Greetings, Vaako

edpnet 100/40 Lijnprofiel 91Mbps Down / 37Mbps Up http://www.speedtest.net/result/7275351336.png
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2
Gebruikersavatar
Ratface
Pro Member
Pro Member
Berichten: 235
Lid geworden op: 09 jan 2012, 13:45
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Bedankt: 14 keer
Recent bedankt: 1 keer

master-magic schreef:@Vaako
Ik heb hier dezelfde schotel hangen, wat soms voorkomt bij deze schotel is dat de moeren achteraan voor je hoogte en laagte vastzetten soms eens loskomt door windstoten na een tijd
https://www.loctiteproducts.com/en/prod ... ue242.html
Plaats reactie

Terug naar “Satelliet TV (TV Vlaanderen, Telesat)”