Pagina 1 van 1

Ariane 5 VA 253 Lancering staat vast – Satellieten voor UHD/4K/8K uitzendingen aan boord

Geplaatst: 23 Jul 2020, 21:41
door satsurfer
Zo, satelliet staat zooo veel verder dan kabelboeren hé.... (zouden het kunnen, maar stellen alles graag uit)

https://www.infosat.de/technik/ariane-5-va-253-starttermin-steht-fest-satelliten-zur-uhd4k8k-bertragung-bord

De lancering van Mission VA 253 staat gepland voor dinsdag 28 juli. De satellieten BSAT-4b, Galaxy 30 en een missie-uitbreidingsvoertuig (MEV) zullen aan boord zijn. Sommigen van hen worden gebruikt voor de uitzending van ultra-high-definition televisieprogramma's (UHD, 4K en 8K).

Als de weersomstandigheden het toelaten, zal de Europese raket opstijgen in een lanceervenster van 21:29 UTC tot 22:15 UTC.
BSAT-4b is gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Maxar Technologies en wordt, samen met zijn dubbele BSAT-4a, ook gebruikt voor de transmissie van ultra-high-definition televisieprogramma's (UHD, 4K en 8K) rechtstreeks naar huizen in heel Japan.

De twee andere satellieten van deze missie zijn gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Northrop Grumman: The Galaxy 30, gebouwd voor de wereldwijde netwerkexploitant Intelsat, wordt gebruikt voor UHD-videodistributie / -uitzending en als breedbandsatelliet voor Noord-Amerika en is bedoeld als MEV-2 (Mission Extension Vehicle) ), een zeer innovatief satellietdienstvoertuig dat is ontworpen om te koppelen aan satellieten in een baan om levensverlengingsdiensten.

De andere passagier op de geplande vlucht VA253 op Ariane 5 is de "BSAT-4b" -satelliet. Deze orbiter is gebouwd door Maxar Technologies voor de Japanese Broadcasting Satellite System Corporation (B-SAT) als back-up voor BSAT-4a, die in 2017 door Arianespace werd gelanceerd.