hoe dit oplossen

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6302
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 319 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

hoe dit oplossen

Berichtdoor proximusboyke » 25 Feb 2020, 21:59

Hoe los ik dit best op ? mensen zijn als een van de eerste klanten bij telenet.
De man des huize is 7/7 24/24 aan zijn bed gekluisterd. Mevrouw zou in de verste kamer tv voor haar willen zetten. En daar komt er een kabel binnen.
Telenet zegt gewoon kabel halen digicorder halen en aansluiten. Maar kan dat zomaar ? En hoe begin ik daar best aan. Moeten zei geen NUI zetten waar de kabel toekomt ?
Bijlagen
telenet4.jpg
telenet3.jpg
telenet2.jpg
telenet-1.jpg
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3909
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 399 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: hoe dit oplossen

Berichtdoor Splitter » 25 Feb 2020, 22:14

de 2de/3de foto toont een NIU (oud model dat niet overal gebruikt werd) als ik me niet vergis.
verder geloof ik ook dat je de tv kan aansluiten op de 2de aftakking die nog beschikbaar is, maar dat durf ik niet meer te garanderen.
(ik bedoel dan de aansluiting onderaan, naast die waar de modem aangesloten is)

wel opvallend dat de modem duidelijk een stuk nieuwer is dan die NIU, ik zou verwachten dat die gelijkertijd mee vervangen werd.
in ieder geval kan je normaalgezien GRATIS een telenet technieker over de vloer krijgen om deze te vervangen naar het nieuwe model,
en vervolgens is het inderdaad kabeltje trekken en aansluiten.
ik zou al een kabel voorzien, met wat geluk is de technicus vervolgens goed genoeg gezind om die snel even mee aan te sluiten.
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6302
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 319 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: hoe dit oplossen

Berichtdoor proximusboyke » 25 Feb 2020, 22:19

ben ik dan nie beter te vragen de nui te plaatsen waar de kabel binnenkomt die kabel ligt al dan al van aan de tv naar waar hij binnenkomt, of is dat geen goed idee ?
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3909
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 399 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: hoe dit oplossen

Berichtdoor Splitter » 25 Feb 2020, 22:51

in principe zou de niu moeten aangesloten zijn op de binnenkomende kabel...

als dat niet zo is zou die in principe kunnen (moeten?) verplaatst worden.
hou er echter rekening mee dat:

- je een stopcontact nodig hebt waar de NIU moet staan
- elk toestel rechtstreeks op de NIU moet aangesloten zijn (dus: tv1, tv2, modem)

als de kabel op foto1 de binnenkomende kabel is, is die waarschijnlijk doorgezet omdat er daar geen stopcontact/ruimte/... was destijds,
en het praktischer was om te plaatsen waar het nu staat.
maar dat is dan 1-op-1 en dat kan in principe gewoon, geen idee of ze dat ook gratis doen (voor hetzelfde geld zouden ze dat al als binnenkabel/interne verhuis beschouwen en dan is het weer wel betalend)
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3497
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 208 keer

Re: hoe dit oplossen

Berichtdoor mailracer » 25 Feb 2020, 23:10

niet vergeten dat een nui ook een splitter en versterker is waarbij je aansluitingen krijgt die voor je modem bedoelt zijn (data) en aparte voor de TV's .
Je moet deze die er staat dus onderzoeken welke aansluitingen vrij zijn.

maar hoe je het ook oplost weet dat je van het punt van de nui drie coaxen moet hebben. 2 maal TV en 1 Maal data voor de modem.
Vanaf de modem heb je de telefoonaansluiting en de FTP bekabeling (elke digicorder heeft een netwerkaansluiting nodig). De FTP bekabeling kan je vervangen door powerlines. Ik denk dat de digicorders en boxen niet werken met wifi (ben wel niet zeker) iemand ???.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6302
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 319 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: hoe dit oplossen

Berichtdoor proximusboyke » 25 Feb 2020, 23:10

er zijn/waren stopcontacten. Maar waarschinlijk kunnen ze nu die kabel gebruiken die is aangesloten op de buitenkabel. Als hij aan de buitenkabel aangesloten is of aan de nui de kabel ligt er en aangezien de extra tv aan de ingang kabel komt denk ik niet dat er dan een extra kabel moet getrokken worden ? of ben ik verkeerd ?
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

M_016
Pro Member
Pro Member
Berichten: 428
Lid geworden op: 23 Aug 2017
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: hoe dit oplossen

Berichtdoor M_016 » 26 Feb 2020, 01:02

@proximusboyke
mailracer & splitter hebben het mijns inziens goed samengevat:
NIU dient (normaal) te worden aangesloten op de inkomende "buitenkabel"
voor de NIU voor dient er 1 beschikbaar stopkontakt aanwezig te zijn
voor de HGW dient er eveneens 1 vrij stopkontakt ter beschikking te zijn
de NIU op de foto beschikt over 2 coax uitgangen voor TV (1 vooraan en 1 onderaan naast de geschroefde data aansluiting)
de data uitgang van de NIU dient met de modem te worden verbonden (geschroefd aansluiting)
de NIU TV uitgang 1 dient met coax te worden verbonden met digibox 1
de NIU TV uitgang 2 dient met coax te worden verbonden met digibox 2
de digibox 1 dient met UTP te worden verbonden met HGW LAN uitgang A
de digibox 2 dient met UTP te worden verbonden met HGW LAN uitgang B
digiboxen/corders ondersteunen zelf geen WiFi (dus indien geen utp mogelijk eventueel gebruik maken van PLC of van utp-> wifi en wifi->utp convertie, evenwel misschien best te vermijden indien mogelijk)
uiteraard kan voor TV2 bv. eventueel ook gebruik gemaakt worden van "het (digitale compact signaal" met een beperkt aantal "DVB-vrij beschikbare zenders" = geen digibox dus geen UTP wel een coax nodig) of eventueel ook van "TV met een kaartje" (CI+slot/coax kabel)

dus u hebt naast de inkomende "Telenet coax" vanaf NIU 2 coaxen nodig (1 per TV) en in functie van de behoeften 0/1/2 UTP kabels naar 0/1/2 digiboxen (ik vermoed dat het zelfs zonder utp kabels naar de digiboxen kan maar uiteraard gaat alle interactiviteit dan verloren wat mogelijks niet de bedoeling kan zijn)

succes


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast