Telenet stopt met ondersteuning oude decoders

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2629
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 220 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Telenet stopt met ondersteuning oude decoders

Berichtdoor CCatalyst » 2 weken 4 dagen 13 uur geleden (01 Feb 2020, 10:02)

krisken schreef:En dan lees ik dat de toestellen verouderd zijn omdat er nog FastEthernet poortjes opzeitten, ipv GigE. En wat dan nog? 't Is niet dat dat toestel een Gbit interface nodig heeft? Zelfs een 10Mbit poortje zou prima volstaan!


Let op met cherry-picking, FE was een voorbeeld in een langere rij. Dat gezegd zijnde, FE en GigE componenten kosten vandaag de dag quasi eventueel en verbruiken quasi evenveel, dus reden om nog FE te gebruiken is er bijna niet meer, tenzij een vorm van nickel-and-diming besparing.

Bovendien kan FE niet met alles verbinden, je zal maar een switch hebben met alle ethernetpoorten bezet, en je wenst de Digicorder met een RJ45 SFP transceiver in een SFP poort te pluggen. Veel kans dat dat niet gaat lukken als die geen GigE kan negotieren :-) - ik spreek uit ervaring. Eenmaal je doorhebt waarom het niet lukt is het natuurlijk niet onoverkomelijk, je wisselt een kabel om, tenzij de rest van je interfaces ook FE zijn.

Steven7
Premium Member
Premium Member
Berichten: 501
Lid geworden op: 07 Aug 2004
Locatie: Veerle
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Telenet stopt met ondersteuning oude decoders

Berichtdoor Steven7 » 2 weken 4 dagen 12 uur geleden (01 Feb 2020, 10:38)

Hier staan nog 2 gekochte "oude decoders". Na respectievelijk 7 en 8 jaar hebben we ze vervangen. Beter nog even gewacht dus.
Al moet ik wel zeggen dat we op die manier toch al een dikke 1000 euro huur hebben uitgespaard op die periode.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1750
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Telenet stopt met ondersteuning oude decoders

Berichtdoor liegebeestig » 2 weken 4 dagen 12 uur geleden (01 Feb 2020, 10:57)

Krisken heeft zeker een punt. De soms korte beschikbaarheid van de programma's is een nadeel. Soms moet je de aflevering op 1 week tijd gezien hebben. Dat is momenteel enkel zo voor vtmgo dingen. Ik denk aan Alloo bij de... Afleveringen ofzo. Maar het nadeel is zeer beperkt. ook goeie series blijven er vaak staan.

Op vier vind ik bv nog alle reeksen van the sky is the limit terug of Stukken van Mensen of zelfs De Mol.

Op VrtNU zie ik nog heel veel vervlogen series beschikbaar. Ook de recentste serie Over Water blijft gewoon staan na elke nieuwe.

Op npo in Nederland worden oude series zelfs makkelijker bereikbaar. Soms durven ze daar voor de meest recente aflevering een plus abo vragen. De Nederlandse programmakwaliteit en het perfecte taalgebruik van de presentatoren is ook een zaligheid die ik pas opnieuw ontdekt heb nadat telenet en proximus Tv hier de deur zijn uitgezet. Wat een verademing.

Ik heb mijn decoder werkelijk nog geen seconde gemist. En vroeger had ik ook wel eens een gemiste opname ofzo op die telenet digicorder door een technische fout.

Dan zwijgen we nog over de eenvoud van bediening met slechts 1 app of afstandsbediening van de smart TV met Android 9. Wie een smartphone kan gebruiken met Apps, kan ook zo smart TV kijken via apps.

Er is vandaag voor mij als exclusief on demand kijker geen enkele goeie reden meer om TV te kijken via die decoders van Telenet of proximus.

De enige manier waarop deze monopolistische bedrijven zich kunnen redden is door de vlaminckjes te beperken tot een bepaald volume per maand voor internet, want dat onbeperkt heb je wel nodig. Tja, helaas zijn de zenders slim geweest met hun eigen Apps en website en hebben ze de tv distributeurs steeds minder nodig.

Amazor
Pro Member
Pro Member
Berichten: 350
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Telenet stopt met ondersteuning oude decoders

Berichtdoor Amazor » 2 weken 4 dagen 9 uur geleden (01 Feb 2020, 14:04)

Mijn post over de poging tot gebruik van de DB-AD200 en DC-AD2000 voor het bekijken van het compact signaal heeft (helaas) een toevoeging nodig.

Gisteren had ik getest op de DB-AD200 met een vervallen smartcard die zijn nieuwe sleutels nog moest krijgen. Op dat moment had ik beeld bij de 23 tv-zenders met een pop-up dat de smartcard geheractiveerd moest worden. Vanmorgen was de kaart weer actief, maar gingen de meeste zenders van het compact signaal daarmee op zwart, met de melding "Je kan deze zender niet meer ontvangen. Gelieve na te kijken of de connectie met de modem niet werd verbroken."
Na een fabrieksreset van deze digibox heb ik de standaard zenderlijst van +80 zenders eens doorlopen en ook hier staan reeds diverse zenders (TV Plus, Stingray Classica, Eclips TV, vlaamsparlement.tv,...) 'op zwart'. Deze situatie is dezelfde alsof je vroeger een extra zenderpakket had, maar je decoder niet interactief was. Enkele dagen na het ontkoppelen van de netwerkverbinding verloor je dan deze zenders, het speelde geen rol of deze zenders te decoderen waren. Misschien wordt met deze actie een 'uitdoofscenario' gecreëerd voor het basispakket op deze decoders.

Lang verhaal kort, bijna heel het aanbod van het compact signaal is bij deze boxen behandeld als een betaalzender, ondanks deze signalen echt FTA (FTC) zijn. In de praktrijk heb je enkel beeld zonder melding op de zenders één, Canvas, Ketnet, Vitaya, Comedy Central en NPO 1,2 en 3.
Het gratis radioaanbod is wel te beluisteren in combinatie met de modem-melding.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Comfort (Xiaomi Pocophone F1) /// BASE 0

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1020
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Re: Telenet stopt met ondersteuning oude decoders

Berichtdoor splinterbyte » 1 week 2 dagen 7 uur geleden (10 Feb 2020, 16:01)

en als je die smartcard er uithaalt?
heb je toch niet nodig voor FTA kanalen...

Amazor
Pro Member
Pro Member
Berichten: 350
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Telenet stopt met ondersteuning oude decoders

Berichtdoor Amazor » 1 week 2 dagen 5 uur geleden (10 Feb 2020, 17:11)

Constante pop-up met melding dat er geen smartcard aanwezig is... (Los van de modemmelding op een groot aantal zenders, zie hierboven).
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Comfort (Xiaomi Pocophone F1) /// BASE 0


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast