Orange droomt luidop over 'Over-the-Top-Content'

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4660
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer

Orange droomt luidop over 'Over-the-Top-Content'

Berichtdoor satsurfer » 24 Sep 2018, 00:33

Wat men vroeger IPTV heette? :-) Allee, nu komen er nog netflix en consoorten ook bij.

https://www.techzine.be/nieuws/19051/orange-wil-internet-only-abonnement-met-online-tv-combineren.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=dries
Daarbij droomt het luidop van een over-the-top (OTT)-aanbod waarmee internetklanten eenvoudiger lokale content online kunnen bekijken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Over-the-top_content

Dat blijkt uit enkele uitspraken van Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium, tijdens een evenement van de operator over de toekomst van audiovisuele media. De mediasector staat vandaag namelijk voor grote veranderingen. Nieuwe online spelers zoals Netflix en Amazon, maar ook Facebook en YouTube, zetten het klassieke tv-kijken onder druk.

“Er is een duidelijke shift merkbaar, weg van het traditionele model”, vertelt Trabbia. “Het klassieke tv-kijken zal niet meteen verdwijnen, maar er wordt wel steeds meer over-the-top gekeken.” Dat is een probleem voor lokale spelers, meent de Orange-CEO. Die moeten plots concurreren met wereldwijde platformen, terwijl ze veel minder middelen en een veel kleinere afzetmarkt hebben. “Het is moeilijk om met zo’n grote spelers te concurreren, maar ze zullen wel moeten.”

De sleutel naar succes is content, in het bijzonder lokale series en films die je op Netflix en Amazon minder eenvoudig terugvindt. “Content is king”, verduidelijkt Trabbia. “Er zal altijd vraag zijn naar lokale content omdat het mensen aanspreekt. Een gediversifieerd aanbod is belangrijk en Orange wil dit ondersteunen.”
...

jutuiz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 317
Lid geworden op: 23 Okt 2016
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: Orange droomt luidop over 'Over-the-Top-Content'

Berichtdoor jutuiz » 24 Sep 2018, 10:21

Eindelijk eens een speler met een correcte visie. Nu nog hopen op een "walk the talk". Dat Orange alvast eens werkt maakt van het direct casten vanaf de website van Vier, Vijf en Zes. Nu is altijd nog een ommetoer nodig via een casting-app die de streams capteert en linkt met de Chromecast.

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1707
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 227 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer

Re: Orange droomt luidop over 'Over-the-Top-Content'

Berichtdoor MaT » 24 Sep 2018, 11:12

satsurfer schreef:De sleutel naar succes is content, in het bijzonder lokale series en films die je op Netflix en Amazon minder eenvoudig terugvindt. “Content is king”, verduidelijkt Trabbia.

Niet alleen de content zelf, maar ook beschikbaarheid ervan.
Ik wil die content kunnen bekijken waar, wanneer en op welk toestel ik wil. Kom dus niet af met een gesloten decoder of een app waarmee ik enkel in belgië kan kijken en niet op toestel X of Y of niet in de maximaal beschikbare kwaliteit.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4811
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 326 keer

Re: Orange droomt luidop over 'Over-the-Top-Content'

Berichtdoor wied » 24 Sep 2018, 12:04

MaT schrijft: Kom dus niet af met een gesloten decoder...

Orange en Medialaan hebben recent een 5-jaren contract gesloten om die doelgroep gezamenlijk aan te pakken. Hierover gaan al meerdere draadjes op dit forum, en niets laat daarbij vermoeden dat hun aangekondigde VTM GO app een decoder nodig heeft!
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast