Telenet scan website

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 444
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Telenet automatische frequency scan lijst

Berichtdoor wimpie3 » 27 Dec 2020, 16:50

Ik heb een tooltje gemaakt dat elke nacht de volledige kabel scant en een lijstje maakt met alle zenders van Telenet. Voorbeeld in bijlage.

Ik zit nog te zoeken naar twee dingen:

1. weet iemand waar ik een lijst kan vinden met audio types (maakt deel uit van de APID)?
2. weet iemand waar ik een lijst kan vinden van de CA codes? ik heb nu een "algemene" naam van de fabrikant, maar er moeten per fabrikant nog meer gedetailleerde lijsten bestaan.

Bedankt!

Afbeelding

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1483
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 101 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: Telenet automatische frequency scan lijst

Berichtdoor Robert Ford » 27 Dec 2020, 18:12

Kijk eens naar Transedit

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 444
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Telenet scan website

Berichtdoor wimpie3 » 31 Dec 2020, 09:56

Vanaf vandaag publiceer ik elke dag de resultaten van een cable scan op het Telenet netwerk in Vlaams Brabant. Waarom? Gewoon, omdat ik benieuwd ben naar de 'geheime' kanalen die soms worden geactiveerd. En natuurlijk ook omdat het een leuk hobbyproject is.

De resultaten zijn elke dag te vinden op http://www.cablescan.be/

Opmerkingen uiteraard altijd welkom.

(Edit: nieuwe url)
Laatst gewijzigd door wimpie3 op 31 Dec 2020, 13:59, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16405
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 539 keer
Contact:

Re: Telenet scan website

Berichtdoor meon » 31 Dec 2020, 10:02

Hou je ook historie bij?

Enkel jouw URL is niet zo gelukkig gekozen vrees ik, bedrijven doen vaak nogal moeilijk als hun merknaam gebruikt wordt in zaken waar zij niet rechtstreeks betrokken zijn...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15971
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2835 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 775 keer
Contact:

Re: Telenet scan website

Berichtdoor philippe_d » 31 Dec 2020, 10:13

Indrukwekkend lijstje :)

Heb je ook nog een kolon voor de Codec info?
    - video (codec, resolutie)
    - audio (codec, bitrate)
[Mod]
je vorige post over hetzelfde onderwerp samengevoegd.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.26, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 444
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor wimpie3 » 31 Dec 2020, 10:14

meon schreef:Enkel jouw URL is niet zo gelukkig gekozen vrees ik, bedrijven doen vaak nogal moeilijk als hun merknaam gebruikt wordt in zaken waar zij niet rechtstreeks betrokken zijn...


Je hebt gelijk, suggesties voor een nieuwe naam zijn welkom, dan breng ik dat in orde.

Wat betreft de codecs, dat kan ik toevoegen voor de niet geëncrypteerde zenders. Ik denk niet dat de codecs en video sizes leesbaar zijn in een versleutelde stream.

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16405
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 539 keer
Contact:

Re: Telenet scan website

Berichtdoor meon » 31 Dec 2020, 10:50

Cablescan? Kabelscan? (beide zijn op .be nog beschikbaar)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15971
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2835 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 775 keer
Contact:

Re: Telenet scan website

Berichtdoor philippe_d » 31 Dec 2020, 11:21

paar opmerkingen:
    - is het mogelijk om in weergave bepaalde kolommen uit te vinken (vb MOD, SR)?
    - ik mis de volledige 290 MHz?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.26, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 444
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor wimpie3 » 31 Dec 2020, 12:06

290 is nog niet overal in gebruik denk ik (hier toch niet)

bollegijs
Pro Member
Pro Member
Berichten: 290
Lid geworden op: 31 Jul 2019
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor bollegijs » 31 Dec 2020, 12:26

"This site is not affiliated with Telenet NV in any way."

Telenet is al tijdje BV geworden :cop:

Leuk!

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5200
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 338 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor CCatalyst » 31 Dec 2020, 12:39

wimpie3 schreef:290 is nog niet overal in gebruik denk ik (hier toch niet)


Ik had begrepen dat het compacte signaal overal al beschikbaar is. De afschakeling van het analoge signaal, dàt loopt wel gefaseerd en is nog niet voorbij.

Ik vind iig niet meteen iets terug over regiogebonden beschikbaarheid van 290 op hun website.

Wat geeft https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... ia-telenet => Zenderaanbod kabel-tv via het compacte signaal => Postcode

Gebruikersavatar
Data technicus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 204
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek (Hasselt)
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Telenet scan website

Berichtdoor Data technicus » 31 Dec 2020, 12:41

bollegijs schreef:"This site is not affiliated with Telenet NV in any way."

Telenet is al tijdje BV geworden :cop:

Leuk!


Telenet group is NV

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15971
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2835 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 775 keer
Contact:

Re: Telenet scan website

Berichtdoor philippe_d » 31 Dec 2020, 13:11

wimpie3 schreef:290 is nog niet overal in gebruik denk ik (hier toch niet)

Toch wel. Volgens mij is het Compact Signaal al overal beschikbaar (ook waar analoog nog niet afgeschaft is).

En gezien je wel ontvangst hebt op 298 MHz, is het Compact Signaal dus bij jou ook beschikbaar?
De TV zenders die je op 290 MHz zou moeten vinden (onversleuteld) zijn:
Discovery VL, Comedy Central, VIER, Regionale TV, RTL TVI, Nickelodeon/Spike, Disney Channel VL, Infokanaal, TIPiK, VIJF.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.26, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 444
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor wimpie3 » 31 Dec 2020, 14:00

philippe_d schreef:
wimpie3 schreef:290 is nog niet overal in gebruik denk ik (hier toch niet)

Toch wel. Volgens mij is het Compact Signaal al overal beschikbaar (ook waar analoog nog niet afgeschaft is).

En gezien je wel ontvangst hebt op 298 MHz, is het Compact Signaal dus bij jou ook beschikbaar?
De TV zenders die je op 290 MHz zou moeten vinden (onversleuteld) zijn:
Discovery VL, Comedy Central, VIER, Regionale TV, RTL TVI, Nickelodeon/Spike, Disney Channel VL, Infokanaal, TIPiK, VIJF.


Inderdaad, om de één of andere reden werd 200Mhz geskipt, ik zoek een oplossing.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15971
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2835 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 775 keer
Contact:

Re: Telenet scan website

Berichtdoor philippe_d » 31 Dec 2020, 14:20

Kan het zijn dat jouw tool geen "volledige" scan doet, maar alleen de frequenties neemt van netwerk-ID 22?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.26, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
TheCeet
Pro Member
Pro Member
Berichten: 295
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor TheCeet » 31 Dec 2020, 14:32

philippe_d schreef:
wimpie3 schreef:290 is nog niet overal in gebruik denk ik (hier toch niet)

Toch wel. Volgens mij is het Compact Signaal al overal beschikbaar (ook waar analoog nog niet afgeschaft is).


Eventjes aanvullen:

"De switch van het televisiesignaal start opnieuw in januari 2021. We laten je persoonlijk weten wanneer jouw regio aan de beurt is."
https://www2.telenet.be/nl/landing-page ... /algemeen/
iPhone 11 Pro: Proximus Smart Ent Comfort
ISP: Afbeelding edpnet FiberXL

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5200
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 338 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor CCatalyst » 31 Dec 2020, 14:43

Voor de duidelijkheid: dat betreft het "afschakelen van het analoog signaal"-gedeelte, denk ik. Dat gebeurt gefaseerd per regio. Voor wie nog niet geswitcht heeft, is het de laatste kans als Telenet je "persoonlijk" iets laat weten.

Naar ik begrijp, doch ik vind geen documentatie die dat of het tegendeel bewijst, is het compacte digitale signaal vandaag wel overal al beschikbaar, in vele gevallen dus nog naast het analoge signaal. Wie wil switchen van analoog naar digitaal, kan dat vandaag al, ongeacht waar je woont binnen het gebied van Telenet, en ongeacht wanneer het analoge signaal effectief afgeschakeld wordt in jouw regio.

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 444
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor wimpie3 » 31 Dec 2020, 17:44

Op de valreep van het nieuwe jaar 290 Mhz toegevoegd in de lijst, net als alle data kanalen.

De nieuwe domeinnaam is nu ook aktief (www.cablescan.be).

Wat ik zelf handig zou vinden is een kolom met het originele Telenet zendernummer, maar ik weet niet of ik dat ergens ga kunnen vinden. EPG data misschien ook ergens toevoegen...

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 444
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor wimpie3 » 13 Jan 2021, 19:34

De nieuwe zender Podium 19 staat sinds vannacht bij op de kabel.

Flippi
Premium Member
Premium Member
Berichten: 590
Lid geworden op: 26 Jan 2011
Bedankt: 48 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor Flippi » 3 weken 5 dagen 3 uur geleden (22 Apr 2021, 21:19)

500 - Internal server error.

master-magic
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 03 Dec 2005
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Contact:

Re: Telenet scan website

Berichtdoor master-magic » 3 weken 5 dagen 47 minuten geleden (23 Apr 2021, 00:28)

server plat of overbelast ???
mijne werkt nog en ook de zender info per freq :P
greets
master-magic
Dreambox 920 UHD (DVB-S/C) HD PVR met een T90 & VU+ Zero 4K (DVB-C/T2) . (Tv Vlaanderen Basic+).

Flippi
Premium Member
Premium Member
Berichten: 590
Lid geworden op: 26 Jan 2011
Bedankt: 48 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor Flippi » 3 weken 4 dagen 16 uur geleden (23 Apr 2021, 09:06)

Is die ook publiek toegankelijk? Ik ben op zoek naar de zendergroepering per frequentie.

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 444
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet scan website

Berichtdoor wimpie3 » 3 weken 4 dagen 13 uur geleden (23 Apr 2021, 11:49)

Flippi schreef:500 - Internal server error.

Soms loopt de scan eens vast, ik toon nu een error per frequentie ipv de hele pagina er uit te laten knallen.


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast