Opstarten decoder

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 564
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Opstarten decoder

Berichtdoor tomw » 24 Jan 2021, 20:28

Weet iemand hoe je ervoor kan zorgen dat het startscherm van Proximus niet TELKENS getoond wordt bij het starten van de TV? Het betreft een Android TV decoder.
Het duurt al ongeveer 15dec voordat het pickx logo verdwijnt, maar dan moeten we nog eens op de home button drukken voordat we kunnen beginnen kijken. Erg vervelend. Vooral mijn ouders hebben het er moeilijk mee.

deman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 18 Jul 2008
Locatie: Olen
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor deman » 25 Jan 2021, 13:29

Volg.
Zelfde stress met dat ding.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4287
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor jackho » 25 Jan 2021, 13:44

Dat is met alle Proximus decoders types zo.

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 564
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor tomw » 25 Jan 2021, 15:12

Klopt dat het bij vorige type decoders ook zo was.
Maar hoe zet je het uit zodat je niet telkens nog 15 seconden moet wachten om op de afstandsbediening te moeten drukken?
Liefst dus zoals een analoge TV die gewoon begint te spelen.

deman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 18 Jul 2008
Locatie: Olen
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor deman » 25 Jan 2021, 15:49

jackho schreef:Dat is met alle Proximus decoders types zo.

Nochtans had ik dat met de V4 en V5 dat niet.
Opzetten en direct beeld van de zender.
Met de V7 krijg je eerst de draaiende cirkel van Pickx.

bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2692
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 240 keer
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor bambipower » 25 Jan 2021, 16:01

Bij de v4 heb je dat alleen als ’diepe slaap’ is ingesteld. Die kan je af en aan zetten in de settings.

Maar.... geen idee of dat ook kan op de v5 of hoger
de koe zegt boe

deman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 18 Jul 2008
Locatie: Olen
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor deman » 25 Jan 2021, 16:03

bambipower schreef:Bij de v4 heb je dat alleen als ’diepe slaap’ is ingesteld. Die kan je af en aan zetten in de settings.

Maar.... geen idee of dat ook kan op de v5 of hoger


Ok, dan gaat de V7 in diepe slaap.
Kan zo direct niet terugvinden waar je dit kan uitschakelen.

Gebruikersavatar
broke23
Premium Member
Premium Member
Berichten: 505
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 72 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor broke23 » 25 Jan 2021, 16:34

Menu > Instellingen > Systeem > Sluimerstand > Sluimerstand

zie https://www.proximus.be/support/nl/id_s ... erken.html

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 564
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor tomw » 25 Jan 2021, 16:45

Ik had het dus niet over het ronddraaiende logo. Indien dat weg kan, zoveel te beter.
Maar na het opstarten kom je terrecht op het hoofdscherm waarin je thumbnails van huidige programmas terugvind enzo. Dit is wat we liever niet meer zouden krijgen. Dus het scherm vlak na het ronddraaiende logo..

Gebruikersavatar
ikkejonge
Pro Member
Pro Member
Berichten: 296
Lid geworden op: 22 Mar 2004
Locatie: Zulte
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor ikkejonge » 25 Jan 2021, 18:57

Bij mijn V6 druk ik dan direct op knopje 'tv' op de afstandsbediening en kan ik zo doorkijken. Heel storend vind ik het niet
Just enjoy life and don't whine about it.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4287
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor jackho » 25 Jan 2021, 22:07

Bij de decoders met de Proximus Pickx Interface is dit voor alle decoders zo, de oude decoder zoals o.a. de v4 had heeft nog een andere interface.
Op de V5 mini druk ik ook gewoon direct op de knop "TV" van de afstandsbediening.

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 564
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor tomw » 25 Jan 2021, 22:38

Ben ik dan de enige die dit erg vervelend vind?
Meestal drukken we gewoon op de knop van de TV, waardoor de decoder ook aan gaat. Terwijl de boel opstart doen we verder aan ons werk (bv eten maken). Nu moeten we telkens de afstandsbediening gaan zoeken ook, en effectief staan wachten..

Gebruikersavatar
testertje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 784
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor testertje » 26 Jan 2021, 08:54

Ik vind het ook zeer vervelend. Het zou tenminste via een instelling mogelijk moeten zijn om dit aan of uit te schakelen.
Mijn oplossing is via mijn Logitech Harmony de toets te laten indrukken na het opstarten van de decoder.
Victory Not Vengeance

x0f
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 01 Okt 2019
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor x0f » 26 Jan 2021, 10:33

tomw schreef:Ben ik dan de enige die dit erg vervelend vind?


Hier https://nl.forum.proximus.be/ kan je dergelijke opmerkingen en suggesties kwijt. Dit wordt gelezen door mensen van proximus.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4287
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor jackho » 26 Jan 2021, 11:13

Dat klopt wat je zegt, maar het is daar al regelmatig aangekaart geweest en zelfs al van in het begin van de opkomst van dat startscherm en wat is het gevolg, nog niks veranderd!

warpozio2
Premium Member
Premium Member
Berichten: 471
Lid geworden op: 19 Okt 2016
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Opstarten decoder

Berichtdoor warpozio2 » 1 week 5 dagen 2 uur geleden (08 Apr 2021, 19:28)

https://nl.forum.proximus.be/proximus-pickx-7/v7-decoder-een-hoop-miserie-51983

Als het dit puntje is ...
3 Algemeen
1 waarom kan je dat beginscherm niet uitschakelen en direct TV beginnen te kijken?

Dan bestaat het probleem al zeker 4 maand. :)


Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast