V5 compact decoder stuk.

Gebruikersavatar
Edward
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 04 Jan 2005
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor Edward » 1 week 1 dag 16 uur geleden (21 Mei 2020, 20:20)

Dit wou ik toch even melden. Als het goed is zeggen we het ook.
Deze nacht rond 0u30 was het gedaan met tv kijken. Geen signaal meer.
De gebruikelijke oplossingen geprobeerd.
Decoder uit.
Decoder gereset.
Andere HDMI-kabel geprobeerd.
Andere netwerkkabel.
Modem-reset.
Andere HDMI-poort op tv geprobeerd.
Geen oplossing.
Op de duur dacht ik dat het de tv was, maar mijn HDMI-PC-stick werkt wel probleemloos op die poort.
In de keuken staat een oude V4 decoder via Ruckus wifi, geen problemen, Werkt nog steeds perfect.
Op de webinterface op mijn pc zie ik de decoder ook duidelijk actief staan.
Power,Signaal en HD led branden op de decoder zelf.
Ten einde raad deze voormiddag naar de helpdesk gebeld.
Tot mijn grote vreugde iemand aan de lijn gekregen die onmiddellijk vroeg wat ik allemaal zelf had geprobeerd i.p.v. mij de hele zwik opnieuw te laten proberen. Hij zag natuurlijk ook dat mijn decoder actief was en concludeerde na vijf minuten dat hij stuk was. Omdat het vandaag feestdag is zou het één dag langer duren en wordt de nieuwe zaterdag geleverd. Prima service dus en ondertussen kijk ik even via mijn oude V4.

Edward

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4212
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 271 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor jackho » 1 week 1 dag 13 uur geleden (21 Mei 2020, 23:47)

Als je Proximus v4 decoder een huurdecoder is, dan kun je deze ook laten omruilen voor een V5 compact.

technieker
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 218
Lid geworden op: 02 Jun 2009
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor technieker » 1 week 1 dag 4 uur geleden (22 Mei 2020, 09:09)

De V4 decoders worden zowiezo omgeruild door V5 c (mini).

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4212
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 271 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor jackho » 1 week 1 dag 3 uur geleden (22 Mei 2020, 10:03)

Ook indertijd aangekochte V4 decoders?

Gebruikersavatar
testertje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 757
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor testertje » 1 week 21 uur 25 minuten geleden (22 Mei 2020, 15:51)

Ik ben van een aangekochte V3 naar een gratis V4 en dan naar een gratis V5 gegaan.
Victory Not Vengeance

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4212
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 271 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor jackho » 1 week 20 uur 8 minuten geleden (22 Mei 2020, 17:07)

Wat ik mij afvraag is als je nu een aangekochte v4 hebt aangekocht, dan gaat er 8 Euro per maand af van je aanrekening, als deze nu zou omgeruild worden voor een v5 Compact, wordt die v5 Compact dan niet aanzien als een huurdecoder zodat die 8 Euro er weer bijkomt.

Gebruikersavatar
Edward
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 04 Jan 2005
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor Edward » 6 dagen 13 uur 39 minuten geleden (23 Mei 2020, 23:36)

Bedankt voor de reacties.
Mijn V4 is een gekochte. Ik ga hem gebruiken zolang hij nog werkt denk ik.
Ik wil geen huur betalen na eventuele omruiling.

Gebruikersavatar
Edward
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 04 Jan 2005
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Update Re: V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor Edward » 4 dagen 21 uur 43 minuten geleden (25 Mei 2020, 15:32)

Vandaag de nieuwe decoder ontvangen. Geen oplossing.
Ik heb wel de V4 in de keuken opnieuw moeten activeren, dat ging snel.

Opnieuw contact opgenomen, deze keer ging het al heel wat minder goed, logischerwijze een andere medewerker aan de lijn.
Ik leg opnieuw uit wat ik allemaal heb gedaan, daarna dat ik contact heb opgenomen en alle ondernomen stappen. Dan vertel ik dat ik de oude decoder gedeactiveerd heb via de speciale telefoonlijn en de tweede decoder en de powerline uit de modem heb verwijderd.
En toch:
"Meneer er moeten vanachter 3 kabeltjes in de decoder zitten kijkt u dat eens even na" :bang:
"Hebt u wel degelijk de 'nieuwe' decoder aangesloten? "'
"Hebt u de nieuwe voedingskabel gebruikt?"
"Staat uw tv wel op het juiste HDMI-kanaal? Doe dat maar en hij zal werken..."
Ik wist onmiddellijk dat het niet ging opgelost worden op deze manier.
Ik kan heel goed begrijpen dat ze een bepaalde richting moeten volgen, maar als ik uitleg dat ik dat eerst allemaal heb geprobeerd vóór ik belde...
Ondertussen is de decoder nu aan het resetten, dat zou volgens hem 40 minuten duren.
Op de web-interface van de modem staat hij in ieder geval actief, maar op tv nog steeds "geen signaal".
Ik ga nu ten einde raad mijn oude V4 uit de keuken aan mijn tv in de woonkamer hangen om te zien of dat wel werkt.
:-(
Is er nog iets dat ik eventueel kan checken en hier posten alvorens er een technieker moet komen?
Bijgevoegd beeldje zie ik op mijn web-interface bij 'actief'.
Bijlagen
modem.jpg
Laatst gewijzigd door Edward op 26 Mei 2020, 08:17, 1 keer totaal gewijzigd.

profke
Member
Member
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 Aug 2010
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor profke » 4 dagen 21 uur 12 minuten geleden (25 Mei 2020, 16:04)

eerlijk gezegd, in de huidige dagen van telewerk is "een technieker laten komen" toch zo geen drama? als ie maar snel komt..

Gebruikersavatar
Edward
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 04 Jan 2005
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: V5 compact decoder stuk.

Berichtdoor Edward » 4 dagen 20 uur 18 minuten geleden (25 Mei 2020, 16:57)

profke schreef:eerlijk gezegd, in de huidige dagen van telewerk is "een technieker laten komen" toch zo geen drama? als ie maar snel komt..

Natuurlijk niet, maar ik wou eerst mijn eigen fouten uitschakelen. :-D
Ondertussen ben ik wat verder.
Ik heb de oude V4 aan dezelfde kabels gehangen waar de V5 daarnet nog mee verbonden was en ik heb onmiddellijk beeld.
Dus dacht ik, ik ga die nieuwe dan eens in de keuken proberen. Aan dezelfde kabels gehangen waaraan de V4 daar hing en 'geen signaal'...
Ten einde raad haal ik de SCART-kabel die als reserve bij die nieuwe V5 zat uit de verpakking en verbind die omdat ik aan onze pocket keukentv nog een SCART-aansluiting heb. En voilà, ik heb beeld. In de handleiding staat nochtans dat ik beter HDMI gebruik i.p.v. SCART. :|
Ik heb teruggebeld naar PX, maar daar hebben ze dat nog nooit meegemaakt dat er bij twee V5 decoders de HDMI-aansluiting zou stuk zijn.

En dat lijkt nochtans de diagnose te zijn.


Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten