Proximus: decoder zet TV aan bij inschakelen stroom

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1234
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Proximus: decoder zet TV aan bij inschakelen stroom

Berichtdoor devastator » 1 week 2 dagen 15 uur geleden (04 Aug 2022, 10:26)

Hoi,

Ik schakel altijd mijn decoder+TV uit met een smart plug wanneer we niet thuis zijn/gaan slapen.
Sinds kort zet de decoder helaas de TV aan (met CEC) wanneer de spanning er terug op gezet wordt.

Heeft hier nog iemand last van ? Enig idee hoe ik dat kan voorkomen ?

Groet,
Deva

Gebruikersavatar
alloja
Plus Member
Plus Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Evere
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Proximus: decoder zet TV aan bij inschakelen stroom

Berichtdoor alloja » 1 week 2 dagen 15 uur geleden (04 Aug 2022, 10:32)

CEC uitschakelen? Dat is tot dusver de enige oplossing…

https://www.proximus.be/support/nl/id_s ... f-aan.html
Proximus Epic Combo Fiber: 1Gbps/200Mbps + Pickx Mix + Mobilus Unlimited Premium
Net: Internet Box + Wi-Fi Booster v2 (backup: FRITZ!Box 4060)
TV: V7 + Apple TV 4K (backup: V5)

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1234
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: Proximus: decoder zet TV aan bij inschakelen stroom

Berichtdoor devastator » 1 week 2 dagen 15 uur geleden (04 Aug 2022, 10:34)

Straks eens proberen, thx

Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5980
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Locatie: Hier ter plaatse
Bedankt: 336 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: Proximus: decoder zet TV aan bij inschakelen stroom

Berichtdoor Dizzy » 1 week 2 dagen 15 uur geleden (04 Aug 2022, 10:48)

Je kan een switch steken zodat de stroom volledig afgesloten wordt, dan kan de box niet aanspringen/verbruiken.

Ik heb een ander gelijkaardig probleem. Ik luister via de box naar Stubru. Ik moet met de nieuwe box telkens de TV aanzetten of er komt geen geluid uit de Bose boxen.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen

edwin.d
Member
Member
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 Sep 2012
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Proximus: decoder zet TV aan bij inschakelen stroom

Berichtdoor edwin.d » 1 week 2 dagen 4 uur geleden (04 Aug 2022, 21:55)

heb een ander gelijkaardig probleem. Ik luister via de box naar Stubru. Ik moet met de nieuwe box telkens de TV aanzetten of er komt geen geluid uit de Bose boxen.


Dan zal e nog een extra kabeltje moeten aansluiten tussen de box en de Bose system.
Best optisch op digitaal.
Je kan dan op je Bose de ingang kiezen waarop de box is aangesloten en hoeft je tv niet meer aan te staan.

Mvg

Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5980
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Locatie: Hier ter plaatse
Bedankt: 336 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: Proximus: decoder zet TV aan bij inschakelen stroom

Berichtdoor Dizzy » 1 week 1 dag 15 uur geleden (05 Aug 2022, 10:36)

edwin.d schreef:Dan zal e nog een extra kabeltje moeten aansluiten tussen de box en de Bose system.
Best optisch op digitaal.
Je kan dan op je Bose de ingang kiezen waarop de box is aangesloten en hoeft je tv niet meer aan te staan.


De TV hoeft niet te blijven aanstaan maar wel bij het opstarten, eens het geluid er is kan ik de TV uitschakelen maar het is wel vervelend want de TV is al 10 jaar oud en start niet op 1,2,3 op. Er is nu al een kabel tussen de box en Bose want anders had ik geen geluid bij TV-kijken.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen


Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: glda19 en 2 gasten