Knoflookteentjes met basilicum

Gebruikersavatar
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3111
Lid geworden op: 09 Sep 2002
Locatie: Belgium, Bever
Bedankt: 78 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Contact:

Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor Nob » 22 Dec 2019, 19:55

Aangezien er hier zich toch wat hobby koks bevinden, waag ik mijn kans. :-)

In de Colruyt kan je van die Boni knoflookteentjes met basilicum vinden (die staan bij de olijven).
Ik vind dat geweldig lekker. De straffe smaak van knoflook is er uit, en het smaakt vrij zout.

Iemand een idee hoe je dat zelf maakt? Ik zou dat namelijk zelf eens willen maken.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5455
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor Jack Daniels » 22 Dec 2019, 20:36

Is dat opgelegd in olie? Ik ken het niet maar is volgens mij gewoon een kwestie van knoflookteentjes te pellen, in afsluitbare bokaal doen, aanvullen met basilicum blaadjes en olie erbij. Klaar. Voor de basilicum: inkepingen geven in de blaadjes zodat ze hun volledige aroma afgeven. Niet parallel met de nerven maar haaks op de nerven snijden. En de hele boel zul je wel even moeten laten trekken op een koele, donkere plaats.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3111
Lid geworden op: 09 Sep 2002
Locatie: Belgium, Bever
Bedankt: 78 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Contact:

Re: Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor Nob » 22 Dec 2019, 21:22

Neen, dat is zonder olie.
Het gaat dus hierover:
https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl ... licum-200g


Met olie had ik het nog begrepen (de smaak trekt dan wat in de olie).
Ik denk eerder gepekeld ofzo? Maar ik weet het dus niet.

Lap, da's al één bron minder waarvan ik dacht: die gaat dat wel weten. :-)

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1627
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 161 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor BertG3 » 22 Dec 2019, 21:31

Dat zal wel in olie gezeten hebben hoor, maar bij het verpakken uit de olie gehaald. Wanneer je kijkt bij de productinformatie staat er ook olijfolie.

https://fic.colruytgroup.com/productinf ... go/3446099

Ik ken ze en kan inderdaad bevestigen dat ze lekker zijn :P

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4495
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1453 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 229 keer

Re: Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor raf1 » 22 Dec 2019, 22:20

Ik ken dit product uit de Colruyt niet, maar als je zout en zuur (azijn) in de ingrediënten ziet, gaat het bijna zeker over gefermenteerde producten.
Volgens mij zoek je dus een recept om zelf verse knoflook te fermenteren.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=IdBNt-5_yKg

Gebruikersavatar
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3111
Lid geworden op: 09 Sep 2002
Locatie: Belgium, Bever
Bedankt: 78 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Contact:

Re: Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor Nob » 22 Dec 2019, 22:52

Merci voor de info.

Dat fermenteren in dat filmpje lijkt er inderdaad wel dicht tegen te zitten (of helemaal op), want ze smaken wel nogal zout.

Dat ga ik dus eens proberen!

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4915
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 569 keer
Uitgedeelde bedankjes: 193 keer

Re: Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor iceke » 23 Dec 2019, 10:29

Oppassen voor botulisme als je ze oplegt in olie (werk schoon & eet ze direct op)

9livesuni
Pro Member
Pro Member
Berichten: 439
Lid geworden op: 25 Jun 2012
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor 9livesuni » 23 Dec 2019, 10:35

Ik gok op meermaals blancheren

Gebruikersavatar
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3111
Lid geworden op: 09 Sep 2002
Locatie: Belgium, Bever
Bedankt: 78 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Contact:

Re: Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor Nob » 23 Dec 2019, 20:01

iceke schreef:Oppassen voor botulisme als je ze oplegt in olie (werk schoon & eet ze direct op)


Daarom dat ik ook graag een beproefd recept/stappenplan volg in plaats van zelf te gaan experimenteren...
Maar ik had inderdaad ook al gehoord van de kans op botulisme bij opleggen in olie. Toch merci voor de waarschuwing!


Bij meermaals blancheren, zouden ze nooit zo zout smaken denk ik... maar ik kans mis zijn natuurlijk.

9livesuni
Pro Member
Pro Member
Berichten: 439
Lid geworden op: 25 Jun 2012
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Knoflookteentjes met basilicum

Berichtdoor 9livesuni » 23 Dec 2019, 20:43

Zout en olie is gemakkelijk toe te voegen. Blancheren maakt ze eetbaar. Eet maar eens een rauw teentje en eentje die geblancheerd is. De eerste geven ze op een studentendoop het ander behoort tot de gewone keuken.


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten