Is dat niet...

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4337
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 490 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 465 keer

Is dat niet...

Berichtdoor Joe de Mannen » 18 Mei 2019, 21:49

Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2276
Lid geworden op: 23 Dec 2007
Locatie: nevele
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Is dat niet...

Berichtdoor q-tec » 18 Mei 2019, 22:15

Ja geen idee waarom dit nu boven water komt, maar die blijft ook terugkeren in de ads op sommige site's bij mij.

Ja krisken natuurlijk :lol:
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19089
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 955 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1825 keer
Contact:

Re: Is dat niet...

Berichtdoor krisken » 19 Mei 2019, 07:25

Mogelijks :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix + Stievie
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 597
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Is dat niet...

Berichtdoor StarWing » 19 Mei 2019, 13:24

Chapeau aan de ambulanciers, ik zou het niet kunnen.

Kiwivogel
Plus Member
Plus Member
Berichten: 178
Lid geworden op: 08 Nov 2015
Bedankt: 13 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Is dat niet...

Berichtdoor Kiwivogel » 20 Mei 2019, 08:45

Voor wat deze functie betekent binnen de maatschappij: potentieel mensen hun leven redden, en de vele werkuren + verwachte flexibiliteit vind ik dat dit loon een ferm stukje omhoog zou mogen wat mij betreft. Er zijn maar weinig zaken waarvoor ik zou zeggen: hiervoor mogen ze de belastingen verhogen, maar voor zorg en educatie mag dit wat mij betreft. Mijn enige voorwaarde zou zijn dat deze belastingsverhoging ook integraal daarnaartoe zou gaan en ze niet 4 jaar later dit geld toch een andere richting uit zouden sturen.

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1041
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Is dat niet...

Berichtdoor splinterbyte » 20 Mei 2019, 09:03

er is nog geen belgiche ambuchannel hint hint

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8707
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer

Re: Is dat niet...

Berichtdoor heist_175 » 20 Mei 2019, 09:23

Kiwivogel schreef:Voor wat deze functie betekent binnen de maatschappij: potentieel mensen hun leven redden, en de vele werkuren + verwachte flexibiliteit vind ik dat dit loon een ferm stukje omhoog zou mogen wat mij betreft. Er zijn maar weinig zaken waarvoor ik zou zeggen: hiervoor mogen ze de belastingen verhogen, maar voor zorg en educatie mag dit wat mij betreft. Mijn enige voorwaarde zou zijn dat deze belastingsverhoging ook integraal daarnaartoe zou gaan en ze niet 4 jaar later dit geld toch een andere richting uit zouden sturen.

Uit een ander topic heb ik begrepen dat de vergoeding voor ambulanceritten nog naar omlaag gaan of zijn gegaan.
Dat is/was een beslissing van Maggie De Block. Als je het daar niet mee eens bent, heb je nog enkele dagen om te beslissen wie het beter doet.

Op het verplichten van een mottige kleur op sigarettenpakjes na, heeft Maggie vooral gedaan wat de pharmalobby, sigarettenlobby en dranklobby graag had dat ze deed. Een prima minister voor de lobby-isten dus :)

R2D2
Premium Member
Premium Member
Berichten: 613
Lid geworden op: 20 Aug 2015
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: Is dat niet...

Berichtdoor R2D2 » 20 Mei 2019, 09:47

Je vergeet de lobby van arten en artsen-specialisten. Die zijn de afgelopen jaren op hun wenken bediend door de arts-minister.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7835
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Is dat niet...

Berichtdoor ITnetadmin » 20 Mei 2019, 09:59

Iirc kregen ambus vroeger de volle prijs van standplaats tot standplaats, iets waar vele patienten niet akkoord mee waren, want die vonden dat ze enkel de rit locatie accident tot hospitaal verschuldigd waren.
Nu is dat 60 euro of zoiets,en krijgen de ambus subsidies gebaseerd op de werkelijke kost.
Alleen is er een overgangsjaar, want zo'n subsidies komen uiteraard pas het jaar achteraf, en dat is het eerste jaar tanden bijten.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19089
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 955 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1825 keer
Contact:

Re: Is dat niet...

Berichtdoor krisken » 20 Mei 2019, 13:38

Ik zal proberen om het zo kort als mogelijk toe te lichten ...

Vroeger had je 65 euro startbedrag, met daarin inbegrepen de eerste 10 kilometer. Van kilometer 11 tot kilometer 20 kwam daar 6.5 euro per kilometer bij. Alles erboven was 4.5 euro per kilometer. De helft van de factuur werd rechtstreeks naar jou gestuurd, de andere helft rechtstreeks naar de mutualiteit.

Toen het artikel uit kwam, werkte ik voor de firma Ambuce, in de standplaats van Liedekerke. Vanuit Liedekerke was de gemiddelde rit een kilometer of 35. Dus met de cijfers hierboven : 65 + (10x 6.5) + (15x 4.5) = 65 + 65 + 67,5 = 197,5 euro. Jij kreeg dus een factuur van 98,75 euro, en jouw mutualiteit eenzelfde bedrag. Vertalen we dit naar vandaag dan is dit één factuur naar jou van 65 euro.

Maar, het systeem was inderdaad wat oneerlijk vonden veel mensen. Het kon namelijk prima zijn dat vandaag jouw vriendin naar het ziekenhuis ging aan bedrag x, maar als morgen jij naar het ziekenhuis moest, dat dit bedrag y was. Dit kwam omdat men de kilometers telt vanaf de standplaats. Standplaats >>> plaats van incident >>> ziekenhuis >>> standplaats dus.

Zeker als je in een kleinere gemeente woont kan dit voor serieuze verschillen zorgen. Als ik kijk naar mijn eigen adres, dan komt de ambulance van brandweer Wetteren mij hier halen. Het dichtstbijgelegen ziekenhuis (en dus wettelijk gezien ook het ziekenhuis dat de ambulance moet aandoen) is UZ Gent. De route is dus Brandweer Wetteren >>> Mijn adres >>> UZ Gent >>> Brandweer Wetteren. Volgens Google Maps is dit 36.4 kilometer.

Echter als de ziekenwagen van Brandweer Wetteren buiten dienst staat of met een andere opdracht bezig is, dan komt veelal de Gentse firma Life-Care naar hier. De route is dan dus Life Care Gentbrugge >>> Mijn adres >>> UZ Gent >>> Life Care Gentbrugge. Ofwel 38.2 kilometer.

In dit voorval spreken we dus over 202 euro versus 211 euro. In dit geval is het dus nog "cava" qua verschil, maar nu je de rekenwijze kent en zelf kan berekenen moet je eens bedenken dat je vlakbij een ziekenhuis woont. Pakweg je hebt een ongeval aan het kruispunt De Pintelaan<>Oudenaardsesteenweg. Als de ziekenwagen van UZ Gent af komt dan betaal je 65 euro, want je zit gegarandeerd in de eerste 10 kilometers. Echter stel dat de ziekenwagen van brandweer Merelbeke moet komen (niet zo een gek voorbeeld op die plaats als het wat druk is in Gent) dan is dat plots 16.4kilometer ofwel 104 euro.

Wat werkuren betreft : het is wat een dubbel gevoel. Bij Ambuce werk je 13 dagen per maand (bij een "korte maand"). Dus 13x24u ofwel 312 uur per maand. Een normaal persoon doet er dan 152 uur (4x 38 uur). De uren 's nachts worden niet betaald, die word je geacht erbij te doen. Echter als je een vrijwilliger vind die jouw dienst wilt overnemen dan krijgt die 50 euro (voor 12 uur) en ben jijzelf geen eurocent kwijt. Ook zal men op een job verwachten dat je echt werkt, bij ons verwachten ze dat onze taken gedaan zijn (onderhoud ambulance, controle ambulance, onderhoud kamers/keuken/badkamer...). Met andere woorden : ga overal eens stofzuigen, stof afdoen en dweilen en 't is ok. Voor de rest betaald men ons om TV te zien, op onze laptop te zitten, in t zonnetje te liggen, ... Tenminste : als het kalm is. Als je op een drukke regio zit (bijvoorbeeld in het Antwerpse) dan kan je hier alleen maar van dromen en ben je eigenlijk 24/7 aan het rijden.

Als vrijwilliger is het overigens helemaal absurd : bij de meeste private diensten op 112 krijg je 50 euro voor een shift van 12 uur. Maar bij de Gentse firma Life-Care bijvoorbeeld krijg je 3 euro per uur + 6 euro per rit waarvan je de persoon binnen brengt in het ziekenhuis. Afhankelijk van je hoeveelheid geluk zal je dus meer of minder dan die 50 euro krijgen : als je immers een weigering hebt, een persoon die overleden is of een mislukte reanimatie dan breng je niemand naar het ziekenhuis, dus geen 6 euro extra die rit! Ben je vrijwilliger bij een ambulance die via de brandweer bolt? Dan krijg je een 11-tal euro per uur als vrijwilliger.

En ja, dan zijn er ook nog subsidies. En die krijgen we vanaf nu per kilometer dat we rijden, waarbij ook het aantal uur dat je ziekenwagen aangemeld stond per jaar een bepaalde factor is. Maar hoe logisch is het dat ambulancediensten bij een bank leningen moeten aan gaan om hun personeel te kunnen betalen voor het jaar 2019?

Ik spreek in het desbetreffende artikel dan ook over een redelijk bedrag. Het is geen slecht bedrag als je ziet wat je er "maar" voor doet. maar je mag het vooral niet gaan omrekenen naar het aantal uur dat je van huis bent en wat je er voor moet opgeven. Puur gekeken dus naar wat je effectief doet van werk.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix + Stievie
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: proximusboyke en 7 gasten