Dompelpomp met "hoge" vlotter

Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1140
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor Argon » 03 Apr 2018, 14:06

Hallo,

We hebben in onze tuin een regenputje laten steken van 1500l . Deze put vangt het water op van ons tuinhuis. Nu ben ik nog op zoek naar een pomp die het water oppompt naar een grotere regenput.

Een gewone simpele dompelpomp met vlotter zou in principe moeten volstaan. Vanaf dat er bvb 30 cm water in de put staat slaat de pomp aan en die slaat weer af zodra de vlotter het signaal geeft.

Ik zou echter willen dat de pomp maar aanslaat als er bvb 1000l in de pomp staat. Het is niet de bedoeling dat de pomp continue aan/uit gaat bij een hevige regenbui. Om de 1000l is meer dan voldoende.

Heeft er iemand weet van een kant en klare oplossing hiervoor? Of heeft iemand al zelf zoiets gemaakt met behulp van een aquastaat, vlotter, ...?

FlashBlue
Moderator
Moderator
Berichten: 1943
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 294 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1034 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor FlashBlue » 03 Apr 2018, 14:15

Pomp en 2 losse vlotters en een 2 polig relais.

Lage vlotter zijn contact als eerste zetten in uw circuit.
Hoge vlotter zijn contact laat ge relais aansturen.
contact 1 van relais schakelt uw pomp
contact 2 overbrugd het contact van uw hoge vlotter, pomp blijt draaien ook al valt die vlotter droog.

Zodra uw waterpeil onder lage vlotter komt, valt uw pomp stil en schakelt uw relais uit. Pomp zal niet meer starten tot volgende keer dat hoge vlotter bediend zal worden door uw stijgend water.

seppe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 212
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor seppe » 03 Apr 2018, 17:58

Gewoon dompelpomp wat hoger plaatsen/hangen???

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7588
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 560 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 125 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor ITnetadmin » 03 Apr 2018, 18:06

Ik denk dat hij bedoelt dat de pomp maar mag aanslaan bij 1000l / 30cm water, maar dan wel pompt tot alles leeg is.

stefke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 372
Lid geworden op: 19 Dec 2002
Locatie: Tremelo
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor stefke » 03 Apr 2018, 18:48

Ik gebruik voor mijn drainage putjes geen dompelpomp meer met een vlotter maar een aparte schakelaar. dus gewone dompelpomp zonder vlotter.

Dit is veel eenvoudiger in te stellen je hebt twee voelers dus een voeler op max niveau waarop de pomp moet aanslaan en dan de min hoogte wanneer deze moet stoppen met pompen


Voordeel minder kans op vast hangen van de vlotter. Ook controleer baar met de lampjes op de schakeldoos

zoek maar eens op amazon.de

H-tronic WPS 3000plus elektronische füllstands-differenzschalter met 2 wassersensoren 3000 W

https://www.amazon.de/H-Tronic-Niveauregler-F%C3%BCllen-Leeren-1114620/dp/B00DZJRWCC/ref=pd_sbs_60_1?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=MMV3PX5371YSQVP38R7W

Afbeelding

ubremoved_983
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3868
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor ubremoved_983 » 03 Apr 2018, 19:03

stefke schreef:Ik gebruik voor mijn drainage putjes geen dompelpomp meer met een vlotter maar een aparte schakelaar. dus gewone dompelpomp zonder vlotter.


Ik gebruik voor mijn vuilwaterpomp een zelfde systeem maar nog met een derde "alarm" vlotter. Door het vuile water durven die andere wel eens blijven plakken. Als de alarm vlotter aangaat krijg ik via een arduino een sms en mail.

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 410
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor tdemeyer » 03 Apr 2018, 19:34

stefke schreef:Ik gebruik voor mijn drainage putjes geen dompelpomp meer met een vlotter maar een aparte schakelaar. dus gewone dompelpomp zonder vlotter.
H-tronic WPS 3000plus elektronische füllstands-differenzschalter met 2 wassersensoren 3000 W


Heb ik ook !! (maar heb ik bij Conrad gehaald). Er bestaan een aantal varianten van dezelfde fabrikant.. Werken dus idd niet met een vlotter, maar met sensors (kontakt bij onderdompeling in het water). Niet kapot te krijgen, en tot op heden, na 2 jaar nog nooit 1 hapering gehad.

Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1140
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor Argon » 03 Apr 2018, 20:26

Voila, daarvoor gebruik ik dus graag nog eens Userbase, om zo'n dingen te ontdekken :-)

Manieren genoeg om zoiets te bekomen, maar dit lijkt me wel ideaal.

Hoe moet ik dit concreet zien? Die Sensor Min hang laat je in de put hangen op bvb 10cm van de ondergrond? Wanneer de sensor uit het water hangt stopt dat bakje met stroom geven aan de pomp?

En dan het omgekeerde: wanneer de Sensor Max in aanraking komt met water slaat de pomp aan?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3465
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 274 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 206 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor mailracer » 03 Apr 2018, 20:43


Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4161
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 471 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 457 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor Joe de Mannen » 04 Apr 2018, 06:30

Je kan ook gewon een vlotter met een lange "arm" (meestal een kabel) nemen.
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 410
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Dompelpomp met "hoge" vlotter

Berichtdoor tdemeyer » 04 Apr 2018, 16:35

Argon schreef:Hoe moet ik dit concreet zien? Die Sensor Min hang laat je in de put hangen op bvb 10cm van de ondergrond? Wanneer de sensor uit het water hangt stopt dat bakje met stroom geven aan de pomp?

En dan het omgekeerde: wanneer de Sensor Max in aanraking komt met water slaat de pomp aan?


Ik zou het niet beter kunnen uitleggen :beerchug: Enkel op letten dat het schakelaartje op "entleeren" staat, anders is de werking net omgekeerd :-D Heb ik eens voorgehad door het per ongeluk te verzetten. Tegenwoordig heb ik daar een stukje tape over zitten..


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten