Iemand die wilt testen?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19010
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 954 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Iemand die wilt testen?

Berichtdoor krisken » 08 Aug 2014, 17:25

Lang verhaal in het kort : kennis heeft domeinnaam + site (http://www.on4ya.be) en wilt deze onderbrengen bij een andere hoster. Zowel de oude als de nieuwe hoster gebruiken directadmin, dus gewoon even een backup maken en het zou moeten werken. Maar dit blijkt ... niet te gaan! Als je surft naar http://www.on4ya.be:2222 (standaard login van DirectAdmin) krijg je... niks.

Als we zijn oude hoster hier op wijzen, krijgen we als antwoord dat dit niet zijn probleem is, aangezien het bij hem werkt.

Kunnen jullie eens kijken of jullie http://www.on4ya.be:2222 kunnen bereiken?

Als je onderstaande ziet, werkt het:
Afbeelding
Laatst gewijzigd door krisken op 08 Aug 2014, 17:41, 1 keer totaal gewijzigd.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Jordy1990
Premium Member
Premium Member
Berichten: 508
Lid geworden op: 25 Dec 2010
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor Jordy1990 » 08 Aug 2014, 17:32

Mijn browser (Chrome) kan de site niet openen.

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 589
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor StarWing » 08 Aug 2014, 17:34

Gaat niet.

Telenet omgeving Erpe-Mere

Code: Selecteer alles

Traceren van de route naar on4ya.be [46.21.161.13]
via maximaal 30 hops:

  1   <1 ms   <1 ms   <1 ms  192.168.100.254
  2     7 ms     6 ms     7 ms  78-20-32-1.access.telenet.be [78.20.32.1]
  3     6 ms     8 ms     7 ms  dd5e0c7c1.access.telenet.be [213.224.199.193]
  4     9 ms     9 ms    10 ms  dd5e0fd29.access.telenet.be [213.224.253.41]
  5    11 ms     9 ms     9 ms  dd5e0fd35.access.telenet.be [213.224.253.53]
  6     9 ms    13 ms     9 ms  ve701.r1.bru1.atrato.net [80.94.66.21]
  7    13 ms    15 ms    25 ms  eth8-6.core1.ams2.nl.as5580.net [78.152.44.185]

  8    16 ms    24 ms    25 ms  eth2-5.edge1.ams5.nl.as5580.net [78.152.44.133]

  9    33 ms    15 ms    31 ms  eth2-4.edge1.rtd1.nl.as5580.net [78.152.44.32]
 10    16 ms    15 ms    15 ms  rijndata-42755-gw.ztm1.nl.as5580.net [78.152.32.
182]
 11    16 ms    15 ms    15 ms  rdbv002.rijndata.nl [46.21.161.13]

De trace is voltooid.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1779
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 125 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor Sinna » 08 Aug 2014, 17:40

Werkt inderdaad niet. Getest met Firefox 31 vanop een SNOW-lijn.
Ping naar het adres werkt wel.

Het lijkt mij sowieso zinvol om de configuratie na te kijken. Misschien zijn er nog verwijzingen naar de oude hoster.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19010
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 954 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor krisken » 08 Aug 2014, 17:40

Server staat idd bij Rijndata :-)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19010
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 954 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor krisken » 08 Aug 2014, 17:41

Sinna schreef:Werkt inderdaad niet. Getest met Firefox 31 vanop een SNOW-lijn.
Ping naar het adres werkt wel.

Het lijkt mij sowieso zinvol om de configuratie na te kijken. Misschien zijn er nog verwijzingen naar de oude hoster.

Configuratie zal zeker nagekeken worden. Het is eerder om de PHP pagina's en vooral de MySQL te backuppen dat het van belang is.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 528
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor Dettie » 08 Aug 2014, 17:59

krisken, via telenet verbinding

Chrome : kan website niet bereiken
IE11 : kan website niet bereiken

pingen werkt

tracert idem als starwing

grtz

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3466
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 275 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 206 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor mailracer » 08 Aug 2014, 18:02

De URL zonder poort geeft me een redirect naar de wordpress pagina. Met poortvermelding is deze niet bereikbaar.

Gebruikersavatar
D3bian
Moderator
Moderator
Berichten: 1253
Lid geworden op: 29 Jun 2006
Locatie: Zemst
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Contact:

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor D3bian » 08 Aug 2014, 19:07

Nope, Skynet met Chrome/Firefox/IE
Afbeelding

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4179
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 270 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor jackho » 08 Aug 2014, 19:21


Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3414
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 127 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor cloink » 08 Aug 2014, 19:24

Poort 2222 staat gewoon dicht hoor. Telnet lukt ook niet. Als dat echt bij de hoster zelf wél werkt (op poort 2222), dan is dit weldegelijk zijn probleem me dunkt (firewall issue o.i.d.). Als het simpelweg niet werkt (ook niet bij hem), dan zijn er allerhande mogelijke oorzaken natuurlijk...
ooh. shiny.

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 490
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor exop » 08 Aug 2014, 19:28

Vanaf Telenet werkt het niet :)

Funfile
Pro Member
Pro Member
Berichten: 290
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Locatie: Kinrooi
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor Funfile » 08 Aug 2014, 19:35

Kan de link om in te loggen ook niet openen in Firefox. De Wordpress website zelf is wel bereikbaar.

(Getest via Scarlet verbinding)
Pluk de dag

Internet : Tadaam Standard (via 4G max. 30mbps)
OS : Windows 10

Ik mine Bitcoins via freebitcoin

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15958
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 578 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 497 keer
Contact:

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor meon » 08 Aug 2014, 19:50

zoals @cloink zegt: die hoster test ongetwijfeld vanaf dezelfde kant van de firewall als de server, of mogelijk accepteert DA enkel bepaalde IP-ranges, zoals hun interne IP's.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1609
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 168 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor Petervanakelyen » 08 Aug 2014, 20:11

Code: Selecteer alles

Starting Nmap 6.46 ( http://nmap.org ) at 2014-08-08 20:10 Romance (zomertijd)
Nmap scan report for on4ya.be (46.21.161.13)
Host is up (0.029s latency).
rDNS record for 46.21.161.13: rdbv002.rijndata.nl
PORT     STATE    SERVICE
2222/tcp filtered EtherNet/IP-1

Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 1.70 seconds


Staat dus dicht voor ons, maar wellicht open langs de kant van de hoster.

Gebruikersavatar
bitbite
Pro Member
Pro Member
Berichten: 441
Lid geworden op: 18 Dec 2012
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor bitbite » 08 Aug 2014, 21:37

Anders moet je eens kijken of er er vanuit php-op-de-webserver niet aankan, dan kom je van "achter" de firewall.

Ook interessant: http://www.on4ya.be has address 46.21.161.13, 13.161.21.46.in-addr.arpa domain name pointer rdbv002.rijndata.nl.
En dan wat uitproberen: poort 2222 staat open rdbv001.rijndata.nl en rdbv004.rijndata.nl. Misschien dat je login daar gewoon werkt?

Wel een toffe hoster die je geen backups bezorgt.

Gebruikersavatar
bitbite
Pro Member
Pro Member
Berichten: 441
Lid geworden op: 18 Dec 2012
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor bitbite » 08 Aug 2014, 21:45

jackho schreef:http://www.isup.me/http://www.on4ya.be:2222/
zegt nochtans : http://www.on4ya.be:2222 is up.

Denk dat ze die poortnummers daar niet juist interpreteren.
http://www.isup.me/http://www.on4ya.be:65536/ geeft ook 'up', en da's een niet bestaand poortnummer.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4179
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 270 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor jackho » 08 Aug 2014, 22:17

Inderdaad dat zal de reden zijn niet aan gedacht dat ze al dan niet de poort controleren.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5410
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 312 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer

Re: Iemand die wilt testen?

Berichtdoor MClaeys » 09 Aug 2014, 04:14

Bij mijn domain is dat ook op poort 2222, beiden getest en mijn hostname werkt terwijl die van u inderdaad niks doet (Scarlet).


Sent from my Surface with Windows RT using Tapatalk
Xbox Live: MClaeys


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten