Welke robotmaaier ?

pfuhu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 466
Lid geworden op: 12 Mei 2011
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Welke robotmaaier ?

Berichtdoor pfuhu » 22 Mei 2022, 21:39

liber! schreef:Een garage is optioneel, die van mij staat al 2j buiten en werkt perfect (grootste deel van de dag in de schaduw). Moest je toch voor een garage gaan, hou er rekening dat deze langs de zijkant oplaad (veel maairobots langs voorkant).

Ik heb via amazon.de een Landxcape LA7000 gekocht (ongeveer 80€). Is een overkapping exact op maat voor de landroid. Beschermt hem goed, alleen kan je (als hij in de garage staat) niets op het scherm zien om hem bvb manueel te starten.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6032
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 346 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 378 keer

Re: Welke robotmaaier ?

Berichtdoor MClaeys » 22 Mei 2022, 21:53

Hier een Landroid M500, erg tevreden van.
Als iemand er nog een garage voor wil, ik heb er nog een nieuw in de verpakking die ik wel wil verkopen. Ik heb zelf een afdakje gemaakt waar de katten op lighen te zonnen dus heb ze niet nodig.
In de toekomst ga ik er misschien nog de ogen bij kopen en op zetten, als er speeltuigen voor kinderen komen ofzo.
Ee zitten trouwens 2 extra messensets bij de maaier

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13140
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 862 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 434 keer

Re: Welke robotmaaier ?

Berichtdoor heist_175 » 23 Mei 2022, 09:39

ygeffens schreef:
heist_175 schreef:Bosch Indego (2013) was een totale flop, hebben we na 2 jaar miserie en frustratie vervangen door een 2 keer zo dure Husqvarna.

Wat liep er mis ?

Elke robotmaaier heeft een functie om "opheffen" te detecteren. Een collega had in 2009 al een robot, early adopter, die zo'n functie ontbeerde. Hij heeft weken met ingewindelde vingers gelopen. Je kan u al inbeelden wat er gebeurd was...

Anyway, die "ophef" functie dus.
Onze tuin is niet perfect egaal, geen biljartlaken dus. Evenmin een maanlandschap, maar dus hier en daar zijn er "pollen" gras. Dat maakt dat één of meerdere wielen van de robotmaaier, lager komen te staan dan de rest. De Bosch detecteerde dat als "opgehoffen" en stopt compleet met werken. De reden is een designkeuze: de "carrosserie" van de robot en de "body" (maaisysteem etc) is 1 geheel. Er is dus geen manier om het verschil te detecteren tussen "1 wiel gaat naar beneden wegens een putje" en "de robot wordt opgehoffen.
De Husqvarna doet het anders: de carrosserie is een aparte case rond de body (motor, messen, ...). De Husqvarna detecteert dus een verschil tussen body en case, dat verschil interpreteert hij correct als opgehoffen. Als er een putje is, gaat de wielen erin, de body en ook de case. Er is dus nergens een "delta" om "opgehoffen" te registreren.

Het gevolg is gigantisch. Bij de Bosch waren we nooit "gerust" dat ie gereden had en moesten we die gaan zoeken als hij niet in zijn "kot" stond. De Husqvarna rijdt gewoon altijd.

Gebruikersavatar
jutuiz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 613
Lid geworden op: 23 Okt 2016
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 31 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 100 keer

Re: Welke robotmaaier ?

Berichtdoor jutuiz » 23 Mei 2022, 10:26

Ik heb intussen al ruim 10 jaar een Gardena R40Li en heb die recent geupgraded naar een R45Li (om dan vast te stellen dat de R40Li helemaal niet stuk was :bang: ).

Vermoedelijk bestaan er nu al opvolgers... maar het binnenwerk of het principe van maaien zal vermoedelijk niet veel schelen.
Gardena is overigens Husqvarna, of omgekeerd.

Kort gezegd: wij zijn er super tevreden over. Dat zijn de meest simpele toestellen zonder enige sturing en die dus gewoon random rijden. So what? Dat werkt simpelweg perfect. Alles is zelf te installeren, en ook zelf te herstellen (en gezien dit populaire toestellen waren is ook online verkrijgbaar: mesjes, herstellen van onderbroken leidingsdraden, vervangen wielen tot en met vervangen van batterijen).

Ik weet dat ik destijds een hele studie heb gedaan en finaal het toestel heb gekozen dat mij op het eerste zicht niet aanstond... heb er nog geen seconde spijt van. En nee... ik vertrouw Test Aankoop in geen 100 jaar meer. Elke door hen verklaarde "beste koop" die ik ooit gekocht heb is een totale miskleun geweest.

Het linkerdeel van je tuin kan je met een dergelijk toestel bereiken door vanuit de dock een centrale geleidingsdraad naar ginder achter te leggen en het toestel op te dragen om bv. 3 keer op 10 van daaruit te vertrekken ipv vanuit zijn dockingstation. Na een oplaadbeurt volgt het toestel dan eerst de geleidingsdraad tot in het afgelegen stuk tuin en begint daar zijn random maaisessie.


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten