Mobistar heeft ook interesse in LTE (4G)

Mobistar toont interesse in de 4G-licentie (LTE) die eind dit jaar wordt geveild. De operator is ook van plan de verlaging van de MTR-tarieven aan te vechten. Dat zei Benoit Scheen, CEO van Mobistar, tegenover persagentschap Reuters.

Mobistar zal de voorwaarden van de 4G-licentie nog afwachten, maar volgens Scheen is het logisch dat Mobistar interesse toont in de licentie. LTE laat toe om veel sneller films en andere multimedia te verbruiken over het draadloze telefoonnetwerk. Mobistar is niet de enige geïnteresseerde in een 4G-licentie. Eerder al kondigde Belgacom aan dat het direct met de uitrol van LTE zou starten wanneer er vraag naar zou zijn. Ook Telenet is gestart met het testen van de nieuwe technologie. Er worden in september dit jaar vijf 4G-licenties geveild.

De tweede operator van het land zal ook het voorstel van het BIPT om de MTR-tarieven te verlagen, aanvechten. Momenteel hanteren KPN Belgium en Mobistar hogere terminatietarieven dan Proximus. De tarieven zouden allemaal op eenzelfde niveau moeten komen tegen 2013. De terminatietarieven zijn een belangrijke bron van inkomsten voor een provider. 'Wij gaan niet akkoord met de voorgestelde tariefverlagingen [...] we zullen zien of we het voorstel kunnen aanvechten in de rechtbank', zegt hij. 'We willen een zekere asymmetrie behouden zolang Belgacom een dominantie speler blijft. Evolueren naar een symmetrie zal kleine spelers op de markt zeker schaden.'