Viber for Android beschikbaar in Android Market

Viber is een VoIP-applicatie voor op de smartphone. Al enkele maanden beschikbaar voor toestellen met iOS, komt de app nu ook naar Android.

Viber is vergelijkbaar met Whatsapp of Mobyler. Met de applicatie kan je gratis via wifi of 3G bellen en sms'en naar andere Viber-gebruikers, en dat overal ter wereld. Het enige waarvoor de klant betaalt, zijn de kosten voor mobiel internet (tenzij je via WiFi belt en sms't, natuurlijk).

Bij het inloggen dien je de app toegang te geven tot je adressenlijst (en je gsmnummer in te geven) waarna je een toegangscode ontvangt. Met die code activeer je de applicatie. In je adressenlijst wordt aangeduid wie al dan niet Viber geïnstalleerd heeft. Je kan je contactpersonen ook uitnodigen door een invite te versturen via een gewone sms (dan wel betalend, tenzij je nog gratis sms'jes hebt). De app is zelf aan te passen door in de settings te rommelen, zoals bijvoorbeeld je smartphone te laten vibreren wanneer je een bericht ontvangt, of om handsfree via bluetooth te bellen. In de app is er geen reclame te vinden, wat toch zeer leuk is voor een gratis programma.

In de toekomst komen nog meer functies beschikbaar, zoals gepersonaliseerde achtergronden, ringtones, en op locatie gebaseerde diensten. Viber is gratis te downloaden uit de Android Market! Aangeraden wordt dat de smartphone minstens Android 2.2 draait.