Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
KotNet verdwijnt na 20 jaar (49 reacties)
Gepost op 23 Feb 2018, 11:48 door Netserv
KotNet, het goedkope internetabonnement voor Leuvense studenten, houdt het na 20 jaar voor bekeken. Telenet lanceert vanaf maart een nieuw internetaanbod zonder tussenkomst van de KU Leuven.

Bron: http://www.veto.be/artikel/kotnet-verdwijnt-na-20-jaar

Er is ook al een pagina op de website van Telenet aangemaakt met de tarieven. Je kan daar al je e-mailadres achterlaten als student om op de hoogte gehouden te worden.

https://www2.telenet.be/nl/landing-pages/students/
 
BIPT herziet gebruikersprofielen; datavolume wordt niet meer beschouwd bij prijsvergelijkingen (6 reacties)
Gepost op 23 Feb 2018, 09:35 door Teknologic
Ik wou nagaan hoe het stond met dit Nieuwe regels voor telecomoperatoren op komst?
Dus kijk op de BIPT site en vooreerst:
Afbeelding
Nice.

In desbetreffend document dus de voorgestelde hervorming van hun profielen waaraan ze de tarieven toetsen om zo de nationale en internationale prijzen te vergelijken.
Hier

Voor internet:
Inzake vast internet standalone werd in de nationale vergelijking tot op heden ook een
onderscheid gemaakt tussen de verschillende profielen op het vlak van datavolume. Het behoud
van dergelijk criterium lijkt echter weinig zinvol, gelet op de evolutie van de kenmerken van de
tariefplannen.

Om niet het ganse blok tekst to quoten; de redenering is dat van de bekeken tariefplannen er maar 7 een datavolume hebben en 13 onbeperkt, bijgevolg wordt datavolume volledig genegeerd in de vergelijkingen!? (pg. 7)
Het BIPT stelt dan ook voor om voor onderstaande profielen louter het kenmerk “snelheid” in
aanmerking te nemen


Het overduidelijke probleem is dus dat internet aanbiedingen die een data limiet hebben (vaak 100GB, iig relatief laag) niet valabel zijn voor 90% van de internet gebruikers (toch iedereen die ietwat video media consumeert) en enkel bestaan om gebruikers naar de hogere tariefplannen te duwen, of de bomma wat extra datapacks af te luizen als de kleinkinderen zijn komen logeren en netflix hebben gekeken. Die aanbiedingen komen volledig gelijk te liggen met ongelimiteerde aanbiedingen. Erger nog, gezien ze enkel vergeleken worden op snelheid kunnen ze nog beter uit de vergelijkingen komen.

Bijvoorbeeld Proximus Internet Start lijkt met 50Mbps aan €27,50 plots erg competitief, los van het feit dat de 100GB limiet het compleet onbruikbaar maakt.

Dit wordt de maatstaf waaraan prijzen van nationale en internationale tarieven door het BIPT worden vergeleken...ik weet niet hoe meerdere personen op dit voorstel hebben afgetekend maar de duopolie houders zullen wel in hun handjes wrijven :bang:
 
Internet voor iedereen via satelliet (23 reacties)
Gepost op 18 Feb 2018, 09:49 door petrol242
Terwijl wij hier in ons landje palaveren over glasvezel, zijn er wereldwijd een aantal grote spelers bezig met het ontwerpen en uitbouwen van een satellietsysteem om iedereen op deze aardbol toegang tot supersnel internet aan te bieden. SpaceX (lancering vandaag samen met een spaanse satelliet) en Amazon om er maar een paar te noemen. Hiervoor moeten letterlijk duizenden satellieten gelanceerd worden en uiteraard ieder met zijn eigen systeem :bang:

De grootste speler : http://www.oneweb.world/

Als iedereen dan internet heeft kunnen we misschien dan beginnen om iedereen toegang te geven tot drinkbaar water?
 
Vectoring 552 kHz (19 reacties)
Gepost op 12 Feb 2018, 12:05 door sander19
Nog niet gepost denk ik. Vanaf 20/02/2018 552 kHz vectoring op downstream.

https://www.proximuswholesale.be/dam/jcr:216b6d03-99db-47ea-90b5-c09c62030243/cdn/sites/wholesale/document/access/Addendum-Introduction-of-552kHz-Vectoring-on-vectored-lines---approved-by-BIPT-on-101117~2018-01-12-13-49-38~cache.pdf
 
Proximus stopt met gesponsorde mobiele data (11 reacties)
Gepost op 19 Jan 2018, 13:22 door r2504
Telecomaanbieder Proximus stopt met het idee van de zero rating, waarbij het bedrijf aan gebruikers geen mobiele data aanrekent voor bepaalde gesponsorde applicaties. Dat meldt de krant De Tijd. De verwachte oorzaak zijn de strengere Europese regels die gesponsorde apps verbieden.

Bron: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/pro ... 53179.html
 
Nationale storing bij Proximus (1 reacties)
Gepost op 08 Jan 2018, 21:25 door r2504
Er is momenteel een storing aan bij telecomoperator Proximus. Klanten ondervinden problemen met televisie, internet en telefonie. 'De oorzaak is onduidelijk', zegt woordvoerder van Proximus Jan Margot.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20180108_03286714
 
Topvrouw Proximus geeft toe: ‘2017 was geen goed jaar voor ons’ (3 reacties)
Gepost op 04 Jan 2018, 15:14 door satsurfer
https://radio2.be/de-inspecteur/proximus-baas-leroy-te-gast-bij-de-inspecteur
 
UAntwerpen werkt mee aan tienduizend keer sneller internet (10 reacties)
Gepost op 26 Dec 2017, 16:42 door Goztow
https://m.hln.be/ihln/multimedia/binnen ... ~abe476b6/

Grafeen, flinterdunne koolstoflaagjes, kunnen het glasvezelinternet op termijn wellicht enorm versnellen. Dat meldt de UAntwerpen, die meewerkt aan internationaal onderzoek.

De techniek staat niet stil.
 
Proximus-baas Dominique Leroy wil ook in Europa sleutelen aan netneutraliteit (106 reacties)
Gepost op 22 Dec 2017, 21:27 door beele
Wat kan ik zeggen... zucht ...

Artikel op vrtnws: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/12/22/proximus-baas-dominique-leroy-wil-ook-in-europa-sleutelen-aan-ne/

Facebook, Google en Netflix hebben voor hun websites almaar meer capaciteit nodig. Als het aan Dominique Leroy ligt, zullen grootverbruikers van data voor die capaciteit een bijdrage moeten betalen aan de telecomoperatoren. Europa besliste vorige week nochtans om netneutraliteit te vrijwaren.


Wat vooral frappant is:
Netneutraliteit is belangrijk om vrije toegang te garanderen voor kleine spelers", erkende ze. "Maar het gaat te ver als spelers zoals Google, Netflix en Facebook almaar meer capaciteit nodig hebben - door bijvoorbeeld HD en 4K-televisie aan te bieden - en daar niets voor moeten betalen. De gratis distributie heeft hen groot gemaakt.


Die, excuseer met het woord, geit, vergeet dat wij, de consumenten, wel betalen voor die data. Te degoutant voor woorden. Hopelijk gaan we hier niet de Amerikaanse tour op.
 
Orange rondt kaap 100.000 Love-klanten (24 reacties)
Gepost op 21 Dec 2017, 16:39 door ToMiKoN
Orange rondt kaap 100.000 Love-klanten


21 DECEMBER 2017 10:43 | FREDERIC PETITJEAN | 0

Operator Orange heeft de kaap gehaald van honderdduizend klanten voor zijn triple play-aanbod Love (tv, internet en mobiel). Orange biedt de internet- en tv-verbinding aan via de Telenet-kabel waarvoor het een groothandelsvergoeding betaalt.

Tijdens de zomermaanden leek het succes van Love wat stil te vallen, maar Orange is er nu toch in geslaagd om dit jaar honderdduizend klanten voor de dienst binnen te halen.

‘Dat we die mijlpaal halen, bewijst dat men interesse heeft in een alternatief, convergent aanbod van topkwaliteit voor de laagste prijs’, zegt Michaël Trabbia, ceo van Orange België. ‘We zullen onze Love-combinatie blijven uitbreiden op het vlak van functionaliteit en inhoud omdat we investeren in wat onze klanten belangrijk vinden. (…) We zijn vol vertrouwen dat we onze ambitie van 10 procent van het marktaandeel halverwege de termijn kunnen halen. We verwachten daarnaast dat de Regulatoren het regelgevingskader zullen verbeteren om de concurrentie te bevorderen ten voordele van de consument.’

Orange verwijst daarmee naar maatregelen die toezichtshouder BIPT voorstelt om de concurrentie op de markt te verbeteren, onder meer billijkere kostenberekeningsmodellen op groothandelsniveau. Telenet en Proximus hebben zich daarover al negatief uitgelaten.

De honderdduizendste klant voor Love kwam uit Elsene. De man kreeg van Orange een meet en greet met DJ Henri PFR en hoeft een jaar lang geen abonnementsgeld te betalen.


Bron: https://www.computable.be/artikel/nieuw ... anten.html