Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Nederland kiest terug voor koper (17 reacties)
Gepost op 02 Jan 2017, 13:20 door r2504
KPN kiest in Hengelo voor upgrade koper in plaats van glasvezel

KPN kiest er in Hengelo voor om het bestaande kopernetwerk in te zetten voor snel internet, waar Reggefiber voor de overname door KPN inzette op glasvezel. Net als in Eindhoven lijkt de aanleg van glasvezel in de gemeente te stokken.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/119563/kpn- ... vezel.html
 
Nederland legt vrije modem/router keuze vast. (131 reacties)
Gepost op 23 Dec 2016, 21:45 door MaT
In Nederland gaat men de EU richtlijnen 2014/30/EU en 2014/53/EU implementeren in de regels rond vrij hardwarekeuze.
In het kort komt het erop neer dat providers geen eindapparatuur (waaronder modems en routers) mogen weigeren op het netwerk als deze daar wel geschikt voor zijn.
Bron: https://tweakers.net/nieuws/119389/mini ... e-een.html

Link naar de bekendmaking: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2016-524

In het kader van deze verplichting mogen door een aanbieder van een openbaar telecommunicatienetwerk geen belemmeringen worden opgeworpen voor het afnemen van diensten door eindgebruikers met gebruik van eindapparaten die zijn geleverd door derde partijen. Uiteraard moeten die eindapparaten wel geschikt zijn om op het netwerk van die aanbieder te kunnen worden aangesloten. Of dit het geval is hangt af van het doelgebruik en de daarbij horende specificaties van het eindapparaat, die zijn af te leiden uit de door de fabrikant opgestelde documentatie voor het eindapparaat. Zo moet een modem dat bedoeld is voor aansluiting op een netwerk die een DOCSIS standaard ondersteunt aangesloten kunnen worden op alle netwerken die deze standaard toepassen.


Ook blijken mijn argumenten voor de vrije modem keuze in het oude topic over de vrije hardwarekeuze in Duitsland te kloppen. De komst van vrije modemkeuze gaat gepaard met de verplichting voor de provider om alle gegevens mee vrij te geven:
De toegangsverplichting heeft een ruimere werking dan het fysiek kunnen aansluiten van eindapparaten. Zo zullen, al dan niet op verzoek van de eindgebruiker, ook technische en administratieve parameters voor zover deze niet vallen onder de in artikel 2 genoemde technische specificaties, aan de eindgebruiker bekend moeten worden gemaakt. Dit geldt bijvoorbeeld voor gegevens om instellingen van eindapparaten te kunnen inzien of beheren, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden, indien dat nodig is om andere eindapparaten direct of indirect aan te kunnen sluiten op een door een telecomaanbieder geleverd eindapparaat.


Waar blijft het BIPT? Moet België deze richtlijnen niet implementeren?
 
Telenet koopt SFR Belux (22 reacties)
Gepost op 22 Dec 2016, 08:29 door VOiD


Telenet heeft de overname van het kabelbedrijf SFR Belux - het vroegere Numéricable - aangekondigd. Het bedrijf uit Mechelen betaalt 400 miljoen euro en breidt zo de aanwezigheid in Wallonië en Brussel uit.

'SFR zorgt voor de kabeldistributie aan gezinnen en bedrijven in Brussel en Wallonië en in Luxemburg en levert mobiele telefonie in België via een akkoord met Base', legt Telenet uit in een persbericht waarin het bedrijf de overname bekendmaakt.

Telenet kan dankzij de overname 'de geografische afdruk als kabeloperator uitbreiden tot buiten de Vlaamse en Brusselse regio's die momenteel al afgedekt worden'. 'Nu wordt ook een deel van Wallonië en van het Groothertogdom Luxemburg afgedekt, net als ongeveer twee derde van Brussel.'


Bron: De Standaard http://www.standaard.be/cnt/dmf20161222_02640099
 
KPN test Vplus (0 reacties)
Gepost op 19 Dec 2016, 11:51 door qless
VPlus breid het frequentiebereik uit van 17Mhz tot 35 Mhz, met dezelfde kanaal spacing als 17a, en is dus vectoring compatibel.

KPN is dit aan het testen in Nederland

https://zakelijkforum.kpn.com/internet-9/hogere-downloadsnelheden-op-koper-vplus-8645

222 Mbps down, 33 Mbps up over een enkel paar!
 
Proximus lanceert het project 'Glasvezel voor België' (101 reacties)
Gepost op 16 Dec 2016, 08:00 door Tomsworld
https://proximus.com/nl/news/20161216_Fiber


* Proximus kondigt een investering van 3 miljard EUR in de komende 10 jaar aan om de uitrol van glasvezel in België te versnellen
*Glasvezel is het vaste netwerk van de toekomst: dankzij ongeëvenaarde snelheden, die identiek kunnen zijn voor downloaden en uploaden, maakt glasvezel nieuwe manieren van leven en werken mogelijk, die voor een zeer hoge tevredenheid bij de klant zorgen
*Proximus zal meer dan 85% van alle bedrijven en meer dan 50% van alle gezinnen bereiken met glasvezel
*Dichtbevolkte stedelijke gebieden zullen volledig glasvezelbereik hebben. Begin 2017 zal worden gestart met een stapsgewijze uitrol in 6 steden: Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent, Namen en Roeselare


Inzet op glasvezel vooral in dichtbevolkte gebieden, beetje zoals NL dus, en terwijl willen ze het dividend stabiel houden.
 
Blogger brengt wifi-wachtwoorden van alle vliegvelden ter wereld in kaart (0 reacties)
Gepost op 13 Dec 2016, 12:24 door r2504
Een Turkse blogger wil naar ieder land ter wereld en brengt ondertussen de wifi-wachtwoorden van elk vliegveld waar hij komt in kaart.

Bron: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/blo ... 89109.html
 
CEO Orange : 'prijsverhogingen van Telenet en Proximus zijn abnormaal' (48 reacties)
Gepost op 09 Dec 2016, 15:30 door Matthias_VL
'prijsverhogingen van Telenet en Proximus zijn abnormaal'

Gepubliceerd door: De Tijd Ondernemingen - Vandaag

14:06 Michaël Trabbia, de nieuwe topman van Orange België, wil de 'arrogante alleenheerschappij' van Telenet en Proximus doorbreken....

http://www.tijd.be/ondernemen/telecom/P ... 9-3128.art

Het zal tijd worden... al die profiteurs van politici waar we moeten voor meebetalen. In sommige buurlanden heb je een volledige pack voor amper 20 euro !
 
Gratis internet op komst in alle Europese steden en gemeenten (36 reacties)
Gepost op 05 Dec 2016, 19:45 door r2504
Nog voor de zomer van 2017 zullen de eerste projectoproepen gelanceerd kunnen worden voor de installatie van gratis wifiverbindingen in alle steden en gemeenten binnen de Europese Unie. Daarop hoopt de Europese Commissie na het snelle groen licht van de lidstaten aan het WiFi4EU-project.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20161205_02609161
 
Netflix in 4k te bekijken in Edge browser op windows 10 (0 reacties)
Gepost op 22 Nov 2016, 12:04 door Joneszy
https://blogs.windows.com/windowsexperi ... lw8bLeT.97

To run Netflix in 4K on a PC device, it must have a 4K-capable screen and use a 7th Gen Intel® Core™ Processor.

en netflix 4k abbo uiteraard :-)

edit: en een kaby lake processor :(
https://tweakers.net/nieuws/118155/netf ... ssors.html
 
Telenet stapt over op 4K Ultra HD decoder (28 reacties)
Gepost op 21 Nov 2016, 01:46 door Eekhoorn
http://www.totaaltv.nl/nieuws/telenet-s ... d-decoder/

Telenet gaat binnen een jaar klanten de mogelijkheid bieden om voor een 4K Ultra HD-decoder te kiezen. Telenet is een zusterbedrijf van het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo.
JARCO KRIEK19 NOVEMBER 2016COMMENTS 3
Telenet stapt over op 4K Ultra HD decoder
Liberty Global heeft een controlerend belang in Telenet en is volledig eigenaar van kabelbedrijf Ziggo. De volledige zeggenschap over Ziggo wordt echter binnenkort aan de kant gezet. Ziggo en Vodafone Nederland gaan samen op in een nieuwe joint venture waarin Liberty Global en Vodafone een gelijkwaardig belang hebben.

Netflix bij Telenet
Telenet gaat voor het einde van 2017 het nieuwe cloud-decoderplatform van Liberty Global aan zijn klanten aanbieden. Naast ondersteuning van 4K Ultra HD biedt die nieuwe decoder ook diverse cloudmogelijkheden zoals cloudPVR waarbij programma’s niet op de fysieke harde schijf van het apparaat, maar op de servers van de aanbieder worden opgeslagen. Ook kan Liberty Global de Graphic User Interface (GUI) – zeg maar het uiterlijk van het menu- van het apparaat aanpassen. Hierdoor behouden klanten de bekende en vertrouwde menustructuur die men op het huidige decoderplatform gebruikt. Telenet gaat op de nieuwe 4K Ultra HD-decoder ook de Amerikaanse videodienst Netflix in de hoogwaardige 4K-beeldkwaliteit leveren.

Ziggo mogelijk eerder
In Nederland gaat Ziggo al eerder Netflix aanbieden. Dat gebeurt nog dit jaar via een app op de Horizon TV mediabox, die binnenkort tot Ziggo TV mediabox wordt omgedoopt. Netflix is met de huidige decoder alleen in HD-kwaliteit bij Ziggo beschikbaar. Liberty Global introduceert het nieuwe 4K Ultra HD-decoderplatform als eerste in het Verenigd Koninkrijk. De verwachting is dat Nederland en Duitsland daarna snel volgen.


Allemaal leuk maar wij blijven hier nog steeds met die brakke kwaliteit zitten op onze Vlaamse zenders, ppfff.
Ik heb een 4K tv en het is nochthans de moeite als ik netflix kijk maarja..... schakel je dan over naar bepaalde programma's op canvas/een/vtm enzo dat is soms echt om van te huilen.