Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Proximus stopt met gesponsorde mobiele data (11 reacties)
Gepost op 19 Jan 2018, 13:22 door r2504
Telecomaanbieder Proximus stopt met het idee van de zero rating, waarbij het bedrijf aan gebruikers geen mobiele data aanrekent voor bepaalde gesponsorde applicaties. Dat meldt de krant De Tijd. De verwachte oorzaak zijn de strengere Europese regels die gesponsorde apps verbieden.

Bron: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/pro ... 53179.html
 
Nationale storing bij Proximus (1 reacties)
Gepost op 08 Jan 2018, 21:25 door r2504
Er is momenteel een storing aan bij telecomoperator Proximus. Klanten ondervinden problemen met televisie, internet en telefonie. 'De oorzaak is onduidelijk', zegt woordvoerder van Proximus Jan Margot.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20180108_03286714
 
Topvrouw Proximus geeft toe: ‘2017 was geen goed jaar voor ons’ (3 reacties)
Gepost op 04 Jan 2018, 15:14 door satsurfer
https://radio2.be/de-inspecteur/proximus-baas-leroy-te-gast-bij-de-inspecteur
 
UAntwerpen werkt mee aan tienduizend keer sneller internet (10 reacties)
Gepost op 26 Dec 2017, 16:42 door Goztow
https://m.hln.be/ihln/multimedia/binnen ... ~abe476b6/

Grafeen, flinterdunne koolstoflaagjes, kunnen het glasvezelinternet op termijn wellicht enorm versnellen. Dat meldt de UAntwerpen, die meewerkt aan internationaal onderzoek.

De techniek staat niet stil.
 
Proximus-baas Dominique Leroy wil ook in Europa sleutelen aan netneutraliteit (97 reacties)
Gepost op 22 Dec 2017, 21:27 door beele
Wat kan ik zeggen... zucht ...

Artikel op vrtnws: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/12/22/proximus-baas-dominique-leroy-wil-ook-in-europa-sleutelen-aan-ne/

Facebook, Google en Netflix hebben voor hun websites almaar meer capaciteit nodig. Als het aan Dominique Leroy ligt, zullen grootverbruikers van data voor die capaciteit een bijdrage moeten betalen aan de telecomoperatoren. Europa besliste vorige week nochtans om netneutraliteit te vrijwaren.


Wat vooral frappant is:
Netneutraliteit is belangrijk om vrije toegang te garanderen voor kleine spelers", erkende ze. "Maar het gaat te ver als spelers zoals Google, Netflix en Facebook almaar meer capaciteit nodig hebben - door bijvoorbeeld HD en 4K-televisie aan te bieden - en daar niets voor moeten betalen. De gratis distributie heeft hen groot gemaakt.


Die, excuseer met het woord, geit, vergeet dat wij, de consumenten, wel betalen voor die data. Te degoutant voor woorden. Hopelijk gaan we hier niet de Amerikaanse tour op.
 
Orange rondt kaap 100.000 Love-klanten (17 reacties)
Gepost op 21 Dec 2017, 16:39 door ToMiKoN
Orange rondt kaap 100.000 Love-klanten


21 DECEMBER 2017 10:43 | FREDERIC PETITJEAN | 0

Operator Orange heeft de kaap gehaald van honderdduizend klanten voor zijn triple play-aanbod Love (tv, internet en mobiel). Orange biedt de internet- en tv-verbinding aan via de Telenet-kabel waarvoor het een groothandelsvergoeding betaalt.

Tijdens de zomermaanden leek het succes van Love wat stil te vallen, maar Orange is er nu toch in geslaagd om dit jaar honderdduizend klanten voor de dienst binnen te halen.

‘Dat we die mijlpaal halen, bewijst dat men interesse heeft in een alternatief, convergent aanbod van topkwaliteit voor de laagste prijs’, zegt Michaël Trabbia, ceo van Orange België. ‘We zullen onze Love-combinatie blijven uitbreiden op het vlak van functionaliteit en inhoud omdat we investeren in wat onze klanten belangrijk vinden. (…) We zijn vol vertrouwen dat we onze ambitie van 10 procent van het marktaandeel halverwege de termijn kunnen halen. We verwachten daarnaast dat de Regulatoren het regelgevingskader zullen verbeteren om de concurrentie te bevorderen ten voordele van de consument.’

Orange verwijst daarmee naar maatregelen die toezichtshouder BIPT voorstelt om de concurrentie op de markt te verbeteren, onder meer billijkere kostenberekeningsmodellen op groothandelsniveau. Telenet en Proximus hebben zich daarover al negatief uitgelaten.

De honderdduizendste klant voor Love kwam uit Elsene. De man kreeg van Orange een meet en greet met DJ Henri PFR en hoeft een jaar lang geen abonnementsgeld te betalen.


Bron: https://www.computable.be/artikel/nieuw ... anten.html
 
Britse providers moeten met werkelijke internetsnelheden adverteren (19 reacties)
Gepost op 23 Nov 2017, 22:44 door r2504
Britse internetaanbieders moeten vanaf mei volgend jaar internetsnelheden in hun advertenties vermelden die klanten daadwerkelijk ervaren in plaats van de snelheden die onder ideale omstandigheden maximaal te halen zijn.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/132181/brit ... teren.html
 
DNS Belgium start pilootproject met Telenet rond betrouwbaarder internet (2 reacties)
Gepost op 14 Nov 2017, 12:52 door r2504
DNS Belgium plaatst één nameserver binnen het Telenet-netwerk. Dat moet Telenet-klanten beter beschermen tegen grootschalige DDoS-cyberaanvallen. DNS Belgium hoopt ook de andere operatoren snel te overtuigen.

Bron: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/dns ... 25755.html
 
Klanten mogen niet als melkkoeien behandeld worden (70 reacties)
Gepost op 09 Nov 2017, 11:11 door r2504
Ministers Alexander De Croo en Kris Peeters ­roepen Proximus op het matje. Het telecombedrijf blijft onwetende klanten de huur van hun vast telefoontoestel aan­rekenen, ook al is het al jaren af­betaald en is een toestel huren al lang niet meer verplicht. 'Een overheidsbedrijf moet de klant centraal stellen, niet uitmelken', aldus De Croo aan Het Nieuwsblad.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20171109_03177814
 
"Er komt geen wifi op de trein" (51 reacties)
Gepost op 23 Okt 2017, 17:34 door Didymus
Dat heeft de NMBS CEO Sophie Dutordoir gezegd. Het is te duur gebleken en de mobiele netwerkoperatoren hebben beloofd om tegen eind 2018 het volledige spoornet te dekken met 2G, 3G en 4G (sic.).

Wat dat laatste in de praktijk zal betekenen is nog maar de vraag; ik vrees dat massaal masten bijplaatsen naast spoorlijnen er niet in zit. Daarnaast verandert dat niets aan het feit dat treinstellen een kooi van Faraday zijn en dat zonder versterking binnen die kooi het signaal waarschijnlijk ondermaats zal blijven.