Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Google heeft 10x meer data over jou dan Facebook (7 reacties)
Gepost op 15 Mei 2018, 14:42 door r2504
Vergeet Facebook, de echte datavreter is Google. Dat blijkt uit het opvragen van persoonlijke data bij deze twee populaire internetdiensten.

Internetbedrijf Facebook en zijn CEO stonden de laatste weken in het oog van de storm. Zo kwamen er onlinegegevens van tientallen miljoenen leden bij een derde partij terecht. Maar in het bewaren van data van geregistreerde gebruikers gaat Google nog veel verder. Dat blijkt uit een test van MARK Magazine waarbij enkele gebruikers hun persoonlijk data-archief opvroegen bij zowel Google (via takeout.google.com) als Facebook.

Bron: https://www.jobat.be/nl/artikels/mark-g ... -facebook/
 
Orange Belgium wil breedband apart verkopen (29 reacties)
Gepost op 11 Mei 2018, 20:02 door kaarsenbril
Orange Belgium wil breedband apart verkopen, eindelijk, zou ik zeggen :-D Laat ons allen hopen en duimen voor Orange

https://www.tijd.be/ondernemen/telecom/orange-belgium-wil-breedband-apart-verkopen/10011064.html

De operator Orange Belgium is van plan om breedbandtoegang apart te verkopen wanneer de regulator dat toelaat. Dat zegt topman Michaël Trabbia in een interview met Le Soir.

Trabbia reageert op de publicatie vorige week van de beslissingen die de telecomregulator BIPT wil nemen om voor meer concurrentie te zorgen. Het dossier ligt nu bij de Europese Commissie, die er nog op kan reageren.

De topman van Orange Belgium loopt in een gesprek met Le Soir al vooruit op één van de nieuwigheden: de regulator wil het voor alternatieve spelers zoals Orange mogelijk maken om een ‘stand alone’ internetaanbod te verkopen, dat geen deel uitmaakt van een ‘bundel’ of 'pack' met daarin ook telefonie en/of televisie.

Met zo’n product hoopt Trabbia vooral jongeren te bereiken die genoeg hebben aan een internetaansluiting en die bijvoorbeeld tv kijken via een online dienst zoals Netflix. ‘Vandaag hebben die consumenten geen keuze omdat een ‘internet only’ product bijna even duur is als een pack’, zegt hij.

Trabbia belooft dat de prijs van het internetproduct ‘significant lager’ zal zijn dan die van een pack met internet en televisie. Maar omdat de regulatoren eerst nog moeten beslissen hoe de groothandelsprijzen worden vastgelegd (de prijzen waartegen alternatieve spelers capaciteit inkopen bij Proximus PROX-0,08% en Telenet TNET0,48% ) zal het volgens de Orange-topman nog zeker tot midden volgend jaar duren eer het nieuwe product gelanceerd wordt.
 
Edpnet maakt glasvezelaanbod bekend (82 reacties)
Gepost op 02 Mei 2018, 11:48 door meon
Nadat begin oktober vorig jaar werd aangekondigd dat edpnet een wholesaledeal had met Proximus om gebruik te gaan maken van het glasvezelnetwerk, maakt edpnet vandaag het aanbod voor de residentiële markt bekend.

Net zoals bij het VDSL-aanbod, zijn er twee fiberabonnementen: het Fiber XL en het Fiber XS abonnement.

Het Fiber XL abonnement biedt snelheden tot 250 Mbps download en 30 Mbps upload. Maandelijks betaal je €44,95 per maand incl. BTW (en een éénmalige activatiekost van €50 incl. BTW).

Het Fiber XS abonnement biedt snelheden tot 110 Mbps download en 10 Mbps upload. Maandelijks betaal je €34,95 per maand incl. BTW (en een éénmalige activatiekost van €50 incl. BTW).

Met deze prijzen per maand positioneert edpnet zich scherp in de markt. Zoals steeds, kan je bij beiden abonnementen genieten van echte ongelimiteerde datatrafiek. En je krijgt ook een gratis telefonie-abonnement.

Als hardware biedt edpnet de FRITZ!Box 7490 modem aan. Deze kost €149 incl. BTW. Maar de thuisgebruiker heeft voor zijn fiber-abonnement een vrije hardware-keuze. Iets wat edpnet altijd al hoog in het vaandel heeft gedragen.

Glasvezel is nog niet voor iedereen beschikbaar, immers de uitrol van het Proximus glasvezelnetwerk is ongoing. Maar met de lancering van de twee fiberabonnementen is edpnet er alvast klaar voor. Wie wilt weten of glasvezel reeds mogelijk is op zijn of haar adres, kan terecht op de webpagina van edpnet: https://edpnet.be/nl/thuis/fiber.html

Bestellen kan vanaf 15 mei.

Leuke prijzen voor wat je krijgt en flink onder de prijs van bijvoorbeeld een Telenet Fiber 200.
Ik had wel liever meer symmetrische snelheden gezien, upload is nog altijd relatief laag voor een technologie waarbij in principe er geen bandbreedte voor upload opgeofferd wordt voor download (toch?).
 
Telenet heeft 1,3 miljard euro over voor Waals telecombedrijf VOO (15 reacties)
Gepost op 16 Apr 2018, 11:45 door Vaganzza
https://tweakers.net/nieuws/137423/tele ... f-voo.html


Telenet-directeur John Porter zegt tegen L'Echo dat Telenet behalve die 1,3 miljard euro ook 300 miljoen euro zou investeren in het netwerk van de telecomoperator en bovendien een adviesraad zou instellen. Die adviesraad zou bestaan uit politici.
[...]
Als een overname niet lukt, wil Telenet mogelijk het netwerk van VOO leasen.
 
Gotcha? 1,4 miljard pw online ? (11 reacties)
Gepost op 06 Apr 2018, 13:09 door lacer
Eerder een storm in een glas water of toch iets om serieus te nemen ?
https://gotcha.pw/news
Het kwam ook op het VRT nieuws gisteravond.

Hier getest met 3 email adressen en bij 2 zijn ze blijkbaar uitgelekt.
Ze tonen echter enkel de 2 eerste tekens van het paswoord. Het valt mij op dat er van die 2 tekens er slechts 1 klopt, de andere is fake.

Tijd om nog eens onze paswoorden te veranderen.
 
Orange wil samenwerken met Nethys (2 reacties)
Gepost op 29 Mar 2018, 21:47 door satsurfer
https://www.computable.be/artikel/nieuws/mobility/6328689/5440850/orange-wil-samenwerken-met-nethys.html
https://www.lecho.be/les-marches/actu-actions/Compte-a-rebours-enclenche-pour-Ablynx-Briefing-actions/9997014
https://www.lecho.be/entreprises/telecom/orange-voo-ce-que-les-analystes-en-pensent/9997047.html
denk niet dat VOO na 1 jaar terug naar Orange zal gaan. :-o
 
Orange heeft het beste mobiele netwerk van België (25 reacties)
Gepost op 28 Mar 2018, 12:14 door Luc Watrin
Volgens Open Signal heeft Orange het beste mobiele netwerk van België. België heeft één van de beste mobiele netwerken van Europa. Onze tarieven zijn erg duur in vergelijking met de andere landen maar het infrastructuur is ook heel beter dan de anderen.

Meer details over het rapport van Open Signal hier (in het Engels): http://opensignal.com/reports/2018/03/b ... le-network
 
Proximus wil vaste internetverbindingen leveren via 4G masten (10 reacties)
Gepost op 23 Mar 2018, 11:09 door satsurfer
straf hé :-D

https://www.computable.be/artikel/nieuws/mobility/6325346/5440850/proximus-stopt-drie-miljoen-in-tessares.html
http://datanews.knack.be/ict/start-ups/3-miljoen-euro-voor-waalse-startup-die-vast-internet-via-4g-levert/article-normal-980699.html
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180322_03424923
Proximus stopt drie miljoen in Tessares

Telecomoperator Proximus pompt drie miljoen euro in Tessares, een spin-off van de UCL. De start-up ontwikkelt technologie om vaste internetverbindingen te leveren via 4G-masten. Proximus lanceert in april hierrond een commercieel aanbod.
 
KotNet verdwijnt na 20 jaar (55 reacties)
Gepost op 23 Feb 2018, 11:48 door Netserv
KotNet, het goedkope internetabonnement voor Leuvense studenten, houdt het na 20 jaar voor bekeken. Telenet lanceert vanaf maart een nieuw internetaanbod zonder tussenkomst van de KU Leuven.

Bron: http://www.veto.be/artikel/kotnet-verdwijnt-na-20-jaar

Er is ook al een pagina op de website van Telenet aangemaakt met de tarieven. Je kan daar al je e-mailadres achterlaten als student om op de hoogte gehouden te worden.

https://www2.telenet.be/nl/landing-pages/students/
 
BIPT herziet gebruikersprofielen; datavolume wordt niet meer beschouwd bij prijsvergelijkingen (6 reacties)
Gepost op 23 Feb 2018, 09:35 door Teknologic
Ik wou nagaan hoe het stond met dit Nieuwe regels voor telecomoperatoren op komst?
Dus kijk op de BIPT site en vooreerst:
Afbeelding
Nice.

In desbetreffend document dus de voorgestelde hervorming van hun profielen waaraan ze de tarieven toetsen om zo de nationale en internationale prijzen te vergelijken.
Hier

Voor internet:
Inzake vast internet standalone werd in de nationale vergelijking tot op heden ook een
onderscheid gemaakt tussen de verschillende profielen op het vlak van datavolume. Het behoud
van dergelijk criterium lijkt echter weinig zinvol, gelet op de evolutie van de kenmerken van de
tariefplannen.

Om niet het ganse blok tekst to quoten; de redenering is dat van de bekeken tariefplannen er maar 7 een datavolume hebben en 13 onbeperkt, bijgevolg wordt datavolume volledig genegeerd in de vergelijkingen!? (pg. 7)
Het BIPT stelt dan ook voor om voor onderstaande profielen louter het kenmerk “snelheid” in
aanmerking te nemen


Het overduidelijke probleem is dus dat internet aanbiedingen die een data limiet hebben (vaak 100GB, iig relatief laag) niet valabel zijn voor 90% van de internet gebruikers (toch iedereen die ietwat video media consumeert) en enkel bestaan om gebruikers naar de hogere tariefplannen te duwen, of de bomma wat extra datapacks af te luizen als de kleinkinderen zijn komen logeren en netflix hebben gekeken. Die aanbiedingen komen volledig gelijk te liggen met ongelimiteerde aanbiedingen. Erger nog, gezien ze enkel vergeleken worden op snelheid kunnen ze nog beter uit de vergelijkingen komen.

Bijvoorbeeld Proximus Internet Start lijkt met 50Mbps aan €27,50 plots erg competitief, los van het feit dat de 100GB limiet het compleet onbruikbaar maakt.

Dit wordt de maatstaf waaraan prijzen van nationale en internationale tarieven door het BIPT worden vergeleken...ik weet niet hoe meerdere personen op dit voorstel hebben afgetekend maar de duopolie houders zullen wel in hun handjes wrijven :bang: