Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Telenet verwacht winstdaling voor 2019 (10 reacties)
Gepost op 14 Feb 2019, 09:25 door proximusboyke
Door de verhuis van medialaan naar orange de stevige prijsconcurrentie van Orange is er nauwelijks groei bij telenet van amper 1%
Voor het eerst sinds verwachten ze een winstdaling voor 2019

bron :

https://www.tijd.be/ondernemen/telecom/ ... 97674.html
https://www.demorgen.be/economie/telene ... -bab6db05/
 
Orange toont groeicijfers en ziet mobiel internet sterk stijgen (0 reacties)
Gepost op 13 Feb 2019, 13:45 door ToMiKoN
Bron: TechZine
https://www.techzine.be/nieuws/28425/or ... um=twitter

Orange toont groeicijfers en ziet mobiel internet sterk stijgen
Geplaatst op 13 Februari 2019 07:59 door Cédric van Loon

Home » Nieuws » Internet » Orange toont groeicijfers en ziet mobiel internet sterk stijgen

Orange heeft vandaag financiële details van 2018 kenbaar gemaakt. Over de hele lijn is er groei. Orange legt in het rapport specifiek de focus op meer mobiele klanten (+61.000 jaar op jaar) en convergerende klanten (75 procent groei jaar op jaar). Focus voor 2019 wordt het internet-only-abonnement.

Telecomprovider Orange heeft financiële informatie gedeeld over 2018 met heel wat groene cijfers. Het aantal klanten met een mobiel abonnement steeg jaar op jaar met 61.000 naar 2,5 miljoen abonnees. Orange benadrukt dat de royale bel- en datalimieten een belangrijke factor zijn.

Dat laatste gaat hand in hand met een groter dataverbruik. In december is het verbruik jaar op jaar met 79 procent gestegen naar 3,2 GB/maand.
Convergent aanbod

Ook het convergente aanbod (tv-internet-gsm) toont groei. In totaal steeg het aantal LOVE-klanten tot 180.000, een groei van 75% vergeleken met 2017. Het aantal netto nieuwe klanten die speciaal voor dat aanbod naar Orange zijn verhuisd, steeg met 25.000.

Michaël Trabbia, CEO van Orange België: “Ook in 2019 blijven we oog hebben voor de frustraties van onze klanten in België. Daarom zullen we een echt internet-only-abonnement introduceren. We beloven om onze prijzen voor mobiele diensten en bundels niet te verhogen. En tot slot garanderen we mobiele dekking binnenshuis voor elke klant.”
Actieve concurrentie

“Ondanks de actieve concurrentie, het verlies van mvno-inkomsten en de impact van de Europese roamingverordening heeft Orange Belgium alle doelstellingen voor 2018 behaald,” zegt Arnaud Castille, CFO van Orange België.

“We hebben in 2018 ook twee belangrijke mijlpalen verwezenlijkt die bepalend zijn voor de toekomst. Ten eerste hebben we een groothandelspartnership van vijf jaar gesloten met Medialaan, de grootste Vlaamse commerciële omroep. En ten tweede zijn we erin geslaagd om de bruto-verliezen van de convergente activiteiten (tv-internet-gsm) met 11% terug te schroeven door een combinatie van kostenoptimalisering, terugdringing van het klantenverloop en lagere groothandelsprijzen.”
 
Telenet komt met tv-bundel zonder digicorder: Yugo (72 reacties)
Gepost op 12 Feb 2019, 13:13 door ToMiKoN
Bron Datanews:
https://datanews.knack.be/ict/nieuws/te ... 28465.html

Telenet lanceert een bundel voor tv en mobiel die afscheid neemt van de digicorder. Televisie blijft bestaan, maar verhuist naar de app. Met het aanbod mikt Telenet op de cord cutters die nog geen afscheid willen nemen van klassieke tv.

Telenet komt met tv-bundel zonder digicorder

Telenet-CEO John Porter © Belga Image

YUGO, zoals de nieuwe bundel heet, is een vast internetabonnement van 200 Mbps (zonder datalimiet) gecombineerd met een mobiel abonnement van 1 of 2 simkaarten die samen 20 gigabyte per maand en 150 belminuten (per simkaart) bieden. Daarbij komt ook de YUGO tv-app, die de digibox vervangt.

Die app bundelt de 20 populairste zenders, maar ook Play (met onder meer HBO-reeksen). Net zoals de 'klassieke' digibox zijn tv-programma's live of tot zeven dagen te herbekijken (6 dagen bij de Medialaan-zenders). Reclame bij uitgesteld kijken is doorspoelbaar (behalve bij Medialaan-zenders, tenzij het om een opname gaat). Opnames gebeuren in de cloud en blijven zestig dagen beschikbaar. Totaalprijs van het abonnement (ongeacht of het met 1 of 2 simkaarten is): 100 euro per maand.
ADVERTISING

Welke zenders zitten in YUGO? Eén, Canvas, ketnet, VTM, Vitaya, Q2, CAZ, VTMKzoom, CADET, VIER, VIJF, ZES, Discovery Vlaanderen, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr, VICE, Fox en National Geographic.

Telenet benadrukt dat het geen mainstream product is, maar wel aan de noden beantwoordt van de moderne consument. "Dit is een disruptieve periode in de televisie-industrie. Mensen kijken vandaag anders naar tv," zegt Telenet-CEO John Porter. "Aanvankelijk wezen we daarvoor naar de generatiewissel, maar we zien dat de trend doorheen verschillende generaties loopt. Mensen kijken vandaag anders en zijn daarvoor niet verankerd aan de woonkamer."
Niet enkel op smartphone

"We vergeten het eerste scherm zeker niet. Je kan eenvoudig een programma naar je tv sturen met de cast-knop," zegt Jeroen Bronselaer, marketingverantwoordelijke bij Telenet. Concreet loopt dat via uw Apple TV of Chromecast. Dat laatste apparaatje kunnen klanten goedkoper aanschaffen bij Telenet voor 5 euro.

Het vast internetabonnement is sowieso onbeperkt, maar de content van YUGO die je mobiel bekijkt wordt niet meegeteld in je dataverbruik. Die zero based rating deed het al met Wigo en kreeg de zegen van telecomregulator BIPT.
Product in ontwikkeling

Telenet benadrukt meermaals dat het niet om een mainstream product gaat, maar om een evolutief product die een groep bedient die intussen groot genoeg is.

"We willen nu een zo goed mogelijk product lanceren, maar we blijven bijsturen. Dat wil zeggen dat we kijken of en hoe we nieuwe functies kunnen toevoegen. Maar we voeren ook gesprekken met de zenders over hoe zij dat zien," zegt bronselaer.

Welke functies dat zijn, is nog niet duidelijk. Zo is het nog niet mogelijk om een programma op voorhand te downloaden om onderweg te bekijken, maar dat wordt niet uitgesloten. "Daar wordt over nagedacht", zegt Bronselaer. Ook een tablet-versie van de app is er op dit moment (nog) niet.

Extra interessant voor Telenet is dat nieuwe functies via de smartphone-app makkelijker toe te voegen zijn. "We gaan goed luisteren naar wat gebruikers verwachten, maar we kunnen ook op kortere tijd ontwikkelen. Wil je dat op de digibox doen, dan duurt dat zes tot twaalf maanden om een nieuwe functie toe te voegen, hier kan dat sneller," aldus Bronselaer.
Drie streams

Yugo heeft wel nog enkele beperkingen. Zo is de app om veiligheidsredenen niet beschikbaar op telefoons die gehackt zijn om root-toegang te krijgen. Ook is het momenteel niet mogelijk om nog extra simkaarten aan het abonnement te koppelen.

Wat dan weer wel kan, is tot drie videostreams tegelijk bekijken en de app op vijf toestellen installeren. De gebruikers met een Telenet(YUGO)-simkaart kunnen zowel thuis als op verplaatsing kijken. Maar een derde gebruiker (zelfs als die een Proximus- of Orange- simkaart heeft), kan ook de Telenet-content streamen op zijn toestel, hetzij enkel op het thuisnetwerk via wifi.

Is 100 euro per maand veel voor wat Telenet aanbiedt? Ja en neen. Wie vandaag puur online kijkt kan al voor veertig euro onbeperkt internet krijgen bij de concurrentie. Telenet gooit er natuurlijk Play bij, wat een waarde van 10-15 euro per maand heeft en twee mobiele abonnementen bij die samen 20 gigabyte per maand kunnen gebruiken, en één app die live kijken en opnamemogelijkheden voor 20 zenders samenvoegt.

Voor wie dat optimaal kan benutten biedt dat meer dan wat u apart voor die diensten zou betalen. Samengevat is het aanbod van Telenet niet goedkoop, maar krijgt u er wel flink wat voor in de plaats.
 
Nieuwe consultaties : Bitstream Proximus / Telenet BIPT (0 reacties)
Gepost op 04 Feb 2019, 12:45 door Tomsworld
Het bipt heeft nieuwe consultaties voor bitstream opgestart ondermeer een gpon proximus en telenet is gepubliceerd.

Intressante documeten, in de proximus gpon zijn bepaalde rate limit velden uitgedaan met nieuwe snelheden.

Het gaat wel over pre consultaties dus voorstellen van de dominante operators naar de markt het duurt nog even voor dat regel zal worden.

https://www.bipt.be/nl/operatoren/telec ... tream-gpon

https://www.bipt.be/nl/operatoren/telec ... iediensten
 
Telenet koopt kabelnetwerk in Etterbeek van gemeente over (0 reacties)
Gepost op 28 Dec 2018, 10:39 door r2504
De Belgische provider Telenet heeft vanaf maandag het kabelnetwerk in de gemeente Etterbeek in eigendom. De kabelaar biedt sinds 1997 diensten aan over coax in de gemeente, maar huurde de infrastructuur van de gemeente.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/147298/tele ... -over.html
 
Fluvius start dan toch met glasvezel (16 reacties)
Gepost op 30 Nov 2018, 16:40 door Nob
Blijkbaar wil Fluvius dan toch ook glasvezel aanleggen.


https://www.tijd.be/ondernemen/telecom/ ... 74820.html

Hopelijk is er dan ook wat hoop voor mensen die op het platteland wonen, want daar gaan Proximus en Telenet natuurlijk nooit gaan investeren.
 
BIPT publiceert technisch rapport over impact Brusselse stralingsnormen op de uitrol van mobiele netwerken (7 reacties)
Gepost op 23 Okt 2018, 11:26 door satsurfer
https://www.bipt.be/nl/operatoren/press-release/170-bipt-publiceert-technisch-rapport-over-impact-brusselse-stralingsnormen-op-de-uitrol-van-mobiele-netwerken
Zonder aanpassing van de Brusselse stralingsnormen zal de verwachten toename van het dataverkeer met een factor zeven tegen 2023 niet kunnen plaats vinden ongeacht de uitgerolde technologie(ën).

Specifiek voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest raadt het BIPT, rekening houdende met de verwachte toename van het dataverkeer en een gewenste uitrol van 5G, een cumulatieve limiet die lager zou liggen dan 14,5 V/m bij een frequentie van 900 MHz sterk af. Hoe dichter we bij de Europese norm aansluiten, hoe meer dit de capaciteit en de kwaliteit van de mobiele netwerken zal garanderen en dus ook de gebruikerservaring voor eindklanten zal verzekeren. Daarom stelt het BIPT voor om de norm boven de 14,5 V/m en tot de 41,5 V/m te nemen. Dit zal ons toelaten om mee te spelen in de Europese kopgroep van de ontplooiing van 5G netwerken.
 
Duitse deelstaten stellen schadevergoeding voor als middel tegen traag internet (3 reacties)
Gepost op 19 Okt 2018, 21:11 door redman
De Duitse Bondsraad, waarin de deelstaten zijn vertegenwoordigd, heeft de regering gevraagd onderzoek te laten doen naar maatregelen die gebruikers moeten helpen bij trage internetverbindingen. Ze stellen schadevergoeding of prijsverlagingen voor.

https://tweakers.net/nieuws/144755/duitse-deelstaten-stellen-schadevergoeding-voor-als-middel-tegen-traag-internet.html
 
EU approves controversial Copyright Directive... (19 reacties)
Gepost op 12 Sep 2018, 18:45 door TiTanium
EU approves controversial Copyright Directive, including internet ‘link tax’ and ‘upload filter’

The European Parliament has voted in favor of the Copyright Directive, a controversial piece of legislation intended to update online copyright laws for the internet age.

bron: https://www.theverge.com/2018/9/12/1784 ... 3-approved


Ik heb hierbij het gevoel dat dit de eerste stap is naar het dichtschroeven van een vrije internetwereld!
De definitieve stemming komt pas in januari 2019, maar zal waarschijnlijk er door komen.
 
Wordt de laatste km draadloos? (12 reacties)
Gepost op 12 Sep 2018, 16:50 door phildww
In de VS kan je binnenkort een 5G abbo nemen, voor gebruik thuis, zonder datacap.

https://www.engadget.com/2018/09/11/ver ... ccounter=1

Het zal nog wel enkele jaartjes duren hier bij ons, maar dit maakt een draadverbinding thuis overbodig...