Netwerkkabel met PoE kopen

Gebruikersavatar
JoskeVermeulen
Premium Member
Premium Member
Berichten: 517
Lid geworden op: 22 Aug 2012
Locatie: Liedekerke
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor JoskeVermeulen » 4 dagen 19 uur 44 minuten geleden (12 Aug 2019, 22:05)

Kent er iemand een goede (web)winkel waar ik een netwerkkabel kan vinden die (ongeveer) aan deze voorwaarden voldoet voor PoE? Dit zijn in ieder geval de gewenste specificaties dat ik zowat online lees maar het is moeilijk iets dergelijk te vinden aan een niet overdreven prijs. Dit zou dienen voor een beveiligingscamera die verbonden is met een NVR.

  • 100% koper
  • AWG 23 of 24
  • CAT 5e / 6a
  • min. 10m
  • pre-made (of waar ze het direct kunnen krimpen)

Misschien shielded ook? Binnen wordt er mogelijks een flexibele buis gekruist met elektriciteitskabels en buiten wordt er 20 a 25cm overbrugd tot de camera. De meeste die ik tegen kom mogen dan wel koper zijn maar dan is het heel vaak bv AWG27 en/of op de rol.
:troosten:
TV: Afbeelding
ISP: Afbeelding
Tel.: Afbeelding + Afbeelding + Afbeelding

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 928
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor blaatpraat » 4 dagen 19 uur 26 minuten geleden (12 Aug 2019, 22:23)

AWG 24, 100% koper en minstens 10 meter: https://www.centralpoint.be/nl/netwerkk ... m-8349869/

Maar het is inderdaad geen evidente zoektocht...

sky
Premium Member
Premium Member
Berichten: 663
Lid geworden op: 22 Mei 2003
Locatie: Gent
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor sky » 4 dagen 19 uur 23 minuten geleden (12 Aug 2019, 22:26)

awg 23 /24 is de gewone standaard utp kabel. Niks fancy aan dus.
En dan cat 6a? Ik wil nog wel eens een camera zien die 10Gbit nodig heeft.

Eender welke deftige utp kabel in een iets of wat pc winkel zal ruime voldoen aan je eisen.

SpecialK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 818
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 63 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor SpecialK » 4 dagen 18 uur 57 minuten geleden (12 Aug 2019, 22:52)

Bij kabel geldt trouwens: dikker is beter, en zoals altijd moeten de Amerikanen tegen"draads" doen. Een lagere AWG betekent een dikkere draad. 23 AWG is dus dikker dan 24AWG. CAT 6 23 AWG is heel courante kabel.

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 928
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor blaatpraat » 4 dagen 18 uur 48 minuten geleden (12 Aug 2019, 23:01)

@SpecialK en Sky: ik vind nochtans bitter weinig 23/24AWG kabels die niet-CCA, wel een vereiste voor TS (en terecht, CCA is brol), en die prefab zijn.

Gebruikersavatar
JoskeVermeulen
Premium Member
Premium Member
Berichten: 517
Lid geworden op: 22 Aug 2012
Locatie: Liedekerke
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor JoskeVermeulen » 4 dagen 17 uur 57 minuten geleden (12 Aug 2019, 23:52)

blaatpraat schreef:AWG 24, 100% koper en minstens 10 meter: https://www.centralpoint.be/nl/netwerkk ... m-8349869/

Maar het is inderdaad geen evidente zoektocht...

Centralpoint verkoopt enkel aan zakelijke klanten.

Het netwerkapparatuur is niets te geavanceerd maar wel mijn eerste keer dat ik met PoE werk. Als het dan toch niet zo nauw moet steken met de vermelde specs, waarom niet. De fora die ik las kwamen vaak terug op hetzelfde neer waar ik mij hier gewoon op baseerde.
:troosten:
TV: Afbeelding
ISP: Afbeelding
Tel.: Afbeelding + Afbeelding + Afbeelding

sky
Premium Member
Premium Member
Berichten: 663
Lid geworden op: 22 Mei 2003
Locatie: Gent
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor sky » 4 dagen 9 uur 16 minuten geleden (13 Aug 2019, 08:33)


Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1595
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor Sinna » 4 dagen 8 uur 20 minuten geleden (13 Aug 2019, 09:29)

Ik heb de bestaande CAT5e-bekabeling gebruikt bij de omschakeling van ISDN naar VoIP en dat gaat gewoon goed. Zorg er inderdaad voor dat je koper hebt en geen CCA (of andere brol). Bedenk ook dat premade kabel door een buis trekken lastig kan worden. Zó moeilijk is het afmonteren van een netwerkkabel niet.
Computer(k)nul

sky
Premium Member
Premium Member
Berichten: 663
Lid geworden op: 22 Mei 2003
Locatie: Gent
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor sky » 4 dagen 7 uur 46 minuten geleden (13 Aug 2019, 10:03)

Brol?
Ik denk dat 95% hier geen verschil merkt.
En van de overige 5% wil ik nog wel eens statistieken zien in real life situatie thuis met en zonder cca utp.

Koper zal inderdaad beter zijn. Maar ik denk dat je in thuis situaties weinig verschil merkt.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1595
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor Sinna » 4 dagen 6 uur 57 minuten geleden (13 Aug 2019, 10:52)

PoE zou ik nu niet bepaald een thuissituatie noemen. 10m is inderdaad de afstand niet, maar better safe than sorry.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Stefaand
Pro Member
Pro Member
Berichten: 270
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: Netwerkkabel met PoE kopen

Berichtdoor Stefaand » 3 dagen 18 uur 26 minuten geleden (13 Aug 2019, 23:23)

Ik gebruik gewoon op rol Cat 5E/6 is ok, kan je perfect tientallen meters overbruggen zonder één probleem. Af en toe kan je een rol op de kop tikken tegen een zacht prijsje. Wel een RJ45-tang en de nodige connectors aanschaffen om het af te maken: dan kan je zelf de kabels in elkaar maken. Het is misschien een investering die tang, maar echt handig. Want stel dat je die kabel door een goot moet trekken en de fiche hapert en beschadigt tijdens het doortrekken, dan moet je toch weer die fiche weer vervangen.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten