NAS & UPS (noodvoeding)?

Baggioo
Member
Member
Berichten: 62
Lid geworden op: 13 Apr 2012
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Baggioo » 1 week 3 dagen 27 minuten geleden (07 Aug 2019, 17:23)

Hallo

Ik heb een nieuwe qnap NAS (met wd red nas schijven).

Eerste vraag: blijkbaar laat je die best 24u continu aanstaan?

Tweede vraag: hoe nuttig is het om een UPS noodvoeding te plaatsen bij die NAS?

Bedankt voor jullie raad :-)

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1255
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Abusimbal » 1 week 2 dagen 23 uur geleden (07 Aug 2019, 17:51)

Mijn NAS staat altijd aan.

Een UPS is zeer aan te raden vind ik. Een collega op het werk was zijn RAID aan het uitbreiden toen de stroom uitviel.
Heeft met Synology support het terug aan de praat gekregen.

De elektriciteit valt niet vaak uit. Kan wel op het slechtste moment.
De NAS op een goede manier laten afsluiten is sowieso beter.
Een UPS hoeft niet duur te zijn vanaf een 80€ heb je al een redelijke.
EDPnet VDSL XL
Samsung Galaxy S7 edge zilver
Fritz!Box 7490
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

tien
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 8 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor tien » 1 week 2 dagen 23 uur geleden (07 Aug 2019, 18:12)

Kort:
nuttig: ja
nodig: normaal niet...

Hangt beetje van de betrouwbaarheid van de stroom af...
Elke keer stroom uitvalt is het wel beetje lotto en toch aan te raden om volledig shutdown uit te voeren als de panne gepland is. Huidige Syno heeft nog geen problemen gehad met onvoorzien opnieuw te moeten starten maar leuk vindt ze het niet.
UPS is ook bruikbaar om spanningspieken etc tegen te houden dus geen slechte investering, zeker als je merkt dat je regelmatig nieuwe voedingen etc moet aanschaffen :lol: .
(en zoals hierboven, uitval op slechte moment kan catastrofe zijn... maar daar heb je toch backups voor he :lol: )

Hier hing er vroeger APC tussen (kan je bij synology ook instellen dat die propere shutdown doet als batterij bijna leeg is maar nooit via syno zelf gebruikt). Kan je waarschijnlijk bij QNAP wel nakijken of er ook zoiets mogelijk is en met welke types.
Normaal (als je niet alles erop hangt) zou die wel voldoende stroom leveren om normale pannes van paar minuten te overbruggen en dan is deze functie niet zo kritiek. Duur zijn ze eigenlijk niet meer (zou er toch eens terug eentje moeten aanschaffen...)

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3269
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 198 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor mailracer » 1 week 2 dagen 23 uur geleden (07 Aug 2019, 18:18)

Een nas moet niet 24 uur per dag aanstaan. Hier gaat hij automatisch uit rond middernacht en staat dan vaak uit in de week. In het weekend wordt hij manueel opgestart indien nodig .

Een ups vind ik ook nodig. Niet alleen voor de nas, maar ook voor bijv de modem,router,switch en mss een kleine led-lamp in de technische ruimte.
Hier is onlangs de stroom uitgevallen door mijn stommiteit, terwijl de nas vlotjes bleef doorwerken. Hij schakelt wel uit als de stroom langer dan 10 minuten afwezig blijft. Ik ben niet bekend bij Qnap, maar ik verwacht dat je een ups via usb kan koppelen op je nas om deze te beheren ermee.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7120
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 531 keer
Uitgedeelde bedankjes: 118 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor ITnetadmin » 1 week 2 dagen 23 uur geleden (07 Aug 2019, 18:21)

Absoluut aan te raden.
Niks erger als een power failure bij een data device dat net aan het writen was.

Mijn backup hdd dock dat ik op de laptop koppel hangt op een ups, want you never know.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2046
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor devilkin » 1 week 2 dagen 23 uur geleden (07 Aug 2019, 18:26)

Enige aanraders voor een kleine ups?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3269
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 198 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor mailracer » 1 week 2 dagen 23 uur geleden (07 Aug 2019, 18:32)

Ik had vroeger een Apc back-ups van ongeveer 500 watt, een plat model met 8 stekkers bovenaan en ongeveer 80 euro, maar deze was snel defect. Nadien naar de pro reeks gegaan voor rond de 250 EUR, waar ik tot nu toe geen spijt van heb. Deze is degelijker van kwaliteit. Je heb deze in verschillende vermogens, maar voor een kleine nas met twee schijven heb je niet veel nodig.

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2877
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 397 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 1 week 2 dagen 23 uur geleden (07 Aug 2019, 18:36)

Voor een NAS, check je power adapter welk voltage, meestal 12V, zoja koop zo iets:
https://www.ip-sa.com.pl/switching-powe ... -1484.html
En nog enkele 12V batterijen(meerdere mogelijk):
https://www.ip-sa.com.pl/battery-p-2193.html

Veel efficiënter dan een AC UPS, minder verlies(makkelijk dubbel zo lang op dezelfde batterij capaciteit) en kostprijs van dit alles is 50 euro met 2 x 7Ah batterijen (dus 1A/12Watt op 12V load kan dan minimaal 8+uur draaien)

Hier draait heel het huis op dergelijke setup en alles over POE. Cam's NAS, modems, ...

Op een andere locatie juist zelfde met 5x 7Ah batterij en alles op POE
2x unifi pro
1x orange femtocell
1x Mikrotik LGH 4G antenne
2x ethernet to coax converters
2x foscam HD cams
1x raspberry pi met 2x 32GB USB
1x Mikrotik omnitik
1x 5 port ethernet switch

10uur stroompanne mooi wifi gehad en alles werkende, totale kost 90 euro voor de UPS setup


al 10+ uur zonder stroom gezeten en alles werkte nog, uiteraard de verlichting niet :)
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

Baggioo
Member
Member
Berichten: 62
Lid geworden op: 13 Apr 2012
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Baggioo » 1 week 2 dagen 2 uur geleden (08 Aug 2019, 15:14)

mailracer schreef:....Ik ben niet bekend bij Qnap, maar ik verwacht dat je een ups via usb kan koppelen op je nas om deze te beheren ermee.



Bedankt voor jullie bedenkingen en feedback. Net als bij Synology kan je dat bij Qnap via usb koppelen en instellen. :-D


Iemand nog koopadvies voor een kant en klare (simpele) ups?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3269
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 198 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor mailracer » 1 week 2 dagen 2 uur geleden (08 Aug 2019, 15:19)


Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 595
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 135 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor depeje » 1 week 1 dag 23 uur geleden (08 Aug 2019, 17:53)

Wow! Die worden nog geproduceert met een seriële poort??!? Best opletten dat je dat niet koopt :lol:

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 928
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor blaatpraat » 1 week 1 dag 20 uur geleden (08 Aug 2019, 21:17)

@hierboven: in de industrie is er nog heel veel dat RS232 en RS422 gebruikt, zelfs nieuwe apparaten.
Maar particulier heb ik er inderdaad al in geen jaren meer gebruik van gemaakt, zoals quasi iedereen wellicht.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3269
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 198 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor mailracer » 1 week 1 dag 20 uur geleden (08 Aug 2019, 21:22)

Dat klopt, wij hebben er op locatie dergelijk staan met een koperlijntje/SDH link. En een leased-line modem verbinding. Maar we zijn ze allemaal aan het opwaarderen met netwerkverbinding.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1454
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: RE: Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor liegebeestig » 1 week 1 dag 20 uur geleden (08 Aug 2019, 21:33)

Tim.Bracquez schreef:Voor een NAS, check je power adapter welk voltage, meestal 12V, zoja koop zo iets:
https://www.ip-sa.com.pl/switching-powe ... -1484.html
En nog enkele 12V batterijen(meerdere mogelijk):
https://www.ip-sa.com.pl/battery-p-2193.html

Veel efficiënter dan een AC UPS, minder verlies(makkelijk dubbel zo lang op dezelfde batterij capaciteit) en kostprijs van dit alles is 50 euro met 2 x 7Ah batterijen (dus 1A/12Watt op 12V load kan dan minimaal 8+uur draaien)

Hier draait heel het huis op dergelijke setup en alles over POE. Cam's NAS, modems, ...

Op een andere locatie juist zelfde met 5x 7Ah batterij en alles op POE
2x unifi pro
1x orange femtocell
1x Mikrotik LGH 4G antenne
2x ethernet to coax converters
2x foscam HD cams
1x raspberry pi met 2x 32GB USB
1x Mikrotik omnitik
1x 5 port ethernet switch

10uur stroompanne mooi wifi gehad en alles werkende, totale kost 90 euro voor de UPS setup


al 10+ uur zonder stroom gezeten en alles werkte nog, uiteraard de verlichting niet :)
Hoe pak je dat aan? Voor elk apparaat zo een eigen geschakelde voeding? En dan interne voeding afsluiten? Elk apparaat dus open schroeven? Ik zou dit wel willen doen met de synology nas en de switch van unifi.

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 928
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor blaatpraat » 1 week 1 dag 19 uur geleden (08 Aug 2019, 22:24)

@liegebeestig: apparaten hoeven niet open hiervoor.
Dit toestel vervangt de adapter die je normaal bij je toestel hebt.

Dus je sluit daar een 230V lijntje op aan (met stekker, of met zekering), 2 outputs richting je toestel (daar zal je veeleer nog een fiche op moeten plaatsen. In feite kun je gewoon de kabel van je huidige adapter afknippen en de 2 uiteindes strippen, maar wees wel zeker over de polariteit van de kabels dan), 2 kabels richting de batterij(en).

Als je toestellen geen hoge stromen nodig hebben, kan je er meerdere op 1 voeding plaatsen (parallel).

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2877
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 397 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 1 week 1 dag 18 uur geleden (08 Aug 2019, 23:37)

blaatpraat schreef:Als je toestellen geen hoge stromen nodig hebben, kan je er meerdere op 1 voeding plaatsen (parallel).

Inderdaad je uitleg is correct, al de AP's zijn zo met een POE injector 5 port verbonden zelfs. De voeding die ik heb doet 24A op 12V, dus power genoeg :-)
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1454
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor liegebeestig » 1 week 1 dag 9 uur geleden (09 Aug 2019, 08:22)

OK maar mijn synology en de switch hebben zo een pc stekker. Hoe gaat dat dan?

Alle AP hangen inderdaad al via poe aan de switch. Zelfs mijn raspberrys. Kleinere Dingen via een USB naar DC aansluiting.

Mijn doel is ook om er zo veel mogelijk ac voedingen uit te halen omdat die stroom eten. En dan misschien inderdaad een DC batterij erachter die langer meegaat dan mijn huidige ups op ac power.

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3399
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 126 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor cloink » 1 week 1 dag 7 uur geleden (09 Aug 2019, 10:41)

Ehm. Een UPS dient toch gewoon om netjes (en zo snel als mogelijk) uw NAS (in dit geval) een shutdown te laten doen? Meestal heb je (thuis) niets aan het uren op de UPS draaien van je toestellen?
ooh. shiny.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1595
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Sinna » 1 week 1 dag 7 uur geleden (09 Aug 2019, 10:44)

@liegebeestig: Die PC-stekker is 230V wisselstroom (AC), waar Krisken over spreekt is 12V gelijkstroom (DC). Alle toestellen die op een gelijk voltage werken kan je aan eenzelfde voeding hangen die dezelfde spanning geeft en voldoende krachtig is om alle apparaten (uitgedrukt in Ampère) van stroom te voorzien.
Je Synology en switch zal je dus niet (rechtstreeks) aan die 12V DC-voeding kunnen hangen.
Computer(k)nul

DarkV
Plus Member
Plus Member
Berichten: 224
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor DarkV » 1 week 1 dag 6 uur geleden (09 Aug 2019, 10:54)

Sinna schreef:Je Synology en switch zal je dus niet (rechtstreeks) aan die 12V DC-voeding kunnen hangen.


Je kan gewoon zelf een kabeltje maken... de Synology heeft voor zover ik weet toch maar enkel 12V nodig.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1595
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Sinna » 1 week 1 dag 6 uur geleden (09 Aug 2019, 10:56)

Als @liegebeestig meldt dat zijn Synology een PC-stekker heeft, dan zal dat geen 12V DC zijn, maar 230V AC.
@liegebeestig: over welke Synology gaat het hier? Kwestie van je geen verkeerde info te geven.
Computer(k)nul

tien
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 8 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor tien » 1 week 1 dag 6 uur geleden (09 Aug 2019, 11:10)

DarkV schreef:Je kan gewoon zelf een kabeltje maken... de Synology heeft voor zover ik weet toch maar enkel 12V nodig.

Hangt van type af, bij de mijne is dat inderdaad adapter met eigen(?) plug (soort 5polige mini din)
https://www.synology.com/nl-nl/products ... odel=DS414 (4polig dus, eentje per disk :lol: )
Die zal je waarschijnlijk zonder al teveel moeite kunnen vervangen.

Zijn voorloper had wel interne voeding (vroege rackstation). Waarschijnlijk zijn die ook wel aan te passen.

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 595
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 135 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor depeje » 1 week 1 dag 6 uur geleden (09 Aug 2019, 11:16)

blaatpraat schreef:@hierboven: in de industrie is er nog heel veel dat RS232 en RS422 gebruikt, zelfs nieuwe apparaten.
Maar particulier heb ik er inderdaad al in geen jaren meer gebruik van gemaakt, zoals quasi iedereen wellicht.


Ik heb een oude 2de handse smart ups van APC, en die seriële verbinding is echt een PITA, onder andere door de niet standaard kabel.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1454
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: RE: Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor liegebeestig » 1 week 1 dag 6 uur geleden (09 Aug 2019, 11:20)

Sinna schreef:Als @liegebeestig meldt dat zijn Synology een PC-stekker heeft, dan zal dat geen 12V DC zijn, maar 230V AC.
@liegebeestig: over welke Synology gaat het hier? Kwestie van je geen verkeerde info te geven.
Het gaat om een 1511+
Specs https://www.cnet.com/products/synology- ... lus/specs/

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1595
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Sinna » 1 week 1 dag 5 uur geleden (09 Aug 2019, 11:59)

De 1511+ heeft een PC-stekker (officiële term: C14) waar een kabel met aan de ene kant C13 in moet. Het toestel heeft dus een ingebouwde voeding.
Computer(k)nul

Baggioo
Member
Member
Berichten: 62
Lid geworden op: 13 Apr 2012
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Baggioo » 1 week 21 uur 36 minuten geleden (09 Aug 2019, 20:14)

Graag jullie mening over deze simpele ups (3 stopcontacten op batterij & 3 xtra beschermd) + usb

https://tweakers.net/product/404951/eaton-3s/

http://powerquality.eaton.com/Products- ... aspx?cx=76

Er is sprake van Schuko stopcontacten en de normale FR /BE stopcontacten... Maakt dit iets uit?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3269
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 198 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor mailracer » 1 week 19 uur 7 minuten geleden (09 Aug 2019, 22:42)

Natuurlijk maakt het uit welk type stopcontact hij heeft. Een C13 zal niet gebruikt kunnen worden voor een stroomadapter te voeden.

Een Franse/Belgische stekker hebben tov een schuko stekker het verschil van aarding-pen. Ofwel naast de stekker, ofwel een pin

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14628
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2507 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 689 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor philippe_d » 1 week 7 uur 17 minuten geleden (10 Aug 2019, 10:32)

Tim.Bracquez schreef:Inderdaad je uitleg is correct, al de AP's zijn zo met een POE injector 5 port verbonden zelfs. De voeding die ik heb doet 24A op 12V, dus power genoeg :-)

Dat is van een héél ander kaliber dan het toestel die je aanbeval in je vorige post (12V/55W met 2x 12V/7Ah batterijen) ... :-)

PS
Kan je zomaar àlle toestellen die op 12V werken, parallel op zo'n 12V DC lijntje hangen? Zonder dat dit storingen geeft?

Zo'n 12V DC centrale voeding (die dan alle individuele adapters vervangt), is waarschijnlijk ook veel zuiniger dan een gewone UPS (waarbij 230V AC eerst omgevormd naar een 12V gelijkspanning, dan terug omgevormd wordt naar 230V AC, om uiteindelijk terug omgevormd te worden naar 12V DC door de adapters van ieder toestel) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1595
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Sinna » 1 week 6 uur 29 minuten geleden (10 Aug 2019, 11:21)

Zo'n 12V DC centrale voeding kan zijn nut hebben, maar om te bepalen hoe zwaar ze moet zijn (qua stroomsterkte), kan je best even meten bij het aanschakelen van het individuele toestel. Ik vermoed dat de opgegeven stroomsterkte ruim gerekend is zodat bij degradatie van de voeding, het toestel toch nog voldoende stroom kan trekken.

Bedenk wel met zo'n centrale 12V-voeding dat als deze sneuvelt of in storing gaat, alle toestellen die eraan hangen zonder stroom vallen.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2877
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 397 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 6 dagen 19 uur 23 minuten geleden (10 Aug 2019, 22:26)

@philippe_d: klopt die thuis is zwaarder, had ik liggen, hangen dan ook 15+ devices op :-) Heb er zo op meerdere locaties.

Verbruikt enorm veel minder, stel je voor 15x AC -> DC en Dan nog een zoals je zegt AC-> DC batterij en terug naar AC, als je helft power terug hebt bij die goedkopere AC UPSjes mag je blij zijn

Nu zelfs met solar aan het kijken om gewoon in nacht puur op batterijen te draaien. (Dag nacht teller met terugdraaiende dag teller)

Ik heb thuis zelfs 12V naar 5V en naar 48V dc convertors (up/down) allemaal op zelfde voeding, geen enkel probleem, is wel propere voeding, een duurdere dan die ik aanbeveel, maar overkill voor meeste. Alles op DIN rail klemmen zodat ik extra kabels kan bij pluggen zonder heel de boel plat te leggen, vroeger zelfs nog de Telenet NUI direct 12V gegeven op de AC 12V lijn.
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1454
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor liegebeestig » 6 dagen 18 uur 43 minuten geleden (10 Aug 2019, 23:07)

@Tim kun je bevestigen wat hierboven gezegd werd: het kan niet voor een NAS met een ingebouwde voeding (met PC-kabel)? Ik ben zeer geïnteresseerd in je concept en doe het min of meer al door zo veel mogelijk voedingen te vervangen door USB-aansluitingen op bv de usb-poort van de router ofzo.

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2877
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 397 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 6 dagen 18 uur 12 minuten geleden (10 Aug 2019, 23:38)

Alles kan, je gaat het open moeten halen, kijken of er enkel 12v uit komt of 12v en 5V (ATX voeding), dan lastiger maar kan ook
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3269
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 198 keer

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor mailracer » 6 dagen 7 uur 36 minuten geleden (11 Aug 2019, 10:14)

Voor wat het waard is, mijn synology 1718+ heeft een kleine pc-voeding met volwaardige atx stekker, dus ook 3,3 volt.

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2877
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 397 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer
Contact:

Re: NAS & UPS (noodvoeding)?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 6 dagen 5 uur 41 minuten geleden (11 Aug 2019, 12:09)

Inderdaad dat is lastig, zelf zo nog een server gemaakt met een picoPSU, verbruikt ook veel minder voor lage loads (Al zal vermoedelijk de voeding van die Synology wel aangepast zijn)
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast