nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1604
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor Sylvester » 1 week 1 dag 5 uur geleden (10 Jan 2019, 06:18)

Nu ben ik even de draad kwijt. Letterlijk en figuurlijk. Misschien een domme vraag...

Als je een extra digicorder haalt in een Telenet center (huren), moet die voor de eerste installatie altijd aan de switch achter de modem hangen met een UTP? Ik dacht dat het ooit mogelijk was om een digicorder toch te installeren zonder utp kabel?
Ik zie eerst de melding dat hij 240 zenders heeft gevonden, en dan verschijnen er maar enkele zenders met de melding bij de meeste zenders dat er geen abonnement is.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5062
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 530 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor selder » 1 week 1 dag 4 uur geleden (10 Jan 2019, 06:59)

Je kan die perfect zonder ethernet gebruiken, alleen gaat de Tv-gids minder ver in de toekomst, en al de functionaliteit van geplande opnames of ze bekijken werkt niet...
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

lukadad
Plus Member
Plus Member
Berichten: 188
Lid geworden op: 27 Feb 2015
Bedankt: 21 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor lukadad » 1 week 1 dag 4 uur geleden (10 Jan 2019, 07:10)

Ik heb deze week een digicorder gekocht en mijn gehuurde terug gebracht.

De digicorder werd in de winkel aangemeld bij Telenet en eenmaal thuis heb ik deze geïnstalleerd.

Na de eerste opstart kreeg ik ook de melding dat er voor vele zenders, bvb VTM, een abonnement nodig was.
Heb dan de digicorder even van de stroom gehaald en na het heropstarten waren alle niet-betalende zenders beschikbaar.

Toen ik even later via Yelo Play op de tablet een programma wou opnemen, kreeg ik de melding dat er geen verbinding was met de digicorder. Ben zo stom geweest om de verkeerde UTP-kabel in te pluggen :bang:

Dus, zoals Selder hierboven al vermeld heeft, heb je enkel de UTP nog om interactief te zijn.
Maar de Digibox/corder wel aanmelden bij Telenet, hé
Laatst gewijzigd door lukadad op 10 Jan 2019, 10:26, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
TheCeet
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor TheCeet » 1 week 1 dag 1 uur geleden (10 Jan 2019, 09:43)

Indien je geen rechtstreekse UTP hebt liggen waar digicorder komt kan je ook werken via Powerlines:
https://www2.telenet.be/nl/business/kla ... stalleren/

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29517
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1956 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 418 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor r2504 » 1 week 20 uur 38 minuten geleden (10 Jan 2019, 14:43)

lukadad schreef:Na de eerste opstart kreeg ik ook de melding dat er voor vele zenders, bvb VTM, een abonnement nodig was.
Heb dan de digicorder even van de stroom gehaald en na het heropstarten waren alle niet-betalende zenders beschikbaar.


Je had hem juist niet van de stroom mogen halen... je moet gewoon even geduld hebben. De activatie codes voor de smartcards worden namelijk in een beurtrol via het kabelsignaal verzonden... je decoder moet dus even te tijd krijgen zijn code voorbij te zien komen (wat natuurlijk niet lukt met een decoder die afstaat).

Je hebt dus vermoedelijk geluk gehad dat je code net voorbij kwam toen hij teurg op stond (of nog net voor je hem afzette).

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1604
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor Sylvester » 1 week 16 uur 17 minuten geleden (10 Jan 2019, 19:04)

Dus om even terug te komen op mijn oorspronkelijke vraag : ik heb dus geen verbinding met de switch nodig? Ik moet gewoon even wachten?

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1133
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor apestaart » 1 week 15 uur 41 minuten geleden (10 Jan 2019, 19:40)

r2504 schreef:
lukadad schreef:Na de eerste opstart kreeg ik ook de melding dat er voor vele zenders, bvb VTM, een abonnement nodig was.
Heb dan de digicorder even van de stroom gehaald en na het heropstarten waren alle niet-betalende zenders beschikbaar.


Je had hem juist niet van de stroom mogen halen... je moet gewoon even geduld hebben. De activatie codes voor de smartcards worden namelijk in een beurtrol via het kabelsignaal verzonden... je decoder moet dus even te tijd krijgen zijn code voorbij te zien komen (wat natuurlijk niet lukt met een decoder die afstaat).

Je hebt dus vermoedelijk geluk gehad dat je code net voorbij kwam toen hij teurg op stond (of nog net voor je hem afzette).


Eerst worden de ongecodeerde zenders (één, Canvas, France 3, ...enz) geïnstalleerd en daarna komen de overige zenders aan de beurt.
Ik veronderstel dat de betalende zenders zoals Play More de eerste 14 dagen ook gratis kan ontvangen, na die 14 dagen gaan die betalende zenders op slot.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1667
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 145 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor CCatalyst » 1 week 15 uur 36 minuten geleden (10 Jan 2019, 19:45)

Sylvester schreef:Dus om even terug te komen op mijn oorspronkelijke vraag : ik heb dus geen verbinding met de switch nodig? Ik moet gewoon even wachten?


Ja, de nodige activeringsinformatie wordt gecodeerd via het TV-kabelsignaal verzonden, niet via het internetsignaal.

Daarom dat je ook de digicorder moet aan laten staan en even moet wachten (30 minuten max), het TV-kabelsignaal is immers enkel eenrichtingsverkeer van Telenet naar je Digicorder, en dus kan je Digicorder niet via het TV-kabelsignaal aan Telenet "vragen" om geactiveerd te worden.

Om hieraan tegemoet te komen stuurt Telenet continue en op eigen initiatief de activeringsinformatie van toestellen overal in Vlaanderen door op het TV-kabelsignaal, jouw digicorder moet alleen maar passief wachten tot zijn activeringsinformatie aan de beurt is, wat tot 30 minuten kan duren (en waarvoor de digicorder aan moet staan, want anders leest hij het TV-kabelsignaal niet uit). Daarna is hij dan geactiveerd, zonder dat er een netwerkswitch aan te pas moest komen.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten