nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1618
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 176 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor Sylvester » 10 Jan 2019, 06:18

Nu ben ik even de draad kwijt. Letterlijk en figuurlijk. Misschien een domme vraag...

Als je een extra digicorder haalt in een Telenet center (huren), moet die voor de eerste installatie altijd aan de switch achter de modem hangen met een UTP? Ik dacht dat het ooit mogelijk was om een digicorder toch te installeren zonder utp kabel?
Ik zie eerst de melding dat hij 240 zenders heeft gevonden, en dan verschijnen er maar enkele zenders met de melding bij de meeste zenders dat er geen abonnement is.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5278
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 564 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor selder » 10 Jan 2019, 06:59

Je kan die perfect zonder ethernet gebruiken, alleen gaat de Tv-gids minder ver in de toekomst, en al de functionaliteit van geplande opnames of ze bekijken werkt niet...
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

lukadad
Plus Member
Plus Member
Berichten: 208
Lid geworden op: 27 Feb 2015
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor lukadad » 10 Jan 2019, 07:10

Ik heb deze week een digicorder gekocht en mijn gehuurde terug gebracht.

De digicorder werd in de winkel aangemeld bij Telenet en eenmaal thuis heb ik deze geïnstalleerd.

Na de eerste opstart kreeg ik ook de melding dat er voor vele zenders, bvb VTM, een abonnement nodig was.
Heb dan de digicorder even van de stroom gehaald en na het heropstarten waren alle niet-betalende zenders beschikbaar.

Toen ik even later via Yelo Play op de tablet een programma wou opnemen, kreeg ik de melding dat er geen verbinding was met de digicorder. Ben zo stom geweest om de verkeerde UTP-kabel in te pluggen :bang:

Dus, zoals Selder hierboven al vermeld heeft, heb je enkel de UTP nog om interactief te zijn.
Maar de Digibox/corder wel aanmelden bij Telenet, hé
Laatst gewijzigd door lukadad op 10 Jan 2019, 10:26, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
TheCeet
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor TheCeet » 10 Jan 2019, 09:43

Indien je geen rechtstreekse UTP hebt liggen waar digicorder komt kan je ook werken via Powerlines:
https://www2.telenet.be/nl/business/kla ... stalleren/

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1994 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor ubremoved_539 » 10 Jan 2019, 14:43

lukadad schreef:Na de eerste opstart kreeg ik ook de melding dat er voor vele zenders, bvb VTM, een abonnement nodig was.
Heb dan de digicorder even van de stroom gehaald en na het heropstarten waren alle niet-betalende zenders beschikbaar.


Je had hem juist niet van de stroom mogen halen... je moet gewoon even geduld hebben. De activatie codes voor de smartcards worden namelijk in een beurtrol via het kabelsignaal verzonden... je decoder moet dus even te tijd krijgen zijn code voorbij te zien komen (wat natuurlijk niet lukt met een decoder die afstaat).

Je hebt dus vermoedelijk geluk gehad dat je code net voorbij kwam toen hij teurg op stond (of nog net voor je hem afzette).

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1618
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 176 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor Sylvester » 10 Jan 2019, 19:04

Dus om even terug te komen op mijn oorspronkelijke vraag : ik heb dus geen verbinding met de switch nodig? Ik moet gewoon even wachten?

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1161
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 63 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor apestaart » 10 Jan 2019, 19:40

r2504 schreef:
lukadad schreef:Na de eerste opstart kreeg ik ook de melding dat er voor vele zenders, bvb VTM, een abonnement nodig was.
Heb dan de digicorder even van de stroom gehaald en na het heropstarten waren alle niet-betalende zenders beschikbaar.


Je had hem juist niet van de stroom mogen halen... je moet gewoon even geduld hebben. De activatie codes voor de smartcards worden namelijk in een beurtrol via het kabelsignaal verzonden... je decoder moet dus even te tijd krijgen zijn code voorbij te zien komen (wat natuurlijk niet lukt met een decoder die afstaat).

Je hebt dus vermoedelijk geluk gehad dat je code net voorbij kwam toen hij teurg op stond (of nog net voor je hem afzette).


Eerst worden de ongecodeerde zenders (één, Canvas, France 3, ...enz) geïnstalleerd en daarna komen de overige zenders aan de beurt.
Ik veronderstel dat de betalende zenders zoals Play More de eerste 14 dagen ook gratis kan ontvangen, na die 14 dagen gaan die betalende zenders op slot.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2007
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 184 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor CCatalyst » 10 Jan 2019, 19:45

Sylvester schreef:Dus om even terug te komen op mijn oorspronkelijke vraag : ik heb dus geen verbinding met de switch nodig? Ik moet gewoon even wachten?


Ja, de nodige activeringsinformatie wordt gecodeerd via het TV-kabelsignaal verzonden, niet via het internetsignaal.

Daarom dat je ook de digicorder moet aan laten staan en even moet wachten (30 minuten max), het TV-kabelsignaal is immers enkel eenrichtingsverkeer van Telenet naar je Digicorder, en dus kan je Digicorder niet via het TV-kabelsignaal aan Telenet "vragen" om geactiveerd te worden.

Om hieraan tegemoet te komen stuurt Telenet continue en op eigen initiatief de activeringsinformatie van toestellen overal in Vlaanderen door op het TV-kabelsignaal, jouw digicorder moet alleen maar passief wachten tot zijn activeringsinformatie aan de beurt is, wat tot 30 minuten kan duren (en waarvoor de digicorder aan moet staan, want anders leest hij het TV-kabelsignaal niet uit). Daarna is hij dan geactiveerd, zonder dat er een netwerkswitch aan te pas moest komen.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1969
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 49 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor boonpwnz » 18 Feb 2019, 09:44

Even een vraagje hierover.

Om een digicorder interactief te maken maakt het niet uit welke provider eraan gekoppeld via tv als telenet tv maar geïnstalleerd is? Of moet je daadwerkelijk internet van telenet zelf hebben?

byter
Pro Member
Pro Member
Berichten: 333
Lid geworden op: 02 Dec 2003
Locatie: Genk
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor byter » 18 Feb 2019, 11:13

Aansluiten via Telenet moden. Internet abonnement is niet nodig echter.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1969
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 49 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor boonpwnz » 18 Feb 2019, 11:39

Ik heb precies geen antwoord gekregen op men vraag :cry:

Ik vraag me niet af of ik interactief wil of niet.

Ik vraag me af als je interactief wilt of je met een utp kabel van een andere provider telenet TV kan interactief maken? Of moet dit expliciet internet zijn van Telenet?

MrBlueSky
Pro Member
Pro Member
Berichten: 345
Lid geworden op: 22 Mar 2012
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer

Re: nieuwe digicorder installeren zonder UTP

Berichtdoor MrBlueSky » 18 Feb 2019, 12:03

Het is welgedelijk een antwoord op je vraag.

Je moét verbonden zijn met jouw Telenet modem om interactief te zijn. Daar hoeft echter geen internetabonnement op actief zijn.
Dat gaat dus niet via een andere provider.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast