[EU] Seamless handover bij roaming

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 457
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Seamless handover bij roaming

Berichtdoor exop » 17 Dec 2018, 23:45

Hi!

Smartphones zijn wel heel sticky aan hun thuisnetwerk als je de grens oversteekt. Dit zorgt er voor dat je soms al tientallen kilometers over de grens heen bent alvorens deze zich aanmeldt bij een netwerk uit dat land. Niet altijd even praktisch natuurlijk.

Is er iemand bekend met een methode om dit sneller te doen verlopen, als het ware bijna seamless? Met de roamingtarieven die zo goed als verdwenen zijn binnen de EU maakt het niet zoveel meer uit op welk netwerk je actief bent.

Zou dit iets zijn dat valt te tweaken in Android?
Iemand een idee?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18281
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 898 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1756 keer
Contact:

Re: Seamless handover bij roaming

Berichtdoor krisken » 18 Dec 2018, 03:52

Goh, voor mij is het inmiddels al een automatisme geworden : de grens overrijden en na een paar km zet ik de gsm in vliegtuigstand, je bolt een km of zo, en daarna weer uit vliegtuigstand. Dat werkt vrij snel meestal.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 457
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Seamless handover bij roaming

Berichtdoor exop » 20 Dec 2018, 22:13

Zal ik eens proberen, maar hoe minder manuele actie hoe liever natuurlijk.

macamba
Plus Member
Plus Member
Berichten: 141
Lid geworden op: 26 Jul 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Seamless handover bij roaming

Berichtdoor macamba » 20 Dec 2018, 22:23

Problematiek is inderdaad een heel goed punt dat je aanhaalt.
Voorkeursnetwerken worden blijkbaar op de simkaart geprogrammeerd.

Zou aangepakt mogen worden. Heel vervelend dat je vaak minuten moet wachten om verder te kunnen bellen als je met iets belangrijks bezig bent.

charlez
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 13 Apr 2017
Bedankt: 7 keer
Recent bedankt: 2 keer

Re: Seamless handover bij roaming

Berichtdoor charlez » 4 weken 1 dag 14 uur geleden (21 Dec 2018, 08:33)

Modbreak:
volcitaat van vorige post verwijderd
macamba schreef:Problematiek is inderdaad een heel goed punt dat je aanhaalt.
Voorkeursnetwerken worden blijkbaar op de simkaart geprogrammeerd.

Zou aangepakt mogen worden. Heel vervelend dat je vaak minuten moet wachten om verder te kunnen bellen als je met iets belangrijks bezig bent.

En mensen die in grensgebied wonen? Daar al eens aan gedacht?

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1519
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 119 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: Seamless handover bij roaming

Berichtdoor qless » 4 weken 1 dag 13 uur geleden (21 Dec 2018, 08:56)

Niet alleen duurt het lang (en op de uiterste stukken van het bereik is de gesprekskwaliteit ook beroerd), het slurpt ook super veel batterij op.


Terug naar “Telecom in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast