versio brons

konda
Premium Member
Premium Member
Berichten: 495
Lid geworden op: 06 Feb 2011
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

versio brons

Berichtdoor konda » 30 Nov 2018, 22:28

ik krijg hier net de melding dat mijn versio starter zal worden overgeschakeld op brons...

Beetje zuur dat een pakketje van €0.5/maand ik plots €2.5/maand zal moeten betalen, zal de automatische verlenging maar stop zetten.
ik heb een aantal hosting pakketten daar lopen en als die allemaal vernieuwen ben ik een onaangenaam veel geld kwijt...

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1290
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 78 keer
Uitgedeelde bedankjes: 478 keer
Contact:

Re: versio brons

Berichtdoor butskristof » 01 Dec 2018, 00:53

Hm, nu ook net pas gezien. +200% van de oorspronkelijke prijs is inderdaad wel stevig in een keer. Spijtig dat er geen 'grandfathered' optie is, of toch aan een verminderde prijs voor het eerste jaar of zo..

Nu ja, 2,5 euro per maand valt ook nog mee en ik ben altijd wel tevreden geweest van Versio. Ik gebruik m'n starter vooral om tijdelijke projecten even te stagen. Van die 36 euro per jaar gaan we nu ook weer niet dood.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (2017)  iPhone XS  iPad Air 2  Watch Series 3

R2D2
Pro Member
Pro Member
Berichten: 345
Lid geworden op: 20 Aug 2015
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: versio brons

Berichtdoor R2D2 » 01 Dec 2018, 10:19

Ja, een éénzijdige aanpassing van het contract en dan nog op de meest slinkse wijze: op een vrijdagavond, de dag voor de nieuwe tarieven ingaan... En het dan nog inkleden alsof ze de voorwaarden verbeteren...
Geen enkele aankondiging vooraf. Dit is echt bijzonder fout!

Het is dat migreren zoveel werk is... en daar rekenen ze op blijkbaar.
Maar het vertrouwen is gebroken. Met zo'n leverancier wil ik niet meer werken.

redboyke
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 07 Aug 2007

Re: versio brons

Berichtdoor redboyke » 01 Dec 2018, 11:22

domeinnamen zijn ook opgeslagen

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18571
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 916 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1780 keer
Contact:

Re: versio brons

Berichtdoor krisken » 01 Dec 2018, 11:51

Ik zit enkel met mijn domeinnamen bij Versio (en een aantal bij Transip). Dat is prima. Hosting doe ik wel zelf op de server :-)
@konda : PM me even, wil jou er gerust ook wel bij zetten hoor.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

konda
Premium Member
Premium Member
Berichten: 495
Lid geworden op: 06 Feb 2011
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: versio brons

Berichtdoor konda » 01 Dec 2018, 12:49

Tnx voor het aanbod Kristen maar ik heb ook nog hosting bij ovh en neostrada en bij transip heb ik ook nog wat dingen lopen.
ik denk dat ik gewoon alles bij neostrada zet op 1 account, gewoon klote dat ik nu een stuk of 10 websites moet gaan verhuizen of in de loop van het jaar een paar honderd euro zou moeten ophoesten voor iets waar ik voorheen niet eens kon gaan eten bij macdo

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1994 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: versio brons

Berichtdoor ubremoved_539 » 03 Dec 2018, 12:34


johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2232
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 128 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer

Re: versio brons

Berichtdoor johcla » 03 Dec 2018, 15:48

Vanmorgen ook gemerkt dat de verlenging van een .be domein plots ruim 8 euro is...
Kent iemand betere alternatieven?

Gebruikersavatar
bitbite
Pro Member
Pro Member
Berichten: 353
Lid geworden op: 18 Dec 2012
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: versio brons

Berichtdoor bitbite » 03 Dec 2018, 16:07

Op tweakers kwam vimexx voorbij voor domeinnamen. Zonder de markt afgezocht te hebben lijkt me die redelijk van prijs.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1890
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 158 keer
Contact:

Re: versio brons

Berichtdoor devilkin » 03 Dec 2018, 17:00

Cool, dat scheelt nog een serieus stuk.
Ik zie wel dat ze geen DNSSEC ondersteunen op iets anders dan .nl domeinen :/
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1541
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 94 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: versio brons

Berichtdoor Sinna » 03 Dec 2018, 17:40

Ik dacht daar Neostrada ook te hebben zien passeren. Volgens Webhosting Top 10 zou Neostrada een van de goedkoopste zijn.
Ik overweeg ook om mijn domein te verhuizen en volg deze draad dan ook op de voet.
Computer(k)nul

Flying
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 22 Apr 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: versio brons

Berichtdoor Flying » 03 Dec 2018, 18:29

Ik ben al ruim anderhalf jaar geleden overgestapt voor hosting naar Neostrada. Ik ben veel meer tevreden qua snelheid van die host dan van Versio. Op sommige momenten was Versio echt extreem traag. De support, als ik die al nodig had, wist ook van niet veel af. Wat veel mensen ook niet door hadden was dat Versio sowieso elk jaar de prijs al opdreef voor de huidige klanten. Staat ook uitgebreid op het Tweakers forum.

Mijn domeinnaam zit nog steeds bij Versio.

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15888
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 554 keer
Uitgedeelde bedankjes: 479 keer
Contact:

Re: versio brons

Berichtdoor meon » 03 Dec 2018, 21:17

Ik ondersteun wat websitejes die bij https://webreus.nl/ draaien. 9,99 per jaar.
Reviews lijken negatief uit te vallen, maar ik heb enkel positieve ervaringen met hen, ook hun support. Voor wie low-budget belangrijk is, misschien nog een optie...

Zelfs zet ik m'n webspullen tegenwoordig gewoon in een Azure web app, waar mogelijk in een free tier app service plan.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1890
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 158 keer
Contact:

Re: versio brons

Berichtdoor devilkin » 03 Dec 2018, 21:36

Wat voor dingen draai je daar op?

Zelf gebruik ik momenteel een medium instance van gandi's simplehosting, maar ik ben altijd wel op de lookout voor iets anders/leuks/fancy ;)
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

konda
Premium Member
Premium Member
Berichten: 495
Lid geworden op: 06 Feb 2011
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: versio brons

Berichtdoor konda » 09 Jan 2019, 12:39

Neostrada heeft ondertussen hun prijzen ook de hoogte in gejaagd...

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3469
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 351 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: versio brons

Berichtdoor Splitter » 09 Jan 2019, 13:55

ik doe tegenwoordig al een paar jaar gewoon een leaseweb virtual server.
kleinste instantie kost je momenteel 4 euro / maand als je voor 36 maanden zou tekenen.
in al mijn jaren bij leaseweb ook nog nooit echt issues gehad, en als er eens wat was altijd mooi geinformeerd geweest.

"nadeel" is wel natuurlijk dat je alles zelf moet gaan zitten configureren, dus het is wss niet echt een optie als je niet thuis ben in linux.
ooit zal hier iets nuttigs staan

KerberosX
Member
Member
Berichten: 89
Lid geworden op: 12 Jun 2010
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: versio brons

Berichtdoor KerberosX » 13 Jan 2019, 13:25

Ik neem al jaren dedicated servers af bij Hetzner. Zijn prijs/kwaliteit bij de allerbeste naar mijn mening. Hebben sinds een tijdje ook VPS, instap is 1 vCPU / 2GB RAM en kost slechts 2,5 EUR. En ze werken niet met contracten, gewoon per maand betalen en opzeggen wanneer je wil.
Uiteraard zoals gezegd moet je dan wel zelf het volledige beheer willen/kunnen doen.

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1274
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: versio brons

Berichtdoor Avenger 2.0 » 01 Feb 2019, 18:52

Vandaag ook ineens een factuur gehad van neostrada die meer dan verdubbeld is!
Ik neem aan dat ik gewoon kosteloos het contract onmiddelijk kan opzeggen gezien ze mij nooit persoonlijk op de hoogte hebben gebracht van de prijsverhoging?


Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten