Philips Hue lampen

Gebruikersavatar
fieldoxide
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1748
Lid geworden op: 23 Mei 2006
Locatie: Heverlee
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Philips Hue lampen

Berichtdoor fieldoxide » 12 Okt 2018, 16:22

Goedemiddag,
ik wou vandaag een Philips hue lamp installeren in mijn badkamer.
Via de Hue app op mijn iPhone heb ik de correcte lichtsterkte ingesteld.
Het probleem is nu het volgende: als ik de lamp uitschakel via de normale schakelaar ( dus niet via de app), en daarna de lamp terug inschakel is de lichtsterkte niet meer zoals ze was.
Dus blijkbaar verliest de lamp zijn correcte instelling en gaat terug naar de standaard instelling.
Weet iemand soms hoe deze correcte lichtsterkte terug in te stellen gebruikmakend van de normale schakelaar of moet ik hiervoor een lichtdimmer van Philips te kopen? Want ik heb niet echt zin om via de app van de iPhone constant de lamp in en uit te schakelen als ik naar de badkamer ga.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12307
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 667 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1149 keer
Contact:

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor Goztow » 12 Okt 2018, 17:23

Dit is correct. De Hue lamp heeft continu stroom nodig. Als je stroom aflegt, dan gaat hij bij het opnieuw krijgen van stroom terug naar een standaard instelling.

De juiste manier van doen is om je schakelaar aan te laten staan en via ofwel de app, ofwel een spraakassistent, ofwel een dimmer of tab de lamp af te zetten.

Ik heb bij mij thuis de schakelaar vervangen door een afdekplaatje waar ik de dimmer heb opgekleefd. Ik zal als ik wat tijd heb, mijn tutorial aanvullen met hoe ik dat gefixet heb.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5022
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 523 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor selder » 13 Okt 2018, 10:54

Idd, de gewone lichtknoppen zijn bij “slimme lampen” gereduceerd tot een trouble-shooting “zet het eens af en aan” knop. Ik heb via de Flic Hub heel mijn huis voorzien van Flic buttons naast de gewone lichtknoppen.

Ben ook aan het zien om de gewone Nico lichtknoppen te vervangen door knoppen die niet zo gemakkelijk aan/uit gezet kunnen worden.
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12307
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 667 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1149 keer
Contact:

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor Goztow » 13 Okt 2018, 12:18

Ik heb het toegevoegd aan mijn tutorial.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

R2D2
Pro Member
Pro Member
Berichten: 255
Lid geworden op: 20 Aug 2015
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor R2D2 » 13 Okt 2018, 12:46


Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5494
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 458 keer
Uitgedeelde bedankjes: 691 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor TiTanium » 13 Okt 2018, 13:07

selder schreef:Idd, de gewone lichtknoppen zijn bij “slimme lampen” gereduceerd tot een trouble-shooting “zet het eens af en aan” knop. Ik heb via de Flic Hub heel mijn huis voorzien van Flic buttons naast de gewone lichtknoppen.

Ben ook aan het zien om de gewone Nico lichtknoppen te vervangen door knoppen die niet zo gemakkelijk aan/uit gezet kunnen worden.


Mijn WiZ lampen kan je uw favoriet instellen zoals jij het wilt en start dan ook altijd zo op. Zelfs met een standaard schakelaar.
Mijn Yeelights kunnen dat niet. Het is volgens mij dan ook merkafhankelijk.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5022
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 523 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor selder » 13 Okt 2018, 17:26

Mijn LIFX lampen onthouden de laatste instelling ook hoor, maar er is niet veel “slim” aan als je deze lampen op deze manier gebruikt...
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

Gebruikersavatar
fieldoxide
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1748
Lid geworden op: 23 Mei 2006
Locatie: Heverlee
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor fieldoxide » 14 Okt 2018, 15:04

Het lijkt mij gewoon niet logisch om telkens je smartphone mee naar de badkamer te nemen en dan het licht aan te steken via de app.
Dus ik denk in mijn geval dat het eenvoudigste gaat zijn om zo een extra schakelaar aan te schaffen.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6740
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 512 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor ITnetadmin » 15 Okt 2018, 00:42

Meen je dat?
Da's een serieus minpunt, en ik was ze nog wel aant overwegen.

Btw: nog een paar vraagjes
1) kan er met Hue's gecommuniceerd worden via open protocol software (bv een Pi) ?
2) Werkt de app op een intranet of zijn ze enkel via internet te bereiken?

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1607
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor CCatalyst » 15 Okt 2018, 01:08

Is in de praktijk geen probleem, gewoon schakelaar aan laten en dan app of tap/dimmer gebruiken voor interactie, went snel.

1) Je kan aan de bridge (langswaar je dan ook aan de lichten kan) via een API https://developers.meethue.com/
2) Werkt op beide

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5494
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 458 keer
Uitgedeelde bedankjes: 691 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor TiTanium » 17 Okt 2018, 21:38

selder schreef:Mijn LIFX lampen onthouden de laatste instelling ook hoor, maar er is niet veel “slim” aan als je deze lampen op deze manier gebruikt...


Als ik 's nachts licht nodig heb, vind ik de schakelaar handiger dan een scherm... Bij mij staan ze standaard op "nachtverlichting". Die van de living worden wel bedient zonder schakelaar.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5022
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 523 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor selder » 17 Okt 2018, 21:46

Hmm... Ik snap je opmerking niet goed...

Ik zeg namelijk hetzelfde, een app is cool om wat basisinstellingen te doen maar voor dagdagelijks gebruik liever knoppen, maar dan ook gewoon slimme knoppen en niet de ingebouwde Nico knoppen...
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

Edward Valckx
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1042
Lid geworden op: 23 Nov 2005
Locatie: Vlaams-Brabant
Bedankt: 90 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Philips Hue lampen

Berichtdoor Edward Valckx » 17 Okt 2018, 22:04

Bekijk ook eens de Philips SceneSwitch (3-in-1) lampen. Geen smartphone nodig, standaard E27 of E14 fitting, gebruikt de normale schakelaar die je al hebt voor 3 mogelijke lichtsterktes, en hij onthoudt de laatste instelling... Ik gebruik deze ook in de badkamer: 's nachts op de laagste stand, en bij het wassen op de hoogste stand. Heel handig. Ook in salon: sfeerverlichting voor 's avonds, en veel licht bij kuisen :-)


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast