Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 4 weken 1 dag 11 uur geleden (17 Okt 2018, 00:08)

r2504 schreef:Nee, je geeft aan aan welk subnet(ten) je gasten niet aankunnen... ze kunnen dus normaal ook niet aan je Sonos.

Ik hou me niet bezig met het prutsen aan beacon intervals... ik heb een alu hoedje op dus dat hoeft hier niet :-)

Bedankt en jammer van de persoonlijke aanval. Is puur technische vraag over SSH.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 3 weken 6 dagen 17 uur geleden (18 Okt 2018, 18:06)

Ter info de volledige SSH commando set om de beacon interval naar 1 sec te zetten (via een goeie support van UBNT zelf). Zij stelden zelfs voor om het op 2000 of 2 sec te zetten.

ssh to your ubnt device , for changing to 1000ms use

XM.v5.5.6# iwpriv ath0 get_bintval

ath0 get_bintval: 100

XM.v5.5.6# iwpriv ath0 bintval 1000

XM.v5.5.6# iwpriv ath0 get_bintval

ath0 get_bintval: 1000

XW.v5.6.2# echo 'iwpriv ath0 bintval 1000' >> /etc/persistent/rc.poststart
XW.v5.6.2# chmod +x /etc/persistent/rc.poststart
XW.v5.6.2# cfgmtd -w -p /etc/

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 3 weken 4 dagen 2 uur geleden (21 Okt 2018, 09:31)

Even update: de beacon interval instellen zoals hierboven kan maar de instellingen worden bij een herstart toch niet bewaard. Zou in de controller moeten maar de support is er nog niet uit hoe.

Los daarvan: kan een unifi Ac pro ook meshen of alleszins makkelijk roamen met een unifi Ac m? Geven die het signaal makkelijk door aan mekaar?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29196
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1927 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 3 weken 3 dagen 2 uur geleden (22 Okt 2018, 09:49)

liegebeestig schreef:Even update: de beacon interval instellen zoals hierboven kan maar de instellingen worden bij een herstart toch niet bewaard. Zou in de controller moeten maar de support is er nog niet uit hoe.


Aangezien men het commando bij in rc.poststart zet denk ik wel dat het bewaard is... of het een firmware upgrade overleeft is een andere zaak.

liegebeestig schreef:Los daarvan: kan een unifi Ac pro ook meshen of alleszins makkelijk roamen met een unifi Ac m? Geven die het signaal makkelijk door aan mekaar?


Voor mesh functionaliteit heb je een mesh model nodig... andere modellen kunnen enkel repeater spelen (wat echter vaak op hetzelfde zal neerkomen).

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 3 weken 3 dagen 2 uur geleden (22 Okt 2018, 09:54)

Dat is dus het bizarre: met rc.poststart maar toch reset hij het interval bij een herstart vanuit de controller.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 2 weken 2 dagen 21 uur geleden (29 Okt 2018, 13:22)

We gaan er nog geraken met de beacon interval, om die permanent te programmeren, ook na stroomuitval.
De support gaf deze SSH instructies:
- SSH into the cloud key and navigate to this path /usr/lib/unifi/data/sites/site_name. The site_name can be found in the URL of the controller. E.g
https://127.0.0.1:8443/manage/s/ceb1m27d/dashboard
Here ceb1m27d site name.

- Here you will need to create a file using any txt editor, vi or nano and name the file as config.properties
- In the file add this line the below line and same and exit:
config.system_cfg.1=wireless.X.bintval=2000
- Once done open the controller software, go to device tab>>select all the AP>>Config>>Manage device>>Force provision.

Kan iemand me bevestigen hoe ik van path verander in SSH. Is dat zo:
cd usr/lib/unifi/data/sites/site_name?

En dan een bestand creëren.
Is dat
vi config.properties

En dan bewaren met
:wq
maar moet je dat gewoon op de commandline typen?

Heb zelf wat opgezocht maar ben een complete nul in Linux... Eerste stapjes.

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 489
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor serialchiller » 2 weken 2 dagen 20 uur geleden (29 Okt 2018, 14:52)

Inderdaad de commando's zoals je zelf aangeeft gebruiken in de ssh-terminal.

via ssh-login in de unificontroller wel als user "root" gebruiken. Stel dat de username in de webinterface "unifi" is, via ssh dus toch "root" invullen. Paswoord blijft dan wél hetzelfde... Hoe dit met meerdere admins op een unifi-controller zit heb ik nog niet gestest.

Wanneer je in vi (nano kent mijn cloudkey niet) klaar bent met editeren wel eerst op de esc-toets duwen om het writefile en quit commando uit te voeren. (:wq)

daarna kan je de inhoud van je configbestand nog checken met cat

succes ermee!

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 2 weken 2 dagen 16 uur geleden (29 Okt 2018, 18:40)

OK, ik ben nu al een paar stappen verder. Het inloggen met root was inderdaad een eerste horde die ik moest nemen.
Ik raak tot vi config.properties.

Maar dan verschijnen er allerlei blokjes en streepjes in Terminal. Ik moet eigenlijk de zin
config.system_cfg.1=wireless.X.bintval=2000
plakken in die vi-editor maar dan krijg ik mac-geluidjes die zeggen dat je daar niks kunt invoeren. En uiteindelijk blijkt er toch iets 'geplakt' te zijn, maar dat is dan enkel een stukje van de zin...

Verder raak ik niet. Verschillende keren geprobeerd en nu heb ik natuurlijk ook nog een .config.properties.swp file die ik moet wegkrijgen.

Nog meer gedetailleerde hulp? Alvast dank!

Screen Shot 2018-10-29 at 18.42.26.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 489
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor serialchiller » 2 weken 2 dagen 15 uur geleden (29 Okt 2018, 19:27)

Ik zou die ene lijn gewoon typen. Plakken is in vele terminals een rechtsklik.

Een bestand wissen kan je met commando rm.

Verstuurd vanaf mijn SM-T810 met Tapatalk

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 2 weken 2 dagen 12 uur geleden (29 Okt 2018, 22:36)

Kan niks typen als die streepjes verschijnen uit het screenshot... sorry. Zeer onervaren.

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 489
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor serialchiller » 2 weken 2 dagen 12 uur geleden (29 Okt 2018, 22:55)

Ik bekijk het morgen nog eens voor je.

Verstuurd vanaf mijn SM-T810 met Tapatalk

sky
Premium Member
Premium Member
Berichten: 486
Lid geworden op: 22 Mei 2003
Locatie: Gent
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor sky » 2 weken 2 dagen 5 uur geleden (30 Okt 2018, 05:50)

Nadat je met vi je bestand geopend hebt en voor je iets begint te typen eerste esc gevolgd door a (van append), dan kan je tekst beginnen toe te voegen.

Als je klaar bent esc :wq

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 2 weken 1 dag 21 uur geleden (30 Okt 2018, 13:20)

Heb het bestandje kunnen aanmaken (config.wireless) en zelfs bekijken achteraf. Lijntje staat er correct in, maar helaas hebben de instellingen geen effect op de Access Points.... Even terug naar support. Kan het nu zo moeilijk zijn om er een optie in de grafische schil van te maken, van die beacon interval?

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 489
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor serialchiller » 2 weken 1 dag 21 uur geleden (30 Okt 2018, 13:40)

Ik mag er van uit gaan dat je de "force provision" niet vergeten bent?
Of eerst eens de controller herstarten en dan de force provision?

Misschien eens aan ubnt-support vragen welke access permissions op dat configbestand moeten worden toegepast?

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 2 weken 1 dag 20 uur geleden (30 Okt 2018, 14:22)

Serialchiller, ja hoor, force provision gedaan, zelfs eerst controller herstart en gechecked of config.properties (niet: config.wireless) nog bestond enz. Dat was het geval.
Maar de AP springt na een herstart nog steeds naar de standaard beacon, 100....

Ik heb ook nagevraagd wat de toegangsrechten nu moeten zijn voor het bestand.

Misschien waar ik nog aan denk: de sitenaam heet bij mij 'default', terwijl in de instructies van de support staat te lezen dat het een willekeurige string zou zijn. Je kunt die dan uit de url halen, maar ik heb dat dus ook getest, en bij mij staat er ipv die string de naam 'default' als site-naam. En dat klopt ook want ik heb dat ook zo in de user interface zien staan.

Even clueless.

Screenshot van ssh met config.properties bestandje:
Screen Shot 2018-10-30 at 14.09.34.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29196
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1927 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 2 weken 1 dag 20 uur geleden (30 Okt 2018, 14:25)

En draaien je AP's en controller een recente firmware ?

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 2 weken 1 dag 20 uur geleden (30 Okt 2018, 14:40)

Yep alles up to date. Nagekeken.

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 489
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor serialchiller » 2 weken 1 dag 1 uur geleden (31 Okt 2018, 09:52)

Wat krijg je als output bij "ls" in de sites-directory? (ls= list directory contents)

Code: Selecteer alles

root@UniFi-CloudKey:/usr/lib/unifi/data/sites# ls


Als er daar nog een directory(site) in staat, zou ik dat config-bestand hier ook in plaatsen en de erop volgende stappen nogmaals uitvoeren.
Als daar alleen default staat, dan weet ik het ook niet meer.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 2 weken 20 uur 58 minuten geleden (31 Okt 2018, 14:06)

Bedankt! Nee, enkel de 'default' directory bestaat blijkbaar. Ik denk zelfs dat ik hem zelf gemaakt heb?
Ik ga eens proberen om mijn site een andere naam te geven dan de standaard (via de grafische schil).

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29196
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1927 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 2 weken 18 uur 18 minuten geleden (31 Okt 2018, 16:46)

Als er maar één is kan hij ook enkel daarvan de configuratie halen... maar je force-provision moet dan wel correct gebeuren.

Doe anders eens een forget van het AP en adopt hem daarna terug.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1117
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 2 weken 17 uur 56 minuten geleden (31 Okt 2018, 17:08)

Zonet eens de naam van de site veranderd (via de grafische schil), herstart, en enkel de default directory blijft bestaan in de controller...

Ook eens één van de twee AP's laten vergeten en dan weer toegevoegd. Dan provisioneert ie, en... beacon terug op 100ms... Hij leest dus niks van de instructies van het bestand 'config.properties' in de controller. Heb de support nog maar eens gemaild.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten