Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 02 Okt 2018, 20:26

Ik ben een poging aan het doen om het Unifi Access Point dat al een tijd in de kast lag, buiten te installeren (ik weet het vreemde timing :)). Ik deed eerst een testopstelling met
-1 ethernetkabel van het AC naar de bijgeleverde voeding (uitgang POE)
-1 ethernetkabel van de voeding (LAN) naar de switch

Dat werkt perfect, apparaat online enz.

Dan de definitieve opstelling, via een ethernetkabel naar buiten.
-1 ethernetkabel van het AC naar het patchpaneel (getest, dus tot voorbij het patchpaneel, is perfect in orde, de 8 draadjes zijn goed aangesloten volgens de chinese tester)
-1 ethernetkabel van patchpaneel naar POE uitgang voeding (zelfde kabel als in de test)
-1 ethernetkabel van de voeding naar de switch (zelfde kabel als in de test)

Dit keer krijg ik raar maar waar een blauwe LED op het AC, én een SSID van het AC, maar het AC heeft geen IP-adres! Er brandt op de switch naast de connector ook geen groen lampje wat bij de testopstelling wel zo was.

Hoe is dit mogelijk? De lange ethernetkabel geeft POE door maar geen IP? Ik heb ook getest met andere voeding en met andere kabels tussen patch en POE voeding.

braky
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 39
Lid geworden op: 08 Nov 2009
Locatie: Lierde
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor braky » 02 Okt 2018, 20:53

Sluit eens een ander toestel aan op dat patchpaneel ipv de AC, krijgt dit een ipadres?
Internet: Telenet Fluo 200/25 modem only, Orange Easy Internet @Home Data Boost 150GB
Telefonie: Weepee/Freevoipdeal / Gsm: Mobistar Corporate - iPhone7+
Netwerk: A1SRM-LN7F-2758 Pfsense / 2x Airport Ac / 2x Unifi AP-AC-PRO / Unifi AP-AC-Mesh-Pro/Vpn: Vyprvpn
Tv: Netflix, PrimeVideo

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 88 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor Robert Ford » 02 Okt 2018, 21:30

Metalen of plastic connector op de UTP? Dit kan soms raar doen voor lange afstanden. Maar best eerst een laptop op de kabel aansluiten om te testen.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 02 Okt 2018, 21:35

Ok goeie tip. Het is een kabel van geschat 20m en plastic connector buiten.

Laptop eens mee op het dak dan.

Maar als er iets mis is met die kabel, zou de tester dan toch alles ok in detail van 1 tot 8 kunnen geven?

charlez
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 13 Apr 2017
Bedankt: 4 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor charlez » 02 Okt 2018, 22:02

Heb je de juiste kleurencode gerespecteerd?
De aders waar spanning over gaan, lijken ok.
Data is blijkbaar een probleem.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 02 Okt 2018, 22:09

charlez schreef:Heb je de juiste kleurencode gerespecteerd?
De aders waar spanning over gaan, lijken ok.
Data is blijkbaar een probleem.

Absoluut kleurcode gerespecteerd. Natuurlijk weet ik niks over de fabriekskabels van de patch naar de switch maar heb ook andere geprobeerd. Lijkt in orde. Ik ga toch nog eens met andere proberen.

Welke aders dienen trouwens voor stroom?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6739
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 512 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor ITnetadmin » 03 Okt 2018, 03:20

Bij passieve PoE, de niet-data paartjes.
Bij actieve PoE (De PoE standaarden 802.3af en at) gaat de stroom over de dataparen (anders kan je geen gbit link hebben, want die gebruikt al allevier de paren).

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 03 Okt 2018, 09:01

Volgens mij is de AC Mesh een gigabit verbinding dus wellicht alle paren voor data en stroom. Heel vreemd dat stroom erdoor raakt en data niet. Het werkt dus wel op korte afstanden maar zodra het patchpaneel en de lange ethernetkabel naar buiten ertussen zitten niet meer.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 03 Okt 2018, 09:38

Zijn de kabels correct getwist ? Voor kabels waar de aders "recht-op-recht" zijn aangesloten is het typisch dat het werkt op een korte afstand maar een langere niet bij Gigabit verbindingen (en zels bij 100 Mbit).

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 03 Okt 2018, 09:53

r2504 schreef:Zijn de kabels correct getwist ? Voor kabels waar de aders "recht-op-recht" zijn aangesloten is het typisch dat het werkt op een korte afstand maar een langere niet bij Gigabit verbindingen (en zels bij 100 Mbit).

Oh misschien is het dat dan. Ik doe langs beide kanten:
Wit oranje
Oranje
Wit groen
Blauw
Wit blauw
Groen
Wit bruin
Bruin.

Hoe ziet het er twisted uit?

Maar dat gezegd: voor alle andere verbindingen hier werkte dat prima. Zelfs voor 1 andere poe verbinding. Nu, deze kabel zal wel de langste van allemaal zijn.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3625
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 441 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor Joe de Mannen » 03 Okt 2018, 10:10

Kan je de POE injector eens aan de andere kant van die lange kabel zetten ? dichter bij het AP dus.

J.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 03 Okt 2018, 10:15

liegebeestig schreef:Hoe ziet het er twisted uit?


Wat je beschrijft is wat ik bedoel met twisted... de blauw en groene zijn getwist met elkaars paar.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 03 Okt 2018, 10:26

Joe de Mannen schreef:Kan je de POE injector eens aan de andere kant van die lange kabel zetten ? dichter bij het AP dus.

J.

Dag kan helaas geen vaste opstelling worden, maar kan het zeker eens proberen.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 03 Okt 2018, 11:26

Zou dit het probleem zijn? Vond dit door te zoeken op poe power but No data:

its because your poe injector is 10/100 and switchport is either set to auto or 1000.

you can resolves this by hard-coding your switch port to 100mbps or below.

Heb ik 1000 nodig op een Unifi AP? Gaan die zo snel?

--Edit: ik vond in mijn EdgeMax 24-Lite switch van UBNT ook een kabeltest, en dit is het resultaat (zonder POE, gewoon doorverbonden met Patch)... blijkbaar toch iets mis met de kabel, maar waar? Aan één van de twee uiteindes zo lijkt het.
Screen Shot 2018-10-03 at 11.38.49.jpg

Als ik de test herhaal maar dan met de POE-voeding ertussen (langs kant switch), dan krijg ik nog een metertje verder, 28m, als locatie voor de fout. Dus dan zit het probleem bij het patchpaneel?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Laatst gewijzigd door liegebeestig op 03 Okt 2018, 11:47, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3625
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 441 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor Joe de Mannen » 03 Okt 2018, 11:42

Hoe heb je die test gedaan ? Kan je de kabelsituatie op dat moment eens uitleggen ?

Als je de POE er tussenuit hebt gedaan, gaat de AP niet werken en zal je volgens mij altijd dit resultaat krijgen.

J.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14041
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2332 keer
Recent bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 634 keer
Contact:

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor philippe_d » 03 Okt 2018, 11:53

liegebeestig schreef:Ik doe langs beide kanten:
    Wit oranje
    Oranje
    Wit groen
    Blauw
    Wit blauw
    Groen
    Wit bruin
    Bruin.

Dat is correct!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 03 Okt 2018, 12:10

liegebeestig schreef:Heb ik 1000 nodig op een Unifi AP? Gaan die zo snel?


Ik haal op m'n AC light zo goed als m'n volledige 200 Mbps van Telenet.

Heb je dan soms een verkeerde PoE injector (waar heb je die vandaan) ?

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 03 Okt 2018, 13:48

Joe de Mannen schreef:Hoe heb je die test gedaan ? Kan je de kabelsituatie op dat moment eens uitleggen ?

Als je de POE er tussenuit hebt gedaan, gaat de AP niet werken en zal je volgens mij altijd dit resultaat krijgen.

J.

Van de AP naar de switch:
AP > buitenkabel > patchpaneel > patch-ethernetkabeltje > switch
of nadien met POE erbij:
AP > buitenkabel > patchpaneel > patch-ethernetkabeltje > POE adapter > patch-ethernetkabeltje > switch

De POE-adapter werd meegeleverd in de doos van de Unifi AP AC M (het konijn, bijgenaamd :))

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3625
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 441 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor Joe de Mannen » 03 Okt 2018, 14:27

En in welke van de twee situaties heb je het resultaat op je switch zoals in de screenshot hierboven ?

J.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 03 Okt 2018, 17:27

Joe, het resultaat was in beide gevallen hetzelfde. Met poe erop gaf ie 28m aan ipv 27 als plaats waar de fout zat.

Ik vrees dat het in het patch paneel zit. Ik heb de paren bruin en oranje al een keer opnieuw moeten inprikken....

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 06 Okt 2018, 16:46

Is intussen gelukt: de gouden tip waren metalen stekkers ipv plastic ! Werkte meteen perfect. Gek wel.

NB. Andere vraag: ik had van Ub4b wat code gekregen om een setting te veranderen, namelijk de beacon interval waarmee SSID uitgezonden wordt. Die code is
XW.v5.6.2# echo 'iwpriv ath0 bintval 1000' >> /etc/persistent/rc.poststart
XW.v5.6.2# chmod +x /etc/persistent/rc.poststart
XW.v5.6.2# cfgmtd -w -p /etc/

Maar ik zou niet weten hoe ik dat moet invoeren. Iemand een idee?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 06 Okt 2018, 18:11

Oh nee... gaan we daar weer ? Enfin, gewoon een SSH sessie starten naar je AP (via Putty bijvoorbeeld).

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 06 Okt 2018, 18:20

r2504 schreef:Oh nee... gaan we daar weer ? Enfin, gewoon een SSH sessie starten naar je AP (via Putty bijvoorbeeld).

Kom R2504, zie het gewoon als een technische vraag ok?

Dus SSH. En dan gewoon kopiëren? Met of zonder die echo en XW ervoor? (Sowieso lijn per lijn lijkt me)

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1606
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor CCatalyst » 06 Okt 2018, 19:22

liegebeestig schreef:Dus SSH. En dan gewoon kopiëren? Met of zonder die echo en XW ervoor? (Sowieso lijn per lijn lijkt me)


SSH naar IP van AP, niet naar IP van controller. Login/paswoord voor SSH worden geconfigureerd in Unifi in "site settings" oid, ze zijn per default iig niet dezelfde als die van je Unifi-login. Dus eerst daar eens kijken. Waarschijnlijk moet je in die site settings ook eerst nog SSH enablen.

Eenmaal ingelogd, lijn per lijn, telkens hetgeen dat na de # staat

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 06 Okt 2018, 20:32

Bedankt! Ik weet begot niet wat ik gedaan heb maar het lijkt gelukt:
Found Active on[1] ...
Found Backup1 on[2] ...
Storing Active[2] ... [%100]
Active->Backup[1] ... [%100]

Ik denk: een bepaalde instelling gemaakt en die dan ergens opgeslagen. Goed zo.

Ik hoopte het via de controller te kunnen zodat je het maar 1 keer voor alle access points moet doen maar dat zal wel te slim zijn zeker?
Werkt overigens perfect, precies wat er nodig was buiten op het terras.

Misschien nu enkel nog 's nachts afzetten.

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 88 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor Robert Ford » 06 Okt 2018, 23:40

liegebeestig schreef:Is intussen gelukt: de gouden tip waren metalen stekkers ipv plastic ! Werkte meteen perfect. Gek wel.


Idd. Heb ooit ook eens zo'n probleem gehad met een link over langere afstand die altijd down ging.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 07 Okt 2018, 23:22

Nog een vraag. Hoe kun je het beacon interval als instelling ergens zien in de grafische schil. Ik zie veel via de controller. Maar dat precies niet...

Los daarvan: die dingen werken echt zeer goed.

Lustra
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 05 Okt 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor Lustra » 13 Okt 2018, 14:26

Robert Ford schreef:Metalen of plastic connector op de UTP? Dit kan soms raar doen voor lange afstanden.


liegebeestig schreef:Is intussen gelukt: de gouden tip waren metalen stekkers ipv plastic ! Werkte meteen perfect. Gek wel.


Wat is hiervoor de achtergrond?
Wij hebben plastic gebruikt, kan dit na verloop van tijd nog problemen opleveren?

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 88 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor Robert Ford » 13 Okt 2018, 15:06

Lustra schreef:Wat is hiervoor de achtergrond?
Wij hebben plastic gebruikt, kan dit na verloop van tijd nog problemen opleveren?



https://rj45s.com/Plug_Jack_Contact_Mating.html

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 14 Okt 2018, 21:20

Nog even verder instellen... Weet iemand of je de uitzend kracht van het draadloos signaal kunt beperken? Staat wel heel hard volle bak precies.... Heb 't gevonden: in de controller, bij het specifieke AP, en dan configuratie-tabblad (rechts).

ZO INGEWIKKELD dat deze AP's zijn. Als ze niet zo goed waren, lagen ze allang weer buiten. Ik heb intussen een vijftal wachtwoorden ook, te gek om los te lopen. De Unifi cloud vindt een controller (of cloudkey) maar kan er niet meer bij, omdat die elders wordt beheerd (dat was een vorige poging tot instellen, maar krijg 't niet meer weg). Uiteindelijk werkt het allemaal wel maar ik weet begot niet hoe ik 't klaargekregen heb.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 15 Okt 2018, 19:59

Is er iemand die me trouwens wil helpen met een gewone gastentoegang aan te leggen? Dat betekent: een aparte ssid en geen contact met het interne netwerk (enkel internet) maar geen gedoe met webpagina’s goedkeuren enz.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 15 Okt 2018, 20:17

liegebeestig schreef:ZO INGEWIKKELD dat deze AP's zijn. Als ze niet zo goed waren, lagen ze allang weer buiten.


Ingewikkeld... poepsimpel zijn die dingen... één keer de verschillende SSID's instellen en aansluiten.

liegebeestig schreef:Ik heb intussen een vijftal wachtwoorden ook, te gek om los te lopen.


Huh... ik heb er maar één en dat is dat van de controller... waarom dienen die andere dan ?

liegebeestig schreef:Is er iemand die me trouwens wil helpen met een gewone gastentoegang aan te leggen? Dat betekent: een aparte ssid en geen contact met het interne netwerk (enkel internet) maar geen gedoe met webpagina’s goedkeuren enz.


- Settings, Guestcontrol: Enable guest, no authentication, post authorization connections je eigen subnet ingeven
- Settings, Wireless networks: Create new wireless network, SSID invullen, enable this network, open, apply guest polcies

Ik begrijp niet dat dit ingewikkeld is ?

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 15 Okt 2018, 20:21

Ja met deze uitleg kan ik verder, Merci. En zo klinkt het inderdaad eenvoudig. Hebben de gasten dan enkel internet en geen netwerk?

Wat de wachtwoorden betreft: SSH wachtwoord, controller wachtw, key wachtwoord, en dan nog de unifi cloud. Het is nu min of meer onder controle. Alleen denkt mijn unifi cloud nog verbonden te zijn met een controller van voor een reset ofzo. Ik weet niet hoe ik de huidige keybof controller aan unifi.ubnt.com kan koppelen.

Maar kijk, super bedankt, weer een stapje vooruit.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 15 Okt 2018, 20:30

liegebeestig schreef:Wat de wachtwoorden betreft: SSH wachtwoord, controller wachtw


SSH wachtwoord van de AP's is identiek aan de controller en wordt ook gesynchroniseerd normaal.

liegebeestig schreef:key wachtwoord, en dan nog de unifi cloud.


Ik heb zelf een controller draaien... geen ervaring met cloud (al speel ik zelf cloud voor een aantal mensen).

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 15 Okt 2018, 20:50

Wat subnet toevoegen voor gastentoegang betreft: dus enkel iets type 255.255.255.0? En niks anders?

En dan laatste vraagje: ik heb in ssh dit commando toegevoegd ivm de Beacon:
echo 'iwpriv ath0 bintval 1000' >> /etc/persistent/rc.poststart

Moet ik dit nu met een tweede draadloos netwerk (ssid) ook doen, misschien:
echo 'iwpriv ath1 bintval 1000' >> /etc/persistent/rc.poststart

dus ath1??
Laatst gewijzigd door liegebeestig op 15 Okt 2018, 20:54, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 15 Okt 2018, 20:52

Nee, 192.168.1.0/24 bijvoorbeeld.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 15 Okt 2018, 20:55

OK, 192.168.1.0/24 >> maar dus gewoon hetzelfde als wat de rest van het netwerk gebruikt?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 16 Okt 2018, 12:44

Ja, je wil namelijk niet dat je guests aan je LAN kunnen (beter is via aparte VLAN's te werken maar dan moet je switches/firewall hebben die hiermee overweg kan en de setup is dan wel iets complexer).

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1186
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor liegebeestig » 16 Okt 2018, 18:06

Ok. Bedankt. Al mijn toestellen zitten op 192.168.1.x en als ik het subnet voor de gasten op 192.168.1.0/24 zet gaan ze toch niet pakweg mijn Sonos kunnen overnemen.

En zit zo een extra ssid dan op ath1 (zie SSH commando hierboven) of is dat dezelfde ath0 zoals de gewone ssid?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Unifi AP AC Mesh - buitenunit krijgt stroom maar geen IP

Berichtdoor r2504 » 16 Okt 2018, 22:26

Nee, je geeft aan aan welk subnet(ten) je gasten niet aankunnen... ze kunnen dus normaal ook niet aan je Sonos.

Ik hou me niet bezig met het prutsen aan beacon intervals... ik heb een alu hoedje op dus dat hoeft hier niet :-)


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: axs, keerekeerweere en 2 gasten