IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3181
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 251 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor on4bam » 11 Aug 2018, 11:10

Hi,

Misschien is het al lager zo maar ik merkte het gisteren voor het eerst op. Mijn IP adres was 185.148.100.xxx volgens de bezochte website met daar acther een Italiaans vlaggetje. Vreemd, want zat gewoon in Belgie. De verbinding loopt vanop mijn Android 7 tablet met Firefox op WiFi via een TP-Link Mifi met JM SIM. Er zijn geen proxies of VPN's gebruikt. Volgens Maxmind en DNSlytics zit het IP ook in Italie.

Ik testte vandaag nogmaals en heb nu 185.194.187.xxx en dat zet mij in Brussel volgens whatsmyip maar zowel de bezochte website als maxmind en DNSlytics houden vol dat ik in Italie zit.

Het is niet echt een probleem (ik ga meestal toch via de huis VPN) maar ik kan mij voorstellen dat het soms tot rare resultaten kan leiden in geval van geoblocking of automatische taalkeuze.

WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 857
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 70 keer

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor WalterB1 » 11 Aug 2018, 11:46

Toen ik daarjuist naar Paypal ging, ook in incognito-modus, kreeg ik steeds de Russische versie van Paypal (ja, de echte, geen valse website). Taal browser is in het Nederlands. En dit met een ipadres van Orange in België.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18072
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 879 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1733 keer
Contact:

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor krisken » 13 Aug 2018, 07:58

Als ik de ip range opzoek die je hier post, kom ik idd uit in IT : https://bgp.he.net/ip/185.148.100.10

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 892
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor tb0ne » 13 Aug 2018, 09:50

Orange wat extra ip ranges gekocht/gehuurd?
Ze worden toch stilaan schaars?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18072
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 879 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1733 keer
Contact:

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor krisken » 13 Aug 2018, 10:17

Denk dat alle mobiele toestellen van Orange via één enkel IP naar buiten gaan. Binnen het netwerk gebruiken ze uiteraard interne IP ranges.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1497
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 133 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor CCatalyst » 13 Aug 2018, 13:00

Voor een derde-partij is het onmogelijk te zeggen waar een IP écht gebruikt wordt. Maar bedrijven die content met copyright/intellectuele eigendom verdelen willen desondanks wel weten waar een IP gebruikt wordt. Dus zijn er dure databases die hiervoor een pseudo-"oplossing" proberen te bieden (MaxMind en co) maar die lopen vooral achter op de realiteit en moeten voortdurend hun databanken manueel updaten. Dat je IP aan Italie gelinkt wordt is ook het werk van zo'n database.

Soit, in de regel is dit iets waar je je niet veel van moet aantrekken, het wordt wel een probleem als je plots de toegang geweigerd krijgt tot een bepaalde dienst omdat je "niet in België bent" :roll: of erger, dat je PayPal geblokkeerd wordt "omdat je vanuit Rusland inlogt", helaas zien we dat soort domme zaken meer en meer. Blijven klagen bij de website die de toegang verbiedt is dan de enige optie, alhoewel men altijd meer blind geloof zal hebben in de flawed databases dan in de gebruiker.

krisken schreef:Als ik de ip range opzoek die je hier post, kom ik idd uit in IT : https://bgp.he.net/ip/185.148.100.10


De IP's van een ASN hoeven niet allemaal aan hetzelfde land toe te horen.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18072
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 879 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1733 keer
Contact:

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor krisken » 13 Aug 2018, 13:04

Neen, maar de ip's van eenzelfde /24 zullen wel bij elkaar horen. Als je één van deze ip's uit die /24 opzoekt kom je altijd bij dezeflde ASN uit.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1766
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor lithion » 15 Aug 2018, 19:47

krisken schreef:Denk dat alle mobiele toestellen van Orange via één enkel IP naar buiten gaan. Binnen het netwerk gebruiken ze uiteraard interne IP ranges.

Dat denk ik dus helemaal niet. De NAT wordt normaal altijd gespreid over een of meerdere IP ranges bij zo'n gigantisch aantal gebruikers door het beperkt aantal beschikbare poorten voor tcp/udp verkeer. Het gaat hier ook over JIM Mobile en ik zie de link met Orange niet echt. Ofwel gaat het verkeer via Telenet/BASE ofwel via hun nieuwe netwerkpartner.
CCatalyst schreef:Voor een derde-partij is het onmogelijk te zeggen waar een IP écht gebruikt wordt. Dus zijn er dure databases die hiervoor een pseudo-"oplossing" proberen te bieden (MaxMind en co) maar die lopen vooral achter op de realiteit en moeten voortdurend hun databanken manueel updaten. Dat je IP aan Italie gelinkt wordt is ook het werk van zo'n database.

Als je je gewoon baseert op de gratis info van RIPE kom je toch al heel ver om te weten tot welk land een bepaalde IP range behoort want dit is een label op de ip range. De tweede oplossing is het ptr record opvragen en kijken of daarbij een landspecifieke domeinnaam wordt gebruikt.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1497
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 133 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor CCatalyst » 15 Aug 2018, 20:44

lithion schreef:[
Als je je gewoon baseert op de gratis info van RIPE kom je toch al heel ver om te weten tot welk land een bepaalde IP range behoort want dit is een label op de ip range. De tweede oplossing is het ptr record opvragen en kijken of daarbij een landspecifieke domeinnaam wordt gebruikt.


Al die info, zowel RIPE als PTR, is puur administratief. Het is niet noodzakelijk de werkelijkheid.

Ik kan gelijk welke TLD gebruiken voor de PTR van mijn IP's, zonder dat dat moet matchen aan het land waar dat IP effectief gebruikt wordt.

hendrake
Pro Member
Pro Member
Berichten: 236
Lid geworden op: 19 Sep 2012
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor hendrake » 15 Aug 2018, 20:57

Ik ben zo onlangs een aantal uren zogezegd in Polen geweest voor een of andere site waar ik iets wou kopen.

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1766
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: IP van Jim mobile zet mij mogelijk in Italie

Berichtdoor lithion » 15 Aug 2018, 23:12

CCatalyst schreef:Al die info, zowel RIPE als PTR, is puur administratief. Het is niet noodzakelijk de werkelijkheid.

Vandaar dus dat die lijsten (=afgeleiden) niet correct zijn. Als je het ip opzoekt dat Krisken al vermeld heeft bij Ripe zal je zien dat die in IT staat, net zoals bij Maxmind. Die dure betalende ip geolocation baseert zich trouwens initieel ook op zo'n data als van ripe en stuurt achteraf eventueel bij. Het maakt hen ook even onbetrouwbaar als de ripe data aangezien er nergens een verplichting bestaat voor ip range houders om de exacte gebruikerslocatie van een ip adres door te geven.


Terug naar “Kleine / Virtuele operatoren / MVNO”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten