Aankoopadvies UPS

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4733
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 267 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 298 keer

Aankoopadvies UPS

Berichtdoor MClaeys » 1 week 17 uur 33 minuten geleden (09 Aug 2018, 21:43)

Zoals bij "mijn kleine frustratie van de dag" al eens beschreven, is het stroomnet hier onbetrouwbaar. Er zijn hier op de paar maanden dat we hier wonen (en de paar jaar dat we deze woning hebben) al meer pannes geweest dan ik in 25 jaar heb meegemaakt toen ik nog in Sint-Niklaas woonde.

Soms is het geen volledige panne, maar een kleine "fluctuatie", geen idee hoe ik het moet noemen. De lichten die aan staan pinken eens, de ketel herstart en sommige toestellen met stroomblok moeten even uit het stopcontact genomen worden om weer aan de praat te krijgen, maar zaken als bijvoorbeeld de modem, switch, APs, etc... blijven werken. Bizar, maar ik ken er dan ook niet veel van, behalve dat het zonet weer van dat was.

Nu wil ik enkele zaken aan een UPS hangen, om mezelf wat herinstallatie/herconfigureer werk te voorkomen in de toekomst. Eigenlijk hoeft hij zelfs niet zo lang mee te gaan.
Ik wil gewoon dat de domotica "server" netjes afsluit (oud Zotac computertje, dual core Atom, 100W voeding maar telkens maar onder 10% load ofzo. Draait Debian). Eventueel dat de modem aan blijft (want ik heb al gemerkt na een paar stroompannes dat dan de snelheid soms omlaag gaat en dan is het weer wachten tot het stijgt). De APs en switch is een mooie plus maar boeit eigenlijk minder.

Nu, al die toestellen staan in de technische ruimte en hangen aan zo een kabelgoot met stopcontacten (beetje zoals een Legrand goot). Zijn er UPS toestellen die ik rechtstreeks tussen de zekeringenkast en die goot kan plaatsen? Lijkt me wat dubbel dat er stopcontacten op het toestel zitten terwijl die beschikbaar zijn. En hoe weet ik eigenlijk wat voor UPS voldoet?
Op Routershop.nl al wat rondgekeken, daar staat dan in de lijst met toestellen "Overbrugginstijd max 50,7 minuten, maar als je dan in de specs gaat kijken spreken ze nog maar van 1,3 minuten bij 480Watt en 25 bij 100 Watt (nu, het verbruik gaat geen 100W meer zijn gezien de pc meteen uit zou moeten gaan dus dat zal dan iets hoger liggen waarschijnlijk).
Als merk was ik momenteel naar APC aan het kijken, maar dat is puur omdat ik ze hier en daar tegenkom bij bedrijven en omdat ze een sensor hebben voor Home Assistant. Niet noodzakelijk dus zolang er maar een shutdown signaal naar de computer gaat dat Debian snapt.

En maar eens in men polis kijken hoe het zit met dekking van de verzekering door die fratsen.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2730
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 217 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 157 keer

Re: Aankoopadvies UPS

Berichtdoor mailracer » 1 week 17 uur 8 minuten geleden (09 Aug 2018, 22:08)

ik heb momenteel een gebruik van 154 Watt op mijn ups en hij geeft aan 2622 seconden te kunnen overbruggen.
Merk is APC, model is Back-UPS RS 1200G en hij word gestuurd vanuit een synology server.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 390
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 13 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Aankoopadvies UPS

Berichtdoor datakiller » 1 week 17 uur 4 minuten geleden (09 Aug 2018, 22:12)

Er zijn ook verschillende soorten UPS'en, Off-line, On-line, Line interactive:

https://www.youtube.com/watch?v=ijdB8szpmdA

MClaeys schreef:Soms is het geen volledige panne, maar een kleine "fluctuatie"[/size]


Ik weet niet of een Off-line / Line interactive UPS dit opvangt, een On-line UPS zal dit wel opvangen.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4378
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 233 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Aankoopadvies UPS

Berichtdoor honda4life » 1 week 17 uur 23 seconden geleden (09 Aug 2018, 22:16)

line interactive deels als ik me niet vergis...
Waarschijnlijk is het particulier toch wat prijzig voor wat het waard is.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1047
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 55 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Aankoopadvies UPS

Berichtdoor bruma » 1 week 16 uur 47 minuten geleden (09 Aug 2018, 22:29)

Bestaat de wizard/configuratie niet meer bij APC?

Je kan ook een 2dehands kopen waar je zelf nieuwe accu's voor koopt grootte afgestemd op je duurtijd
Of starten met de oude accu's

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28643
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 372 keer

Re: Aankoopadvies UPS

Berichtdoor r2504 » 1 week 6 uur 50 minuten geleden (10 Aug 2018, 08:26)

honda4life schreef:Waarschijnlijk is het particulier toch wat prijzig voor wat het waard is.


Soms twijfel ik ook wel eens als er ergens een aanbieding is... maar de stroompanne's in gans m'n leven kan ik op één hand tellen (en lijkt het mij dus eerder verloren geld hierin te investeren).

Blijkbaar is dit bij MClaeys anders... misschien toch eens de netbeheerder contacteren (en de verzekeraar want veel toestellen kunnen hier niet goed mee overweg).


Terug naar “Energie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten