Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

AfAX
Pro Member
Pro Member
Berichten: 230
Lid geworden op: 01 Dec 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor AfAX » 1 week 4 dagen 22 uur geleden (07 Aug 2018, 10:44)

1 van de PCs in de bureau werd eindelijk verhuisd naar de living.

De Wifi ontvangst in de living was er te laag voor de 2e PC. Ik bestelde een wifi booster bij Telenet die de dag nadien toekwam.

Als de boxen van de PC in de living aanstaan (stroom on) kwam er een getik uit.
Ik dacht dat door de verhuis er iests aan de bekabeling verkeerd gegaan was.

Nu viel het me op dat er uit de boksen in de bureau ook een licht gebrom komt dat vroeger niet aanwezig was.
Mijn gedacht ging dus uit naat de booster.
Ik haalde de wifi booster in de living vantussen de PC stekker en het getik was weg.
Na de booster er opnieuw tussen te steken is het gebrom terug.

Heeft nog iemand dit?
Is dit een 'normaal' verschijnslel of is er iets vekeerd?
Kan dit opgelost worden?

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4010
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1349 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor raf1 » 1 week 4 dagen 22 uur geleden (07 Aug 2018, 11:00)

Dit is normaal. Gebruik nooit powerline-adapters, sluit een Wifi-toegangspunt altijd aan via een netwerkkabel.

Voorbeeld van de storingen die powerline-adapters veroorzaken:

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Ylvywa2wWLg

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2082
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 158 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor cadsite » 1 week 4 dagen 22 uur geleden (07 Aug 2018, 11:04)


AfAX
Pro Member
Pro Member
Berichten: 230
Lid geworden op: 01 Dec 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor AfAX » 1 week 4 dagen 22 uur geleden (07 Aug 2018, 11:43)

raf1 schreef:Dit is normaal. Gebruik nooit powerline-adapters, sluit een Wifi-toegangspunt altijd aan via een netwerkkabel.

Had ik in de living een netwerkkabel entry gehad, dan had ik de wifi niet nodig :-). Maar Ok, als het normaal is zullen we er moeten mee leven zeker :-(.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4010
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1349 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor raf1 » 1 week 4 dagen 21 uur geleden (07 Aug 2018, 11:50)

AfAX schreef:Maar Ok, als het normaal is zullen we er moeten mee leven zeker :-(.

Dat zeg ik niet, de Wifi Booster van Telenet veroorzaakt de storingen en is dus geen goed product voor jou. Breng de Wifi-booster terug naar Telenet en vertel hen dat dit toestel storingen veroorzaakt op jouw audio-installatie.

Je kan dus best een netwerkkabel aanleggen vanaf de Telenet-modem naar de living of je vraagt dit aan een elektricien.
Ofwel maak je een uitgebreide studie van powerline-adapters en weet ons dan te vertellen welk adapter geen storing veroorzaakt op jouw audio-installatie.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1328
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor CCatalyst » 1 week 4 dagen 21 uur geleden (07 Aug 2018, 12:27)

Inderdaad, powerline zet bewust storing op je electriciteit. Dit zal de kwaliteit van de audio uit je boxen aantasten. Sommigen horen dit niet, anderen wel, maar het gebeurt altijd als de powerline tot bij je boxen reikt.

Zoals raf1 al aanhaalt, vervang ze door een ethernetkabel. Ik vind het persoonlijk niet "normaal" dat een technologie dat zoveel storing veroorzaakt, dat ook nog eens over het hele elektriciteitsnet thuis uitgezonden wordt, als een "duurzame" oplossing voorgesteld wordt door Telenet. Powerline werd ontworpen als tijdelijke oplossing in afwachting van een kabel. Bij mij komen ze nooit meer binnen.

Doe ze weg, je gaat dan inderdaad wat gaatjes moeten boren maar op lange termijn ben je beter af.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2733
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 218 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 158 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor mailracer » 1 week 4 dagen 20 uur geleden (07 Aug 2018, 13:14)

Met een goede audio-installatie ga je ook geen storingen van de powerlines horen.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28645
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 373 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor r2504 » 1 week 4 dagen 20 uur geleden (07 Aug 2018, 13:30)

Eventueel Ferriet ringkernen plaatsen op je luidspreker kabels.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4010
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1349 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor raf1 » 1 week 4 dagen 20 uur geleden (07 Aug 2018, 13:31)

mailracer schreef:Met een goede audio-installatie ga je ook geen storingen van de powerlines horen.

Zever. Powerline kan FM-radio storen, dus elke audio-installatie kan dus gestoord worden aangezien powerline niet alleen op de bekabeling storingen veroorzaakt maar ook in de ether omdat de elektriciteitsbekabeling als antenne werkt.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1328
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor CCatalyst » 1 week 4 dagen 20 uur geleden (07 Aug 2018, 13:31)

mailracer schreef:Met een goede audio-installatie ga je ook geen storingen van de powerlines horen.


Hoe professioneler de installatie, hoe beter je de storing net gaat horen...

Je mag nog een noise filter op de toevoer steken, hij pikt de RF storing die de kabels in je huis overal uitzenden (jawel) dan wel op.

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1501
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 114 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Contact:

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor qless » 1 week 4 dagen 18 uur geleden (07 Aug 2018, 15:27)

Als er wel een coax ligt (wel of niet in gebruik maakt niet uit) kun je beter een Moca setje halen. Geen storing, altijd 400 mbps (bij moca 2.0). Niet goedkoop, maar werkt veel betrouwbaarder dan powerline.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28645
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 373 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor r2504 » 1 week 4 dagen 17 uur geleden (07 Aug 2018, 16:10)

CCatalyst schreef:Hoe professioneler de installatie, hoe beter je de storing net gaat horen...


Geen idee waar je dat verhaaltje vandaan haalt want het klopt totaal niet.

CCatalyst schreef:Je mag nog een noise filter op de toevoer steken, hij pikt de RF storing die de kabels in je huis overal uitzenden (jawel) dan wel op.


Je luidsprekers zijn geen probleem... daar zit normaal geen (slechte) versterker in.

Louter een paar draden aan je luidspreker zullen je dus heus niets geven... het is pas als de storing via je luidspreker kabels in je slechte versterker gaan dat je dat terug gaat oppikken.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3450
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 305 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor ub4b » 1 week 4 dagen 11 uur geleden (07 Aug 2018, 22:05)

Hoe beter het hifi systeem, hoe groter de kans dat je de invloed van storende elementen gaat horen.
Je moet ook uiteraard nog de auditieve skills hebben, niet iedereen is hooggevoelig en heeft een getrained gehoor.

Er is een hele business rond custom aarding, grounding boxes, netfilters, afgeschermde netkabels. Sommigen durven daar maar dan jullie maandloon aan geven. Dat lijkt veel, maar ik heb klanten met systemen waar de speakers al 100K per paar kosten.

Mijn eigen systeem is dubbel gefiltered, waarbij de eindtrap op een aparte actieve netfilter hangt (op basis van een enorme ringkern die enkel 50 Hz doorlaat, en actief gestuurd wordt zodat er aan de uitgang gebalanceerd 2x 115V staat) en dan een industriële netfilter voor de bron en de DAC, die te duur was voor in carrier grade routing racks, en mijn werkgever had destijds 5 samples die voor de vuilbak waren, dus buitengesmokkeld en getest. Een wereld van verschil.

Voor zulke passieve kastjes betaal je al snel 500 euro. Voor de actieve filters die de 230V regenereren vlot een paar duizend euro en meer.

Moraal van het verhaal voor zij met weinig middelen: koop een powerline met een ingebouwde filter, zodat apparaten aan de uitgang van de powerline "prise" niet de HF troep zien die over de 230V gaat.
Sluit gevoelige apparatuur achter deze filter aan.

Of koop een powerline filter, er zijn zelfs inline versies

https://www.arraysolutions.com/ac-7b

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28645
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 373 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor r2504 » 1 week 4 dagen 10 uur geleden (07 Aug 2018, 22:53)

ub4b schreef:Moraal van het verhaal voor zij met weinig middelen: koop een powerline met een ingebouwde filter


Conclusie van het verhaal... een goedkope filter kan het oplossen... een "beter" HIFI systeem dus niet :bang:

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2733
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 218 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 158 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor mailracer » 1 week 4 dagen 10 uur geleden (07 Aug 2018, 23:31)

Conclusie is dat je gewoon geen powerline gebruikt, dan heb ja al die andere filters en afscherming niet nodig. Kost je gewoon minder, en dan kan je dus ook een simpele versterker gebruiken.
Audio-freaks gaan idd wel zeer ver in het streven naar de ideale sound waarbij ze meestal alle gevoel voor realiteit verliezen. je hebt ook maar 1 component nodig dat voor storing zorgt of de storing oppikt en je hoort het door het ganse circuit. Alleen ben ik van mening dat goede apparatuur al die filtertechnieken en afscherming ingebouwd heeft om er geen last van te hebben. Sommige systemen gaan zover dat alles behalve de eindversterker op batterijen werkt, of toch gescheiden van het net en enkel de versterker gevoed word met 230 Volt waarbij een batterij van condensatoren zorgt voor de ideale afvlakking.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1328
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor CCatalyst » 1 week 4 dagen 8 uur geleden (08 Aug 2018, 01:14)

ub4b schreef:
Of koop een powerline filter, er zijn zelfs inline versies

https://www.arraysolutions.com/ac-7b


Ben ik verkeerd als de algemene consensus in het audiofiele wereldje niet gewoon is van die Powerline troep zoveel (en zover) mogelijk buitenshuis te houden :wink:

Powerline is dan ook geen noodzaak. Als er een stroomkabel loopt naar ergens, dan kan je er ook een netwerkkabel naar leggen (of desnoods een WDS bridge of MoCa). Powerline kan gerust een tijdelijke oplossing bieden in afwachting van een kabel. Maar Powerline wordt al snel een gemak, misschien een luiheid zelfs: een nieuwe kabel trekken is teveel werk, of men weet niet hoe eraan te beginnen en men wilt het ook niet opzoeken. Verstaanbaar in bepaalde gevallen, maar een audiofiel zou zo'n compromis toch niet aanvaarden denk ik. En een echte IT-er evenmin, Powerline is enorm ondergeschikt aan een AP op een gigabit verbinding naar de switch.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2733
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 218 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 158 keer

Re: Wifi Booster van Telenet geeft interferentie in de boxen

Berichtdoor mailracer » 1 week 4 dagen 2 uur geleden (08 Aug 2018, 07:35)

Je bent niet verkeerd als je de powerlines om die redenen achterwegen wil laten. maar in de veronderstelling dat de topicstarter een normale (minder high-end) speakersetje heeft en hij geen andere keuze heeft dan met powerlines te werken. Heb je het mss niet voor met een beter ontworpen design van circuits. maar evengoed kan de aarding van de woning, of een ander aspect van zijn binnenhuisinstallaties ervoor zorgen dat de storing optreed.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast